Άγνωστοι εκτελεστές καθαρίζουν τον ένα πίσω από τον άλλο τους εμίρηδες του ISIS

Advertisement

Ο εμίρης (πρίγκιπας – οπλαρχηγός) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ταμπάκα, στα δυτικά της επαρχίας Ράκα, και ο εμίρης της Αλ Χάσμπα σκοτώθηκαν από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μαχμούντ Αχμάντ Αλ Καλεζί(Mahmoud Ahmad al Kaleezi), μετά από αναφορές στον θάνατό του που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από το βράδυ της Τρίτης.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική ιστορία του Αλ Καλεζί λίγα είναι γνωστά. Ωστόσο, είχε αναγνωριστεί ως εμίρης της Ταμπάκα από τους συντρόφους του και την τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Αλ Καλεζί ήταν ο τρίτος στη σειρά εμίρης της οργάνωσης που σκοτώθηκε τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικούς διαδικτυακούς ακτιβιστές, ο τζιχαντιστής εμίρης σκοτώθηκε από ντόπιους Σύρους, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτό.

Στην ίδια περιοχή, της Ταμπάκα, πάλι άγνωστοι δράστες σκότωσαν τον Αμπού Φεϊσάλ (Abu Feisal), εμίρη της Χάσμπα, μαζί με τους δύο σωματοφύλακές του.

Και σε αυτή την εκτέλεση κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Υπάρχει η πιθανότητα οι «άγνωστοι» άνδρες που τους καθαρίζουν να μην είναι ντόπιοι, όπως θα ήθελε η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, αλλά καλά εκπαιδευμένοι καταδρομείς, Βρετανοί ή Αμερικανοί, οι οποίοι είναι γνωστό ότι αναλαμβάνουν ειδικές αποστολές στο πεδίο της μάχης.

Γνωρίζουμε ότι στο Ιράκ οι Αμερικανοί σκοτώνουν τον έναν εμίρη πίσω από τον άλλο βομβαρδίζοντάς τους, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να κόψουν όλα τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας που είναι το Ισλαμικό Κράτος.

Διόλου απίθανο την ίδια επιχείριση να έχουν ξεκινήσει και στη Συρία, επιλέγοντας όμως αντί για πολεμικά αεροπλάνα, να στέλνουν εκτελεστές των ειδικών δυνάμεών τους.

tribune.gr

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement