Η NASA το 1961, πριν ανακαλυφθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές!

Advertisement

Πώς έκαναν τους υπολογισμούς οι επιστήμονες της NASA για να στείλουν πυραύλους στο Διάστημα, πριν ανακαλυφθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές; Στον μαυροπίνακα με κιμωλία, όπως δείχνουν ιστορικές φωτογραφίες του 1961!

Ήταν η εποχή που οι Ρώσοι έστειλαν στο Διάστημα τον πρώτο άνθρωπο, τον Γιούρι Γκαγκάριν, στις 12 Απριλίου και οι Αμερικανοί απάντησαν με τον Άλαν Σέπαρντ, αν και δεν πραγματοποίησε πτήση σε κανονική τροχιά, ένα μήνα μετά, τον Μάιο του 1961.

nasa1

Σε αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα για την κατάκτηση του Διαστήματος, δεν υπήρχαν τα εφόδια που έχουν σήμερα στις διάθεση τους οι επιστήμονες για να βρουν πόσα καύσιμα χρειάζονται για μια πτήση στο Φεγγάρι, τι πιέσεις θα ασκηθούν στα διαστημόπλοια, πόσο οξυγόνο θα χρειαστεί ο αστροναύτης και πολλά άλλα συναφή.

nasa

Έτσι, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, τα όπλα τους ήταν η κιμωλία και ο μαυροπίνακας. Και, βέβαια, η σκάλα για να φτάνουν εκεί που έπρεπε, ώστε να μη χαθεί η συνέχεια από τις εξισώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.