Ο μάντης του Στάλιν που τόσο απεγνωσμένα ήθελε να σκοτώσει ο Χίτλερ

Advertisement

Ο Χίτλερ τον έτρεμε, ο Στάλιν έπινε νερό στο όνομά του και ο Λαβρέντι Μπέρια τον άκουγε ευλαβικά, μιας και εκπαίδευε τους πράκτορές του.

Μέχρι να συμβούν βέβαια όλα αυτά, το περιβόητο μέντιουμ της Ευρώπης, μια τυχοδιωκτική φυσιογνωμία που φαινόταν να επιπλέει όταν όλα γύρω του κατέρρεαν, είχε ήδη αποδείξει την αξία του και πλέον τον φοβούνταν πολλοί. Μεταξύ αυτών και ο ναζιστής ηγέτης Αδόλφος Χίτλερ!

Σε μια ζωή τόσο άρρηκτα συνυφασμένη με τον μύθο, ο αινιγματικός πολωνοεβραίος εμιγκρές στο Βερολίνο, μέγας πνευματιστής και μάγος, αλλά και υπνωτιστής φοβερός και μέντιουμ, προφήτευσε το 1937, με τις περιβόητες μελλοντολογικές ικανότητές του, τον θάνατο του Φύρερ αν έκανε να κινηθεί κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Η προφητεία έκανε τον γύρο της Ευρώπης και μπήκε τελικά στο στόχαστρο των ναζιστικών μυστικών υπηρεσιών, μιας και ο Χίτλερ κατατρομοκρατήθηκε από τα μελλούμενα. Τον συλλαμβάνουν λοιπόν στη Βαρσοβία και τον ρίχνουν σε ένα μπουντρούμι, όπου θα εκτελούσε το μαγικό που θα τον μετέτρεπε σε ευρωπαϊκό θρύλο!

Μέσω των τρομακτικών υπνωτιστικών του ικανοτήτων, τις οποίες εξήρε άλλωστε και ο πατέρας της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ, ο Μέσινγκ μαζεύει στο κελί του όλο το προσωπικό της φυλακής και τους υπνωτίζει μαζικά, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι η φυλακή ήταν γεμάτη διαμάντια. Οι ναζί άρχισαν να ψάχνουν τους πολύτιμους λίθους και ο ίδιος το έσκασε ανενόχλητος από τη φυλακή, κλείνοντας πίσω του την πόρτα!

Την ώρα που διέφευγε στη Σοβιετική Ένωση και οι συγγενείς του πέθαιναν τραγικά στα ναζιστικά κολαστήρια, γεννιόταν ένας μύθος του Μεσοπολέμου, ο ίδιος ο Βολφ Μέσινγκ!

Στην ΕΣΣΔ θα μπει αμέσως στο στόχαστρο των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών και θα ελεγχθούν προσωπικά οι φημολογούμενες πνευματιστικές του ικανότητες από τον Μπέρια και τον Στάλιν τελικά. Σε ένα από τα περιβόητα τεστ των δυνάμεών του, κατάφερε να αποσπάσει από την Κρατική Τράπεζα της ΕΣΣΔ κάπου 100.000 ρούβλια δίνοντας απλώς στον ταμία ένα λευκό χαρτί!

Του τα επέστρεψε βέβαια του υπαλλήλου τα λεφτά και ο τελευταίος, όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, έπαθε καρδιακή προσβολή. Κατόπιν τον κλείδωσαν στα έγκατα της μυστικής αστυνομίας, κι εκείνος βγήκε σαν να μη συνέβαινε τίποτα από την μπροστινή πόρτα, έχοντας προφανώς υπνωτίσει τους πάντες.

Όταν απέδειξε «πέραν αμφιβολίας» τις παραφυσικές του δυνατότητες, συμβούλευε τώρα τον «Πατερούλη» και εκπαίδευε τους πράκτορες της KGB στα ψυχικά φαινόμενα. Αν και η ιστορία του δεν τελειώνει εδώ, καθώς ο Μέσινγκ ήταν πραγματικά βίος και πολιτεία.

Διάβαζε τις σκέψεις του κόσμου από απόσταση, προφήτευε το μέλλον και εξιστορούσε τη βιογραφία κάποιου κοιτώντας απλώς τη φωτογραφία του. Όλα αυτά τα έκανε μάλιστα πάνω σε σκηνές δημόσιων θεαμάτων με χιλιάδες μάρτυρες. Ταυτοχρόνως κήρυττε την ανάγκη να αναπτυχθούν οι πνευματιστικές ικανότητες του κοσμάκη και καλούσε τους επιστήμονες να ερευνήσουν τις «ανωμαλίες», όπως τις αποκαλούσε, του νου.

Κάποια στιγμή του απαγορεύτηκαν οι πνευματιστικές παραστάσεις και του αρνήθηκαν να ιδρύσει το δικό του εργαστήριο παραψυχολογικών ερευνών στη Μόσχα. Παρόλα αυτά, παρέμεινε πάμπλουτος (ή πάμφτωχος, κατά άλλη εκδοχή!) σε μια κομμουνιστική χώρα που αντιστρατευόταν την ιδιωτική πρωτοβουλία και ζούσε τώρα σε κατάσταση απομόνωσης, μιας και δεν άντεχε να ακούει συνεχώς τι σκέφτονταν όλοι αυτοί τριγύρω του.

Σαφώς μεγαλύτερος και πιο περίπλοκος απ’ όσο η ανεκδοτολογική του ιστορία αφήνει να φανεί, ο Μέσινγκ ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που θα είχε μια εντελώς διαφορετική βιογραφία αν δεν κατέληγε στο περιοριστικό γι’ αυτόν Σιδηρούν Παραπέτασμα.

Στη Βιέννη, για παράδειγμα, συνάντησε τον Φρόιντ, ο οποίος ελέγχοντας τις ικανότητές του έμεινε τελικά με το στόμα ανοιχτό. Το τεστ έλαβε μάλιστα χώρα στο σπίτι του Αϊνστάιν, με τον Φρόιντ να σκέφτεται μια νοητική εντολή και τον Μέσινγκ να την εκτελεί στην εντέλεια. Τι του είπε να κάνει, χωρίς να του πει βέβαια τίποτα; Να πάει στο μπάνιο, να πάρει μια λαβίδα και να γυρίσει στο σαλόνι, βγάζοντας μια τρίχα από τα μουστάκια του Αϊνστάιν!

Τον τηλεπαθητικό θρίαμβο του Μέσινγκ αποκάλυψε μάλιστα ο ίδιος ο κορυφαίος ψυχαναλυτής, ο οποίος χρόνια αργότερα, ενθυμούμενος για άλλη μια φορά τον Μέσινγκ, κατέληξε πως «Αν μπορούσα να ξαναζήσω, θα αφιέρωνα τη ζωή μου στην έρευνα της παραψυχολογίας».

Το μεγάλο μέντιουμ έδινε κατόπιν τις κλασικές σήμερα ψυχικές παραστάσεις του στη Μόσχα, μέχρι να εισβάλει ένα βράδυ ο Κόκκινος Στρατός στο θέατρο και να τον φέρει ενώπιον «ενός άντρα με μουστάκι». Ήταν ο Ιωσήφ Στάλιν!

Χίτλερ και Στάλιν, Φρόιντ και Αϊνστάιν προσπάθησαν να λύσουν τον γρίφο του ποιος ήταν τελικά ο Βολφ Μέσινγκ, ο άνθρωπος που διάβαζε τη σκέψη και συνήθιζε να λέει: «η ικανότητά μου να βλέπω το μέλλον μπορεί να φαίνεται πως έρχεται σε αντίθεση με την υλιστική κατανόηση του κόσμου. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα από τη σφαίρα του άγνωστου και του υπερφυσικού στην πρόγνωση του μέλλοντος»…

Πρώτα χρόνια

Ο μάντης του Στάλιν που τόσο απεγνωσμένα ήθελε να σκοτώσει ο Χίτλερ - Εικόνα

Ο Βολφ Γκριγκόρεβιτς Μέσινγκ γεννιέται την 1η Σεπτεμβρίου 1899 σε μια κωμόπολη κοντά στη Βαρσοβία, τμήμα τότε της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Ήταν μέλος μιας φτωχής οικογένειας εβραϊκής καταγωγής και ο αυστηρών αρχών πατέρας, βλέποντας την ικανότητά του στα γράμματα, τον προόριζε για ραβίνο.

Παρά την αντίσταση του μικρού Βολφ, στέλνεται τελικά σε θρησκευτικό προπαρασκευαστικό σχολείο, όπου θα περάσει τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του λέγοντας συνεχώς ότι είναι μέντιουμ! Και μιας και κανείς από τους αρχιερείς δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά, εγκαταλείπει τη ραβινική σχολή, αλλά δεν επιστρέφει στη γενέτειρά του, φοβούμενος την αντίδραση του πατέρα.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement