Βατικανό: «Κάθε χρόνο πάνω από 100.000 Χριστιανοί δολοφονούνται εξαιτίας της θρησκεία τους»!

Advertisement

«Κάθε χρόνο πάνω από 100.000 Χριστιανοί δολοφονούνται βίαια, για κάποιο λόγο που συνδέεται με την πίστη τους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Μαρία Τομάσι στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.


Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στον ΟΗΕ κατήγγειλε τόσο τις «σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας γενικά» ως «συστηματικές επιθέσεις εναντίον κυρίως χριστιανικών κοινοτήτων», ιδιαίτερα στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Χιλιάδες Χριστιανοί είναι θύματα από «αναγκαστική εκτόπιση, καταστροφή των τόπων λατρείας τους, από βιασμούς και απαγωγές». Με αυτή την έννοια, ο Τομάσι ανέφερε την πρόσφατη υπόθεση της απαγωγής των επισκόπων Yohanna Ibrahim και Boulos Yaziji στη Συριακή πόλη του Χαλεπίου.

Στην πραγματικότητα από την αρχή της αντικυβερνητικής εξέγερσης στη Συρία, έχουν αναφερθεί πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής κοινότητας στη χώρα αυτή. Επίσης, αυξήθηκαν οι θρησκευτικές εντάσεις στην Αίγυπτο από το θρίαμβο της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης».

Ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη για την προστασία των θρησκευτικών δικαιωμάτων, καθώς ο ίδιος ο οργανισμός έχει αναγνωρίσει ότι «η θρησκεία, η πνευματικότητα και η πίστη μπορεί να συμβάλλουν στην προώθηση της αξιοπρέπειας και της αξίας του ανθρώπου».
RT
Απόδοση: Θωμαή Στεφανοπούλου για την Τρικλοποδιά

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement