Νορβηγοί επιστήμονες καταγράφουν πολικές αρκούδες να τρώνε δελφίνια στην Αρκτική [Εικόνες]

Advertisement

Δεν είχε υπάρξει ποτέ, μέχρι τώρα, φωτογραφία πολικής αρκούδας να τρώει δελφίνι.

Τα δυο θηλαστικά δεν έρχονται συνήθως σε επαφή, όμως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας ένεκα του φαινομένου του θερμοκηπίου, τα δελφίνια κολύμπησαν σε άγνωστα γι’ αυτά νερά.

Δυνατοί άνεμοι και ρεύματα, τα παρέσυραν σε άγνωστες μεριές του αρκτικού ωκεανού, όπου ερευνητές του Πολικού Ινστιτούτου της Νορβηγίας τα παρατήρησαν να γίνονται γεύμα για πεινασμένες πολικές αρκούδες.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Τζον Ααρς, που ηγείτο της ομάδας, οι αρκούδες περίμεναν μέχρι τα δελφίνια να παγιδευτούν στον πάγο και να μην μπορούν να αντιδράσουν και τότε εξαπέλυσαν την επίθεσή τους, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο βίαιη στον πλανήτη.

«Πιστεύουμε πως η αρκούδα τα σκότωσε όπως ακριβώς θα σκότωνε μια φώκια» είπε ο Ααρς και συμπλήρωσε: «Μας εξέπληξε το γεγονός, καθώς δεν είχαμε ποτέ δελφίνια στην περιοχή».

polikes_arkoudes_trone_delfinia_1

Τουλάχιστον έξι αρκούδες έχουν παρατηρηθεί να τρώνε δελφίνια, από τότε που έφτασε ο νέος… μεζές στην περιοχή, τον Απρίλιο του 2014, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα.

polikes_arkoudes_trone_delfinia_2

Χαρακτηρίζοντας μια από αυτές τις αρκούδες να έχει «εμφανή πλευρά» και «ιδιαίτερα αδύνατη» οι ερευνητές δεν εξεπλάγησαν από το γεγονός πως μόλις τα μεγαλόσωμα θηλαστικά έφαγαν όσο ήθελαν, κάλυψαν τα απομεινάρια με χιόνι για να έχουν για αργότερα.

polikes_arkoudes_trone_delfinia_3

polikes_arkoudes_trone_delfinia_4

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement