Επιδιορθώνει σπάνια ραδιόφωνα του μεσοπολέμου σε ένα εργαστήρι 40 τ.μ. στα Μεσόγεια [εικόνες]

Advertisement

Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι σε 40 τετραγωνικά μέτρα χωράνε τέσσερις δεκαετίες;

Ένα εργαστήριο στα Μεσόγεια «κρύβει» έναν μικρό θησαυρό με πάνω από 300 ραδιόφωνα από την δεκαετία του 1930, του 1940 μέχρι και τη δεκαετία του 1960 που περιμένουν στωικά να ξαναζωντανέψουν και να γεμίσουν μελωδία, μουσική και τραγούδια τον προσωπικό «παράδεισο» του ηλεκτρονικού και συλλέκτη παλιών ραδιοφώνων και αντικειμένων, Κώστα Λένη, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το πάθος του, την ραδιοφωνία.

«Από το 1978 ασχολούμαι με το ραδιόφωνο. Πάντοτε μου άρεσαν τα παλιά ραδιόφωνα. Είχα μεγάλη αγάπη», λέει.  Το πρώτο παλιό ραδιόφωνο το αποκτά το 1995 και έπειτα από μια παύση δεκατριών χρόνων, το 2008, αποφασίζει να ασχοληθεί εντατικά με την συλλογή, αλλά κυρίως με την επιδιόρθωση και «ανάσταση», όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά, των ραδιοφώνων μιας άλλης εποχής.

Επιδιορθώνει σπάνια ραδιόφωνα του μεσοπολέμου σε ένα εργαστήρι 40 τ.μ. στα Μεσόγεια [εικόνες] - Εικόνα

«Τότε άρχισα να κατεβαίνω στα παζάρια, στις υπαίθριες αγορές και να ψάχνω, να βλέπω τι μου αρέσει, να μαθαίνω τα μυστικά. Είναι ολόκληρη ιεροτελεστία όταν πας σε ένα παζάρι και ακολουθείς κάποιους κανόνες πριν αγοράσεις.

Από τότε μέχρι και σήμερα, κάθε Κυριακή πρωί ετοιμάζομαι και κατεβαίνω στο παζάρι, ερευνώ και μπορεί να αγοράσω ακόμη και τέσσερα κομμάτια. Έτσι, έφτασα να έχω στον χώρο μου, τακτοποιημένα σε ράφια πάνω από 300 ραδιόφωνα-αντίκες», τονίζει ο κ. Λένης.

Με αγάπη και πάθος συνεχίζει να αφηγείται ιστορίες γύρω από το ραδιόφωνο, ενώ επισημαίνει ότι όσο περνά ο καιρός κι όσο περισσότερο ασχολείται και μελετά κάποιος, τόσο πιο εύκολα μπορεί να εκτιμήσει ένα συλλεκτικό και αυθεντικό κομμάτι.

«Συνεχώς προσπαθώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, επισκέπτομαι μουσεία σχετικά με την ραδιοφωνία, έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που ασχολούνται. Εξάλλου, γι αυτό το χόμπι εκτός από μεράκι πρέπει να έχεις και γνώσεις, να έχεις μυηθεί, έτσι ώστε να μην πέσεις σε παγίδες».

Επιδιορθώνει σπάνια ραδιόφωνα του μεσοπολέμου σε ένα εργαστήρι 40 τ.μ. στα Μεσόγεια [εικόνες] - Εικόνα1Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.