Το κρυφό συμβολικό μήνυμα της ταινίας “2012” (Β ΜΕΡΟΣ)

Advertisement

Καθώς ο κόσμος καταρρέει, τα μέλη της ελίτ λαμβάνουν ένα σημαντικό και άκρως απόρρητο μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Όταν τα πράγματα γίνονται σοβαρά, τα μέλη της ελίτ ενημερώνονται ότι είναι καιρός να επιβιβαστούν στις κιβωτούς και να αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο να πεθάνει.
Όταν τα πάντα γίνονται κόλαση στη Γη, αρκετά σημαντικά μνημεία φαίνεται να καταστρέφονται. Αυτές οι σκηνές δεν είναι μόνο θεαματικές, αλλά αντιπροσωπεύουν επίσης την πτώση σημαντικών θεσμών καθώς ο κόσμος εισέρχεται στην εποχή του Υδροχόου. Σε μια σκηνή, το διάσημο άγαλμα του «Χριστού του Λυτρωτή» στην Βραζιλία παρουσιάζεται να πέφτει με ένα τρόπο παρόμοιο με που τα αγάλματα του Σαντάμ Χουσεΐν έπεσαν μετά τον πόλεμο του Κόλπου.

Μήπως αυτό συμβολίζει την πτώση του Χριστιανισμού στον απόηχο του ερχομού μιας Νέας Εποχής;

Σε μια άλλη σκηνή, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, το «επίκεντρο» της Καθολικής πίστης, φαίνεται να γκρεμίζεται και να πλακώνει χιλιάδες πιστούς που συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν.

Σε αυτή την συμβολική σκηνή, μια ρωγμή εμφανίζεται στην ζωγραφική του Μιχαήλ Άγγελου στην Καπέλα Σιξτίνα, ακριβώς ανάμεσα στα δάχτυλα του Θεού και του Αδάμ – το οποίο μπορεί να αντιπροσωπεύει τη διακοπή της σύνδεσης μεταξύ της ανθρωπότητας και του θείου. Είναι αυτός ο Νέος Κόσμος της ελίτ που στερείται το άγγιγμα του Θεού;

Άλλες θρησκείες, επίσης, φαίνεται να καταστρέφονται κατά τη διάρκεια της ταινίας. Σύμφωνα με ένα άρθρο στην εφημερίδα The Guardian, το 2012 έπρεπε να περιέχει μια σκηνή που απεικονίζει την καταστροφή της Kabaa, της πιο ιερής τοποθεσίας της μουσουλμανικής πίστης. Ωστόσο, η σκηνή κόπηκε για το φόβο των αντιδράσεων από τους μουσουλμάνους (σχ. ΚΟ: Ενώ τους πολυπληθέστερους χριστιανούς ποιος τους λογαριάζει;;). Ο Νέος κόσμος της ελίτ, ως εκ τούτου στερείται όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά και όλων των μεγάλων θρησκειών – κάτι που αποτελεί έναν από τους στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Το 2012 δεν δείχνει μόνο την καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων, αλλά και επίσης και πολιτικών ορόσημων. Αυτές οι σκηνές συμβολίζουν την πτώση των κανονικών εθνικών κρατών πριν από τη δημιουργία μιας ενιαίας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Ο Λευκός Οίκος, το σύμβολο της αμερικανικής εξουσίας, φαίνεται να πλήττεται από ένα από τα αμερικάνικα πολεμικά πλοία που πέφτουν πάνω του εξαιτίας ενός γιγαντιαίου κύματος. Στο νέο κόσμο της ελίτ, δεν πρόκειται να υπάρχουν εθνικά κράτη και εθνικοί στρατοί: Θα υπάρχει μία παγκόσμια κυβέρνηση και ένας ενιαίος στρατός.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνεται στο Έθνος για τελευταία φορά. Ο «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου» (σχ. ΚΟ: ο οποίος είναι μαύρος, πρόβλεψη ότι η καταστροφή θα γίνει επί Ομπάμα;) παραμένει συμβολικά στην Ουάσιγκτον για να πεθάνει με τους κανονικούς ανθρώπους. Με άλλα λόγια, ο (δήθεν) δημοκρατικά εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού δεν έχει καμία θέση στη νέα παγκόσμια κυβέρνηση της ελίτ.

Η Κιβωτός του Νώε της Elite

Αρκετές από αυτές τις γιγαντιαίες κιβωτούς κρυφά κατασκευάστηκαν στην Κίνα.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι του πλανήτη σκοτώνονται από τις πλημμύρες και τους σεισμούς, οι «εκλεκτοί» μεταφέρονται στην Κίνα για να επιβιβασθούν σε γιγαντιαίες κιβωτούς.

Σε αυτό τον σαφή υπαινιγμό για τη βιβλική ιστορία της κιβωτού του Νώε, τα ζώα μεταφέρονται στα πλοία με ελικόπτερο.

Για την είσοδο στις κιβωτούς δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη καθώς αυτές προορίζονται για εκείνους που είναι «δικοί τους». Για παράδειγμα, ο Ινδός επιστήμονας που ανακάλυψε τον ερχομό του κατακλυσμού το 2012 αφήνεται να πεθάνει, ενώ στους άπληστους Ρώσους δισεκατομμυριούχους επιτρέπεται η πρόσβαση.

Φυσικά, ως μέλος της απόκρυφης ελίτ του κόσμου, στην Βασίλισσα της Αγγλίας και τα σκυλιά της επιτρέπεται η πρόσβαση στα πλοία. Επειδή οι ικανότητες της γηραιάς καπελοφορούσας θα είναι πολύ χρήσιμες για την ανθρωπότητα στο μέλλον.

Ένα μάτσο άχρηστες σκηνές «σασπένς» συμβαίνουν καθώς ο Τζάκσον Κέρτις και η οικογένειά του κάνουν απόπειρα να εισέλθουν παράνομα σε μια από τις κιβωτούς. Βλέποντας πόσοι άνθρωποι αφέθηκαν να πεθάνουν, ο επιστήμονας Adrian Helmsley κάνει μια αναπόφευκτη ομιλία σχετικά με το πώς εμείς οι άνθρωποι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Ωστόσο, δεν βλέπουμε να εγκαταλείπει τον τόπο του για κανέναν και όλοι εξακολουθούν να πεθαίνουν … εκτός από την ελίτ. Έτσι, παρά τους ηθικολογίστικους μονολόγους για το ότι πρέπει να νοιαζόμαστε για τον άλλο, το σχέδιο της ελίτ συνεχίζεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και μόνο εκείνοι που έχουν επιλεγεί για να επιβιώσουν χωράνε στις κιβωτούς.

Μετά την καταστροφή, η ανθρωπότητα μπαίνει σε μια νέα εποχή και επαναφέρεται το ημερολόγιό στο έτος 0001. Το προηγούμενο ημερολόγιο βασίστηκε στη γέννηση του Ιησού Χριστού – η οποία συνδέεται κατά τους εσωτεριστές με την Εποχή των Ιχθύων. Το νέο ημερολόγιο σημαίνει ότι η εποχή του Χριστού έχει τελειώσει. Είναι η αρχή της Εποχής του Υδροχόου.

Στο τέλος της ταινίας, ολόκληρος ο κόσμος έχει εντελώς καλυφθεί από νερό, εκτός από την αφρικανική ήπειρο. Οι κιβωτοί απέπλευσαν προς την Αφρική για να ξεκινήσουν εκ νέου σε ένα μέρος που ονομάζεται συμβολικά “Cape Hope” («Ακτή της Ελπίδας»). Είναι αυτό ένα happy end; Εξαρτάται από το αν ανήκετε στην ελίτ ή είστε μέρος του 99% του υπόλοιπου κόσμου που πέθανε.
Η Εποχή του Υδροχόου
Οι Εσωτεριστές διδάσκουν ότι μια ένα «Μεγάλο Ηλιακό Έτος» είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία οι ηλιακοί κύκλοι μέσα από το σύνολο των ζωδιακών αστερισμών, διαρκούν περίπου 25.000 χρόνια. Κάθε 2.000 χρόνια (περισσότερο ή λιγότερο), ο ήλιος μπαίνει σε ένα νέο ζωδιακό αστερισμό και η ανθρωπότητα, κάπως ασυνείδητα, υιοθετεί τον συμβολισμό που σχετίζεται με αυτό το ζώδιο. Για τα περίπου τελευταία 2.000 χρόνια ο ήλιος ήταν στον αστερισμό των Ιχθύων (εκπροσωπείται από δύο ψάρια), που σημαίνει ότι είμαστε στην εποχή των Ιχθύων. Περιέργως, ο Χριστιανισμός πάντα εκπροσωπείται από το σύμβολο του ψαριού (Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. = Χριστός). Κάθε 2.000 χρόνια, ο ήλιος μεταναστεύει στο προηγούμενο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος πρόκειται να εισέλθει στην εποχή του Υδροχόου.
Με την επίδειξη της πτώσης των χριστιανικών συμβόλων και της διαμόρφωσης ενός νέου κόσμου μετά από μια τεράστια πλημμύρα, η ταινία 2012 φαίνεται να αναγγέλλει τον ερχομό της Εποχής του Υδροχόου.
Το ζώδιο του Υδροχόου δείχνει έναν οινοχόο που ρίχνει νερό. Στην ελληνική μυθολογία, ο οινοχόος λέγεται ότι είναι η αιτία της μεγάλης πλημμύρας που προκάλεσε κατά πάσα πιθανότητα την εξαφάνιση της Ατλαντίδας.
Δεδομένου ότι το σύμβολο του ζώδιο του Υδροχόου είναι ένας άνθρωπος που ρίχνει νερό και μεθοδολογικά συνδέεται με την θρυλική μεγάλη πλημμύρα, μάλλον σκόπιμα απεικονίζουν τον ερχομό της Εποχής του Υδροχόου με μια πλημμύρα που βυθίζει τη Νέα Ατλαντίδα, γνωστή και ως Αμερική.
Συμπέρασμα
Ενώ το 2012 περιγράφεται συχνά ως ένα μεγάλο όργιο εκρήξεων και ειδικών εφέ, η ταινία περιέχει ωστόσο πολλαπλά μηνύματα και συμβολικές σκηνές. Οι αναφορές του σε ιστορικά, βιβλικά, μυθολογικά και εσωτερικά μηνύματα δίνουν στην ταινία ένα βαθύτερο νόημα, που ταιριάζει με την κοσμοθεωρία της αποκρυφιστικής ελίτ του σήμερα. Ενώ ο κόσμος πιθανότατα δεν θα συντριβή και δεν θα κατακαεί στις 23 Δεκεμβρίου 2012, η ​​ταινία χρησιμοποιεί τον πανικό σχετικά με το ημερολόγιο των Μάγια για να μεταφέρει τα σχέδιά της για το μέλλον: την πτώση των θρησκειών, την διάλυση των εθνών και την εξύμνηση μιας επίλεκτης ελίτ στις πλάτες των ανίδεων μαζών. 
Ό, τι συμβαίνει στην ταινία παραπέμπει εντυπωσιακά στις λεγόμενες «δέκα εντολές» της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, τις γνωστές Georgia Guidestones ή «Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας» (βλ. σχετικό άρθρο του ΚΟ εδώ). Εδώ είναι μερικές από τις «εντολές»: «Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση», «Ενώστε την ανθρωπότητα με μια ζωντανή νέα γλώσσα» και ούτω καθεξής. Ο τρόπος που τα πράγματα προχωράνε θυμίζει επίσης τις συμβολικές αφηγήσεις σχετικά με τις προφητικές τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντένβερ(διαβάστε το άρθρο εδώ) και τις τοιχογραφίες της Bank of America (διαβάστε σχετικό άρθρο του ΚΟ εδώ). Και τα δύο από αυτά τα κομμάτια απεικονίζουν μια περίοδο μεγάλης θλίψης, της καταστροφής και καταπίεσης που ακολουθείται από την ίδρυση ενός νέου κόσμου με βάση τις αρχές της ελίτ.
Σε ένα πιο εσωτερικό επίπεδο, η ταινία απεικονίζει την Αμερική ως την Ατλαντίδα, ένα προηγμένο πολιτισμό που καταστράφηκε από μια μεγάλη πλημμύρα. Οι επιζώντες της αρχαίας Ατλαντίδας, οι οποίοι λέγεται ότι είναι οι δημιουργοί της απόκρυφης γνώσης των μυστικών εταιριών, προχωράνε για να διαιωνίσουν τις γνώσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Και ενώ οι ηλιακές εκλάμψεις, φαίνονται ως η αιτία της καταστροφής του 2012, οι μεγάλες πλημμύρες, είναι η αιτία της καταστροφής της Γης. Μέσω αυτού του συμβολισμού, η ταινία φαίνεται να ανακοινώνει το τέλος της Εποχής των Ιχθύων και τον ερχομό της Εποχής του Υδροχόου.

Υπάρχει, επομένως, πολλά να δούμε στο 2012, πέρα από μία απλή ταινία. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν υπάρχουν μηνύματα που να διαφωτίζουν ή να εμπνέουν. Μάλλον το αντίθετο. Η ταινία αφηγείται την ιστορία βασικά μιας γιγαντιαίας συνωμοσίας εναντίον της ανθρωπότητας, γεμάτης με συγκαλύψεις και δολοφονίες. Στο τέλος, η ελίτ σώζει το τομάρι της και αφήνει δισεκατομμύρια ανθρώπους να πεθαίνουν. Έτσι, αυτή η συνωμοσία παρουσιάζεται ως η μόνη βιώσιμη λύση σε μια τέτοια κρίση. Ετοιμάζεται ο κόσμος για μια μεγάλη κρίση που θα πρέπει να επιλυθεί με την απαρχή μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων; Όπως σαφώς λέει η διαφημιστική αφίσα της ταινίας: «We Were Warned», δηλαδή «Είχαμε ειδοποιηθεί».

ΠΗΓΗ

2012- Μια συναρπαστικη χρονια!(;) (Βίντεο)

Advertisement

Μια από τις πιο συναρπαστικές χρονιές στην ανθρώπινη ιστορία,προδιαγράφεται να είναι το 2012 σύμφωνα με προφητείες και θεωρίες των απανταχού συνομοσιολόγων.

Αλλαγή των πόλων,σύγκρουση με τον πλανήτη Νιμπίρου,σεισμοί, τσουνάμι,φυσικές καταστροφές ,ηλιακές εκρήξεις,πτώσεις μετεωριτών,εισβολή εξωγήινων(!!),Ημερολόγιο των Μάγιας,Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος,Αποκαλύψη,Αρμαγεδώνας…κλπ..κλπ..

Απ’ όλα έχει ο μπαξές…Μην ανησυχείτε όμως,εκτός ορισμένων αναμενόμενων φυσικών καταστροφών,εάν δεν «σκηνοθετηθούν» κάποια από τα υπόλοιπα  γεγονότα, αφού «ο κόσμος τα θέλει και τα περιμένει»,εμείς πιστεύουμε πως θα είναι μια χρονιά σαν όλες τις άλλες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαστε λίγο πιο σοφότεροι, και ελπίζουμε περισσότερο ανθρώπινοι.

Δείτε το βίντεο:                                                                                                                                               ΠΗΓΗ

Advertisement