Ελληνες επιστήμονες επικεφαλής σε 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας των ΗΠΑ!

Advertisement

Ελληνες επιστήμονες επικεφαλής σε 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας των ΗΠΑ!

Διαπρέπουν οι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στον τομέα της νανοτεχνολογίας αφού μόνο στις ΗΠΑ είναι επικεφαλής σε τουλάχιστον 20 εργαστήρια…

Οι ομάδες τους διαπρέπουν και διεκδικούν τις ανώτατες επιστημονικές διακρίσεις, δημιουργώντας πρωτοποριακά προϊόντα, που φιλοδοξούν ν΄ αποσπάσουν το δικό τους μερίδιο σε μια ευρύτερη παγκόσμια αγορά (αυτή της νανοτεχνολογίας) 500-600 δισ. ευρώ σήμερα, που προβλέπεται να φτάσει το 1,5 τρισ. σε μόλις τρία χρόνια από σήμερα, το 2015! Κάποιοι (12) από αυτούς τους διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διεθνές επιστημονικό πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2012 που θα λάβει χώρα από 30 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Ανάμεσά τους, ο Φαέθων Αβούρης, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της IBM, ο οποίος έχει προταθεί για το βραβείο Νόμπελ. Η ομάδα των Αβούρη, Charles Lieber, Sumio Lijima, Cees Dekker και Thomas Ebbeson δημιούργησε νανοσωλήνες άνθρακα πλάτους μόλις ενός δισεκατομμυριοστού του μέτρου και μήκους μερικών χιλιοστών. Οι νανοσωλήνες άνθρακα μπορούν να φτιαχτούν για να άγουν την ηλεκτρική ενέργεια και είναι, μεταξύ άλλων, εξαιρετικοί αγωγοί της θερμότητας.
Από τους βασικούς ομιλητές στο συνέδριο είναι και ο καθηγητής Ευθύμης Καξίρας, από το Τμήμα Φυσικής του Χάρβαρντ, η ερευνητική ομάδα του οποίου ήταν στις επικρατέστερες παγκοσμίως για το βραβείο Gordon Bell. Τα μέλη της συνεργάστηκαν με την Ιατρική Σχολή του φημισμένου πανεπιστημίου για να προσομοιώσουν τη ροή αίματος στις καρδιακές αρτηρίες, χρησιμοποιώντας νανοτεχνολογικά υλικά. Επίσης, ερευνούν τη διαδικασία του διαχωρισμού των ηλεκτρονίων σε φωτοβολταϊκά κελιά τύπου «dye sensitized», γνωστό ως «κύτταρο Graetzel».
Στους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται και ο πολυβραβευμένος Έλληνας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπορντώ, Γεώργιος Χατζηϊωάννου ο οποίος ηγείται στην έρευνα των πολυμερών και των οργανικών ηλεκτρονικών στη Γαλλία, καθώς και ο Γιώργος Μαλλιαράς επικεφαλής του Κέντρου Μικροηλεκτρονικής στο γαλλικό Πολυτεχνείο Gardanne.
Ο κ.Μαλλιαράς θα αναλύσει θέματα Βιοηλεκτρονικής, ενός τομέα που αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα ως νέο πεδίο εφαρμογής στα Οργανικά Ηλεκτρονικά και αποτελεί διεπιστημονικό τομέα εφαρμογών μικροηλεκτρονικής και νευροεπιστήμης με εφαρμογές σε κατασκευή εμφυτευμάτων για πολλές παθήσεις.
Επιστήμονες από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ στελεχώνουν 160 εργαστήρια στην Ελλάδα και 140 σε όλο το κόσμο, ενώ ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα έχουν αναπτυχθεί πολλές δεκάδες καινοτόμες επιχειρήσεις νανοτεχνολογικών εφαρμογών.
«[Η νανοτεχνολογία] είναι ένα τρένο που δεν πρέπει να χάσουμε ως χώρα με δεδομένο το υψηλό επίπεδο επιστημόνων που παράγουμε στο εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, αλλά και των άλλων σχολών της Ελλάδας. Έχουμε μια λαμπρή ευκαιρία στα χέρια μας και πρέπει να την αξιοποιήσουμε, για να βγούμε από την κρίση» εξηγεί ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής του NANOTEXNOLOGY 2012, που ξεκινά στις 30 Ιουνίου με τα θερινά σχολεία Νανοτεχνολογίας που απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές.
Από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου λαμβάνει χώρα το 5ο Διεθνές Συνέδριο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά ISFOE12 με τη συμμετοχή 200 επιστημόνων παγκοσμίου βεληνεκούς από 25 χώρες.
Από 3-6 Ιουλίου πραγματοποιείται παράλληλα το 9ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες (ΝΝ12) με 500 παρουσιάσεις από 50 χώρες πάνω σε τέσσερις θεματικές περιοχές: Νανοϋλικά, Νανοϊατρική, Οργανικά Ηλεκτρονικά & Ενέργεια και Βιοηλεκτρονική.
Παράλληλα, ξεκινά και η Διεθνής Έκθεση NANOTEXNOLOGY EXPO 2012 με καινοτόμες εφαρμογές Νανοτεχνολογίας, από ερευνητικές ομάδες όλου του κόσμου (2-6 Ιουλίου 2012).

ΠΗΓΗ

Τέταρτο αγρογλυφικό στην Ευρώπη σε 20 ημέρες

Advertisement

Ένα καινούργιο αγρογλυφικό έκανε την εμφάνιση του στις 5 Μαΐου 2012, αυτή τη φορά στη περιοχή Riesi της Ιταλίας. Το σχέδιο είναι σαφώς γεωμετρικό, με ένα κεντρικό κύκλο, γύρω από τον οποίο έλκονται πέντε ομοιογενή συνθέσεις με την μορφή του V. Όλα μαζί σχηματίζουν ένα αστέρι. Είναι το τέταρτο αγρογλυφικό σε περίοδο 20 ημερών  που εμφανίζετε στην  Ευρώπη!

ΠΗΓΗ

Η στάθμη των ωκεανών «ίσως ανέβει κατά 20 μέτρα τους επόμενους αιώνες»

Advertisement

Μάθημα από το παρελθόν

H άνοδος της στάθμης «θα επηρέαζε έως και το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού»

 Οι επερχόμενες γενιές ίσως θα δυσκολεύονται να βρουν γη να σταθούν: έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών προειδοποιεί ότι, ακόμα και αν η ανθρωπότητα καταφέρει να περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, η άνοδος της στάθμης των ωκεανών θα φτάσει τελικά τα 12 με 22 μέτρα.

«Δεν χρειάζεται πάντως να πουλήσετε από τώρα τα παραθαλάσσια ακίνητά σας, αφού θα χρειαστούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια για να λιώσουν οι πάγοι» διευκρινίζει ο Κένεθ Μίλερ του Πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρσι, επικεφαλής της μελέτης.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Geology.

Προκειμένου να εκτιμήσουν πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, οι ερευνητές εξέτασαν μια φάση στην ιστορία του κλίματος στην οποία η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ήταν ίση με τη σημερινή.

Η τελευταία φορά που το CO2 έφτασε σε αυτά τα επίπεδα ήταν κατά την Πλειόκαινο εποχή, πριν από 2,7 έως 3,2 εκατομμύρια χρόνια. Το διάστημα αυτό, η θερμοκρασία εκτιμάται ότι ήταν 2 βαθμοί Κελσίου ψηλότερη από ό,τι σήμερα.

Κατά σύμπτωση, 2 βαθμοί Κελσίου είναι το όριο που θα ήθελε να πετύχει ο ΟΗΕ όσον αφορά την άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι το 2100. Η μελέτη δίνει τώρα μια εικόνα για το τι θα συνέβαινε στον πλανήτη αν η κλιματική αλλαγή σταματούσε σε αυτό το όριο.

Η εικόνα είναι δραματική: «Η διαφορά στον όγκο του νερού που απελευθερώθηκε αντιστοιχεί στο λιώσιμο ολόκληρων των παγοκρηπίδων της Γροιλανδίας και της Δυτικής Ανταρκτικής, καθώς και ενός μέρους της παγοκρηπίδας της Ανατολικής Ανταρκτικής» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Λέιν του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών, από το οποίο χρηματοδοτήθηκε η μελέτη.

«Μια τέτοια άνοδος της στάθμης θα κατέκλυζε τις ακτές όλου του κόσμου και θα επηρέαζε έως και το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού» προειδοποιεί.

