Η Αρχαία Αίγυπτος όπως δεν έχετε ξαναδεί – Σπάνιες Εικόνες της γης των Φαραώ

Advertisement

Δείτε την Αρχαία Αίγυπτο όπως ποτέ δεν έχετε φανταστεί πριν.

Η ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου είναι μία από τα πιο διαδεδομένες στον πλανήτη Γη. Από τις ομορφιές του ποταμού Νείλου, τους αμέτρητους αρχαίους ναούς και τις πυραμίδες που χτίστηκαν σε όλη τη Γη των Φαραώ. Η αρχαία Αίγυπτος είναι σίγουρα ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη στον πλανήτη μας.

Υπάρχουν τόσα πολλά μυστήρια πίσω από αυτόν το μεγάλο αρχαίο πολιτισμό ενώ οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει ολόκληρη την ιστορία τους. Εμείς ακόμα δεν έχουν ιδέα, πώς και γιατί χτίστηκαν οι Πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας, δεν έχουμε καμία ιδέα για το πώς εξορύσσονταν οι μεγαλιθικές πέτρες και πως τις μετέφεραν στα πολυάριθμα αρχαία μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να θαυμάσουμε τις ανακαλύψεις που αποδεικνύουν ότι αυτή η Γη είναι κάτι περισσότερο από απλά μαγική.

Σήμερα, αμέτρητες εικόνες από τις πυραμίδες και αρχαίους ναούς είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Σε αυτές τις εικόνες, μπορούμε να παρατηρήσουμε την αληθινή ομορφιά, την κομψότητα, την τελειότητα και το πάθος από τους οικοδόμους της αρχαίας Αιγύπτου. Ωστόσο, οι πιο όμορφες εικόνες δεν είναι οι νέες.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εικόνων της αρχαίας Αιγύπτου που λήφθηκε σε μια εποχή που τα περισσότερα από τα μνημεία δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Εικόνες που καλύπτονται από άμμο και ιστορίες από όταν οι «Θεοί κυβερνούσαν την Αίγυπτο», σπάνιες εικόνες από τις Πυραμίδες, τη Μεγάλη Σφίγγα, Καρνάκ, και άλλους αρχαιολογικούς χώρους που δείχνουν την αληθινή ομορφιά της Αρχαίας Αιγύπτου.

Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτό το άρθρο, έχουμε αποφασίσει να αναζητήσουμε τις πιο σπάνιες και λιγότερο γνωστές εικόνες της Γης των Φαραώ και να καλέσουμε τους αναγνώστες μας για να εξερευνήσουν τα θαύματα του αρχαίου πολιτισμού που έχουν κατακτήσει τα βιβλία της ιστορίας μας για αιώνες.

Η μεγάλη αίθουσα, Καρνάκ. Αυτή η εικόνα λήφθηκε το 1920. Brooklyn Museum Archives, Goodyear Αρχειακή Συλλογή

Η μεγάλη αίθουσα, Καρνάκ. Αυτή η εικόνα λήφθηκε το 1920.Brooklyn Museum Archives, Goodyear Αρχειακή Συλλογή

Μια άλλη όμορφη «σπάνια» εικόνα του Λούξορ, το Δικαστήριο του Αμενχοτέπ ΙΙΙ. Η εικόνα φωτογραφήθηκε γύρω στο 1858.

Μια άλλη όμορφη «σπάνια» εικόνα του Λούξορ, το Δικαστήριο του Αμενχοτέπ ΙΙΙ. Η εικόνα φωτογραφήθηκε γύρω στο 1858.

Ένας άνδρας στέκεται πάνω από τον ώμο της Μεγάλης Σφίγγας. Η εικόνα λήφθηκε το 1900. Παρατηρήστε το μέγεθος του μνημείου.

Ένας άνδρας στέκεται πάνω από τον ώμο της Μεγάλης Σφίγγας. Η εικόνα λήφθηκε το 1900.
Παρατηρήστε το μέγεθος του μνημείου.

Αυτή η εικόνα δείχνει την κεφαλή του κολοσσού του Ραμσή ΙΙ στο Ramesseum. Η εικόνα λήφθηκε γύρω στο 1900.

Αυτή η εικόνα δείχνει την κεφαλή του κολοσσού του Ραμσή ΙΙ στο Ramesseum. Η εικόνα λήφθηκε γύρω στο 1900.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement