Αριζόνα: Το φαράγγι της Αντιλόπης – Ένας ιερός τόπος για τους Ναβάχο [Εικόνες]

Advertisement

Το φαράγγι της Αντιλόπης βρίσκεται στη γη των Ναβάχο, στο Πέιτζ της Αριζόνα


Πριν από πολλά χρόνια, κοπάδια αντιλόπης έβοσκαν ελεύθερα στην περιοχή του φαραγγιού. Αυτό εξηγεί και το όνομα που του έχει δοθεί.

Περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά τμήματα: το άνω φαράγγι γνωστό ως «Crack» και το κάτω φαράγγι, που είναι γνωστό ως «The Corkscrew».

Στη γλώσσα Ναβάχο το άνω φαράγγι ονομάζεται Tse bighanilini, που σημαίνει «τόπος που το νερό κυλάει μέσα στους βράχους», ενώ το κάτω φαράγγι ονομάζεται «Hazdistazi», δηλαδή «σπειροειδείς αψίδες βράχου».

Δεν χρειάζεται βέβαια να πω ότι, για τους Ναβάχο είναι ένας ιερός τόπος. Το φαράγγι είναι αποτέλεσμα διάβρωσης, που έλαβε χώρα κυρίως των πλημμυρών που συνέβαιναν στην περιοχή. Με την πάροδο του χρόνου οι άκρες των βράχων λειάνθηκαν κι έτσι δημιουργήθηκε ένα από το πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του κόσμου.

Το άνω τμήμα του φαραγγιού είναι αυτό που δέχεται τις περισσότερες επισκέψεις. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτό, αφού η είσοδός του και σε όλο το μήκος του είναι στο επίπεδο του εδάφους και δεν χρειάζεται ανάβαση.

Ο κυριότερος όμως λόγος είναι ότι σε αυτό το τμήμα του φαραγγιού πέφτουν δέσμες ηλιακών ακτίνων, που φωτίζουν τα τοιχώματά του και δημιουργούν ένα εκπληκτικό θέαμα, που είναι συχνότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι επισκέψεις στο φαράγγι γίνονται αποκλειστικά με ξεναγούς επειδή υπάρχει ο φόβος της πλημμύρας, κυρίως κατά την περίοδο των μουσώνων.

farangi-tis-antilopis_1

farangi-tis-antilopis_2

farangi-tis-antilopis_3

farangi-tis-antilopis_4Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement