Επιστήμονες και Αρχαιολόγοι θα «σκανάρουν» τις πυραμίδες για να ανακαλύψουν τα μυστικά τους

Advertisement

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου κρύβουν πολλά μυστικά από το παρελθόν.

Χιλιάδες μύθοι και σενάρια έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη μαγεία των συγκεκριμένων μνημείων, τα οποία συνδέονται με την υπέρτατη γνώση των μυστικών του κόσμου, ακόμη και με εξωγήινη ύπαρξη ζωής.

Μετά από 4.500 και πλέον χιλιάδες χρόνια, η επιστήμη προσφέρει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να «ανακαλύψει» ορισμένα από τα μυστικά τους.

Ομάδα επιστημόνων και αρχαιολόγων, θα «σκανάρει» με ειδικές μεθόδους τις πυραμίδες, φιλοδοξώντας να βρει, όσα δεν βρήκαν τις προηγούμενες εκατονταετίες οι τυμβωρύχοι και οι αρχαιολόγοι με τις… κανονικές μεθόδους τους.

bent

Η πυραμίδα Μπεντ στο Ντασούρ

red-pyramid

Η Κόκκινη πυραμίδα

Η εφαρμογή του σχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν θερμικά κύματα από σωματίδια θερμικής απεικόνισης, ευελπιστώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκαλυφθούν μπροστά τους υπόγειες διαδρομές, δωμάτια και πολλά ακόμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η πρώτη πυραμίδα που θα «υποστεί σκανάρισμα» είναι η πυραμίδα Μπεντ, στο Ντασούρ, νότια του Καΐρου και θα ακολουθήσει η λεγόμενη Κόκκινη Πυραμίδα. Σειρά θα πάρουν οι δύο μεγάλες πυραμίδες στη Γκίζα, του Χέοπα και του Χεφρήν.

Pyramide de Khéops

Η πυραμίδα του Χέοπα

Το μεγαλόπνοο σχέδιο έχει αναλάβει ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ του Καναδά, με επικεφαλής τον Ματιέ Κλάιν, η οποία θα χρησιμοποιήσει επίσης υπέρυθρες ακτίνες, προκειμένου να «σαρώσει» μία μεγάλη επιφάνεια, δίχως να αγγίξει τα κτίσματα.

«Θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, φτάνοντας δύο ή τρία τετράγωνα βάθος», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Egypt

Η πυραμίδα του Χεφρήν

protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.