«Αερομαχία» Ελληνικών και τουρκικών πολεμικών στο Κεντρικό Αιγαίο

Advertisement

Τουρκικές προκλήσεις στον Ελληνικό εναέριο χώρο την ώρα που διεξαγόταν η Σύνοδος Κορυφής

«Αερομαχία» μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Κεντρικό Αιγαίο, όταν σχηματισμός έξι τουρκικών αεροσκαφών παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας δεν σταμάτησαν ούτε κατά τη διάρκεια της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής που διεξαγόταν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στο μείζον προσφυγικό ζήτημα.

Συνολικά εφτά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, προέβησαν σε τέσσερις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις του F.I.R. Αθηνών, την ίδια στιγμή που οι ηγέτες των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπραγματεύονταν με τον Τούρκο πρωθυπουργό το κείμενο της συμφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός από έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, επιχείρησαν πάνω από το Κεντρικό Αιγαίο, στο F.I.R Αθηνών. Τα δύο από τα τουρκικά πολεμικά ήταν οπλισμένα, ενώ καταγράφηκε και μία εμπλοκή. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια τακτική που ακολουθείται.

Advertisement