Πορτογαλία: «Δαμάζοντας» τα δυσκολότερα κύματα στον κόσμο στην τάφρο της Nazare [Εικόνες Βίντεο]

Advertisement

Στα ανοικτά των ακτών της Nazare υπάρχει μια μια υποθαλάσσια τάφρος η οποία έχει μέγιστο βάθος τουλάχιστον 5.000 μέτρων και περίπου 230 χιλιόμετρα σε μήκος. Η τάφρος της Nazare προκαλεί πολύ ψηλά κύματα.

Οι ατρόμητοι λάτρεις του σερφ συγκεντρώνονται από όλο τον κόσμο σε αυτή την περιοχή της Πορτογαλίας επειδή βρίσκουν πάρα πολύ ψηλά κύματα.

Το Νοέμβριο του 2011, ο σέρφερ Garrett McNamara από τα νησιά Χαβάη των ΗΠΑ κατάφερε να ισορροπήσει πάνω σε ένα γιγάντιο κύμα 23,8μ. και έκανε ρεκόρ στη Ναζαρέ, που φημίζεται για τα τεράστια κύματα σε όλον τον κόσμο.

Στις 28 Ιανουαρίου του 2013, ο Garrett McNamara επέστρεψε στη Ναζαρέ και ισορρόπησε επιτυχώς πάνω σε ένα κύμα που φάνηκε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν και αναμένεται η επίσημη μέτρηση.

1

2

3

4

5

6

7

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.