Νέα ανακάλυψη στην Μεγάλη Πυραμίδα διχάζει τους αρχαιολόγους (ΒΙΝΤΕΟ)

Advertisement

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης ενός τεραστίου θαλάμου στην Μεγάλη Πυραμίδα διχάζει τους ειδικούς. Τελικά τι κρύβεται στην περίφημη Πυραμίδα; … Αυτό 1-0.
Διαβάστε παρακάτω για την ανακάλυψη και την διαμάχη.

Αντιδράσεις μερίδας αρχαιολόγων για την σημαντική ανακάλυψη στην πυραμίδα του Χέοπα.

«Δεν έκαναν κάτι σπουδαίο το ξέραμε εδώ και καιρό», δηλώνει Αιγύπτιος ερευνητής.
«Τίποτα δεν ήταν γνωστό, είναι νέα ανακάλυψη», απαντά η άλλη πλευρά
Την Πέμπτη (02.11.2017) είχαν ανακοινώσει μια μεγάλη ανακάλυψη στην Πυραμίδα, που ήταν ένας κρυφός εσωτερικός θάλαμος.

Ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζαχί Χάουας ωστόσο που εποπτεύει το διεθνές πρόγραμμα της μελέτης του εσωτερικού των Πυραμίδων, κατέκρινε σήμερα την ανακοίνωση. Ανέφερε ότι δεν πρόκειται για «ανακάλυψη», διότι αυτό το κενό ήταν ήδη γνωστό.

Το κενό που αποκάλυψαν τη Πέμπτη επιστήμονες του προγράμματος ScanPyramids, είναι όσο ένα αεροπλάνο 200 θέσεων. Βρίσκεται στην «καρδιά» της Πυραμίδας του Χέοπα», γνωστής και ως Μεγάλης Πυραμίδας. Η πυραμίδα έχει χτιστεί στην κοιλάδα της Γκίζας και έχει ύψος 139 μέτρων και πλάτος 230 μέτρων.

«Τους το έχω πει εδώ και δυο μήνες»

Ο αιγύπτιος αρχαιολόγος δήλωσε ότι συναντήθηκε εδώ και δύο μήνες στο Κάιρο με τους υπεύθυνους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν τότε για τα συμπεράσματά τους. «Τους πληροφορήσαμε τότε ότι δεν πρόκειται για ανακάλυψη».

«Η Πυραμίδα είναι γεμάτη κενά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα κενά φιλοξενούν μυστικά δωμάτια ή ότι πρόκειται για νέα ανακάλυψη».  Ο Ζαχί Χάουας  είναι ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής που εποπτεύει το πρόγραμμα ScanPyramids.

Κατά τη γνώμη δε του γενικού γραμματέα της κυβερνητικής επιτροπής αρχαιοτήτων Μούσταφα Ουαζίρι, «η επιστημονική επιτροπή δεν έπρεπε να βιαστεί … χρησιμοποιώντας αβανταδόρικους χαρακτηρισμούς όπως «ανακάλυψη» ή «κενό μεγέθους αεροπλάνου»».

«Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί ακολουθώντας τα στάδια της επιστημονικής έρευνας και πρέπει να συζητείται πριν από κάθε δημοσίευση», δηλώνει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement