«Αρρυθμία» του Ήλιου απειλεί με παγετό το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης

Advertisement

Μία περίεργη συμπεριφορά του ήλιου, την οποία ονομάτισαν «αρρυθμία» ανακάλυψαν οι επιστήμονες,εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η συγκεκριμένη «συμπεριφορά» του άστρου, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε παγετό το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης, σε 15 χρόνια από τώρα.

Ομάδα επιστημόνων στο Northumbria University στη βορειοανατολική Αγγλία, δημιούργησαν ένα μοντέλο από το ιστορικό αναλόγων επιδράσεων κατά το παρελθόν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι θα μειωθεί κατά 60% η δραστηριότητα του Ήλιου μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έκαναν οι επιστήμονες, το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει 97% πιθανότητες να συμβεί. Οι επιστήμονες λένε ότι οι συνέπειες θα είναι μία βαθιά κατάψυξη στο Βόρειο Ημισφαίριο, ανάλογη με εκείνη που καταγράφηκε το 1900, όταν πάγωσε ο ποταμός Τάμεσης στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο μετεωρολόγος του CNN Μπράντον Μίλερ εκφράζει τις αμφιβολίες του, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν έχει δημοσιευτεί επισήμως και ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην πρόβλεψη της συμπεριφοράς του Ήλιου.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.