Εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο στη Ρωσία: Ηφαίστειο λάσπης μοιάζει με γιγάντιο ανθρώπινο μάτι [Εικόνες]

Advertisement

Οι επισκέπτες στο νησί Σαχαλίν στην Ανατολική Ρωσία, έχουν την ευκαιρία να δουν ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Το ηφαίστειο λάσπης Πουγκατσέβσκιγι που από ψηλά μοιάζει με ένα τεράστιο ανθρώπινο μάτι.

Αυτό το απίστευτο και σπάνιο φυσικό φαινόμενο συνελήφθη από τον 40χρονο φωτογράφο Μιχαήλ Μιχαήλοφ, ο οποίος αρχικά τρόμαξε όταν είδε το παράξενο σχήμα ματιού στη λάσπη, καθώς πετούσε πάνω από την ανατολική Ρωσία.

Όταν το δει κανείς από ψηλά, το κέντρο του ηφαιστείου μοιάζει με κόρη ματιού, με την περιβάλλουσα λάσπη να μοιάζει με καφέ ίριδα με φλέβες.

Τα ηφαίστεια λάσπης είναι σχηματισμοί που δημιουργούνται κανονικά από την γεωλογική έκκριση αερίων και υγρών, καθώς συσσωρεύεται η πίεση κάτω από τη γη και η λάσπη απελευθερώνεται στην επιφάνεια, δημιουργώντας έτσι ένα ασυνήθιστο μοτίβο.

Μιλώντας για την εμπειρία του, ο Μιχαήλοφ αναφέρει, «δεν είχα δει κάτι τέτοιο ποτέ πριν. Υπάρχουν πάρα πολλά ηφαίστεια λάσπης στον κόσμο και αυτό είναι γνωστό. Αλλά δεν έχω δει ποτέ κάποιο που να μοιάζει με μάτι. Δημιουργεί μία πολύ όμορφη θέα, σαν να κοιτάζουμε το μάτι της γης, ιδίως πάνω σε ελικόπτερο. Είναι σίγουρα ένα σπάνιο φαινόμενο»

1-min

2-copy

3-copy

4-copy

5-copy

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.