Πυλώνες Φωτός: Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο στον ουρανό της Ρωσίας

Advertisement

Τι είναι αυτές οι πολύχρωμες και περίεργες ακτίνες του φωτός που συνδέουν το έδαφος προς τον ουρανό; Πρόκειται για ένα καταπληκτικό αλλά και εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο της φύσης

Υπήρχε κάτι πολύ ασυνήθιστο στον ουρανό του Νόβι Ουρενγκόι στην Ρωσία στις 11 Νοεμβρίου του 2016. Αρκετά ψηλές στήλες έλαμπαν επάνω από το έδαφος, και ακτινοβολούσαν σε διαφορετικά χρώματα από την Γη στον ουρανό.

Στην πραγματικότητα όμως είναι απλά ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.

light-pillar-2

Φως και νερό είναι τα μόνα που απαιτούνται για την δημιουργία ενός Πυλώνα Φωτός. Το φως εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και έρχεται σε επαφή με πτυχές κρυστάλλων πάγου με αποτέλεσμα να αναπηδήσει.

light-pillar-1

Όταν αυτό το φως προέρχεται από τον ήλιο ονομάζεται ηλιακός πυλώνας (Sun Pillar ή Solar Pillar) και έχει την ίδια διάμετρο και το ίδιο χρώμα με τον Ήλιο. Ο Ηλιακός Πυλώνας είναι περισσότερο ορατός λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα.

light-pillar

Πυλώνες φωτός όμως σχηματίζονται και από το φως του φεγγαριού, αλλά ακόμη και από τεχνητό φως όπως οι λάμπες ενός δρόμου.

© Αποκάλυψη

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.