Αποκαλύψεις πρώην μάνατζερ: Η Μαφία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μάικλ Τζάκσον

Advertisement

Ο Μάικλ Τζάκσον εξακολουθεί και απασχολεί την αμερικανική κοινή γνώμη, πέντε χρόνια μετά το θάνατο του, τον Ιούνιο του 2009.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στην μεταθανάτια αυτοβιογραφία του ο πρώην μάνατζερ του «Βασιλιά της Ποπ», Φρανκ Ντιλέο, η Μαφία είχε συνάψει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του καλλιτέχνη που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.

Όπως αναφέρει στην βιογραφία του «DiLeo: I Am Going To Set The Record Straight» (Ντιλέο: Θα Ξεκαθαρίσω τα Πράγματα), που έγραψε ο τέως συνεργάτης του Μαρκ Λαμίκα, ο Ντιλέο αναφέρει ότι η Μαφία είχε συμβόλαιο να δολοφονήσει τον Μάικλ Τζάκσον και πως ο Ντιλέο κατάφερε, λόγω της φημολογούμενης επιρροής του στα ανώτερα κλιμάκια της εγκληματικής οργάνωσης, να αποτρέψει τα σχέδιά τους.

Αυτό, ωστόσο, που δεν διευκρινίζεται ποτέ είναι για ποιους λόγους η Μαφία επιθυμούσε τόσο διακαώς να βγάλει από τη μέση τον δημοφιλή μουσικό.

Ο Ντιλέο, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του Τάντι Σίσερο στην ταινία «Τα Καλά Παιδιά» του Μάρτιν Σκορσέζε, ήταν υπεύθυνος για την καριέρα του Τζάκσον στη δεκαετία του 1980. Ο μάνατζερ πέθανε το 2011 σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από επιπλοκές μετά από εγχείρηση καρδιάς.

Ο Λαμίκα γράφει επίσης στο βιβλίο και για την εμμονή του Τζάκσον με την εξωτερική του εμφάνιση -ή, μάλλον, με την επιθυμία του να την αλλάξει εντελώς, λόγω του ότι του θύμιζε τον πατέρα του: «Ο Μάικλ είχε πει στον Φρανκ ότι δεν άντεχε να βλέπει το πρόσωπο του πατέρα του [του Τζόζεφ Τζάκσον] κάθε φορά που κοίταζε το πρόσωπό του στον καθρέφτη».

Στο βιβλίο επίσης ο Ντιλέο φέρεται να λέει πως ο Μάικλ δεν άντεχε να είναι κοντά στον πατέρα του ούτε μια στιγμή, εξαιτίας της κακοποίησης που είχε υποστεί στην παιδική του ηλικία, ενώ όταν ο τελευταίος είχε εμφανιστεί στα παρασκήνια αρκετών συναυλιών του Μάικλ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του άλμπουμ Bad (1989-90), ο «Βασιλιάς της Ποπ» όταν τον έβλεπε πάθαινε κρίσεις πανικού κι απομονωνόταν στο καμαρίνι του.

Ο Λαμίκα τονίζει επίσης πως το βιβλίο –η ημερομηνία έκδοσης του οποίου δεν έχει ακόμη οριστεί- θα αναφέρει και τα ονόματα όλων εκείνων των «μεγαλοκαρχαριών» της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν ή να εξαπατήσουν τον Τζάκσον.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος, in.gr

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement