Αυτές είναι οι δέκα μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου

Advertisement

Ο κόσμος μπορεί να συρρικνώνεται, ο τραπεζικός κλάδος όμως μόνο αυτό το μονοπάτι δεν ακολουθεί.

Ο αντίκτυπος μάλιστα από την παγκόσμια οικονομική ύφεση δεν έχει επηρεάσει καθόλου τον κύκλο εργασιών του, καθώς η τραπεζική παραμένει ανθηρή και ακμαιότερη από ποτέ.

Ο τραπεζικός τομέας διαθέτει πια περιουσιακά στοιχεία που αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 25,5 τρισ. δολαρίων, την ίδια ώρα που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/5 των μεγαλύτερων εταιριών του πλανήτη, μια διάκριση που δεν ξεπερνιέται από κανέναν άλλο επιχειρηματικό κλάδο.

Οι «Τέσσερις Μεγάλοι» της Κίνας συνεχίζουν να αποτελούν φόβητρο για τον ανταγωνισμό, θρονιασμένοι καθώς είναι εδώ και χρόνια στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τραπεζικής, με την Κίνα να διαθέτει περισσότερους τραπεζικούς κολοσσούς από κάθε άλλη χώρα (13 τον αριθμό).

Από το 2015 έλαβε χώρα μια μικρή ανακατάταξη στις πρώτες θέσεις, με το άλλοτε κινεζικό μεγαθήριο Industrial and Commercial Bank of China να υποχωρεί ελαφρώς, αν και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα ανακάμψει σύντομα στην κορυφή του κόσμου.

Η μάχη αμερικανικών και κινεζικών τραπεζών για τις πρώτες θέσεις του κλάδου καλά κρατεί, με την κατάταξη να εναλλάσσεται στην κούρσα για την απόλυτη πρωτιά. Όχημά μας θα είναι η ιστοσελίδα Relbanks που μετρά τον αντίστοιχο δείκτη…

1. Wells Fargo – ΗΠΑ

2

Κεφαλαιοποίηση: 287,19 δισ. δολάρια

2. Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) – Κίνα

dfgjsijesojsete2

Κεφαλαιοποίηση: 256,05 δισ. δολάρια

Εργαζόμενοι: 462.282

3. JP Morgan Chase – ΗΠΑ

dfgjsijesojsete3

Κεφαλαιοποίηση: 230,6 δισ. δολάρια

4. China Construction Bank – Κίνα

dfgjsijesojsete4

Κεφαλαιοποίηση: 208,04 δισ. δολάρια

Εργαζόμενοι: 372.321

5. Bank of China – Κίνα

dfgjsijesojsete5

Κεφαλαιοποίηση: 188,84 δισ. δολάρια

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement