Νορβηγία: Τα τεράστια σπαθιά στον βράχο!

Advertisement

Ένα μοναδικό μνημείο που είναι σύμβολο για τους Νορβηγούς και τους Βίκινγκς, είναι τα «Σπαθιά στον Βράχο», που έχουν στηθεί στην περιοχή του Σταβάνγκερ!

Τα μνημείο αποτελείται από τρία τεράστια μπρούτζινα σπαθιά και αποτίει φόρο τιμής στη μάχη του Χαφρσφιόρντ, το 872 μ.Χ., μετά την οποία ο Βασιλιάς Χάραλντ Χορφάγκρε, γνωστός και ως «Χάραλντ ο Δίκαιος», ένωσε τη Νορβηγία σε ένα ενιαίο βασίλειο.

Τα σπαθιά έχουν ύψος σχεδόν 10 μέτρα και τα δυο αντιπροσωπεύουν την ειρήνη και την ενότητα. Το τρίτο και μεγαλύτερο, αντιπροσωπεύει το σπαθί του ίδιου του Χάραλντ. Το μνημείο σχεδιάστηκε από τον γλύπτη Φριτζ Ρόεντ και τα αποκαλυπτήρια του έγιναν το 1983.

spathia1

spathia2

spathia3

spathia4Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.