Το Γκραντ Κάνιον της Ασίας!

Advertisement

Οι γεωλογικοί σχηματισμοί, πολλές φορές κάνουν παιχνίδια και εμφανίζουν παρόμοια τοπία σε εντελώς διαφορετικές περιοχές, όπως ένα Γκραντ Κάνιον, στην Ασία!

Ένα εντυπωσιακό φαράγγι μήκους, περίπου, 90 χιλιομέτρων, «σκαλισμένο» από τα ορμητικά νερά του ποταμού Τσαρίν (Charyn), κρυμμένο στις κορυφογραμμές των βουνών Κετμέν (Ketmen) και Ουλκέν Μπογκούτ (Ulken-Bogut) στη νοτιοανατολική γωνία του Καζακστάν, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, σε μια άγονη έρημο.

charyn1

Η διάβρωση των βράχων από ψαμμίτη στη διάρκεια χιλιάδων ετών, αποκάλυψε πολλαπλά χρωματιστά στρώματα στα τοιχώματα του φαραγγιού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια στεγνή πλευρά χαράδρα, περίπου χιλιόμετρο ή δύο σε μήκος, που ονομάζεται η Κοιλάδα με τα Κάστρα, όπου μπορεί κανείς να δει πανύψηλους βράχους που μοιάζει με κάποια φαντασία, πυλώνες και κάστρα.

charyn2

Στους παραμυθένιους σχηματισμούς του ψαμμίτη έχουν δοθεί δυτικά ονόματα διάσημων αξιοθέατων, ακόμα και του Ντόναλντ Ντακ! Αυτό το μέρος του φαραγγιού έχει 100 μέτρα βάθος και υπάρχει ένα μονοπάτι στη βάση του, γεγονός που το κάνει προσεγγίσιμο στους τουρίστες.

charyn3

charyn4

charyn5

charyn6Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.