Το παιδικό βιβλίο για μια διαφορετική οικογένεια που κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα παράπονα

Advertisement

Ένα παιδικό βιβλίο με την αληθινή ιστορία δύο gay πιγκουίνων μπήκε στη λίστα με τα πιο ανεπιθύμητα των γονιών!

Δύο ερωτευμένοι αρσενικοί πιγκουίνοι προκαλούν πονοκέφαλο στην αμερικανική Έκδοση Βιβλιοθηκών. «And Tango Makes Three» είναι ο τίτλος του εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου των συγγραφέων Justin Richardson και Peter Parnell που προκάλεσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία δύο πιγκουίνων, του Roy και του Silo που ζούσαν στον Κεντρικό Ζωολογικό Κήπο της Νέας Υόρκης και οι οποίοι περνούσαν όλη τη μέρα μαζί.

Ο φύλακας ισχυριζόταν ότι πρέπει να είναι ερωτευμένοι και αυτό έγινε περισσότερο εμφανές όταν κολυμπούσαν μαζί και έχτισαν μια φωλιά προκειμένου να εκκολάψουν ένα αυγό. Αυγό δεν υπήρχε όμως και στη θέση του τα δύο πουλιά είχαν βάλει μια πέτρα. Όταν ο φύλακας ανακάλυψε ένα αυγό το έδωσε στους πιγκουίνους. Μετά από δύο περίπου μήνες οι πιγκουίνοι άρχισαν να μεγαλώνουν την Tango.

Αυτή, λοιπόν, είναι η αληθινή ιστορία η οποία μεταφέρθηκε σε ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και τους «διδάσκει την αληθινή αγάπη και το πραγματικό νόημα της οικογένειας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η School Library Journal σε κριτική της. Το βιβλίο, μάλιστα, προτάθηκε ως υποψήφιο για τα βραβεία ALA Notable Children’s Book και άγγιξε παραλίγο την κορυφή των LAMDA Literary Awards.

Παρόλα αυτά, δεν βρήκε την ίδια ανταπόκριση στην ετήσια αναφορά της αμερικάνικης Έκδοσης Βιβλιοθηκών η οποία το συμπεριέλαβε στη λίστα με τα 10 βιβλία που συγκέντρωσαν τα περισσότερα παράπονα. Το βιβλίο βρέθηκε τρίτο στην κατάταξη προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ όσων το υποστήριζαν θερμά και όσων αντιτάσσονταν στην έκδοσή του.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Advertisement