Τεράστια βάρκα του 13ου αιώνα βρέθηκε κοντά στο ναό της Angkor Wat


Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι μια τεράστια ξύλινη βάρκα βρέθηκε θαμμένη σε μια ξερή κοίτη ποταμού κοντά στο διάσημο συγκρότημα του ναού Angkor Wat στη Καμπότζη, και είναι από τις αρχές του 13ου αιώνα.

Ο εκπρόσωπος Long Kosal από ένα ερευνητικό ινστιτούτο στη Νέα Ζηλανδία επιβεβαίωσε την ηλικία της -Μεγάλης βάρκας 12,8 μέτρων (42 ποδών), η οποία ήταν σκαλισμένη από ένα ενιαίο κορμό δέντρου.

Είπε ότι είναι το παλαιότερο πλοίο που βρέθηκε ποτέ στην Καμπότζη, και η ανακάλυψή του θα είναι χρήσιμη για τους μελετητές της εποχής Angkor, όταν η αυτοκρατορία των Χμερ κυριάρχησε στην περιοχή από τον 9ο έως τον 15ο αιώνα.

Το πλοίο έχει βυθιστεί σε μια λίμνη μπροστά από το ναό, και βρίσκεται εν αναμονή της αποκατάστασης του για δημόσια προβολή.

terastia-varka-8o-eona-vrethike-konta-nao-angkor-wat1

terastia-varka-8o-eona-vrethike-konta-nao-angkor-wat2

terastia-varka-8o-eona-vrethike-konta-nao-angkor-wat3

Αναστάσιος Ντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.