Αίγυπτος: Βρέθηκε τάφος ζυθοποιού των φαραώ

Ο τάφος, είναι διακοσμημένος με πολύχρωμες τοιχογραφίες, ανήκε στον ζυθοποιό της πόλης του Λούξορ

Εκτιμάται ότι έζησε πριν από 3.200 χρόνια, την εποχή που βασίλευε η 19η δυναστεία

Τον τάφο του ζυθοποιού των Φαραώ στη νεκρόπολη των Θηβών, στο Λούξορ, ανακάλυψαν Ιάπωνες αρχαιολόγοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Ο υπουργός Μοχάμεντ Ιμπραχίμ δήλωσε ότι η ανακάλυψη του τάφου του Χόνσο Εμ Χεμπ «είναι μια από τις σημαντικότερες» που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Λούξορ, μια πόλη στα νότια της χώρας, διάσημης για τους φαραωνικούς ναούς της στις όχθες του ποταμού Νείλου.

Εκτιμάται ότι ο ζυθοποιός έζησε πριν από περίπου 3.200 χρόνια, την εποχή που στην αρχαία Αίγυπτο βασίλευε η 19η δυναστεία.

Ο Τζίρο Κόντο, ο επικεφαλής της αποστολής του ιαπωνικού πανεπιστημίου Βασέντα, εξήγησε ότι οι αρχαιολόγοι εντόπισαν τον τάφο ενώ καθάριζαν τον πρόναο ενός άλλου ταφικού κτίσματος που ανήκε σε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της εποχής του Φαραώ Αμένωφις Γ΄.

Ο υπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι βρέθηκαν «σχέδια τοπίων και διάφορες επιγραφές στους τοίχους και στο ταβάνι που αποκαλύπτουν πολλές λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο, κυρίως τις σχέσεις μεταξύ των συζύγων και των παιδιών τους αλλά και διάφορα θρησκευτικά τελετουργικά».

Μάλιστα, ένας από τους τοίχους εικονίζει τον επικεφαλής των ζυθοποιών, τον άνθρωπο που έφτιαχνε την μπίρα των φαραώ, να προσφέρει θυσία στους θεούς περιστοιχισμένος από τη σύζυγο και την κόρη του.

  • http://www.blogger.com/profile/13878349033160489223 Δημήτρης Κοντοδήμος

    Ξεχάσατε το «Πράσσειν άλογα»: Να κάνεις παράλογα πράγματα και όχι ¨Πράσινα άλογα» που νομίζουμε λανθασμένα