Δείτε τα δέκα πιο τρομακτικά πειράματα που έχουν γίνει σε παιδιά

Advertisement

4. Το τερατώδες πείραμα

Σε μια ομάδα παιδιών γίνονταν διακρίσεις μεταξύ των καλών και των κακών. Όσοι ήταν αριστερόχειρες και τραύλιζαν έμπαιναν τιμωρία, ενώ οι υπόλοιποι επαινούνταν. Το αποτέλεσμα του πειράματος ήταν να τραυλίζουν όλα τα παιδιά στο τέλος, λόγω του άγχους που τους προκαλούνταν.

3. Ντείβιντ Ρέιμερ

Κατά τη διάρκεια τη περιτομής του τα γεννητικά όργανα του αγοριού κάηκαν, με αποτέλεσμα ένας ψυχολόγος να προτείνει την αλλαγή φύλου προκειμένου να αποδείξει την ανατροφή έναντι της φύσης. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ντείβιντ να αρνηθεί τη νέα του ταυτότητα και να αυτοκτονήσει λίγα χρόνια αργότερα.

2. Η κούκλα Μπούμπου

Σε μια ομάδα μικρών παιδιών προβλήθηκε ένα βίντεο όπου ενήλικες χτυπούσαν έναν κλόουν. Όταν οι επιστήμονες έβαλαν τα παιδιά σ’ ένα δωμάτιο με έναν κλόουν η αντίδρασή τους ήταν να του επιτεθούν και να το χτυπούν όπως οι ενήλικες.

1. Η μη χρήση αναισθητικού

Μέχρι το 1985 πολλές εγχειρήσεις σε παιδιά πραγματοποιούνταν χωρίς αναισθητικό. Αυτό συνέβαινε γιατί οι γιατροί πίστευαν ότι τα παιδιά, αντίθετα με τους ενήλικες, ξεπερνούσαν το σοκ πιο εύκολα, παρά τον πόνο που ένιωθαν κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων.

Πηγή: news247.grΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Advertisement