9 τύποι πόνου που συνδέονται άμεσα με τα συναισθήματα σας

Advertisement

Γνωρίζατε ότι η κάθε σκέψη και συναίσθημα που έχετε στο μυαλό σας εκδηλώνεται σωματικά στο σώμα σας με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή;

Αυτός είναι ο λόγος που το σώμα απελευθερώνει διάφορες χημικές ουσίες με βάση τη διάθεσή μας ή το πώς αισθανόμαστε εκείνη την εποχή.

Ενώ η άμεση επιρροή που έχει  το μυαλό στο σώμα δεν είναι πάντα άμεσα εμφανής, αλλά η σχέση τους είναι ιερή.

9 τύποι πόνου που συνδέονται άμεσα με τα συναισθήματα σας

Όταν έχουμε μια συντριπτικά θετική νοοτροπία,στάση και άποψη για τη ζωή, είμαστε σε καλύτερη θέση να επιλύσουμε τα εσωτερικά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά του μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή.

Το ίδιο ισχύει και για την αρνητικότητα. Αν είμαστε συνεχώς με αυτοκαταστροφικές σκέψεις ή να επιλέγουμε ως στάση, την αρνητικότητα, αποφεύγουμε την επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων και στη συνέχεια καταλήγουμε σε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Κάθε συναίσθημα και εμπειρία που έχουμε αποθηκεύεται στη μνήμη των κυττάρων του σώματός μας.

Ο σύνδεσμος μυαλού-σώματος

9 τύποι πόνου που συνδέονται άμεσα με τα συναισθήματα σας - Εικόνα1

Αυτός είναι ο λόγος που οποιαδήποτε εκκρεμή τραύματα ή πληγές  συνεχίσζουν να σας ακολουθούν σε διάφορους τομείς της ζωής σας μέχρι να τα θεραπεύσετε πλήρως. Μπορείτε να δείτε ποιες περιοχές του σώματος είναι που επηρεάζονται και από ποια συναισθήματα στο παραπάνω διάγραμμα .

Αν έχετε ήδη βιώσει ένα πολύ σφίξιμο ή πόνο σε όλο το σώμα σας, και δεν είναι λόγω της φυσικής δραστηριότητας, να ακούσετε αυτό που το σώμα σας προσπαθεί να σας πει.

Αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι το σώμα σας θέλει να βρει την εσωτερική του ειρήνη και την επίλυση τυχόν επώδυνων θέματων που έχετε αποφύγει στο παρελθόν.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μείνειτε ευθυγραμμισμένοι με την υψηλότερη ύπαρξή σας, καθώς και την πρόληψη της εμφάνισης του μηρυκασμού, είναι να γνωρίζετε πώς αντιλαμβάνεστε τις εμπειρίες της ζωής σας.

Αντί αυθόρμητα πηδώντας από το ένα συναίσθημα στο άλλο, κάνετε ένα βήμα πίσω και να δείτε αν υπάρχει οποιοσδήποτε δυνατός τρόπος μπορείτε να μάθετε από την εμπειρία.

Εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να παρατηρεί, αντί να αντιδρά. Να έχετε τον πλήρη έλεγχο, ακόμη και όταν νομίζετε ότι δεν τον έχετε.

Με πληροφορίες από το higherperspectives.com
Pigi

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement