Τρεις μυστηριώδεις αρχαίοι χάρτες που πιθανώς δεν γνωρίζετε

Advertisement

Στη σημερινή κοινωνία, η έννοια του χάρτη είναι στενά συνδεδεμένη με τις νέες τεχνολογίες, προγράμματα περιήγησης, και το Google Maps, ως ένα είδος μαγείας, ή ένα σύγχρονο παράθυρο μέσω του οποίου μπορούμε να ανακαλύψουμε τον κόσμο.

Ωστόσο, ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν οι άνθρωποι δημιούργησαν χάρτες που οδηγούσαν σε μυστηριώδη μέρη.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε τρεις μυστηριώδεις αρχαίους χάρτες που οι περισσότεροι από τους αναγνώστες πιθανότατα δεν έχουν ακούσει ποτέ ξανά.

Ο αρχαιότερος αστρολογικός χάρτης του κόσμου

Ένα από τα πιο μυστηριώδη αστρολογικά αρχαία διαγράμματα που βρέθηκαν ποτέ.

Ο ουρανός έχει χαρτογραφηθεί από την αρχαιότητα, όπως φαίνεται από τον παρόν αστρολογικό χάρτη που ανακαλύφθηκε το 1983, μέσα σε ένα νεκρικό θάλαμο στην πόλη Ausaka στην Ιαπωνία.

Το μικρό πάνθεον, 1 μέτρο σε ύψος περίπου είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα που δηλώνονται με τα αντίστοιχα σύμβολα τους: Northern Black Turtle, Eastern Blue Dragon, Southern Red Bird, και Western White Tiger.

Περιέργως, στην οροφή του τάφου, θα βρείτε μια αστρολογική τοιχογραφία που αποτελείται από μια σειρά από ομόκεντρους κύκλους που επικαλύπτονται σε ορισμένα σημεία, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε απεικονίσεις των αστερισμών, εκπροσωπούμενη από μικρούς δίσκους χρυσών φύλλων.

Σε αυτή τη περίπλοκη αρχαία σύνθεση, μπορούμε επίσης να δούμε πολλά μυθολογικά στοιχεία και τα ζώδια.

Η αμφιλεγόμενη πέτρα Dahska: Ένας χάρτης 120 εκατομμυρίων ετών

Μερικοί από τους επιστήμονες πιστεύουν ότι ο χάρτης ανήκει σε έναν εξαφανισμένο αρχαίο ανώτερο Πολιτισμό…

Ανακαλύφθηκε στην περιοχή του Bashkir το 1999 και δείχνει την περιοχή των Ουραλίων, ενώ χρονολογείται (από δύο όστρακα που βρέθηκαν στην επιφάνεια του) ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 120.000 ετών!

Αν και η χρονολόγηση του δεν είναι σίγουρη (μπορεί τα όστρακα να είχαν εγκλωβιστεί στην πέτρα πολύ πριν χαρακτεί ο χάρτης), είναι σίγουρα αρχαίος και σίγουρα δεν συμβαδίζει με τις γνώσεις και την τεχνολογία καμιάς εποχής του παρελθόντος!

Ο χάρτης είναι τρισδιάστατος, δηλαδή χωρίζεται σε τρία μέρη από διαφορετικά υλικά που δίνουν μια τρισδιάστατη εικόνα της περιοχής με τα βουνά, τα ποτάμια, τα φαράγγια κλπ. Τέτοιος χάρτης είναι αδύνατον, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες που τον μελετούν, να γίνει ακόμα και σήμερα και χρειάζεται βοήθεια από αεροφωτογραφίες ή δορυφόρους και μοντέρνα τεχνολογία.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement