Απόβαση στην Σκύρο οι Ελληνικές δυνάμεις . Τούρκε δες τι σε περιμένει.. [ΒΙΝΤΕΟ]

Advertisement

Tην ώρα που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται επικίνδυνα και οι εξελίξεις γίνονται πλέον απρόβλεπτες σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, η χώρα μας ενισχύει τη συνεργασία της με δυνάμεις που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις των επόμενων μηνών.

Και γαλλικό ελικοπτεροφόρο στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»
Ενα από τα σημεία που ξεχώρισαν είναι ότι στη φετινή άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχε το γαλλικό ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων “Dixmude”, κλάσης Mistral.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», που ολοκληρώνεται το Σάββατο:

Νέα στρατιωτική άσκηση προσεχώςΗ μεγαλειώδης άσκηση περιελάμβανε ποικίλους τύπους βολών, εκπαίδευση σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών, περιπολίες και αμφίβιες αποστολές. Μετά την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», η σκυτάλη περνά στους επιτελείς της άσκησης «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020».


Η συγκεκριμένη άσκηση διοργανώνεται από τον στρατό Ξηράς ΤΑΜΣ και πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή δυνάμεων από τις ΗΠΑ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020» θα πραγματοποιηθεί στο πεδίο βολής τους Ασκού Προφήτη (Βόλβη) από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου.

 

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement