Τεχνολογικό επίτευγμα: Mηχάνημα μετατρέπει το νερό σε βενζίνη [Βίντεο]


Οι Γερμανοί φημίζονται για την τεχνολογία που αναπτύσσουν και τα επιτεύγματά της. Ένα νέο πρωτότυπο μηχάνημα που κατασκεύασαν Γερμανοί μηχανικοί για ακόμη μία φορά καθιστά τη χώρα πρωτοπόρο στον τομέα της «αλχημείας».

Το μηχάνημα μπορεί να μετατρέψει το νερό σε βενζίνη. Η εταιρεία κατασκευής του αναφέρει ότι μπορεί να παρασκευάσει καύσιμα με βασικό συστατικό το πετρέλαιο, από νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Επί της ουσίας το μηχάνημα μετατρέπει τα αέρια που αποσπώνται από το νερό σε υγρά καύσιμα υδρογονάνθρακα.

«Πρόκειται για ένα θαύμα διότι αλλάζει εντελώς τον τρόπο που παράγουμε καύσιμα για αυτοκίνητα, αεροπλάνα κλπ.» ανέφερε ο Nils Aldag, συνιδρυτής της Sunfire GmbH.

Οι επιστήμονες της εν λόγω εταιρείας που εδρεύει στη Δρέσδη εκτιμούν ότι η νέα εφεύρεση θα έχει στο μέλλον μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά καυσίμων.


Διαβάστε περισσότερα

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.