Αυστρία: Στο κράτος περνά η πατρική κατοικία του Χίτλερ

Advertisement

  • Ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε στην πόλη του Braunau am Inn στην Αυστρία στις 20 Απριλίου του 1889
  • Το κτήριο ορόσημο απέχει λιγότερο από 500 μέτρα από το γερμανο-αυστριακά σύνορα
  • Η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει το κτίριο ώστε να αποτρέψει να γίνει ένα μνημείο προσκυνήματος Νεοναζιστών

Το μεγάλο σπίτι, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Χίτλερ για περισσότερο από έναν αιώνα πριν από τη γέννηση του ηγέτη των Ναζί, ανήκει σήμερα στον Gerlinde Pommer, κάτοικο της πόλης.

Η Αυστρία σχεδιάζει να κατασχέσει υπέρ του κράτους την πατρική κατοικία του Αδόλφου Χίτλερ, προκειμένου να θέσει τέλος σε μια διαιωνιζόμενη δικαστική διαμάχη και να εμποδίσει ώστε να μετατραπεί σε μνημείο προσκυνήματος Νεοναζιστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

spiti_xitler

«Καταλήξαμε στην περίοδο των τελευταίων ετών πως η κατάσχεση αποτελεί τον μόνο τρόπο για να αποφευχθεί ότι το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί από τους συμπαθούντες των Ναζί», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ.

Το υπουργείο μελετά τα συνταγματικά και νομικά ερείσματα της υπόθεσης και «θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

xitler_domatio

Αυτό είναι το δωμάτιο, αριστερά, όπου ο δικτάτορας, δεξιά, πέρασε τις πρώτες ημέρες του στα γερμανο-αυστριακά σύνορα.

Η κατοικία στην οποία ήλθε στον κόσμο ο Χίτλερ στις 20 Απριλίου 1889 βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Μπράουναου αμ Ιν, στα βόρεια. Σε μια μαρμάρινη πλάκα που έχει αναρτηθεί υπάρχει η επιγραφή: «Για την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Ποτέ πια φασισμός: τα εκατομμύρια νεκρών μας προειδοποιούν».

Braunau am Inn

Η πόλη του Braunau am Inn, μόλις 500 μέτρα από τα γερμανικά σύνορα

Η μεγάλη αυτή κατοικία, με την κίτρινη πρόσοψη, από το 2011 είναι κενή, αφότου ξεκίνησε η σχοινοτενής αντιδικία του κράτους με την ιδιοκτήτριά του Γκερλίντε Πόμερ.

Κάθε χρόνο, την ημέρα των γενεθλίων του Χίτλερ, διοργανώνονται αντιφασιστικές διαδηλώσεις μπροστά από την κατοικία της οδού Ζάλτσμπουργκερ Φόρσταντ 15.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement