Το αμερικανικό αεροσκάφος που κατέρριψαν οι Ιάπωνες στο Πέρλ Χάρμπορ [Βίντεο]

Advertisement

Δύτες έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν για πρώτη φορά ένα μοναδικό αεροπλάνο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο συνετρίβη και βούλιαξε στα πρώτα λεπτά της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκέμβριου 1941. 

Στις 7 Δεκέμβρη 1941, μαχητικά της Ιαπωνίας επιτέθηκαν στη βάση των ΗΠΑ στο Οάχου, στη Χαβάη, σκοτώνοντας 2.400 Αμερικανούς και καταστρέφοντας πάνω από 188 αεροσκάφη.

Pearl_Harbour2

Pearl_Harbour3

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία, η ομάδα ειδικών είναι σε θέση να τεκμηριώσει το ναυάγιο του αεροσκάφους τύπου Catalina PBY-5 που εδώ και 74 χρόνια βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας.

Τα αίτια της συντριβή του αεροσκάφους δεν έχουν εξακριβωθεί αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροσκάφος συνεντρίβει ενώ προσπαθούσε να απογειωθεί κατά την διάρκεια της επίθεσης από τους Ιάπωνες. Είναι πολύ πιθανό να το κατέρριψαν τα ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Pearl_Harbour4

Pearl_Harbour5

Τον περασμένο μήνα ο στρατός δήλωσε ότι τα λείψανα 7 μελών του πληρώματος που αγνοούνται από τότε που ανετράπη το USS Oklahoma κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού του Περλ Χάρμπορ το 1941, εντοπίστηκαν. Παραμένουν 388 ναύτες και πεζοναύτες που αγνοούνται.

Μέσα σε πέντε χρόνια, αξιωματούχοι αναμένουν να εντοπίσουν περίπου το 80% των μελών του πληρώματος του Oklahoma που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το έργο, καθώς οι εξελίξεις στην εγκληματολογική επιστήμη και στην τεχνολογία οσο αφορά την ταυτοποίηση λειψάνων έχουν βελτιωθεί.

catalina1

Δείτε βίντεο από το αεροσκάφος στο βυθό της θάλασσας

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement