Αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύονται σε ζούγκλα της Ταϊλάνδης [Βίντεο]

Advertisement

Γράφει ο Αναστάσιος Ντίνος

Αμερικανοί στρατιώτες και πεζοναύτες συμμετέχουν σε εκπαίδευση σε ζούγκλα της Ταϊλάνδης, για να μάθουν πώς να επιβιώσουν σε ένα επικίνδυνο φυσικό περιβάλλον.

Οι στρατιώτες των ΗΠΑ έλαβαν μία μοναδική εκπαίδευση επιβίωσης που αφορά τη διατροφή, την ιατρική και τα τσιμπήματα από δηλητηριώδες φίδια σε ένα περιβάλλον ζούγκλας.

Αυτή η εκπαίδευση θα ωφελήσει κάθε στρατιώτη να μάθει να λειτουργεί σωστά σε ζούγκλες στο μέλλον, δήλωσε ο στρατός των ΗΠΑ

Μάθαμε ότι στη ζούγκλα, τρεις μέρες χωρίς νερό ή τρεις εβδομάδες χωρίς φαγητό είναι μία εξαιρετικά επικίνδυνη – ενδεχομένως θανατηφόρα κατάσταση.

Η λογική σκέψη είναι το κλειδί για την επιβίωση. Οι επιζώντες πρέπει να βρουν τρόπους για να κρατήσουν ψηλά το ηθικό τους και να μην αφήσουν ποτέ την κατάσταση να τους νικήσει.

Το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης ήταν να μάθουν να ζουν από τη γη και τα διάφορα είδη των πηγών τροφίμων που διατίθενται στη ζούγκλα. Η ζούγκλα παρέχει μια σειρά από ζώα  όπως τα πουλιά, τα ψάρια, ακόμη και ορισμένα ερπετά. Ωστόσο, αν δεν είστε ένας καλός κυνηγός υπάρχουν μικρότερα αρπακτικά που μπορείτε να φάτε όπως τα έντομα, ακρίδες, κατσαρίδες, σκορπιοί, προνύμφες, σκουλήκια και σκαθάρια.

Παρ ‘όλα αυτά, τα έντομα και τα ζώα δεν είναι η μόνη πηγή τροφής. Η βλάστηση παρέχει επίσης άφθονες τροφές για ένα στρατιώτη να επιβιώσει όταν τα φυτά είναι η ευκολότερη πηγή τροφής, σύμφωνα με τον εκπαιδευτή Rittichai Soontorn των Ειδικών Δυνάμεων της Ταϊλάνδης.

Αναστάσιος Ντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement