Το «ανάκτορο» του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα [Εικόνες]

Advertisement

Ο… επίκαιρος Βλαντιμίρ Πούτιν (λόγω της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα) βάλλεται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση, η οποία τον χτυπά δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το «ανάκτορο» στη Μαύρη Θάλασσα που φέρεται να του ανήκει.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σπίτι αποδίδεται στον Βλαντιμίρ Πούτιν (υπάρχουν δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο από το 2011 που αναφέρονται σε αυτό, παρουσιάζοντάς το ως το εξοχικό του Ρώσου Προέδρου), πριν από δύο ημέρες ο Γκιόργκι Αλμπίροφ του Ταμείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς στη Ρωσία ανάρτησε στο Twitter νέες εναέριες φωτογραφίες του εν λόγω σπιτιού γράφοντας:

«Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες από το παλάτι του Πούτιν στο Γκελεντζίκ, το οποίο φέρεται να ανήκει σε offshore».

Το αξίας 920 εκατ. ευρώ ανάκτορο, όπως αναφέρει η express.co.uk είναι ιταλικού στιλ, με τοιχογραφίες τους τοίχους και εξωφρενικές πολυτέλειες. Παντού κυριαρχεί το μάρμαρο και ο χρυσός.

Εντυπωσιακό είναι και το εξωτερικό του σπιτιού, με κήπους…. δάση και απίστευτη θέα. Μεταξύ άλλων υπάρχουν και τρία ελικοδρόμια, αλλά και τελεφερίκ που οδηγεί στην παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν εκπρόσωπος του Πούτιν είχε αρνηθεί ότι το εν λόγω ακίνητο ανήκει στον Ρώσο Πρόεδρο.

Η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε η σύνδεση του συγκεκριμένου σπιτιού ήταν πριν χρόνια, όταν ο Σεργκέι Κολέσνικοφ, πληροφοριοδότης που διέφυγε στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι το εξοχικό της χλιδής ανήκει στον Πούτιν.

Πάντως, έρευνες εκείνης της περιόδου είχαν διαπιστώσει ότι το ανάκτορο, τότε, ήταν στο όνομα ενός ελάχιστα γνωστού μεγιστάνα.

black-sea-property1

Ο Κολέσνικοφ, πάντως, περιέγραφε το ανάκτορο ως ένα παράδειγμα διάχυτης διαφθοράς που ήταν «επαίσχυντη και εξοντωτική» για τη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόρις Νεμτσόφ, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, που δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό κοντά στο Κρεμλίνο, είχε υποστηρίξει σε βιβλίο του που εκδόθηκε το 2012 ότι ο Πούτιν είχε 20 παλάτια, 43 αεροσκάφη, 15 ελικόπτερα και τέσσερα πολυτελή γιοτ στη διάθεσή του.

black-sea-property2

Πάντως, οι ισχυρισμοί αυτοί του Αλμπίροφ έρχονται λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη του πρώην πρέσβη της Βρετανίας στη Ρωσία Τόνι Μπρέτον ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι γνωστό πως πηγαίνει και ξεκουράζεται στη Μαύρη Θάλασσα.

1

2

3

this-is-the-master-bedroom

theres-also-great-landscapingΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement