Η απάτη του φοινικικού αλφάβητου

Advertisement

Σχετικά με την Ελληνική γραφή και άρα και την καταγωγή των Ελληνικών γραμμάτων είναι απαραίτητη η αναφορά στον Όμηρο και τον Ηρόδοτο, κυρίως ως προς την χρονολόγηση του Ομήρου από τον τελευταίο. Για αυτόν το λόγο θα παρατεθούν στη συνέχεια αποσπάσματα κειμένου καθώς και φωτογραφίες που βοηθούν στην ανατροπή της ατεκμηρίωτης ή ακόμη και ανόητης αυτής θεωρίας που θέλει του φοινικοσημίτες ως πρώτους εφευρέτες και πατέρες της σύγχρονης γραφής. Επίσης, συμπληρώνεται ότι αυτά τα αποσπάσματα μέχρι και τις αρχές του 20ου αι. εθεωρούντο απο τους ειδικούς ως αυθεντικά. Στις μέρες όμως αυτά καταρρίφθηκαν και αποδόθηκαν σε έναν ψευδο-Ηρόδοτο ο οποίος λέγεται ότι έζησε το 200 μ.Χ.. 


Ωστόσο ανέξαρτητα από την ύπαρξη ή μη του ψευδο-Ηροδότου προκύπτει το ερώτημα, τι στ΄αλήθεια συνέβη μετά τον 19ο αιώνα (και στον 20ο) ώστε να πεισθούν αρκετοί ιστορικοί αλλάζοντας τη στάση τους επάνω σε αυτά τα κείμενα, βγάζοντας τα ως πλαστά αλλά και ακόμη περισσότερη απορία για την “πρεμούρα” που δείχνουν μερικοί “επιστήμονες” να μεταθέτουν οτιδήποτε Ελληνικό σε πολύ νεώτερα χρόνια και καθιστώντας τοιουτοτρόπως έναν λαό φάντασμα ως προς τον πολιτισμό του, ως φωτοδότη πολιτισμού και γραμμάτων;


Στην συνέχεια, για αρχή υπάρχουν μερικές εικόνες και αποσπασματα κειμένου που θα παρουσιασθούν συμβολικά, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να συνεισφέρουμε στην αντίθετη θεώρηση από την περιέργως αστηριχτη αλλά κατεστήμενη θεωρία περί φοινικοσημίτων.Ο Όμηρος στα ομηρικά έπη έγραφε: “Ως φάτο, τον δε άνακτα χολός λαβέν, οίον άκουσεν κτείναι μέν ρ’ αλέεινε , σεβάσσατο γάρ τόδε θυμώ, πέμπε δε μιν Λυκίηνδε, πόρεν δ’ όγε σήματα λυγρά γράψας έν πίνακι πτυκτώ θυμοφθόρα πολλά”.


Με λίγα λόγια τα Ομηρικά Έπη μας “ενημερώνουν” ότι εκείνη την εποχή έγραφαν σε ένα είδος τετράδιου (ίσως με επιφάνεια κεριού ή νωπού πηλού) χαράζοντας ετσι εύκολα γράμματα με κάποιο αιχμηρο εργαλείο, ενώ ο Ηρόδοτος (έστω ψευδο-Ηρόδοτος) το τοποθετούσε αυτό γύρω στο 1150 π.Χ. Βέβαια αυτές οι υποθέσεις δεν ήασν συμφέρουσες στους συγκεκριμένους γνωστούς – αγνώστους με αποτέλεσμα να μην τους αρέσει ο Ομηρος που στην αρχή τον είπαν ως πρόσωπο μη ιστορικό και μάλλον μυθικό ενώ αργότερα μετά την επιβεβαίωση υπάρξης της Τροίας και των Μυκηνών, βιάστηκαν με το ζόρι να τον “ζησουν” περί το 800πχ.


Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν με λίγα σχόλια μερικές φωτογραφίες που είναι απόλυτα τεκμηριωμένες, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να “ζωηρέψει” η αμφισβήτηση της φοινικικής προέλευσης των γραμμάτων. Τα στοιχεία και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, δώστε παρακαλώ την προσοχή σας.


Περί το 1870 ο Ερρίκος Σλήμαν ανακαλύπτει την Τροία και τις Μυκήνες που μέχρι τότε ήθελαν να πιστεύουν ότι ήσαν απλά ομηρικοί μύθοι.


Από το 1910 και ύστερα βρίσκονται πλήθος μεγάλο από πινακίδες γραφής, στην Πύλο, στις Μυκήνες αλλά και άλλες τοποθεσίες.


Το 1950 ο Michael Ventris, τις αποκρυπτογραφεί τεκμηριώνοντας απόλυτα με αυτό τον τρόπο ότι η Γραμμική Β που ήταν η γραφή των πινακίδων ήταν ελληνική και πως γράφτηκαν αυτές από τον 15ο μέχρι και τον 12 π. Χ. αι.


Την δεκαετία του 1990 και εντεύθεν γίνεται μια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, απόλυτα τεκμηριωμένη. Στο Ulubulun της σημερινής Τουρκίας, κοντά στην αρχαία Αλικαρνασσό σημερινό Bodrum, ανακαλύπτεται στο βυθό της θάλασσας ένα αρχαίο άθικτο σχεδόν ναυάγιο του 13ου αι. π. Χ.

Σε αυτό το αρχαίο ναυάγιο του Uluburun, εκτός των άλλων πλούσιων και σημαντικών ευρημάτων, ανακαλύπτεται το πρώτο βιβλίο της ανθρωπότητας, όπως ακριβώς το περιέγραφε ο Ομηρος. Ας θυμηθούμε το.. «γράψας γράμματα λυγρά.. εν πίνακι πτυκτώ…» Στην πιο κάτω φωτογραφία το συγκεκριμένο έκθεμα όπως παρουσιάζεται απο το INA, το διεθνές αρχαιολογικο ναυτικό μουσείο. Προσέξτε στο INA ιδιαίτερα, την Τουρκική συμμετοχή καθώς και την πλήρη Ελληνική απουσία για ένα θέμα επίσημο και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για ολο το Αιγαίο..
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.. και ανεξάρτητα από το πότε έζησε ο Ομηρος, ένα είναι βέβαιο. Οι Έλληνες της Μυκηναϊκης εποχής είχαν θαυμαστό τρόπο να γράφουν την γραφή τους, την Γραμμική Β.

Μία πρόταση για αρχή στην αίολη θεωρία τους..

Οι σημίτες ποτέ δεν είχαν φωνήεντα, και εφοσον το ΑΛΦΑ το ελληνικό ήταν και είναι Φωνήεν τότε το ΑΛΕΦ το φοινικικό τι ήταν στην γραφή τους, με δεδομένο πως αυτοι δεν είχαν κάν φωνήεντα;

Στην εικόνα τα Ελληνικά Φωνήεντα της Γραμμικής Β δια χειρός Michael Ventris.Πήραν δηλαδή οι Ελληνες άπό αυτούς, γράμμα που έτσι και αλλιώς δεν είχαν οι φοινικοσημίτες; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα ποιος θα δώσει;

ΠΗΓΗ

Η πυραμίδα που “απαγορεύτηκε” η χρονολόγηση της!

Advertisement


Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως. Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα…..οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.

Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών και χρονολόγηση στοΠανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ! Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) !!!

ΠΗΓΗ

Θερμικό τρυπάνι θα μπορούσε να αναζητήσει ζωή στα παγωμένα φεγγάρια του Κρόνου

Advertisement

Βιοψία στον Εγκέλαδο

Οι εντυπωσιακοί πίδακες νερού που φωτογραφήθηκαν στον Εγκέλαδο περιέχουν οργανικά μόρια
Οι εντυπωσιακοί πίδακες νερού που φωτογραφήθηκαν στον Εγκέλαδο περιέχουν οργανικά μόρια   (Φωτογραφία:  NASA )
Ψηλά στους παγετώνες των Άλπεων, Γερμανοί μηχανικοί δοκιμάζουν μια συσκευή που μπορεί να λιώνει και να τρυπά τον πάγο, ελπίζοντας να τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον για να ανιχνεύσουν ζωή στην Ευρώπη και τον Εγκέλαδο, δύο δορυφόρους του Κρόνου που πιστεύεται ότι κρύβουν ωκεανούς κάτω από την παγωμένη επιφάνειά τους.

Οι ελπίδες για την ανακάλυψη ζωής στο Ηλιακό Σύστημα αναπτερώθηκαν πρόσφατα χάρη στην αποστολή Cassini της NASA, η οποία φωτογράφισε γιγάντιους πίδακες νερού στο νότιο πόλο του Εγκέλαδου, του έκτου μεγαλύτερου φεγγαριού του κρόνου.

Αργότερα, το Cassini πέταξε μέσα από αυτά τα παγωμένα σιντριβάνια και ανίχνευσε οργανικά μόρια που θεωρούνται θεμέλιοι λίθοι για την εμφάνιση ζωής.

Θα ήταν όμως δύσκολο να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη ζωντανών μικροοργανισμών χωρίς τη λήψη δειγμάτων από τον υπόγειο ωκεανό που κρύβεται κάτω από το ολόλευκο κάλυμμα πάγου.

Τη λύση θα μπορούσε να δώσει το πρόγραμμα Enceladus Explorer στο Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος, αναφέρει το Space.com.

Οι μηχανικοί του προγράμματος ανέπτυξαν το IceMole («τυφλοπόντικας του πάγου»), μια μακρόστενη συσκευή με διαστάσεις 120 επί 15 επί 15 εκατοστά. Στο άκρο της συσκευής υπάρχουν 12 θερμαινόμενες κεφαλές που φτάνουν σε θερμοκρασία μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι δοκιμές στον Παγετώνα Μόρτερατς της Ελβετίας (ένθετη αριστερά) έδειξαν ότι το IceMole μπορεί να λιώνει τον πάγο και να βυθίζεται κατακόρυφα με ταχύτητα γύρω στο ένα μέτρο ανά ώρα.

Ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία κάθε κεφαλής ξεχωριστά, το θερμικό τρυπάνι μπορεί να λιώνει περισσότερο πάγο στη μία πλευρά του ώστε να μπορεί σταδιακά να στρίβει μέσα στον πάγο.

Ένα συμβατικό τρυπάνι στο άκρο του θα επέτρεπε στο IceMole να διαπερνά στρώματα λάσπης και να λαμβάνει δείγματα για επιτόπου αναλύσεις.

Οι σχεδιαστές του συστήματος εκτιμούν ότι, για να πετύχει μια αποστολή στο σύστημα του Κρόνου, το θερμικό τρυπάνι πρέπει να μπορεί να φτάνει σε βάθος τουλάχιστον 200 μέτρων.

Η βασική ιδέα είναι η εκτόξευση μιας μη επανδρωμένης αποστολής που θα προσεδαφιζόταν σε απόσταση ασφαλείας από τους πίδακες του Εγκέλαδου και θα έστελνε το IceMole να τους εξετάσει από μέσα.

Ακούγεται σχετικά απλό, θα ήταν όμως δύσκολο για το ρομποτικό τρυπάνι να υπολογίζει με ακρίβεια τη θέση του, να βρίσκει τη βέλτιστη διαδρομή, να λαμβάνει υπόψη την ενέργεια που του απομένει, να αποφεύγει τυχόν εμπόδια και να μεταδίδει δεδομένα από τα έγκατα του Εγκέλαδου.

Λύσεις σε αυτά τα προβλήματα αναμένονται τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε το IceMole θα δοκιμαστεί σε παγετώνες της Αλάσκα και θα επιχειρήσει να συλλέξει δείγματα από μια λίμνη υγρού νερού που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής.

Αργότερα, θα μπορούσε να ταξιδέψει στους παγωμένους πόλους του Άρη ή ακόμα και στην Ευρώπη, έναν άλλο, μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, ο οποίος επίσης πιστεύεται ότι διαθέτει υπόγειους ωκεανούς.

ΠΗΓΗ

Είναι αληθινή η μετάδοση σημάτων από πάλσαρ με υπερφωτεινές ταχύτητες;

Advertisement

Στα εισαγωγικά μαθήματα της  φυσικής μάθαμε ότι οι πληροφορίες δεν μπορούν να μεταδοθούν πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός. Ωστόσο, εργαστηριακά πειράματα που γίνονται τα τελευταία 30 χρόνια καταδεικνύουν σαφώς ότι κάποια πράγματα φαίνεται να σπάζουν το όριο αυτό της ταχύτητας, χωρίς να καταργείται η ειδική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Chandra_Quasar 
Ωστόσο, αμερικανοί αστροφυσικοί έχουν παρατηρήσει τέτοιες ταχύτητες ανώτερες του φωτός στο διάστημα, με τη μορφή των παλμών που εκπέμπονται από ένα πάλσαρ.

Οι υπερφωτεινές ταχύτητες σχετίζονται με ένα φαινόμενο γνωστό ως ανώμαλη διασπορά (anomalous dispersion), με την οποία ο δείκτης διάθλασης ενός μέσου (όπως ένα ατομικό αέριο) αυξάνει με το μήκος κύματος του διερχόμενου φωτός. Όταν ένας παλμός φωτός – που αποτελείται από μια ομάδα κυμάτων φωτός σε διάφορα μήκη κύματος – περνά μέσα από ένα τέτοιο μέσο, ​​η ταχύτητα ομάδας του (group velocity ) μπορεί να φτάσει και πάνω ​​από την ταχύτητα των συστατικών κυμάτων του. Ωστόσο, η ενέργεια του παλμού ταξιδεύει ακόμα με την ταχύτητα του φωτός, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες μεταφέρονται σε συμφωνία με τη θεωρία του Αϊνστάιν.

Η ανακάλυψη έγινε στο Πανεπιστήμιο Brownsville του Τέξας, όπου ο Frederick Jenet και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν ένα πάλσαρ σε απόσταση πάνω από 10.000 έτη φωτός μακριά. Καθώς περιστρέφεται το πάλσαρ, εκπέμπει μια περιστρεφόμενη δέσμη ακτινοβολίας που αναβοσβήνει σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως το φως ενός φάρου.
Είναι γνωστό ότι αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν τους παλμούς. Για παράδειγμα το ουδέτερο υδρογόνο μπορεί να τους απορροφήσει, τα ελεύθερα ηλεκτρόνια μπορεί να τους διασκορπίσουν και ένα επιπλέον μαγνητικό πεδίο μπορεί να περιστρέψει την πόλωση τους. Το πλάσμα στο διαστρικό μέσο προκαλεί, επίσης, μια σκέδαση, που σημαίνει ότι παλμοί με μεγαλύτερα μήκη κύματος επηρεάζονται από ένα μικρότερο δείκτη διάθλασης.
Η ομάδα του Jenet νομίζει ότι η ανώμαλη σκέδαση θα πρέπει να προστεθεί στον πιο πάνω κατάλογο. Χρησιμοποιώντας το παρατηρητήριο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο, πήραν στοιχεία ραδιοκυμάτων του πάλσαρ PSR B1937 21 στα 1420,4 MHz, με ένα εύρος ζώνης 1.5 MHz για τρεις ημέρες. Παραδόξως, οι παλμοί κοντά στην τιμή του κέντρου έφτασαν νωρίτερα από ό,τι θα αναμενόταν φυσιολογικό, ως εκ τούτου εμφανίζονται να έχουν ταξιδέψει γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός.
Η αιτία της ανώμαλης σκέδασης για τους παλμούς, σύμφωνα με τους αστροφυσικούς στο Brownsville, είναι ο συντονισμός του ουδέτερου υδρογόνου, που γίνεται σε 1420,4 MHz. Όμως, όπως η ανώμαλη σκέδαση που βλέπουμε στο εργαστήριο, έτσι και οι υπερφωτεινοί παλμοί του πάλσαρ δεν παραβιάζουν τη σχετικότητα ή την αιτιότητα, επειδή, από τεχνική άποψη, καμία πληροφορία δεν μεταφέρεται με τον παλμό.
Όμως, ένας λαμπρός φυσικός, ο Ισπανός João Magueijo 41 ετών, έχει μελετήσει την αιρετική ερώτηση: Τι θα συμβεί αν η ταχύτητα του φωτός – που πλέον είναι αποδεκτή ως ένα από τα αμετάβλητα θεμέλια της σύγχρονης φυσικής – δεν ήταν σταθερή;
Ο Magueijo, προβάλλει την αιρετική άποψη ότι στις πρώτες μέρες του σύμπαντος το φως ταξίδευε πιο γρήγορα – μια ιδέα που θα μπορούσε να αποδειχθεί να εκθρονίσει τον Αϊνστάιν και να αλλάξει για πάντα την κατανόηση που έχουμε για το σύμπαν. Είναι ένας πρωτοπόρος της ιδέας της θεωρίας της κοσμολογίας για μεταβαλλόμενη ταχύτητα του φωτός (VSL) – μια εναλλακτική λύση στην κύρια θεωρία του κοσμικού πληθωρισμού, η οποία προτείνει ότι η ταχύτητα του φωτός στο πρώιμο σύμπαν ήταν 60 τάξεις μεγέθους πιο γρήγορη από ό,τι είναι η σημερινή τιμή της.
Λύνοντας τα πλέον δυσεπίλυτα προβλήματα της κοσμολογίας με ένα λαμπρό νοητικό άλμα, η θεωρία του Magueijo περί κυμαινόμενης ταχύτητας του φωτός  (VSL) θα έχει εκπληκτικές συνέπειες για τα διαστημικά ταξίδια, τις μαύρες τρύπες, την διαστολή του χρόνου, και τη θεωρία των χορδών – ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει και στην αποκάλυψη της Θεωρίας της Μεγάλης Ενοποίησης που  δεν μπόρεσε να βρει τελικά ο Αϊνστάιν.

Οι ριζοσπαστικές ιδέες του Joao Magueijo έχουν την πρόθεση να αλλάξουν αυτό το δόγμα της θεωρίας του Αϊνστάιν. Ο Marueijo προσπαθεί να ξεπεράσει ένα από τα πιο αξεπέραστα δόγματα του Αϊνστάιν, τη σταθερότητα της ταχύτητας του φωτός. Αυτή η ιδέα της σταθερής ταχύτητας (περίπου 300.000 km/s) – είναι γνωστή ως το παγκόσμιο όριο ταχύτητας. Κανένα σώμα δεν μπορεί να την έχει, ή δεν θα ταξιδέψει ταχύτερα από το φως.

Ο Magueijo – ο οποίος έλαβε το διδακτορικό του από το Cambridge, δίδαξε στο Princeton και το Cambridge, και είναι σήμερα καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου. Δεν είναι έτσι. Η θεωρία του – VSL – προϋποθέτει ότι η ταχύτητα του φωτός μπορεί να είναι εξαρτώμενη από την ενέργεια ή τον χωροχρόνο.
Στο βιβλίο του Faster than the Speed of Light, ο Magueijo πάει τους αναγνώστες στην αφηρημένη σφαίρα της θεωρητικής φυσικής, βασιζόμενος σε διάφορους γνωστούς, αν και σκοτεινούς, στοχαστές. Το μοντέλο VSL προτάθηκε για πρώτη φορά από τον John Moffat, έναν Καναδό επιστήμονα, το 1992. Ο Magueijo χτίζει προσεκτικά τις βάσεις για μια συζήτηση της κοσμολογίας του Big Bang, και στη συνέχεια, το δεύτερο μισό του βιβλίου είναι αφιερωμένο στην θεωρία VSL.

Όπως και οι περισσότεροι ριζοσπάστες, ενδεχομένως και δημιουργικοί στοχαστές, ο Magueijo τινάζει τα θεμέλια της κοινότητας των φυσικών, ενώ εκνευρίζει πολλούς από τους συνάδελφους του. Η θεωρία VSL έχει σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στα οποία όλοι οι κοσμολόγοι πάντα μπερδεύονται: τα ανεξιχνίαστα εννοιολογικά αινίγματα που περιβάλλουν το Big Bang. Σήμερα πολλά από αυτά τα προβλήματα δεν έχουν καμία ευρέως αποδεκτή λύση.
Θα μπορούσε να είχε λάθος ο Αϊνστάιν και ο Magueijo δίκιο; Είναι μια πραγματική, δημιουργική ιδιοφυΐα; Ο χρόνος θα δείξει.

ΠΗΓΗ

ΥΠΕΡΦΩΤΕΙΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ,Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Advertisement

’Η  ΠΩΣ ΟΙ  “ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ” ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ 
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

(ένα ενδιαφέρον κείμενο για όσους -ως ελεύθερα πνεύματα- αμφισβητούν και διατηρούν την εευθερία σκέψης τους, έξω από στεγανά και παγιωμένες αντιλήψεις…- σημ. τοξότισσας)

Τα μέτρησαν ,τα ξαναμέτρησαν ,τίποτα. Τα νετρίνα ,σε πείσμα του Αϊνστάιν, εξακολουθούν να αγνοούν τον περίφημο κανόνα ότι τίποτα δεν τρέχει γρηγορότερα από το φως. Τώρα πώς γίνεται και οι επιστήμονες είναι τόσο σίγουροι για τα παντα , ενώ είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε μόνο το 5% του Σύμπαντος κι αυτό με το ζόρι , είναι για ν’ αναρωτιέται κανείς. Είναι φυσικό ,ως ένα βαθμό , να είναι η επιστήμη συντηρητική και δύσκολα μετακινούμενη από τις θέσεις της . Τι γίνεται όμως όταν το Σύμπαν έχει διαφορετική άποψη από εμάς;
Η ύπαρξη υπερφωτεινών ταχυτήτων ήταν κάτι γνωστό εδώ και δεκαετίες ,από την στιγμή που το πείραμα Αλεξ.Ομπολένσκυ-Παν .Παππά το 1988 επαλήθευσε παλαιότερα πειράματα των ίδιων ερευνητών και απέδειξε ότι το όριο του Αϊνστάϊν για την ταχύτητα του φωτός δεν ισχύει . Το συγκεκριμένο πείραμα μάλιστα είναι σε θέση να επαναληφθεί ανά πάσα στιγμή στο εργαστήριο ,ο δε εξοπλισμός που χρησιμοποιείται δεν ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ.
Ολες οι λεπτομέρειες και οι επίσημες δημοσιεύσεις του πειράματος είναι εδώ http://www.papimi.gr/SIGNALS.HTM, . Εντυπωσιακές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα δημοσιεύονται επίσης στο περιοδικό Τρίτο Μάτι που κυκλοφορεί (τεύχος 194).
Ο εβραϊκής καταγωγής Αϊνστάιν επιβλήθηκε ως ιερή αγελάδα .Κανένας δεν μπορούσε να τον αμφισβητήσει για 100 τουλάχιστον χρόνια . Αν το έκανε θα είχε ως συνέπεια την γελοιοποίηση ,τον εξοβελισμό, ακόμα και την δολοφονία . Και όμως . Σύμφωνα με τις σωστές επισημάνσεις του καθηγητή Παν.Παππά , ο Αϊνστάϊν ,το ιερό θέσφατο της επιστήμης, δεν μπόρεσε να μπει στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης , έγινε μαθηματικός με ιδιαίτερα μαθήματα, πήρε Νόμπελ για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο το οποίο διδασκόταν στα σχολεία (καλά ,θα μου πεις ,εδώ πήρε Νόμπελ ειρήνης ο Κίσιγκερ ) και χρησιμοποίησε τη θεωρία Λόρεντζ και τις προηγούμενες δημοσιευμένες εργασίες των Μάϊκελσον Μόρλευ καθώς και γνώσεις από τη θέση του ως Διευθυντή του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών της Ζυρίχης για να θεμελιώσει τις δικές του θεωρίες ως πρωτότυπες. Η θεωρία της γενικής σχετικότητας δεν έχει καμμιά πρακτική εφαρμογή,πέρα από το να ασχολούνται οι καθηγητές των Πανεπιστημίων και να μην βλέπουν αυτά που πρέπει να δουν.. Σύμφωνα με τις θεωρίες του Αϊνστάιν, ο χρόνος και ο χώρος είναι ισοδύναμοι παρά το γεγονός ότι ο χώρος είναι τρισδιάστατος και στατικός ενώ ο χρόνος είναι μη στατικός και μονοδιάστατος (θέμα Διδακτορικής διατριβής Παν Παππά). Η επιβεβαίωση των θεωριών της σχετικότητας προϋποθέτει παρατηρητές που να κινούνται σε σχέση ο ένας με τον άλλον με κλάσμα της ταχύτητος του φωτός , πράγμα που είναι μη επαληθεύσιμο στην πράξη διότι ακόμα και οι αστροναύτες κινούνται με ταχύτητες της τάξεως των 40χμ ανά ώρα. Τέλος, είναι σχεδόν αυτονόητο ότι δεν υπάρχει ενιαία ταχύτητα φωτός αλλά εξαρτάται από την συχνότητα (το χρώμα δηλ) και την ισχύ του σήματος . Σ ‘αυτήν την περίπτωση ,λοιπόν ,το c της περίφημης εξίσωσης Ε=m.c2 δεν είναι σταθερό. Να το πούμε απλά ,άλλη η ταχύτητα του νερού που ρέει από ένα πεσμένο ποτήρι και άλλη από ένα κουβά με νερό που πετάμε για να καθαρίσουμε το πεζοδρόμιο.
Ο Πωλ Λαβιολέτ έχει επίσης προτείνει στα βιβλία του ,την θεωρία του “εξασθενημένου ” ή κουρασμένου φωτός σύμφωνα με την οποία όταν το φως ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις είναι δυνατόν να χάνει μέρος της ενέργειάς του και να εμφανίζονται οι μετατοπίσεις στο φάσμα του που έχουν οδηγήσει την επιστήμη σε τρελά συμπεράσματα ,όπως ότι υπάρχουν γαλαξίες κβάζαρ με ιλιγγιώδεις ταχύτητες απομάκρυνσης ,ηλικίας μεγαλύτερης από αυτήν του ίδιου του Σύμπαντος. Ο ίδιος έχει αναφέρει σε συνέντευξή του στο Project Camelot , ότι το γνωστό σύστημα GPS πλοήγησης μέσω δορυφόρου , δεν εφαρμόζει τις αρχές της θεωρίας της σχετικότητας διότι αλλιώς θα ξεκινάγαμε για Λαμία και θα βρισκόμασταν στην Τρίπολη .
Το ζήτημα ,ωστόσο, παραμένει . ‘Εχουμε μια θεωρία που μπορεί να είναι από εν μέρει σωστή ,έστω κι ανεπιβεβαίωτη, έως τελείως λάθος. Γιατί πρέπει να επιβληθεί σε βαθμό θρησκείας και να καταδιώκονται αυτοί που έχουν βάσιμες αντιρρήσεις, αντίθετα δε ,αυτοί που την ασπάζονται στα τυφλά και την προωθουν να γεμίζουν με πτυχία,διακρίσεις και θέσεις ;;
Υπάρχουν τουλάχιστον δύο καλοί λόγοι γι’αυτό .
Οι θεωρίες του Αϊνστάϊν εξοβέλισαν τον αιθέρα . Αιθέρας σημαίνει ελεύθερη ενέργεια . Ελεύθερη ενέργεια σημαίνει τέλος στα πετρέλαια και στις εξαρτήσεις από πολυεθνικές , πολέμους και άλλα ζωτικά σπορ επιβίωσης των επικυρίαρχων. Γνωστή από τις εφευρέσεις του Τέσλα,εφευρέτη ,εκτός των άλλων ,και του εναλλασόμενου ρεύματος . Οι μεγάλοι χρηματοδότες της εποχής (ίδιοι με τους σημερινούς )αρνήθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εφεύρεση όταν ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε “μετρητής ” ,ούτε “χρέωση” ..Εκτοτε , ο Τέσλα ,αν και υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες όλων των εποχών , “θάφτηκε ” και πέθανε άγνωστος και φτωχός , ο δε Αϊνστάιν θεοποιήθηκε.
Οι θεωρίες του Αϊνστάιν έβαλαν φρένο στην ανθρώπινη σκέψη την οποία και κράτησαν 100 χρόνια πίσω, με την ιδέα ότι τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτήν του φωτός , το υποτιθέμενο όριο 300.000 περίπου χμ το λεπτό ,άρα δεν είναι δυνατά τα διαστημικά ταξίδια σε μακρινούς πλανήτες ,ούτε κανείς εξωγήϊνος πολιτισμός μπορεί να έρθει ή να έχει έρθει ποτέ εδώ.
Εννοείται ότι στο διάστημα αυτό οι λίγοι γνώστες συνέχισαν και τελειοποίησαν τις γνώσεις τους προς την σωστή κατεύθυνση. Στους πολλούς δίνεται κατά περίπτωση ,το πολύ ,η μισή αλήθεια και αυτή κατά τρόπο που να εξασφαλίζει ότι δεν θα βρει κανείς την άλλη μισή.
Στα πλαίσια της δυτικής συμμαχίας στην οποία ανήκουμε, οταν ανακαλυφθεί οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία πρέπει πρώτα να υποβληθεί στο ΝΑΤΟ και αφού δηλώσει αυτό ότι δεν ενδιαφέρεται ,τότε και μόνο τότε θα πάρει άδεια να κυκλοφορήσει .Αν η πατέντα περιλαμβάνεται στον τομέα των “ενδιαφερόντων “του, την έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Μπορεί κάποιος να υποθέσει βάσιμα ότι ανάλογα συμβαίνουν και στα υπόλοιπα πολιτικοστρατιωτικά μπλοκ. Από αυτό το ενδεικτικό παράδειγμα μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα ότι όποια εφεύρεση ,θεωρία ή πατέντα κυκλοφορεί δεν βλάπτει τα υφιστάμενα στρατιωτικά ,βιομηχανικά , οικονομοπολιτικά και θρησκευτικά συμφέροντα . Πολύ δε περισσότερο ,όποια θεωρία επιβάλλεται ως μοναδική αλήθεια προφανώς προωθεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτά.
Ο βασιλιάς είναι γυμνός .Ποιός όμως θα τολμούσε να το πει; Διότι δεν πρόκειται για παραμύθι ,αλλά για εφιάλτη . Εφιάλτη που βρήκαν μπροστά τους όσοι τόλμησαν να αγνοήσουν τις “ανωθεν” θεωρίες ,να ερευνήσουν , να πλησιάσουν την αλήθεια και ακόμα χειρότερα,να την διαδώσουν .
O κατάλογος είναι μεγάλος .Ενδεικτικά μπορεί να αναφέρει κανείς τον Στέφαν Μαρίνοφ και τον Eugene Mallove,δύο φίλους του Δρ.Παναγιώτη Παππά . O Dr.Eugene Mallove είχε εργαστεί στο MIT όπου αποκάλυψε σοβαρές παραποιήσεις των στοιχείων σχετικά με πειράματα ψυχρής σύντηξης που έγιναν εκεί το 1989. Αυτό τον οδήγησε να παραιτηθεί από τη θέση του στο MIT και να αρχίσει την έρευνα για την αλήθεια σχετικά με την ψυχρή σύντηξη και άλλες νέες ανακαλύψεις της ελεύθερης ενέργειας, που οδήγησαν τελικά στην έκδοση του πρώτου τεύχους του περιοδικού του , ” Άπειρη Ενέργεια” το 1995. Σε σχέση με αυτό, ήταν ένας από τους μάρτυρες για το Project Αποκάλυψη. Το περιοδικό προσφέρει ένα εξαιρετικό πλούτο επιστημονικών συζητήσεων των νέων θεωριών της ελεύθερης ενέργειας και τις σχετικές συσκευές. Ο Δρ.Mallove ήταν πολύ σεβαστός για τις γνώσεις του για την ψυχρή σύντηξη. Είχε μόλις δημοσίευσει μια «ανοιχτή επιστολή» που περιέγραφε τα αποτελέσματα της 15 ετούς ερευνάς του στο χώρο της “νέας έρευνας για την ενέργεια.” Ηταν πεπεισμένος ότι ήταν μόνο θέμα μηνών πριν ο κόσμος δει μια πραγματική συσκευή ελεύθερης ενέργειας. Βρέθηκε νεκρός τον Μάϊο του 2004 ,χτυπημένος μέχρι θανάτου ,στην άκρη του δρόμου όπου ήταν το σπίτι του. Η Αστυνομία υπέθεσε ότι ήταν ληστεία ,το έγκλημα όμως δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.
Ο Στέφαν Μαρινοφ ,ένας από τους καλύτερους φίλους του Παναγιώτη Παππά, φυσικός, ερευνητής και συγγραφέας , προώθησε αντι-σχετικιστικές θεωρίες και αργότερα υπερασπίστηκε την θεωρία και την έρευνα για την αέναη κίνηση και την ελεύθερη ενέργεια. Είχε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για την καταπίεση της αλήθειας στην επιστήμη .Τον Ιούλιο του 1997 είχαν συνεννοηθεί με τον Παναγιώτη Παππά να πανε μαζί σε ένα συνέδριο στην Κολωνία .Φθάνοντας στην Αγκώνα ο Παν.Παππάς πληροφορήθηκε ότι ο Στεφαν Μαρίνοφ βρέθηκε νεκρός .Κατά την επίσημη εκδοχή είχε αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο της Βιβλιοθήκης του Γκράτς της Αυστρίας .Στην έρευνα που έκανε ο Παν.Παππάς πηγαίνοντας στην πόλη διαπίστωσε ότι στο σημείο που έπεσε ο Μαρίνοφ υπήρχε πράσινο φωσφορίζον υγρό ,ενδεικτικό ,όπως αποκάλυψε στις διαλέξεις του, της δηλητηρίασης με φώσφορο. ( http://cassiopaea.org/2010/09/16/albert-einstein-free-energy-and-the-strange-deaths-of-morris-k-jessup-and-stefan-marinov/ )
Θύμα δολοφονίας έπεσε και άλλος επιστήμονας ,ερευνητής και υποστηρικτής της ελεύθερης ενέργειας ,ο Leon Dragone , ο οποίος πέθανε στις ΗΠΑ ,λίγες ώρες πριν έρθει στην Ελλάδα .
Ουσιαστικά ο κατάλογος περιλαμβάνει εκατοντάδες επιστήμονες και διευρύνεται συνεχώς . Κάποιοι βρέθηκαν νεκροί στο αεροδρόμιο όπου πήγαιναν για να συναντήσουν χρηματοδότες και να οργανώσουν την παραγωγή εφευρέσεων σχετικών με χρήση ελεύθερης ενέργειας ,άλλοι έπαθαν μοιραίες καρδιακές προσβολές , υπήρξαν θύματα τροχαίων ή “αυτοκτόνησαν” (http://www.rense.com/general62/list.htm).
Επικίνδυνη ιστορία η αμφισβήτηση σε κρίσιμα επιστημονικά θέματα . Παρ’ όλα τα θύματα και τις κτηνώδεις δολοφονίες είναι βέβαιο ότι η αλήθεια δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμα στο μισοσκόταδο .Η κυριαρχία κάποιων βασίζεται στην βία ,την εξαπάτηση και την δημιουργία ειδώλων από το τίποτα προς κατανάλωση του κάθε λογής προκατασκευασμένου ποιμνίου. Παρά την τερατώδη επιμονή των επικυρίαρχων δυνάμεων να τα διαλύσουν όλα παρά να χάσουν τα προνόμιά τους , είναι βέβαιο ότι αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πολύ .Γιατί αν διαρκέσει για πάνω από ορισμένα όρια ,θα σημανει το τέλος της ανθρωπότητας και του πολιτισμού ,όπως τον ξέρουμε. Και σ’αυτό υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις..
Είπαμε ,συχνά ,το Σύμπαν έχει διαφορετική άποψη.

“Υπάρχουν εξωγήινοι και κυνηγούν χρυσό στη Γη”!

Advertisement

Αν νομίζατε πως μόνο οι άνθρωποι λεηλατούν τη γη για το χρυσό κάνετε λάθος. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι κάπου εκεί ψηλά που αρέσκονται στο κυνήγι χρυσού.

Αν πριν 1,5 χρόνο είχατε πάει στο Μουντιάλ που έγινε στη Νότια Αφρική και είδατε ιπτάμενους δίσκους στον ουρανό μην περάσετε τον εαυτό σας για τρελό. Είχαν κατέβει για να βρουν χρυσό όπως αναφέρθηκε στο πρώτο συνέδριο με θέμα η επιστήμη των UFO που έγινε στη χώρα.
Υπάρχει μάχη στη γη  από ενδιαφέρουσες σκοτεινές δυνάμεις. Όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου είναι μαριονέτες μιας μικρής ομάδας ξεχωριστών όντων, είπε στο News 24 ο Michael Tellinger διοργανωτής του συνεδρίου.
Τα τελευταία 300.000 χρόνια εξωγήινοι παίρνουν τα διαστημόπλοιά τους και κατεβαίνουν στη γη για να αναζητήσουν χρυσό προσθέτει ο κ. Tellinger. Για να μην τους αναγνωρίσουμε εμείς οι κοινοί θνητοί μεταμφιέζονται σε κανονικούς ανθρώπους.
Συνήθης τόπος όπου προσγειώνονται είναι η Νότια Αφρική, χώρα πλούσια σε διαμάντια και αποθέματα χρυσού.
Η Νότια Αφρική έχει ονομαστεί ως το λίκνο της ανθρωπότητας και το μέρος όπου ξεκίνησε η ζωή. Για αυτό η συγκεκριμένη χώρα επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το συνέδριο. Έχουμε επιστημονικές αποδείξεις πως υπήρξε ζωή στην Αφρική πριν τους ανθρώπους, συμπλήρωσε.
Οι δηλώσεις του κ. Tellinger έχουν κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης της Νότιας Αφρικής ενώ οι πιο διαβασμένοι σύγκριναν αυτή τη θεωρία και την πλοκή της ταινίας Cowboys & Aliens

Οι νόμοι της φυσικής είναι… «τοπικοί»!

Advertisement

Μια νέα έρευνα προκαλεί αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα αφού ανατρέπει θεμελιώδεις αρχές της φυσικής και έρχεται σε σύγκρουση με τις κρατούσες θεωρίες όπως αυτή της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας του Αϊνστάιν. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα οι νόμοι της φυσικής φαίνεται πως διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή του Σύμπαντος.

Είναι πιθανό να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή του Σύμπαντος
Οι νόμοι της φυσικής είναι... «τοπικοί»!
Το φως των κβάζαρ έκρυβε εντυπωσιακές πληροφορίες για το Σύμπαν
 

Η ανάλυση του φωτός

Ομάδα επιστημόνων από μεγάλα πανεπιστήμια της Αυστραλίας και της Μ. Βρετανίας (Πανεπιστήμιο Νέας Νοτίου Ουαλίας, Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σουίνμπερν και Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ) μελέτησε δεδομένα που έχουν συλλέξει τα πολύ ισχυρά επίγεια τηλεσκόπια Keck στην Χαβάι και ELT, VLT στη Χιλή. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από το φως των πυρήνων εκατοντάδων πολύ μακρινών γαλαξιών, τα κοσμικά αντικείμενα που είναι πιο γνωστά ως κβάζαρ.

Οι ερευνητές μελέτησαν το πώς απορροφούν το φως τα άτομα μεταλλικών στοιχείων όπως ο σίδηρος, το χρώμιο, το νικέλιο και ο ψευδάργυρος κατά την διάρκεια του ταξιδιού του φωτός στο διάστημα, ταξίδι που διαρκεί δισεκατομμύρια έτη. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα στο διάστημα συμπεριφέρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τα άτομα στη Γη.

Νόμοι ανάλογα με τη «διεύθυνση στον χωροχρόνο»

Οι ερευνητές κατέληξαν σε δύο πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα τα οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις, ενδεχομένως και αντιδράσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι νόμοι της φυσικής είναι πιθανό να έχουν «εντοπιότητα» δηλαδή να λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο σε διάφορα σημεία του Σύμπαντος, όπως και σε διαφορετικό χρόνο. Οπως το έθεσαν οι επιστήμονες, «οι νόμοι της φυσικής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διεύθυνσή μας στον χωροχρόνο».

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα, ότι σε κάποιες περιοχές οι νόμοι της φυσικής λειτουργούν ευνοϊκά για την ανάπτυξη ζωής ενώ σε άλλες με τον εντελώς αντίθετο τρόπο.

Επίσης κάποια από τα δεδομένα που μελέτησαν οι ερευνητές τους οδήγησαν στην εκτίμηση πώς το Σύμπαν έχει πολύ μεγαλύτερη έκταση από όσο πιστεύουμε και πιθανώς να είναι άπειρο. Αν όλα αυτά ισχύουν, όπως είναι ευνόητο, αλλάζουν άρδην όλα όσα γνωρίζουμε για τις θεμελιώδεις έννοιες της φυσικής.

ΠΗΓΗ

Γίνεται να υπάρχουν κανόνες δίχως κάποιος να τους έχει θέσει ;

Advertisement

%25CE%2593%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B5%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B9+%25CE%25BD%25CE%25B1+%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25AC%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD+%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B5%25CF%2582+%25CE%25B4%25CE%25AF%25CF%2587%25CF%2589%25CF%2582+%25CE%25BA%25CE%25AC%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2582+%25CE%25BD%25CE%25B1+%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2582+%25CE%25AD%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25B9+%25CE%25B8%25CE%25AD%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9
Γίνεται να υπάρχουν κανόνες,
 δίχως κάποιος να τους έχει θέσει ;
Τα μυστικά του ουρανού
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Γή, πού σήμερα κατοικείται από 7 καί πλέον δισεκατομμύρια ανθρώπους, είναι μια σφαίρα μεγάλη καί μετέωρη στό αχανές διάστημα. Γυρίζει  γύρω από τόν άξονά της…
Σε  24 ακριβώς ώρες, χωρίς απόκλιση δευτερολέπτου, χωρίς τραντάγματα καί θόρυβο, ξαναγυρίζει στό ίδιο σημείο γιά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια τώρα, από τήν ώρα τής Μεγάλης Δημιουργίας , ή τού Big Bang τής Μεγάλης Έκρηξης πού λένε οι επιστήμονες…
Και τό περίεργο…
Μαζί της, γυρίζει καί η ατμόσφαιρα, πού δέν υπάγεται στήν παγκόσμια έλξη ! Η πολύτιμη καί απαραίτητη γιά την ζωή ατμόσφαιρα δέν θά υπήρχε άν η μάζα τής Γής ήταν μικρότερη. 
Η Γή, έχει τήν κατάλληλη μάζα ( βάρος) καί συνεπώς τήν κατάλληλη βαρύτητα γιά νά έλκει καί να συγκρατεί τόν ατμοσφαιρικό αέρα καί νά μή τόν αφήνει νά διασκορπίζεται στό σύμπαν ! Ενώ άλλα ουράνια σώματα μέ μικρότερη μάζα, όπως η Σελήνη, δέν έχουν δυνατότητα νά συγκρατήσουν ατμόσφαιρα. Καί άν ακόμη, υποθετικά, μεταφέραμε αέρα στήν Σελήνη αυτός σέ λίγη ώρα θά έφευγε στo Διάστημα… 
Από τήν άλλη πλευρά, άν η μάζα τής Γής ήταν μεγαλύτερη, θά συγκρατούσε βεβαίως τήν ατμόσφαιρα, αλλά θά είχε μεγαλύτερη ελκτική δύναμη πρός τά άλλα αστέρια μέ αποτέλεσμα τακτικές πτώσεις μετεωριτών επάνω στήν Γή μέ ανυπολόγιστες κάθε φορά καταστροφές… 
Ακόμη, άν δέν συνέβαινε αυτή ή ατμοσφαιρική περιστροφή, τότε η ανάπτυξη υψηλής θερμοκρασίας τριβής, Γής καί σταθερής ατμόσφαιρας χωρίς “λιπαντικό”  αέρος, θά κατέστρεφε κάθε ζωή στόν πλανήτη… 
Ποιο μεγάλο μυαλό ρύθμισε τά πράγματα έτσι, γιά τήν διατήρηση τής ζωής; 
Μήπως, αυτή ακριβώς ή έλλειψη ατμόσφαιρας στούς άλλους πλανήτες είναι, καί ένας ακόμη  λόγος πού δέν έχουν ζωή;
Παγκόσμια Έλξη – Υπέρτατη Δύναμη
Ο  Ήλιος, η Γή, η Σελήνη, πλανήτες, καί δορυφόροι, βρίσκονται στόν αέρα μετέωροι. Κινούνται από τήν αόρατη δύναμη τής παγκόσμιας έλξης πού κανείς σήμερα  δέν μπόρεσε  νά εξηγήσει. Δύναμη ή ενέργεια;  Άγνωστο …
Χορεύουν στό Διάστημα, καί γιά νά μή συγκρουσθούν λόγω έλξης καθώς πλησιάζουν στόν Ήλιο, αυξάνουν τήν  ταχύτητα απομακρυνόμενα τό γρηγορότερο… Οταν απομακρυνθούν καί φύγει ο κίνδυνος μειώνεται καί η ταχύτητα… 
Καί ποιός ρυθμίζει τίς ταχύτητες, ποιός ισοσταθμίζει τίς έλξεις καί τά ” περάσματα ” ανάμεσα σέ  άλλα άστρα, μέ άλλους όγκους, καί διαφορετικές δυνάμεις βαρύτητος, καί μάλιστα μέ ιλιγγιώδεις ταχύτητες ;
Ένα άλλο θαυμαστό γεγονός πού αξίζει νά σημειώσουμε είναι ότι οί αποστάσεις τών πλανητών από τον Ήλιο, δέν είναι τυχαίες, αλλά φαίνονται καθαρά ότι είναι προκαθορισμένες καί υπακούουν σ΄ ένα εμπειρικό νόμο:
Σχηματίζουμε μία σειρά μέ τούς αριθμούς  0  3  6  12  24  48  96  192  384
Προσθέτουμε σ΄ όλους τόν αριθμό 4 οπότε έχουμε:
4  7  10  16  28  52  100  196  388
Διαιρώντας λοιπόν τόν κάθε αριθμό τής νέας σειράς διά 10, καταλήγουμε σέ μία τρίτη σειρά πού εμπεριέχει ένα κρυμμένο μυστικό μήνυμα…
Ή τρίτη λοιπόν σειρά πού προκύπτει είναι: 0,4   0,7   1   1,6    2,8   5,2   10   19,6   38,2
Το θαυμαστό λοιπόν μήνυμα – σημείο είναι ότι, αυτές είναι καί οί αποστάσεις τών πλανητών από τόν Ήλιο, θέτοντας τήν απόσταση τής Γής ώς μονάδα.
Έτσι ό Ερμής ( ό πρώτος πλανήτης ) απέχει 0,4 τήν απόσταση τής Γής, ή Αφροδίτη 0,7 φορές τήν απόσταση τής Γής, κλπ.
Ας δούμε τώρα τίς σκέψεις ενός επιστήμονα.
” Λέγουν ότι η έλξη κατοικεί μέσα σέ κάθε ύλη. Παρακαλώ μή πιστεύετε ότι καί εγώ έχω ακριβή γνώση τού πράγματος αυτού. Διότι καί εγώ δέν γνωρίζω τήν αιτία τής έλξεως ή τής βαρύτητος…” 
και κάπου αλλού γράφει, 
” Είναι βέβαιον ότι οί κινήσεις τών πλανητών δέν είναι δυνατόν νά προέρχονται μόνον από τήν ενέργεια τής έλξεως. Γιά νά πάρουν κίνηση περιστροφική γύρω από τόν Ήλιο χρειάζεται Θείος βραχίων νά ωθήσει αυτούς επί τής εφαπτομένης τής τροχιάς τους…”     
( Δηλώσεις Ισαάκ Νεύτωνος, εφευρέτου τής βαρύτητος, 1643-1727 )
Η Μαθηματική ακρίβεια στήν κίνηση τού Σύμπαντος, καί η τάξη καί σταθερότητα στήν λειτουργία του, καί μάλιστα μέ άστρα διάφορης μάζας, θερμοκρασίας, κίνησης, καί σκοπιμότητος, καθώς καί ο συγχρονισμός όλων αυτών σέ απόλυτη ισορροπία, δείχνει τό μέγεθος τής μοναδικής καί αόρατης Υπερδύναμης…
                                                                 
Ε Α Ν …
Εάν δέν υπήρχε η ατμόσφαιρα η θερμοκρασία θά έπεφτε τήν νύχτα κάτω από τό μηδέν. Οι περισσότεροι ζωντανοί οργανισμοί θά πάγωναν καί θά πέθαιναν, καί η Γή θά καταντούσε ένα απέραντο νεκροταφείο, όπως η Σελήνη. Εκεί, η θερμοκρασία τό πρωϊ φθάνει τούς +135º , καί τό βράδυ πέφτει στούς  -150º  κάτω από τό μηδέν.
Η ατμόσφαιρα λοιπόν, σάν ένα μεγάλο θερμοκήπιο, συγκρατεί τήν θερμότητα καί δέν τήν αφήνει νά φύγει στό διάστημα. Παράδειγμα, οι μεγάλες παγωνιές πού συναντάμε τόν χειμώνα, όταν δέν υπάρχουν σύννεφα…
Εάν δέν είχαμε τό χιόνι, δέν θά υπήρχε τροφοδοσία τών μεγάλων υπόγειων πηγών νερού πού δημιουργούν ποταμούς, μέ αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις γής νά πληγούν από ξηρασία. Μεγάλες πολιτείες θά εγκαταλείπονταν, ή φυτική παραγωγή καί ή διατροφή τών ζώων θά έπεφτε στό μηδέν, ή ίδια ή ανθρώπινη ζωή χωρίς νερό θά κινδύνευε…
Υπάρχει όμως καί ή  καλλιτεχνία τής Δημιουργίας στό χιόνι!
Αν κυττάξουμε σέ μικροσκόπιο νιφάδες χιονιού θά δούμε ότι δέν είναι ένας άμορφος όγκος όπως εξωτερικά φαίνεται. Κάθε νιφάδα αποτελείται από υπερβολικά μικρούς κόκκους χιονιού τά οποία πάντοτε, έχουν σχήμα αστέρων!
Είναι κανονικά εξάγωνα, παγωμένα αστέρια, μέ απόλυτο γεωμετρικό σχήμα, πού ποτέ δέν είναι όμοια μεταξύ τους, καί έχουν πάντοτε, ανάμεσα στίς ίνες τους, γωνίες 60º καί 120º μοιρών ακριβώς!
Τυχαία όλα αυτά; 
Ή μήπως είναι μία ακόμη παρουσία τού Δημιουργού μέ ” μαθηματικές συντεταγμένες” πλέον, ακόμη καί στά πιό απλά πράγματα;
Υπάρχει όμως στό σχήμα αυτό καί μία σκοπιμότητα, ομολογούν ειδικοί επιστήμονες.
Εάν τό χιόνι είχε άλλο σχήμα καί έπεφτε συμπαγές, καί όχι ανάλαφρο όπως τώρα, οί ζημιές πού θά προκαλούσε θά ήταν τεράστιες. Τό βλέπουμε αυτό στό χαλάζι, πού ευτυχώς είναι τοπικό καί μικρής εκτάσεως. Επί πλέον τό χιόνι, ή γούνα αυτή τής γής, σκεπάζει τήν χλόη  κρατώντας την θερμή από κάτω, γιά νά μπορέσουν νά τραφούν καί νά ζήσουν τά ζώα…
 Εάν δέν υπήρχαν οί υδρατμοί καί η εξάτμιση, στίς λίμνες, στά ποτάμια, καί στίς θάλασσες, τότε θά σταματούσαν οί βροχές γιατί δέν θά είχαμε σύννεφα. Τά πάντα θά ξεραίνονταν καί κάθε ζωντανή ύπαρξη θά πέθαινε…
Με πάνω από 3%  διοξείδιο τού άνθρακος στήν ατμόσφαιρα, επέρχεται ο  θάνατος.     Καί όμως, χιλιάδες χρόνια τώρα, καί ειδικώς στήν εποχή μας μέ τίς χιλιάδες εστίες ρύπανσης, ποτέ δέν ανεβαίνει πάνω από  0,0003% …
Ποιος τελικά ρυθμίζει τό διοξείδιο;
Εάν είχαμε βαρύτητα 2%  πιό μικρή, η Γή θά ήταν μακρυά από τόν ήλιο καί σκεπασμένη μέ πάγους.
Εάν ήταν 2%  μεγαλύτερη, θά είμαστε πολύ κοντά στόν Ηλιο μέ θερμοκρασίες θανάτου.
Ποιος τακτοποίησε τήν έλξη-βαρύτητα μέ τόση ακρίβεια; 
Ασφαλώς όχι η ” τύχη “…
Η κλίση τής Γής στόν άξονα τού Ισημερινού είναι ακριβώς 23º μοίρες. Μόνο μέ τόσες μοίρες γωνία μπορούμε νά έχουμε τίς 4 εποχές τού έτους. 
Καί πάντα οί επιστήμονες φοβούνται, ότι σέ ένα γενικευμένο πυρηνικό πόλεμο μπορεί νά διαταραχθεί ο άξονας καί η γωνία, μέ καταστροφικές συνέπειες γιά τίς εποχές, τήν άνθιση, τήν καρποφορία, καί τό περιβάλλον. 
Πιθανόν, μικρό δείγμα αλλαγής εποχών έχουμε τά τελευταία χρόνια, μέ τίς υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων…
Στά 40 Km πάνω από τήν θάλασσα υπάρχει τό στρώμα – φίλτρο τού Όζοντος, πού είναι σάν συμπεπυκνωμένο οξυγόνο. Τό 70% ακτινοβολίας τού Ήλιου παγιδεύεται από τό Όζον. 
Εάν δεν συνέβαινε αυτό, οί υπεριώδεις – κοσμικές ακτινοβολίες θά μάς καψάλιζαν, πράγμα πού βλέπουμε τά τελευταία χρόνια μέ τίς τρύπες τού Όζοντος, πάνω στήν Ανταρκτική κατ΄αρχάς καί στήν Ευρώπη μετέπειτα. Τό Όζον διατηρείται πάντα σέ σταθερή αναλογία 0,03% . 
Η ρύθμιση στό 0,03% είναι έργο Πρόνοιας Θεού γιά τήν διατήρηση τής δημιουργίας.
Οί τρύπες θανάτου είναι έργον ανθρώπων, μέ όλες τίς από τούτο συνέπειες…
Ο αέρας αναπνοής ανθρώπων καί ζώων συνίσταται σέ δυό κρίσιμες αναλογίες, χωρίς  νά επηρεάζεται από τούς ρύπους, χωρίς νά αλλάζει από τίς αναθυμιάσεις.
Είναι πάντα 79%  άζωτο καί 21% οξυγόνο. 
Εάν είχαμε λιγότερο οξυγόνο θά είχαμε ταχυπαλμίες καί δύσπνοια, εάν είχαμε περισσότερο οί έντονες καύσεις τών οργανισμών θά επέφερε πρόωρο γήρας. Καί ακόμη,  μέ  έναν μόνο κεραυνό θά άρπαζαν φωτιά, σαν μέ βενζίνη, τεράστιες δασικές  εκτάσεις… Τό άζωτο, είναι τελείως αβλαβές, μαλακτικό τού οξυγόνου, σ΄ αυτήν μόνο τήν αναλογία.
Τυχαία όλα αυτά;
D N A – Φορέας Ζωής
Η πιό σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, στήν αρχή τού 21ου  αιώνα υπήρξε ασφαλώς τό γενετικό ξεκλείδωμα DNA  ώς φορέα ζωής. Τό κλιμάκιο έρευνας, κάνοντας τότε τίς πρώτες επίσημες ανακοινώσεις του καί δημοσιεύοντας μερικά σημαντικά αποτελέσματα πολυετούς εργασίας του, δέν παρέλειψε νά ειπεί, καί λόγια δοξολογίας στόν Θεό, αλλά καί ευχαριστίας, πού τούς άφησε νά ” κυττάξουν μέσα…”, στά άδυτα τής Σοφίας Του…
Ακόμη και άθεοι επιστήμονες, έμειναν κατάπληκτοι από τήν εσωτερική σοφία στήν δομή δημιουργίας τού κώδικα.
Αυτή τήν ιδιότητα δημιουργίας πιστών αντιγράφων πού έχουν τά DNA  τής διπλής έλικος, μαζί μέ τούς βοηθούς καί “αγγελιοφόρους”  RNA , καί πού δέν συναντούνται σέ καμμία άλλη χημική ένωση, ασφαλώς καί δέν είναι “ζαριά” τής τύχης…
Η ύπαρξη ενσωματωμένων  μηχανισμών, ενζύμων βιολογικής προστασίας, καθώς καί μηχανισμών εντοπισμού τών βλαβών πάνω στόν γενετικό κώδικα, αλλά καί διόρθωσής του, δείχνει τήν απόλυτη σκοπιμότητα. 
Τυχαία όλα αυτά; 
Η Πρόνοια
” Κάθε φορά πού καλοσωρίζουμε ή αποχαιρετούμε πουλιά, πού έρχονται ή φεύγουν από τήν πατρίδα μας, γινόμαστε μάρτυρες ενός θαύματος. Βρισκόμαστε μπροστά σέ κάτι πού βρίσκεται πέρα από τήν ανθρώπινη λογική καί γνώση… “
Αυτά τά λόγια είπαν ειδικοί επιστήμονες, πού ασχολήθηκαν γιά χρόνια ολόκληρα μέ ένα μυστήριο. 
Πώς αποδημούν τά πουλιά; Τί προετοιμασίες κάνουν; Πώς ξαναβρίσκουν τόν άλλο χρόνο τίς ίδιες φωλιές; Πώς συγκεντρώνονται τόσα πουλιά, πώς μπαίνουν στήν σειρά σχηματίζοντας τό γνωστό Λ . Ποιος τούς δίδαξε όλα αυτά; 
Λέγοντας τό ένστικτο, εκφράζουμε μία αοριστία, χωρίς εξήγηση. 
Τί είναι τό ένστικτο;
Η πλήρης εξήγησις γιά τό πώς τά πουλιά αυτά κάνουν τά ταξίδια τους, παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη. Απλώς, γνωρίζουμε μόνο μερικές αλήθειες…
Ποιός κρατάει τούς άσχημους καιρούς καί τίς φουρτούνες μέσα στό καταχείμωνο, κάνοντας καλοκαίρι τίς θάλασσες γιά νά γεννήσουν τά αυγά τους στίς ακρογιαλιές οί γνωστές Αλκυώνες; 
Γίνεται μιά φορά τόν χρόνο, πάντα χειμώνα, μόνο γιά 7 ημέρες, καί έχουμε τίς γνωστές ηλιόλουστες αλκυονίδες ημέρες… Τυχαίο κι΄ αυτό;
Οταν μιά κότα κλωσσάει τά αυγά της, δέν τά αφήνει ακίνητα αλλά κάθε τόσο μέ τό ράμφος καί τά πόδια, τά περιστρέφει. Γιά πάρα πολλά χρόνια δέν ξέραμε γιατί τό έκανε αυτό. Οταν βγήκαν όμως οί πρώτες κλωσσομηχανές λύθηκε καί τό μυστήριο.  
Οί πτηνοτρόφοι παρατήρησαν ότι πολλά  κλωσσοπούλια έβγαιναν ελαττωματικά, μέ μία φτερούγα, μέ ένα μάτι, μέ ένα πόδι. Η αιτία ήταν η ακινησία τών αυγών !
Ποιός εμφύτευσε στήν κόττα αυτή τήν συνήθεια, καί μάλιστα μόνο στήν επώαση;
Τά χέλια καί οί σολωμοί σάν πρόκειται νά γεννήσουν, γυρίζουν στήν πατρίδα τών γονέων τους. Γεννούν καί πεθαίνουν εκεί, διανύοντας χιλιάδες μίλια γιά νά φθάσουν, πηδώντας βράχια καί καταρράκτες, κόντρα στό ρεύμα τών ποταμών, χωρίς οδηγό καί απληροφόρητα, ταξιδεύουν αλάνθαστα. 
Θά φθάσουν στό ίδιο ποτάμι καί στήν ίδια λίμνη πού ζούσαν οί γονείς τους. Κι΄ακόμη, παρ΄όλη τήν μεγάλη συγκέντρωση Αμερικανικών καί Ευρωπαϊκών χελιών συνήθως στίς Βερμούδες, ποτέ χέλι Αμερικανικό δέν ψαρεύτηκε στήν Ευρώπη, αλλά ούτε καί χέλι Ευρωπαϊκό δέν ψαρεύτηκε στήν Αμερική !
Είναι κι΄αυτό, ένα ακόμη θαυμαστό αίνιγμα τής Δημιουργίας…
Ακόμη καί ο  πιό μικροσκοπικός σπόρος ενός φυτού περιέχει τεράστια δύναμη. Αν φυτρώσει σέ ειδική θέση σέ βράχο, μπορεί νά τόν ανοίξει. Τό πιό θαυμαστό όμως είναι, ότι όπως κι΄ άν πέσει ο σπόρος στήν γή, όρθια, πλάγια, ή μέ τήν ρίζα πρός τά επάνω, αυτό θά αυτοδιορθωθεί από μόνο του, μέ τόν βλαστό πρός τά πάνω καί τήν ρίζα πρός τά κάτω. 
Είναι τό γνωστό  φαινόμενο τής Γεωτροπίας μέ επί πλέον μυστήριο τήν ανύψωση τών χυμών αναπτύξεως τών φυτών αλλά καί πολύ ψηλών δένδρων σέ τεράστια ύψη, χωρίς μηχανισμούς καί αντλίες. Πώς γίνεται αυτό, τό αγνοούμε.
Εάν δέν υπήρχε αυτό τό φαινόμενο, τό φυτικό βασίλειο θά εξέλιπε, τά ζώα καί οί άνθρωποι θά πεινούσαν…
Τυχαίο καί αυτό;
Τό αίμα είναι η ζωή τού ανθρώπου. Κυκλοφορεί μέσα στίς αρτηρίες καί στίς φλέβες.
Αν δέν υπήρχαν οί βαλβίδες στίς φλέβες κάθε φορά πού θά είμαστε όρθιοι τό αίμα μας θά πήγαινε στά πόδια. Γιά νά μή γίνεται αυτό, πολλές φλέβες καί η καρδιά, διαθέτουν ανεπίστροφες  βαλβίδες, καί δέν αφήνουν τό αίμα νά γυρίσει πρός τά πίσω. 
Τό αίμα παρ΄ όλο τό σχετικό βάρος του, στήν Υδραυλική μικροκυκλοφορία του έχει ιδιότητες αντίθετες μέ τόν Νόμο τού Νεύτωνος καί τής βαρύτητος. 
Τό 1931 δύο επιστήμονες, οί Fabraeus καί Lindquist  ανακάλυψαν ένα φαινομενικά παράδοξο καί είδαν ότι τό ιξώδες τού αίματος αντί νά αυξάνεται, αυτό ελαττώνεται όταν ή διάμετρος τών μικροαγγείων καί τών τριχοειδών πού συναντάει, κι΄αυτή ελαττώνεται!!
Είναι τό γνωστό παράδοξο φαινόμενο Sigma τών Scott-Blair.
Τυχαία κι΄ αυτά, καί ” από μόνα τους; “
Ας μή μιλήσουμε γιά τόν θαυμάσιο καί μυστηριώδη κόσμο τού ανθρώπινου εγκεφάλου, γιά τούς ηλεκτροπαλμούς εγγραφής μνήμης καί καταχώρισης αρχείων γιά νά θυμόμαστε τά περασμένα, καί άλλα πολλά, θαύματα καί θαυμάσια τής Δημιουργίας πού ατυχώς περνούν απαρατήρητα…
Ομως, όλα αυτά, θά πρέπει νά μάς βάζουν σέ σκέψεις προβληματισμού καί πίστεως.
Ολα, έχουν κάποιο σκοπό πού ενδεχομένως νά αγνοούμε. Αυτό όμως, δέν είναι αρκετό καί γιά νά τά απορρίπτουμε…
Από τον πίθηκο ή θα καταλήξουμε σαν τον πίθηκο ;
Ο ίδιος ο Δαρβίνος στο βιβλίο του « Η καταγωγή των ειδών » χρησιμοποιεί την φράση    « We may well suppose »  ( μπορούμε να υποθέσουμε ) πάνω από   6 0 0  φορές !          
Αν ο ίδιος ο Δαρβίνος συνιστά την υπόθεση, και αν ο διάσημος φιλόσοφος – βιολόγος Hans Driesch ( Χάνς Ντρίς ), ο οποίος υπήρξε ο κύριος μαθητής του Χαίκελ, του εκπροσώπου δηλ. του υλιστικού μονισμού, γράφει επί λέξει ότι : 
« για τους φωτισμένους ανθρώπους, ο Δαρβινισμός έχει πεθάνει εδώ και χρόνια », μήπως αλήθεια ορισμένοι άνθρωποι της επιστήμης γίνονται, ηθελημένα ή άθελά τους, Δαρβινικώτεροι του Δαρβίνου ; 
2ον) Οσο για το τι ακριβώς πρεσβεύει η σύγχρονη Βιολογία, άς θυμηθούμε το τελευταίο συνέδριο του Σικάγου  στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 160 επιστήμονες παγκοσμίου κύρους, Βιολόγοι, Γενετιστές, Εμβρυολόγοι, Παλαιοντολόγοι, Γεωλόγοι και Οικολόγοι, και θα πάρουμε την απάντηση. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ, την Δαρβίνειο και την Νεοδαρβίνειο συνθετική θεωρία της εξελίξεως την έκανε κυριολεκτικώς σ κ ό ν η  καταλήγοντας :  
« Τέτοια εξέλιξη που να αφορά τον άνθρωπο   δ έ ν   υ π ά ρ χ ε ι » . (εφημ. Σάνταιυ Τάϊμς ). 
Και ο καθηγητής Τζών Σεπκόσκι του Πανεπιστημίου του Σικάγου δήλωσε « Κουράσθηκα να ακούω να μιλούν για ατέλειες αποδείξεων στα απολιθώματα. Μέσα σε έναν αιώνα έπρεπε να τεκμηριωθεί επί τέλους μια επιστημονική άποψη ».          
Ο δε Φραντζέσκο Αγιάλα ( F. j. Ayala ) αυθεντία της σύγχρονης συνθετικής θεωρίας της εξελίξεως, παραδέχθηκε έντιμα παρ΄ ολο ότι είναι μαθητής του Ντομπλάνσκυ, ότι έχει πλέον πεισθεί, πώς οι μικρές αλλαγές δεν συσσωρεύονται ώστε να δημιουργούν βαθμιαία εξέλιξη ( περιοδικό Science ).
Τέλος, σαν απλοί άνθρωποι άς σκεφθούμε :
α ) Αφού ο άνθρωπος « κατάγεται » από τον πίθηκο, όπως μερικοί άθεοι ισχυρίζονται     ( προσπαθώντας να βγάλουν τον Θεό – Δημιουργό από την μέση) γιατί και  σ ή μ ε ρ α    οι πίθηκοι να μη γεννούν ανθρώπους ; Έτσι, έναν για δείγμα, μέσα στους τόσους αιώνες που πέρασαν … 
β ) Αφού ο άνθρωπος « κατάγεται » από τον πίθηκο, γιατί δεν χρησιμοποιείται αίμα πιθήκων σε αιμοδοσία ανθρώπων;  Αν συνέβαινε αυτό, αλλοίμονο τότε στους πιθήκους απανταχού της Γής … 
γ ) Γιατί ο κυβισμός κρανίων, ανθρώπων  καί πιθήκων να είναι εντελώς άσχετος; 
δ ) Γιατί δεν μπορεί να γίνη γενετική διασταύρωση με πίθηκο;  
Μήπως γιατί είναι  δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ο ύ είδους; ( αλλαγή ειδών αδύνατος ). 
ε ) Αν ο άνθρωπος είναι προϊόν τυχαίας εξελίξεως, γιατί να έχη τέλεια οργανική συμμετρία;  Γιατί να έχει  2 πόδια ο πατέρας ή  η μητέρα, και τα παιδιά να γεννιούνται πάλι με 2 , και όχι με 3  ή  4 πόδια, αφού όλα τυχαίως έγιναν; 
Γιατί να έχουμε 5 δάκτυλα στο ένα χέρι, και 5 στο άλλο; Καί όχι  10 καί 15; 
Γιατί όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι να έχουν 2 μάτια, και μάλιστα στο άνω και εμπρόσθιο τμήμα του κεφαλιού, για σωστή κατόπτευση του χώρου , και γιατί να μη βρίσκονται τα μάτια κάτω από τα …. πόδια, αφού όλα τυχαίως έγιναν; 
Γιατί τέτοια παγκόσμια αρμονία ; Πλήθος  « γ ι α τ ί » …
Ο Δαρβίνος — λίγο πρίν πεθάνει…
 « ΄Ημουν νέος τότε, με ασχημάτιστες ιδέες. Σκόρπισα ερωτηματικά, υπαινιγμούς, διατύπωνα συνεχώς θεωρίες για το κάθε τι ,  και προς κατάπληξί μου οι ιδέες αυτές διαδόθηκαν  αστραπιαία ….Ο κόσμος έκανε τις ιδέες αυτές θρησκεία …»  
από άρθρο του Adlai Esteb , “ Return of the infidels “   Η επιστροφή των απίστων !  Εκμυστηρεύσεις του Δαρβίνου, λίγο πριν πεθάνει …)


ΠΗΓΗ

Μυστηριωδης ιπταμενο αντικειμενο επιβεβαιωνετε στο Μεξικο

Advertisement

Το περιστατικό ερευνήθηκε και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο OpenMinds Ομάδα έρευνας εναερίων φαινομένων Μεξικού.

Τον Ιανουάριο του 2009, ο φωτογράφος Α. Robles Gil στο σπίτι του στην Πόλη του Μεξικού, είχε την ευκαιρία να τεκμηρίωση φωτογραφίζοντας ένα μυστηριώδη αντικείμενο στον ουρανό με φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Πόλη του Μεξικού είναι η γνωστή καθώς προχωρά η ημέρα, οπότε η ανίχνευση του ουρανού είναι καλύτερα να γίνεται νωρίς το πρωί ανέφερε ο Robles.  Ο ερευνητής έχει παρατηρήσει πολλά μυστηριώδη αντικείμενα στον ουρανό το τελευταίο διάστημα από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου του.

“Για ώρες, υπήρχε εμπορική κίνηση από αεροπορικές εταιρείες στον ουρανό και ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε μιας και υπήρχε και μια ιδιωτική ομάδα παρατήρησης μαζί μου. Τότε ξαφνικά είδαμε κάτι. Ακολούθησα την κατεύθυνση που επισήμανε το δάχτυλό του, αλλά δεν μπορούσα να το δω τίποτα με γυμνά μάτια. Το αντικείμενο ήταν ελάχιστα ορατό με τη βοήθεια των διοπτρών, αλλά μας έδωσε μια γενική εικόνα με τον ισχυρό φακό της κάμερας μας, που ζύγιζε περισσότερο από 34 κιλά, και το οποίο έχει μήκος περισσότερο από 28 εκατοστά.  Με τη βοήθεια του επικεφαλής της ομάδας μας, άρχισα να ψάχνω για το άπιαστο αντικείμενο στον ουρανό.”

“Μόλις το εντόπισα με επιτυχία το αντικείμενο στον ουρανό, εστίασα το φακό, και άρχισα τις λήψης των φωτογραφιών. Η αρχική σκέψη μου ήταν, “μπορεί να είναι ένα μετεωρολογικό μπαλόνι,” αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα, πείστηκα για το αντίθετο. Ακόμα κι αν το αντικείμενο που ίσως ήταν σχεδόν στα  20.000 πόδια μακριά, μπορούσα να το δω ξεκάθαρα στην οθόνη, και το αντικείμενο μου θύμισε ένα πλάσμα που έχω δει πολλές φορές στο παρελθόν που δεν είναι στον ουρανό, αλλά μέσα στη θάλασσα.”

“Μπορώ να περιγράψω καλύτερα τα χαρακτηριστικά του και τις κινήσεις του αντικειμένου, όπως τις  μέδουσες. Το αντικείμενο ήταν ημιδιαφανές και κυματοειδές καθώς κινήθηκε. Πίστευα πως παρακολουθούσα ένα ζωντανό πλάσμα και όχι ένα μπαλόνι ή ένα άκαμπτο μηχάνημα.”
“Το ημιδιαφανή αντικείμενο ήταν στο γαλάζιο ουρανού, αλλά άλλαζε τόσο το σχήμα αλλά και το χρώμα του καθώς περιφερόταν. Ήταν ένα κίτρινο και λευκό χρώμα παλλόμενο στις ακτίνες του ήλιου αλλά το χρώματα του σταδιακά μεταμορφώθηκε σε κόκκινο, πράσινο και μπλε. Το “πλάσμα” ήταν σφαιρικό με μια φλογερή, λαμπερή ουρά. Το τμήμα της ουράς του “πλάσματος” φαινόταν  σαν να έχουν φλέβες, ή κάποιο είδος μεμβράνης, προσθέτοντας κάτι το βιολογικό στην εμφάνιση του.”
Λιγότερο από δύο λεπτά αργότερα, το “πλάσμα” σιγά-σιγά εξαφανίστηκε από τα μάτια μας . Σε μια φορά το ημιδιαφανές αντικείμενο έγινε απολύτως διαφανής και εξαφανίστηκε.
———————————————————

ΠΗΓΗ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Advertisement

To βίντεο είναι HD γι’αυτό βάλτε την υψηλότερη ανάλυση.  Παρατηρείστε τα αντικείμενα και δείτε πως φαίνεται αρκετά καθαρά ότι το σχήμα τους ν’αλλάζει..


Τα συμπεράσματα δικά σας..

worldjudge2012

Οι χτυποι που ακουγονται ακομη και σημερα στον ταφο του Αγιου Νεκταριου!

Advertisement

Ο Άγιος Νεκτάριος το 1908 παραιτήθηκε από διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής για λόγους υγείας και γήρατος και εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα.

Δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει άμεσα λαοφιλής. Θεράπευσε έναν δαιμονισμένο νεαρό κάτι που…
μαθεύτηκε πολύ γρήγορα και οι χωρικοί τότε τον επισκέφτηκαν ζητώντας του να κάνει λειτουργία και δέηση στον Θεό να βρέξει, γιατί είχε 3 χρόνια να βρέξει στο νησί με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί εκτεταμένη ανομβρία και οικονομική ζημία. Πράγματι λειτούργησε με σύσσωμη την παρουσία των νησιωτών, και την ίδια μέρα άρχισε να βρέχει. Αυτά, οι Αιγινίτες τα έλαβαν ως θεϊκά σημάδια με αποτέλεσμα να θεωρούν Άγιο τον Νεκτάριο, ακόμα και εν ζωή.

Επι 13 χρόνια αφοσιώθηκε στην καθοδήγηση των μοναχών, στην ανοικοδόμηση της μονής, στη συγγραφή και στην πνευματική και οικονομική στήριξη των αδυνάτων κατοίκων του νησιού. Ο Άγιος συνέθεσε τον ύμνο “Αγνή Παρθένε Δέσποινα”, ο οποίος θεωρείται απο τους πιο κατανυκτικούς της ορθοδοξίας. Η παράδοση θέλει την Παναγία να εμφανίζεται ενώπιον του Αγίου Νεκταρίου στο μοναστήρι της Αίγινας, και να του ζητάει να καταγράψει σε χαρτί τον ύμνο.

Οι χτύποι που ακούγονται ακόμη και σήμερα!

Μετά την Κοίμησή του (8 Νοεμβρίου 1920) ετάφη εκεί, κάτω από την σκιά ενός πεύκου που είχε φυτέψει ο ίδιος και που υπάρχει μέχρι σήμερα. Καθημερινά, δεκάδες πιστοί προσέρχονται στον τάφο του και πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν ακούσει τον Θαυματουργό Άγιο, να μετακινεί ή να κτυπάει από μέσα με τη Ράβδο του, υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη ζωντανή Παρουσία του ανάμεσά μας, ενώ το ίδιο Θαύμα (;) συμβαίνει και στη Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου όπου φυλάσσεται το χέρι του.
Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που μιλούν για αυθυποβολή των πιστών, αφού όσοι επισκέπτονται το Μοναστήρι γνωρίζουν την ιστορία με τους χτύπους και πηγαίνουν προετοιμασμένοι να οτυς ακούσουν και οι ίδιοι!

Μία προσωπική μαρτυρία

Τα θαύματα του Αγίου είναι πολλά και δεν είναι λίγοι αυτοί που περνούν καθημερινά από το δωμάτιο που άφησε την τελευταία του πνοή στο Αρεταίειο για να προσευχηθούν και να ζητήσουν την βοηθειά του εκεί που καίει διαρκώς ένα καντήλι μπροστά στην εικόνα του.
Γνωστό είναι επίσης το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα του Λαυρίου όπου οι πιστοί κάνουν λόγο για αμέτρητα θαύματα. Δείτε το βίντεο όπου ο Γέροντας Νεκτάριος -ηγούμενος του προσκυνήματος- διηγείται το θαύμα της ιάσεώς του.


ΠΗΓΗ

Βρεθηκαν βιβλια με αναφορες στη σταυρωση του Χριστου

Advertisement

Νέες διαστάσεις για το Θείο Δράμα

Νέα δεδομένα για τα τελευταία χρόνια του Χριστού πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας μετά από ανακάλυψη 70 μεταλλικών εγχειριδίων με κρυπτογραφημένο υλικό για τη Σταύρωση Του. Τα μεταλλικά βιβλία βρέθηκαν σε σπηλιά της Ιορδανίας και αναμένεται ότι θα φέρουν στο φως άγνωστες πτυχές των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού.

Το μέγεθος των σελίδων είναι παρόμοιο με πιστωτικής κάρτας και υπάρχουν χαραγμένες εικόνες και σύμβολα, που αναφέρονται στο Μεσσία και ειδικότερα στη Σταύρωση και την Ανάσταση Του. Τα εγχειρίδια είναι δεμένα με μεταλλικό σύρμα, ενώ κάποια από αυτά είναι σφραγισμένα.


«Ίσως είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία του Χριστιανισμού», σχολιάζει ο βρετανός καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας των Θρησκειών Ντέιβιντ Έλινγκτον, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, Φίλιπ Ντέιβις, σχολιάζει ότι «ανάμεσα στα περιεχόμενα διακρίνονται εικόνες που δείχνουν τα τείχη μιας πόλης, ένα σταυρό και ένα τάφο. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι πρόκειται για τα Ιεροσόλυμα και τη Σταύρωση του Χριστού».

Για να λυθεί το μυστήριο γύρω από το περιεχόμενο των εγχειριδίων χρειάζεται πρώτα να τα δώσει πίσω ένας Ισραηλινός, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι δικά του και της οικογένειάς του εδώ και εκατό χρόνια. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι αποκαλύψεις από τα βιβλία αυτά θα ξεπεράσουν αυτές των 900 χειρογράφων της Νεκρής Θάλασσας που βρέθηκαν το 1947.
ΠΗΓΗ

Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ” ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΝΑΣΑ

Advertisement

i-quinoaΟ καρπός της Κινόα, ενός φυτού που καλλιεργείται στα… ψηλά στρώματα των Άνδεων, έχει -σύμφωνα με ειδικούς- τρομερά μεγάλη διατροφική αξία και δεν αποκλείεται να το υϊοθετήσουν και χώρες της Δύσης.
Η NASA, μάλιστα, την έχει χαρακτηρίσει ως “εξαιρετικά ισορροπημένη και πλήρη τροφή”

Ο καρπός “Κινόα” είναι γνωστός και ως «τσισάγια μάμα», δηλαδή «μητέρα όλων των δημητριακών» και οι Ίνκας τον είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση, ενώ η πρώτη σπορά του κάθε χρόνου, γινόταν -συχνά- από τον ίδιο τον αυτοκράτορα.

Το πρώτο διάστημα οι Ισπανοί κονκισταδόροι δεν έδωσαν σημασία στην κινόα, στη συνέχεια απαγόρευσαν τη σπορά και καλλιέργειά της, καθώς οι σπόροι χρησιμοποιούνταν σε “παγανιστικές”.
Η κινόα ανήκει στα δημητριακά, στην πραγματικότητα, όμως, έχει σχέση με τον αμάραντο, που επίσης έχει σημαντική διατροφική αξία. Περιέχε, ακόμα, πολλές πρωτεΐνες (12-18%), ενώ περιέχει και λυσίνη και άλλα απαραίτητα αμινοξέα.
Γι’ αυτό και η ΝΑSA την έχει εντάξει στο στο Ελεγχόμενο Οικολογικό Σύστημα Υποστήριξης Ζωής, το οποίο είναι ερευνητικό πρόγραμμα για μακροχρόνιες επανδρωμένες αποστολές.
ΠΗΓΗ

ΤΟ “ΧΑΜΠΛ” ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ… ΝΕΑΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

Advertisement

1451216Το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ εντόπισε ένα γαλαξία, που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι ο πιο μακρινός και συνεπώς ο πιο μικρός σε ηλικία που έχει ποτέ παρατηρηθεί.

Εκτιμάται ότι η απόσταση του γαλαξία φτάνει τα 13,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός, δηλαδή χρονολογείται από μία εποχή μόλις 480 εκατ. ετών μετά το Μπιγκ Μπανγκ, όταν ακόμα το σύμπαν ήταν πολύ “νεανικό” και είχε μόλις το 4% της σημερινής ηλικίας του.

Ο νέος κάτοχος του ρεκόρ είναι πιο μακρινός κατά περίπου 100 εκατ. έτη φωτός σε σχέση με τον γαλαξία που κρατούσε τα σκήπτρα ως τώρα.

H ανακάλυψη έγινε με την πρόσφατα εγκατασταθείσα κάμερα ευρέος πεδίου 3 του Χαμπλ, η οποία εστιάστηκε στον συγκεκριμένο γαλαξία επί 87 ώρες. Όπως δήλωσαν οι αστρονόμοι, χάρη στα νέα όργανα του τηλεσκοπίου, μπορούν να «βλέπουν» μια περίοδο του πρώιμου σύμπαντος, όταν ο σχηματισμός και η επέκταση των γαλαξιών γινόταν με γρήγορο ρυθμό, σε σχετικά σύντομο κοσμικό χρόνο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχε μόνο ένας γαλαξίας περίπου 500 εκατ. χρόνια μετά το Μπιγκ Μπανγκ, αλλά 150 εκατ. χρόνια αργότερα οι γαλαξίες ήταν πλέον τουλάχιστον δέκα, ενώ ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μετά από άλλα 100 εκατ. χρόνια. Εντοπίστηκαν περίπου 60 γαλαξίες, όταν το σύμπαν είχε πλέον ηλικία 650 εκατ. ευρώ.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η γρήγορη (για τα κοσμικά δεδομένα) ανάπτυξη των γαλαξιών βοηθήθηκε με τη συγχώνευσή τους υπό τη βαρυτική επίδραση της σκοτεινής ύλης.

Οι νέες παρατηρήσεις στα βάθη και στην απαρχή του σύμπαντος θα βοηθήσουν τους αστρονόμους να ελέγξουν τις θεωρίες τους σχετικά με τη διαχρονική ανάπτυξη των άστρων και των γαλαξιών και γενικότερα την εξέλιξη του σύμπαντος.

Το υπό κατασκευή άκρως εξελιγμένο διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb» της NASA, που αναμένεται να εκτοξευτεί το 2014, θα μπορέσει να «δει» άλλα 200 εκατ. χρόνια πιο πίσω στον κοσμικό χωρόχρονο, μόλις άρχιζε ο σχηματισμός των πρώτων γαλαξιών, κάτι που εκτιμάται ότι έγινε 200 έως 300 εκατ. μετά το Μπιγκ Μπανγκ.
ΠΗΓΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ – ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Advertisement

«Πάμε κατά Ισραήλ… Βλέπουμε ότι οι δυνάμεις του Σιωνισμού, δρουν υπονομευτικά σε αυτόν τον τόπο και προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν την Ελλάδα, να δημιουργήσουν μία νέα τάξη πραγμάτων στην κοινωνία μας, ώστε ύστερα από μερικά χρόνια κανείς να μη θυμάται το Θεό και την Εκκλησία», είχε δηλώσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Ο Διεθνής Σιωνισμός, η Λέσχη “Μπίλντερμπεργκ”, οι Μασόνοι, ολοένα και περισσότερο προωθούν τα τελευταία χρόνια τους δικούς τους ανθρώπους στην πολιτική σκηνή και όχι μόνο, με σκοπό την διάλυση και αποχριστιανοποίηση της Πατρίδος μας.

Έτσι λοιπόν μετά τον άθεο κομμουνιστή κ. Φράγκο, είχαμε κι άλλα κρούσματα αθεϊσμού και από άλλους πολίτες-προδότες-πολιτικούς της Ελληνορθοδόξου Παραδόσεώς μας, διαφόρων κομμάτων. Οι δυνάμεις αυτές τους σκότους έχουν απλώσει ως φαίνεται καλά τα πλοκάμια τους σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι ξεκίνησε ο κ. Ιωάννης Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη, της Δημοκρατικής Αριστεράς και ο κ. Ιωάννης Φράγκος του Κ.Κ.Ε. Βρέθηκαν και άλλοι, οι οποίοι αναλαμβάνοντας τα νέα τους καθήκοντα, θέλησαν να συμπορευθούν με τον διάβολο και όχι με τον Χριστό. Προτίμησαν τη σκέπη του διαβόλου και δεν δέχτηκαν την προστασία και ευλογία του Θεού. Από τον χώρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ η κ. Πορτάλιου Ελένη και από τον χώρο πάλι της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Από την πλευρά της η κ. Πορτάλιου, αντικανονικά, αντισυνταγματικά, διαστρεβλωτικά ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, παραποιεί και μεταφράζει κατά το αθεϊστικό της φρόνημα το Σύνταγμα και τους νόμους. Στην δήλωσή της μεταξύ άλλων είπε: «…δεν συνεπάγεται παρουσία του αρχιεπισκόπου της ορθόδοξης εκκλησίας και δοξολογία εντός του δημαρχιακού μεγάρου…»

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 3852/2010;

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Ή ΙΕΡΕΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ;

ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ;

ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ Ή ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ;

Και θέλοντας να δικαιολογήσει την αθεϊστική στάση της αυτή, στην συνέχεια του λόγου της είπε τα εξής:
«…Επισημαίνεται ότι για τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της Ανοιχτής Πόλης, η επιλογή του «πολιτικού» τυπικού της ορκωμοσίας, δεν συνιστά έκφραση θρησκευτικής πεποίθησης ή μη, αλλά εκδήλωση του αιτήματος για την ανάγκη πλήρους και σαφούς διαχωρισμού της κοσμικής δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας από την πνευματική θρησκευτική λειτουργία της Εκκλησίας.

Η κ. ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Αντί όλοι αυτοί οι παραπάνω και άλλοι πολλοί ακόμα, που σιγά σιγά θα τους ξεσκεπάζουμε για να τους γνωρίζει καλύτερα ο λαός, αντί λοιπόν να πουν ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να είμαστε ελεύθεροι σήμερα και να μιλάμε, δεν σέβονται απολύτως τίποτα. Γίνονται φερέφωνα των εβραιωμασονικών και σιωνιστικών αντιλήψεων καταστρέφοντας την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί θα πρέπει να ντρέπονται…..για να μπορούν σήμερα να μπουρδολογούν και να αλλοιώνουν την ιστορία της Πατρίδος μας, υπήρχε κάποτε στην ιστορία της Ελλάδος και υπάρχει ακόμα και σήμερα ένα κομμάτι που ονομάζεται ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Η Εκκλησία είναι αυτή που διαφύλαξε τη γλώσσα μας, τις παραδόσεις μας, τα ήθη μας και τα έθιμά μας.

Η κ. Πορτάλιου και όλοι αυτοί οι νεοευρωπαίοι και αθεϊστές που μιλούν κατά της Εκκλησίας, να γνωρίζουν ότι χωρίς την Εκκλησία νοητικά θα είχαν παραμείνει σε αυτό που μαθαίναμε στο Δημοτικό «Έλλη, να ένα μήλο….Λό-λα, να έ-να μη-λο…..Λόλα, να ένα μήλο»…..

ΠΩΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΤΟΥ ΣΙΝΑ, ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΛΕΞΗ; (Σίγουρα ακόμα θα μάζευαν μήλα με τη Λόλα).

Στις είκοσι µονές του Αγίου Ορους φυλάσσονται περίπου 12.000 χειρόγραφα, η πλειονότητα των οποίων περιλαµβάνει κείµενα εκκλησιαστικού περιεχοµένου και τα υπόλοιπα περιέχουν κείµενα της αρχαιοελληνικής γραµµατείας.

Η “Απογευματινή” της 12ης Δεκεμβρίου 1995, γράφει πως στον Άθω φυλάσσονται τα περισσότερα σωζόμενα διεθνώς χειρόγραφα.

Τα Σιναϊτικά χειρόγραφα απαρτίζουν την μεγαλύτερη και αρχαιότερη Χριστιανική μοναστηριακή Βιβλιοθήκη στον κόσμο και δεύτερη μετά από εκείνη του Βατικανού. Απαρτίζουν μία ενότητα 3.000 χειρογράφων, από τα οποία τα δύο τρίτα είναι Ελληνικά.
Εκτός των χειρογράφων στην Βιβλιοθήκη του Σινά, υπάρχουν και 5.000 έντυπα, μερικά αναγόμενα στις πρώτες δεκαετίες της τυπογραφίας με κείμενα όχι μόνο εκκλησιαστικού περιεχομένου αλλά και φιλολογικού ή παιδαγωγικού, ή ακόμη και κείμενα αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων όπως π.χ. του Αριστοφάνη και άλλων.

Πως έρχονται με τέτοιο θράσος και τέτοια γαϊδουριά να χωρίσουν την Εκκλησία από το Κράτος……

Πως με τέτοιο θράσος και τέτοια γαϊδουριά διαστρεβλώνουν την ιστορία της χώρας μας….

Πως μιλούν για χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, όταν το Κράτος χωρίς την Εκκλησία θα είναι ένα τίποτα;

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΧΩΡΕΙΤΕ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΩΣΑΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ;

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Πόσο άλλο θα ανεχόμαστε όλους αυτούς που θέλουν να κινούνται με τον διάβολο και όχι με τον Χριστό; «Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν, ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει, ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» (Κατά Ματθ. Κεφ 6, 24).

Πως λοιπόν θα πορευτούμε με τέτοιους ανθρώπους; Πως περιμένουμε να πάει μπροστά η χώρα μας όταν ψηφίζουμε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία του Χριστού;
Η πνευματική κρίση είναι αυτή που μας οδήγησε στην κρίση που περνά η χώρα μας σήμερα. Ζητούν την «ευλογία» του διαβόλου, κάποιοι δήθεν εκσυγχρονιστές εβραιομασόνοι, σιωνιστές, για να καταστρέψουν την Πατρίδα μας.

ΜΕ ΤΗΝ «ΕΥΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΠΗΓΗ

Αραιή ατμόσφαιρα με οξυγόνο τυλίγει μεγάλο δορυφόρο του Κρόνου

Advertisement

Ο δεύτερος μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου είναι το πρώτο σώμα εκτός της Γης στο οποίο ανιχνεύεται ατμόσφαιρα με οξυγόνο, έστω κι αν το ζωoγόνο στοιχείο είναι 5 τρισεκατομμύρια φορές πιο αραιό από ό,τι στον πλανήτη μας.

Το ασυνήθιστο αέριο πέπλο της Ρέας φαίνεται ότι ανανεώνεται συνεχώς, καθώς η κοσμική ακτινοβολία βομβαρδίζει και διαβρώνει την επιφάνεια.

Οι τελευταίες παρατηρήσεις της αποστολής Cassini, που μελετά το σύστημα του Κρόνου από το 2004, «υποδεικνύουν ότι η ενεργή, περίπλοκη χημεία που περιλαμβάνει οξυγόνο ενδέχεται να είναι αρκετά κοινή σε όλο το Ηλιακό Σύστημα, ακόμα και στο Σύμπαν» σχολίασε ο Μπεν Τίολις, μέλος της επιστημονικής ομάδας της αποστολής.

Η έρευνά του δημοσιεύεται την Παρασκευή στο περιοδικό Science.

Οι ερευνητές υποψιάζονταν από πριν ότι η Ρέα διαθέτει λίγο οξυγόνο, τo Cassini κατάφερε όμως να ανιχνεύσει απευθείας το αέριο πλησιάζοντας το φεγγάρι σε απόσταση μόλις 101 χιλιομέτρων.

Η ατμόσφαιρα του δορυφόρου περιέχει και διοξείδιο του άνθρακα, του οποίου η προέλευση παραμένει ασαφής.

Το οξυγόνο, όμως, φαίνεται ότι παράγεται με τη βοήθεια του ίδιου του Κρόνου. Καθώς ο πλανήτης περιστρέφεται, το μαγνητικό του πεδίο στέλνει στην επιφάνεια του δορυφόρου σωματίδια υψηλής ενέργειας.

Τα σωματίδια αυτά προκαλούν χημικές αντιδράσεις στην επιφάνεια του δορυφόρου και απελευθερώνουν σχετικά άφθονα μόρια οξυγόνου.

Αν και η Ρέα είναι υπερβολικά παγωμένη και στεγνή για να φιλοξενεί οποιαδήποτε μορφή ζωής, η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι η ίδια διαδικασία παραγωγής οξυγόνου ίσως δημιουργεί φιλόξενες συνθήκες σε άλλα σώματα του Ηλιακού Συστήματος.

Ο Εγκέλαδος, για παράδειγμα, ένας πολύ μικρότερος δορυφόρος του Κρόνου, πιστεύεται ότι κρύβει κάτω από την κατάλευκη, παγωμένη επιφάνειά του, έναν ολόκληρο υπόγειο ωκεανό. Αν το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα μπορούν με κάποιο τρόπο να μεταφερθούν στο νερό, εκτιμά ο Τίολις, η πιθανότητα ανακάλυψης μικροβιακής ζωής αυξάνεται.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως και η ατμόσφαιρα του Τιτάνα, του μεγαλύτερου από τους δεκάδες δορυφόρους του Κρόνου. Το πορτοκαλί, γιγάντιο φεγγάρι είναι καλυμμένο με πυκνή ατμόσφαιρα, από την οποία πέφτει βροχή υδρογονανθράκων που σχηματίζουν λίμνες.

ΠΗΓΗ

Έτοιμος ο διάδρομος του πρώτου ιδιωτικού διαστημοδρομίου

Advertisement

Ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού και ο περιπετειώδης Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον παρουσίασαν τον διάδρομο τροχοδρόμησης του Spaceport America, μήκους 3,2 χλμ, από το οποίο θα απογειώνονται σε λίγα χρόνια τα τουριστικά διαστημόπλοια της Virgin Galactic.

ΠΗΓΗ

Το μυστήριο των Μάγια

Advertisement


Οι Μάγια αποτελούν ένα παράδοξο στην ιστορία των πολιτισμών. Εμφανίστηκαν πριν από 1.500 χρόνια στο μέρος που βρίσκονται σήμερα το Μεξικό, η Γουατεμάλα και η Ονδούρα, με μια εξελιγμένη τεχνολογία που δεν ήταν αποτέλεσμα χρόνων έρευνας. Παρʼ όλες τις θεωρίες, κανείς δεν μπορεί να λύσει το αίνιγμα των Μάγια. Κανείς δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις πώς επέζησαν και πώς προόδευσαν σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά εχθρικό σε κάθε είδους ανθρώπινη κατοίκιση και πώς ξαφνικά εγκατέλειψαν τις πόλεις κατά τον 9ο αιώνα και εξαφανίστηκαν.

Και φυσικά κάθε συζήτηση για τα επιτεύγματα των Μάγια καταλήγουν στο πιο σπουδαίο δημιούργημά τους – τον αξεπέραστο υπολογισμό των γαλαξιακών κύκλων και του χρόνου. Πριν από τον 20ό αιώνα το ημερολόγιο των Μάγια ήταν η πιο εξελιγμένη μέθοδος απόδοσης του γαλαξιακού χρόνου, όπως και της τοπικής ώρας, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα για το οποίο οι ειδικοί διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι «δεν έχει χάσει ούτε μία μέρα μέσα σε 25 αιώνες». Ταυτόχρονα, εκτός από τον υπολογισμό των ηλιακών και των σεληνιακών κύκλων, τα ηλικίας 5.000 ετών ημερολόγιά τους υπολογίζουν και κάτι εκπληκτικό: τη σπάνια συμπαντική ευθυγράμμιση του ηλιακού μας συστήματος, του Ήλιου και της Γης, με το κέντρο του γαλαξία μας – ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 26.000 χρόνια.

Το κλειδί του γαλαξιακού ρολογιού των Μάγια ήταν η καταμέτρηση των 260 ημερών που ονομαζόταν Ιερό Ημερολόγιο και συνδεόταν με ένα άλλο ημερολόγιο, το Ασαφές Ημερολόγιο, που περιείχε τις 365 μέρες. Οι Μάγια έβλεπαν αυτούς τους δύο κύκλους του χρόνου να γυρνάνε όπως τα δόντια του γραναζιού αέναα μέχρι τη σπάνια στιγμή που μια μέρα του Ιερού Ημερολογίου κλειδώνει με μια μέρα του Ασαφούς Ημερολογίου. Αυτή η σπάνια και δυναμική μέρα σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου 52 χρόνων και ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης έκτασης χρόνου που λεγόταν Μεγάλος Κύκλος. Σύμφωνα με αυτή την εξήγηση και την παράδοση των Μάγια ιερέων, τα αρχεία καταγράφουν ότι ο τελευταίος Μεγάλος Κύκλος ξεκίνησε τον Αύγουστο του 3114 π.Χ. και τελειώνει το 2012. Ειδικότερα, ο κύκλος τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, όταν ο Ηλιος θα ευθυγραμμιστεί με τον ισημερινό του Γαλαξία.

Φρένο – Οι επιστήμονες τι λένε;

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι θα υπάρξει γαλαξιακή ευθυγράμμιση και ότι τα ημερολόγια των Μάγια σημειώνουν το γεγονός. Αρα η ερώτηση είναι απλή: Τι σημαίνει αυτό; Μερικοί υποβαθμίζουν το γεγονός σε μια ενδιαφέρουσα παραξενιά, που είμαστε τυχεροί που θα συμβεί στη διάρκεια της δικής μας ζωής. Αλλοι προειδοποιούν ότι το τέλος των ημερολογίων του Μάγια συμπίπτει με ουράνια γεγονότα που θα έχουν βαθιές και πιθανόν επικίνδυνες συνέπειες για τη ζωή στη Γη. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό στην Ινδία κυκλοφόρησε ένα άρθρο την 1η Μαρτίου 2005 με τα αποτελέσματα ενός προγράμματος κομπιούτερ που απεδείκνυε ότι το τέλος του ημερολογίου των Μάγια συμπίπτει με την πολική αντιστροφή. Ο τίτλος του άρθρου σαν teaser επιστημονικού θρίλερ: «Προσομοιώσεις σε κομπιούτερ προβλέπουν την αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης και του Ήλιου με αποτέλεσμα το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού το 2012».

Advertisement