«Τι άλλο περιμένετε για να μιλήσετε για γενοκτονία χριστιανών από το ISIS;»

Advertisement

«Θα κατακτήσουμε την Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας, και θα υποδουλώσουμε τις γυναίκες σας, με την άδεια του Αλλάχ, του Ύψιστου. Αυτή είναι η υπόσχεσή Του για μας. Αυτός δοξάζεται και δεν ξεχνά την υπόσχεσή Του. Αν δεν το καταφέρουμε στην δική μας εποχή, τότε τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα το καταφέρουν και θα πωλούν τους γιους σας ως σκλάβους στα σκλαβοπάζαρα».

– Από το περιοδικό του ISIS ‘Dabiq’.

Η καθολική οργάνωση «Οι Ιππότες του Κολόμβου» (‘The Knights of Columbus’) κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνταχθούν με την Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών, 60 Βρετανούς βουλευτές, 200+ μέλη του Κογκρέσου, τον Πάπα Φραγκίσκο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και πολλούς άλλους και να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία κατά των χριστιανών και άλλων μειονοτικών ομάδων στο Ιράκ και τη Συρία.

Στις 9 Μαρτίου, οι Ιππότες του Κολόμβου υπέβαλαν έκθεση στον υπουργό εξωτερικών John Kerry για την αναγνώριση ότι οι Χριστιανοί, καθώς και οι Yazidis και άλλες θρησκευτικές μειονότητες, είναι θύματα γενοκτονίας από το ISIS. Η έκθεση, η οποία αναφέρει ονομαστικά πάνω από 1.100 χριστιανούς μάρτυρες που σκότωσε το ISIS, παρέχει μια νομική ανάλυση ώστε να στηριχθεί η υπόθεση της γενοκτονίας.

Η έκθεση 280 σελίδων, με τίτλο “Γενοκτονία κατά των χριστιανών στη Μέση Ανατολή“, προέκυψε από αίτημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συγκεκριμένα στοιχεία που σχετίζονται με εγκλήματα που διαπράττονται κατά των Χριστιανών από το ISIS και περιλαμβάνει αποδεικτικά στοιχεία, όπως καταθέσεις μαρτύρων, καταλόγους επιθέσεων κατά χριστιανών και εκκλησιών, λίστες με τις τιμές (!) για χριστιανές και Yazidi γυναίκες σκλάβες του σεξ.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πληρούν τα κριτήρια του νόμου περί ορισμού της Γενοκτονίας του 1987 και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ζητήσει από την οργάνωση να συντάξει μια τέτοια έκθεση πριν από τέσσερις εβδομάδες, καθώς πλησίαζε η καταληκτική προθεσμία της 17ης Μαρτίου για να αποφανθούν ως προς το εάν ή όχι το ISIS είναι υπεύθυνο για διάπραξη γενοκτονίας κατά των χριστιανών και άλλων μειονοτικών ομάδων. Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kofc.org και www.StopTheChristianGenocide.org.

Αναφέρει η Περίληψη: «η διερευνητική αποστολή μας στο Ιράκ νωρίτερα αυτό το μήνα βρήκε ιστορίες βιασμών, απαγωγών, βίαιων εξισλαμισμών και δολοφονιών, εκτός από κατασχέσεις περιουσιών και αναγκαστικών απελάσεων. Σχεδόν όλα όσα ανακαλύψαμε δεν είχαν αναφερθεί στο παρελθόν».

«Αυτά που είναι δημόσια γνωστά και αυτά που η έρευνά μας αποκάλυψε είναι σημαντικά, αλλά είναι σαφές ότι αντιπροσωπεύουν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Τώρα μας έρχονται νέες ιστορίες και νέα στοιχεία καθημερινά. Έτσι, αυτά που είναι γνωστά για τις γενοκτονικές θηριωδίες του ISIS «θα αυξηθούν και η γνωστή κλίμακα με τις φρικαλεότητες που έχουν συμβεί μέχρι τώρα θα επεκταθεί».

Στις 14 Μαρτίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε (393-0) ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα στο οποίο επέκρινε την συστηματική βία του ισλαμικού κράτους συμπεριλαμβανομένων «μαζικών δολοφονιών, σταυρώσεων, αποκεφαλισμών, βιασμών, βασανιστηρίων, υποδουλώσεων και απαγωγών παιδιών». Αυτές οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τον ισλαμικό κράτος ενάντια στους χριστιανούς, τους Yazidis και άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες αποτελούν «γενοκτονία», «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και «εγκλήματα πολέμου».Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement