Χόκινγκ: «Οχι πολλά πολλά με τους εξωγήινους»

Advertisement

Οι εξωγήινοι μπορεί να υπάρχουν. Ωστόσο, οι άνθρωποι θα ήταν καλύτερα να μην έχουν και πολλά πάρε – δώσε μαζί τους, διότι ενδέχεται να προκύψουν καταστροφικές συνέπειες, προειδοποίησε ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, σε εκπομπή που μετέδωσε την Κυριακή το τηλεοπτικό δίκτυο Discovery Channel.

«Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα έχει βαρύτητα μεγαλύτερη απ’ όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάστηκε στην Αμερική, κάτι που δεν ήταν επιτυχημένο για τους Ινδιάνους της Αμερικής», τόνισε ο επιστήμονας στην εκπομπή.

«Οι εξελιγμένοι εξωγήινοι ενδέχεται να γίνουν νομάδες, αποβλέποντας στην κατάκτηση και τον αποικισμό των πλανητών στους οποίους προσεγγίζουν», περιέγραψε ο 68χρονος Χόκινγκ στην εκπομπή με τίτλο «Στο Σύμπαν με τον Στίβεν Χόκινγκ».

Στην ερώτηση για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ο διάσημος αστροφυσικός τόνισε «η μεγάλη πρόκληση είναι να μάθουμε με τι μοιάζουν στην πραγματικότητα οι εξωγήινοι».

Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει πλειστάκις να έλθουν σε επαφή με πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς. Το 2008 η NASA εξέπεμψε στο διάστημα το τραγούδι των Μπιτλς «Across the Universe» προκειμένου να λάβει κάποιο μήνυμα φιλίας από εξωγήινες μορφές ζωής.

Το μήνυμα αυτό αναμένεται να φθάσει στην περιοχή του Πολάρις το 2439.

Advertisement