Όπως επισημαίνει ο Δρ Μίλερ, ακόμα και μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας φαίνεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες μεταβολές στη στάθμη των ωκεανών. «Η φυσική κατάσταση του πλανήτη όταν το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα φτάνει σε αυτά τα επίπεδα είναι να βρίσκεται το επίπεδο των θαλασσών 20 μέτρα ψηλότερα από ό,τι σήμερα» λέει ο ερευνητής.

Όσον αφορά την πορεία του φαινομένου μέχρι το τέλος του αιώνα, ο Μίλερ αναφέρει ότι, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, η άνοδος της στάθμης θα κυμανθεί από 80 εκατοστά έως ένα μέτρο. Αιτία είναι η διαστολή των ωκεανών λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και η απώλεια πάγου στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική.

Το λιώσιμο των πάγων στην υπόλοιπη Αρκτική δεν θα επηρέαζε σημαντικά τη στάθμη, καθώς οι πάγοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο όγκο από ό,τι το υγρό νερό που περιέχουν, επιπλέουν αντί να καλύπτουν την ξηρά.ΠΗΓΗ

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Advertisement

Το παρακάτω εκπληκτικό βίντεο καταγραφής αγνώστου τριγωνικού αντικειμένου, προέρχεται από την Ισπανία. H ποιότητα είναι 1080p HD και μπορείτε να το παρακολουθήσετε καθαρά, καθώς αλλάζει χρώματα και σχήματα.
Σημαντική είναι η πληροφορία που δίνει ο διαχειριστής του βίντεο, πως στην συγκεκριμένη περιοχή θέασης, οι πτήσεις είναι απαγορευμένες! Οπότε αποκλείεται το γεγονός να είναι κάτι «δικό μας».


Αξίζει να παρακολουθήσετε όλο το βίντεο μια και ο διαχειριστής επεξεργάζεται το βίντεο αλλάζοντας διάφορα φίλτρα.


Κάποια στιγμή μοιάζει σαν ζωντανός οργανισμός ή είναι η ιδέα μας;;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μην πιστεύετε ό, τι η κύρια ροή πολυμέσων σας λέει, έστω και αν είναι αλήθεια, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι να σας απομακρύνει από την αλήθεια Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ο κόσμος μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Αυτό είναι το ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να καταλάβουμε μόνοι μας. Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει. Κατακτήστε τον νου σας.Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν… 
Τα δικά μας ματιά παραμονεύουν Παντού.
ΠΗΓΗ

Αστρο, 20 φορές μεγαλύτερο από τον Ηλιο

Advertisement

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μπορεί να φαίνεται ως ένα τόσο δα μικρό μπλε φως στο κέντρο της εικόνας που βλέπετε ωστόσο πρόκειται για ένα καυτό άστρο που είναι 20 φορές μεγαλύτερο από τον δικό μας Ηλιο! Ο Ζήτα Οφιούχος (Ζeta Οphiuchi) «συνελήφθη» από το τηλεσκόπιο Wise της ΝΑSΑ και η υπέρυθρη εικόνα που έλαβε είναι εντυπωσιακή.

Ο Ζήτα Οφιούχος είναι ένα «αδηφάγο» άστρο, το οποίο πιστεύεται ότι αποτελούσε κάποτε μέρος ενός δυαδικού αστρικού συστήματοςστο οποίο μάλιστα ο έτερος «σύντροφος» ήταν ακόμη πιο επιθετικός. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όταν το δεύτερο άστρο εξερράγη ως σουπερνόβα ο Ζήτα Οφιούχος απελευθερώθηκε και σαν «σφαίρα» άρχισε να κινείται με ταχύτητα 87.000 χιλιομέτρων την ώρα.

