Το αγρόκτημα του μέλλοντος;

Advertisement

Υπάρχει μια νέα τάση στον τομέα της γεωργίας που ονομάζεται κάθετη γεωργία.Η κάθετη γεωργία, ως στοιχείο της αστικής γεωργίας, είναι μια μέθοδος καλλιέργειας εντός ενός πολυόροφου θερμοκηπίου ή σε κάθετες επιφάνειες.

Καθώς οι άνθρωποι έμαθαν να καλλιεργούν, τακτοποίησαν τα φυτά σε οριζόντια πεδία, και ανακάλυψαν την  άρδευση και τα λιπάσματα για να αναπτυχθούν πλήρεις καλλιέργειες. Αλλά με τη σύγχρονη τεχνολογία , τις ανάγκες και την εξυπνάδα των αγροτών, μπορούμε τώρα να τακτοποιήσμε τα πεδία κάθετα, όπως ακριβώς στοιβάζονται οι  κατοικίες και οι πολυκατοικίες.

Μετακίνηση φυτών σε εσωτερικούς χώρους έχει πολλά πλεονεκτήματα: Τα φυτά δεν είναι στο έλεος των καιρικών συνθηκών, λιγότερη ερημιά από τα χωράφια, και είναι πιο εύκολο να ελέγχουν την απορροή λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Αλλά η επιλογή του φωτισμού μπορεί καθορίσει το κόστος ενός κάθετου αγροκτήματος και να επηρεάσει το πόσο καιρό μπορεί να πάρει για την αστική γεωργία να ανθίσει.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.