Εμπειρογνώμονες της NASA παρουσιάσαν σχέδιο αποίκισης της Σελήνης με ρομπότ

Advertisement

Οι ειδικοί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA έχουν περιγράψει πώς το ηλιακό σύστημα θα μπορούσε να κατακτηθεί με τη δημιουργία αυτόνομων αποικιών ρομπότ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Lenta.ru, που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της μια προκαταρκτική έκθεση αυτής της έρευνας.

Μεταξύ των πολλών πραγμάτων, η μελέτη προσδιορίζει τα αναγκαία μέτρα για την αποίκιση της Σελήνης ως το πρώτο βήμα για τον εποικισμό του Ηλιακού Συστήματος. Σύμφωνα με την έκθεση, θα ήταν απαραίτητο να σταλούν τουλάχιστον 12 τόνοι ωφέλιμου φορτίου στο φυσικό μας δορυφόρο για να δημιουργηθεί μια αυτόνομη αποικία ρομπότ με επιτυχία.

Ακριβώς όπως το curiosity rover στον πλανήτη Άρη ελέγχεται από τη Γη, έτσι και ο πληθυσμός των ρομπότ που θα σταλούν στην Σελήνη θα ελέγχεται εξ αποστάσεως από τη Γη, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης. Η αποικία σταδιακά να γίνει αυτόνομη, με τη βοήθεια των σεληνιακών υλικών και αστεροειδών, τα οποία θα παρέχουν στα ρομπότ σχεδόν απεριόριστες ποσότητες ορυκτών πόρων και ενέργειας.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι μέσα σε λίγες δεκαετίες, και χωρίς πρόσθετες επενδύσεις, ο όγκος της βιομηχανικής παραγωγής στη Σελήνη θα είναι εκατομμύρια φορές μεγαλύτερος από αυτόν που παράγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις μέρες μας.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι εκτός από τα σχέδια της NASA για το φεγγάρι, η ρωσική κυβέρνηση έχει επίσης θέσει ως στόχο να κατακτήσει το φεγγάρι.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσημα σχέδια για μόνιμο σταθμό με δώδεκα κοσμοναύτες στο φεγγάρι. Σύμφωνα με την Roscosmos, το σεληνιακό φυλάκιο θα χρησιμοποιείται κυρίως για την έρευνα και την εξόρυξη των πολύτιμων ορυκτών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι τα σχέδιά τους δεν είναι μόνο επιστημονικά και ότι το ρωσικό σεληνιακό φυλάκιο μπορεί να έχει και στρατιωτικούς σκοπούς.

Σε προηγούμενες δηλώσεις, η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας δήλωσε ότι ελπίζει να ξεκινήσει με επιτυχία ένα σεληνιακό καθετήρα μέχρι το 2024, προκειμένου να αναζητήσει πιθανές τοποθεσίες για το σεληνιακό φυλάκιο πριν από την προσγείωση των κοσμοναυτών στο φεγγάρι το 2030.

Φαίνεται ότι τουλάχιστον ανεπίσημα, ο αποικισμός της Σελήνης έχει αρχίσει.

© Αποκάλυψη

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement