Η αντίδραση του Τζορτζ Μπους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Advertisement

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γράφτηκε στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία με τα μελανότερα χρώματα, συγκλόνισε τον κόσμο και άλλαξε για πάντα την Νέα Υόρκη.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου βρήκαν τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους σε επίσκεψη σε δημοτικό σχολείο της Φλόριντα. Αμέσως επιβιβάστηκε στο Air Force One και επέστρεψε στο οβάλ γραφείου του Λευκού Οίκου για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, το δίκτυο Frontline δημοσιεύει αποκλειστικά τις φωτογραφίες του Μπους εκείνη την ημέρα, τραβηγμένες δια χειρός του προσωπικού του φωτογράφου Έρικ Ντρέιπερ.

antidrasi-tzortz-mpous-epithesis-11is-septemvriou

«Ήταν δύσκολο να απαθανατίσω αυτή την ιστορία. Έπρεπε να είμαι πλήρως συγκεντρωμένος, να βρίσκομαι στο σωστό σημείο την κατάλληλη ώρα και να καταπνίξω τα συναισθήματα που με κατέκλυζαν εκείνη την ώρα.

Όλοι έκαναν τη δουλειά τους εκείνη την ημέρα και ήξερα ότι δική μου δουλειά ήταν να εστιάσω και να απαθανατίσω όλα όσα διαδραματίζονταν μπροστά μου. Ένα κομμάτι ιστορίας» δήλωσε ο φωτογράφος στην ιστοσελίδα Storybench σε συνέντευξή του το 2015.

antidrasi-tzortz-mpous-epithesis-11is-septemvriou

Αρχικά, ο Μπους φωτογραφίζεται στο σχολείο με τους μαθητές ενώ στην συνέχεια προετοιμάζεται για τις πρώτες δηλώσεις του προς τον αμερικανικό λαό μέσα από μια σχολική αίθουσα.

Επιβιβάζεται στο Air Force One και οδεύει προς τη στρατιωτική βάση Μπαρκσντέιλ της Λουιζιάνα. Αργότερα επιστρέφει στον Λευκό Οίκο και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τηλεόραση…

antidrasi_tou_tzortz_mpous_stis_epitheseis_tis_11is_septembriou

antidrasi_tou_tzortz_mpous_stis_epitheseis_tis_11is_septembriou
ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement