Απίστευτο: Στην Ισλανδία ξέθαψαν βράχο για να… κατευνάσουν οργισμένα ξωτικά!

Advertisement

Περίεργη κίνηση από εταιρεία δημοσίων έργων, η οποία αποφάσισε να ξεθάψει έναν βράχο στην Ισλανδία ώστε -όπως υποστηρίζει- να κατευνάσει τα ξωτικά που είχαν εξοργιστεί, επειδή διαταράχθηκε το φυσικό τους περιβάλλον!

Όπως γράφει η ισλανδική εφημερίδα Morgunbladid, μπορεί η συγκεκριμένη ιστορία να ακούγεται παράξενη, όμως ο θρύλος των καλικάντζαρων παραμένει ζωντανός στη χώρα, καθώς πολλοί θεωρούν ότι με την κατασκευή ενός δρόμου τα πλάσματα αυτά εκνευρίζονται και εκδικούνται τους ανθρώπους, προκαλώντας διάφορες ζημιές.

Ο Σβέιν Ζοφόνιασον, στέλεχος της εταιρείας Bass, αφηγήθηκε στην εφημερίδα μια σειρά από ατυχή περιστατικά που σημειώθηκαν στο Σιγκλουφιέρντουρ, στα βόρεια της χώρας, σε ένα σημείο όπου τον Αύγουστο του 2015 καλύφθηκε με τόνους από μπάζα ο «Αλφκονουστέιν» (βράχος των ξωτικών).

Αρχικά, ο δρόμος που είχε κατασκευαστεί πλημμύρισε ενώ μετά από μια κατολίσθηση, ένας άνδρας που πήγε να δει τις ζημιές που είχαν γίνει, τραυματίστηκε. Ένας εκσκαφέας χάλασε, ενώ ένας δημοσιογράφος ο οποίος πήγε να καταγράψει πλάνα από τις ζημιές, έπεσε σε βούρκο.

«Δεν είχε πάει το μυαλό μας στον βράχο που ήταν γνωστός στους ντόπιους ως ιερός τόπος», εξήγησε ο Ζοφόνιασον, αποφασίζοντας έτσι να τον ξεθάψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας βράχος στη Ισλανδία απασχολεί τους ντόπιους.  Το 1971, κοντά στο Ρέικιαβικ, ένας ακόμη βράχος έγινε διάσημος αφού, μετά από άπειρα προβλήματα κατά την κατασκευή μιας εθνικής οδού, οι αρχές «διαπραγματεύτηκαν» με τα ξωτικά, με τη μεσολάβηση ενός μέντιουμ. Όπως λέει ο «θρύλος», τα ξωτικά δέχτηκαν να αποχωρήσουν για μία εβδομάδα από το σημείο ώστε να μεταφερθεί ο βράχος τους αλλού.

Advertisement