4000 ετών Αρχαίο αιγυπτιακό Χειρόγραφο με μήκος πάνω από 8 πόδια ανακάλυφθηκε στην Αίγυπτο

Advertisement

Είναι το αρχαιότερο γνωστό αιγυπτιακό χειρόγραφο που βρέθηκε και μετρά πάνω από 8 πόδια σε μήκος. Το αρχαίο αιγυπτιακό χειρόγραφο στην πραγματικότητα ανακαλύφθηκε και παρέμεινε κρυφό για πάνω από 70 χρόνια.

Το αρχαιότερο γνωστό δερμάτινο χειρόγραφο, που είναι τουλάχιστον 4.000 χρονών, ανακαλύφθηκε εκ νέου στο Αιγυπτιακό Μουσείο, αφού παρέμεινε σε ένα σκονισμένο κουτί αποθήκευσης για πάνω από 70 χρόνια.

Το αρχαίο αιγυπτιακό κείμενο έχει λεπτομερείς απεικονίσεις από «υπερφυσικά όντα» που είναι παλιότερα από τα σχέδια του Βιβλίου των Νεκρών, καθιστώντας το ένα κρίσιμο κομμάτι στην αρχαία αιγυπτιακή ιστορία.

Σύμφωνα με αναφορές από το Discovery News, το χειρόγραφο, που μετρά 2,5 μέτρα σε μήκος, είναι σήμερα το μεγαλύτερο κείμενο που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Αρχαία Αίγυπτο.

Το τεράστιο χειρόγραφο, που πιστεύεται ότι χρονολογείται από το Αρχαίο Βασιλείου μέχρι το Πρώιμο Μέσο Βασίλειο -μεταξύ 2300 και 2000 π.Χ.- είναι στην πραγματικότητα ένα θρησκευτικό κείμενο που περιέχει ξόρκια που πιθανότατα λέγονταν από αρχαίους ιερείς.

Το αρχαίο κείμενο περιλαμβάνει επίσης απεικονίσεις των τελετουργιών που θα έχουν προσαρμοστεί για ταφική χρήση.

Τα δερμάτινα χειρόγραφα από την αρχαία Αίγυπτο είναι εξαιρετικά σπάνια, λόγω του γεγονότος ότι το δέρμα διαλύεται κατά την πάροδο του χρόνου. Τα περισσότερα από τα αρχαία αιγυπτιακά κείμενα γράφτηκαν σε πάπυρο, επειδή ο πάπυρος διατηρείται λόγω του ξερού κλίματος της Αιγύπτου.

Χιλιάδες χρόνια πριν, το δέρμα θεωρούνταν ένα από τα πιο σημαντικά υλικά γραφής και χρησιμοποιήθηκε για να καταγράψει θρησκευτικά κείμενα και σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement