Μια αγέλη λύκων επιτίθεται στον λύκο «ωμέγα» [Βίντεο]

Advertisement

Σε ένα ζωολογικό κήπο, μια αγέλη λύκων ξεσπά την επιθετικότητά της πάνω στον λύκο “Ωμέγα”. Η ιεραρχία είναι πολύ σημαντική σε μια αγέλη λύκων, και είναι απαραίτητη για την επιβίωση της ομάδας. “Άλφα” ονομάζεται ο λύκος στην κορυφή της ιεραρχίας.

Οι λύκοι Άλφα λαμβάνουν όλες τις αποφάσεις για την αγέλη, και είναι οι μόνοι που αναπαράγονται και τρώνε πρώτοι.

Στο κάτω μέρος της ιεραρχίας βρίσκονται οι λύκοι Ωμέγα. Αυτοί είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της αγέλης και τρώνε τελευταίοι.

Όταν υπάρχει ένταση ή επιθετικότητα, ο λύκος Ωμέγα εξυπηρετεί σαν σάκος του μποξ. Χρησιμεύει για να κατευνάσει τις διαμάχες ανάμεσα στους λύκους και αποκαθιστά την ισορροπία.

Είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο μέλος της αγέλης. Ο λύκος Ωμέγα στο βίντεο χρειάστηκε αρκετές εβδομάδες για να επουλωθούν οι τραυματισμοί του.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.