Πώς ένας σκαντζόχοιρος σκότωσε πύθωνα μήκους 4 μέτρων

Η λαιμαργία ήταν μοιραία για το ερπετό

Τα φίδια αυτού του είδους, λόγω των τεράστιων σαγονιών τους, μπορούν να καταπιούν ολόκληρο ακόμα και άνθρωπο

Οι πύθωνες θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα ζώα του πλανήτη, καθώς είναι ικανά να καταπιούν ολόκληρους οργανισμούς ακόμα και μεγαλύτερους από το μέγεθός τους, όπως για παράδειγμα μια αντιλόπη ή ακόμα και έναν άνθρωπο.

Πώς λοιπόν ένας μικρός σκαντζόχοιρος «κατόρθωσε» να σκοτώσει έναν πύθωνα;

Φαίνεται πως το ερπετό «πλήρωσε» τη λαιμαργία του, καθώς με μήκος 3,9 μέτρα και συνολικό βάρος 13,8 κιλά, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το… παραμικρό ζήτημα. Κι όμως, ένας αφρικανικός πύθωνας βρέθηκε νεκρός στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Λίμνης Έλαντ στην Νότια Αφρική.

Στο στομάχι του βρέθηκε ολόκληρος ένας σκαντζόχοιρος, τον οποίο το ερπετό κατάπιε μεν με ευκολία, πιθανότατα, δεν κατόρθωσε ποτέ όμως να χωνέψει… κι έτσι, ο σκαντζόχοιρος τον «έσκασε», προκαλώντας του ανεπανόρθωτη ζημιά με τα αγκάθια του.

Διαβάστε περισσότερα

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.