Είναι 20 φορές μεγαλύτερος και 65.000 φορές πιο λαμπερός από τον Ηλιο- εάν μάλιστα δεν περιβαλλόταν από τόση αστρική σκόνη θα αποτελούσε ένα από τα πιο φωτεινά άστρα στον ουρανό και θα είχε μπλε χρώμα στο γυμνό μάτι.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΛΛΩΝ 20 Μύθος ή Πραγματικότητα

Advertisement

(APOLLO 20 EBE Mona Lisa)

Όταν το 1961, οι Ρώσοι έστειλαν τον πρώτο άνθρωπο (Γιούρι Γκαγκάριν) στο διάστημα για μια πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη, προηγήθηκαν των Αμερικάνων κατά 10 μήνες. Αποδεικνύοντας τη διαστημική τους κυριαρχία, ανάγκασαν τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Κέννεντυ να δηλώσει: «Εμείς θα πατήσουμε πρώτοι στο Φεγγάρι…» και να ξεκινήσει, στα πλαίσια του ψυχροπολεμικού κλίματος, έναν φοβερό διαστημικό ανταγωνισμό ο οποίος είχε σαν κατάληξη το πρόγραμμα Απόλλων.

Το πρόγραμμα Απόλλων ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 1967 και τελείωσε το 1971. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία, η τελευταία αποστολή προς το Φεγγάρι ήταν το Απόλλων 17 (APOLLO 17).

Στα χρόνια που ακολούθησαν αναπτύχθηκε τεράστια φιλολογία και φημολογία γύρω από τις πτήσεις, Αμερικανών και Ρώσων, προς το δορυφόρο του πλανήτη μας. Βιβλία όπως η Εναλλακτική Λύση 3 κ.α. γράφτηκαν, απόρρητα έγγραφα είδαν το φως της δημοσιότητας, φωτογραφίες & ήρθαν στο φως, από ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι συμμετείχαν στα διαστημικά προγράμματα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Τι έδειχναν όμως όλα αυτά τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας;
Εκτός από τα γνωστά Α.Τ.Ι.Α (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) ή U.F.O, που συνάντησαν και κινηματογράφησαν οι αστροναύτες, ανακάλυψαν στην επιφάνια της Σελήνης κτίρια, ιδιόμορφες κατασκευές που μοιάζουν με πόλεις, μισοκατεστραμένα διαστημόπλοια…
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος άλλος πολιτισμός, Εξωγήινος ή μη, κατασκεύασε αυτά τα ευρήματα στο μακρινό παρελθόν. Πιο κάτω παραθέτω μερικές φωτογραφίες άπαυτά.
Τώρα τίθεται έναβασικότατο ερώτημα. Αφού οι πτήσεις τελειώνουν με το Apollo 17, πώς γίνεται να υπάρχειApollo 20;Ποια είναι η νέα αποκάλυψη; Το ερώτημα έρχεται να απαντήσει ο Ιταλός δημοσιογράφος Luca Scatamburlo ο
 οποίος λέει ότι έλαβε κινηματογραφικό υλικό από τον William Rutledge που ισχυρίζεται ότι ήταν επικεφαλής του προγράμματος Apollo 20.

Έτσι φθάνουμε στο αμφιλεγόμενο περιεχόμενο του κινηματογραφικού υλικού, για το οποίο θα αναφερθούμε πιο κάτω.

Η ταινία ή οι ταινίες των 16mm που ισχυρίζεται ότι παρέλαβε οScatamburlo, και αφορούν την αποστολή Apollo 20, δείχνουν ένα πλάσμα, θηλυκού γένους, με σωματοδομή σχεδόν ανθρώπινη εξωτερικά, που λέγεται ότι βρήκε το πλήρωμα τουApollo 20 σένα μισοκατεστραμένο διαστημόπλοιο ( ίσως κι αυτό της φωτογραφίας ), παγωμένο και σε καλή κατάσταση, μαζί με άλλα δύο σε χειρότερη κατάσταση πτώματα, τα οποία άφησαν εκεί.

Η πρώτη ταινία φαίνεται ότι αφορά τη μεταφορά του πλάσματος, στο οποίο έδωσαν το κωδικό όνομα «ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ», στη Γη. Φαίνεται το πτώμα, ξαπλωμένο μπροστά από το κόπκιτ του διαστημοπλοίου ή της σεληνακάτου ( δεν είναι ευκρινές), ενώ δύο αστροναύτες το κινηματογραφούν

Η δεύτερη ταινία, φαίνεται να αφορά, στην εξέταση του πλάσματος από ειδικούς, σε κάποια αίθουσα, μετά τη μεταφορά του στη Γη.
Αυτή είναι η ιστορία του APOLLO 20 και της MONA LISA. Διαβάστε τη με μάτι κριτικό και

πνεύμα ανοιχτό

Advertisement