Πλανήτης Κρύπτον

Advertisement

Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός πλανήτη που κινείται γύρω από το άστρο LHS 2520. Θα μπορούσε να είναι ο… Κρύπτον

Ο Κρύπτον (θεωρητικά) βρισκόταν στο άστρο LHS 2520 στον αστερισμό του Κόρακα

Η DC Comics που εκδίδει τις ιστορίες του Σούπερμαν ζήτησε από έναν αστροφυσικό να εντοπίσει τον πλανήτη του σούπερ ήρωα. Ο Νιλ Τάισον, διευθυντής του Πλανητάριου στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Hayden στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι ο Κρύπτον (αν υπήρχε) κινούνταν γύρω από το άστρο LHS 2520 που βρίσκεται σε απόσταση 27.1 ετών φωτός από τη Γη. Πρόκειται για ένα αστέρι μικρότερο και πιο ψυχρό από τον Ηλιο.

Το άστρο και ο αστερισμός

Το άστρο LHS 2520 βρίσκεται στον αστερισμό του «Κόρακα» (Corvus), έναν μικρό αστερισμό στο νότιο ημισφαίριο του ουρανού. Ο Κόρακας έχει συνολικά 17 αστέρες, ορατούς με γυμνό μάτι, από τους οποίους οι τέσσερις λαμπρότεροι, γνωστοί σαν β, γ, δ και ε του Κόρακα, σχηματίζουν μικρό τετράπλευρο. Ο δ του Κόρακα είναι διπλός αστέρας και έχει το αραβικό όνομα Αλγκοράμπ.

Σε απόσταση 27.1 ετών φωτός από τη Γη «βρίσκεται» ο Κρύπτον

Η DC Comics εκδίδει αυτές τις μέρες ένα νέο βιβλίο για τον Σούπερμαν στο οποίο θέλησε να έχει συγκεκριμένα στοιχεία για τον πλανήτη όπου γεννήθηκε ο δημοφιλής υπερήρωας. «Ο εντοπισμός του Κρύπτον είναι ένα τεράστιο επίτευγμα στον μύθο του Σούπερμαν, το οποίο του δίνει πλέον μια θέση στο Σύμπαν. Οι θαυμαστές του μπορούν πλέον να κοιτάζουν στον νυκτερινό ουρανό και να λένε «Να το σημείο όπου γεννήθηκε ο Σούπερμαν»» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Νταν Ντί Ντιο, ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.