Ηλιακό σύστημα «καταπίνει» η μαύρη τρύπα του Γαλαξία

Advertisement

Ο Τοξότης Α* «ρουφάει» την ύλη ενός άστρου αλλά και του δίσκου που έχει δημιουργηθεί γύρω του
Ηλιακό σύστημα «καταπίνει» η μαύρη τρύπα του Γαλαξία
Καλλιτεχνική απεικόνιση του φαινομένου. Η μαύρη τρύπα «ρουφάει» την ύλη του κοσμικού δίσκου που απεικονίζεται με μπλε χρώμα
Ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι ένα άστρο και ο
κοσμικός (πρωτοπλανητικός) δίσκος που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό έχουν πέσει στα «δίχτυα» της γιγάντιας μαύρης τρύπας που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας. Ο Τοξότης Α* (όπως ονομάζεται η μαύρη τρύπα του Γαλαξία) «ρουφάει» την ύλη του άστρου και του δίσκου μέσα στον οποίο σχηματίζονται συνήθως πλανήτες.

Η ανακάλυψη

Ο Τοξότης Α* απέχει περίπου 27.000 έτη φωτός από τη Γη και έχει μάζα περίπου 4 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ηλιου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι ο Τοξότης Α* είχε «μαγνητίσει» ένα νέφος ιονισμένου αερίου και κοσμικής σκόνης. Οι ερευνητές είχαν κάνει την εκτίμηση ότι το νέφος αυτό ήταν προϊόν της σύγκρουσης δύο άστρων που βρίσκονταν κοντά στη μαύρη τρύπα του Γαλαξία.

Επιστήμονες του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian υποστηρίζουν ότι το νέφος αυτό είναι στην πραγματικότητα η ύλη ενός άστρου αλλά και του δίσκου που έχει δημιουργηθεί γύρω του. Με απλά λόγια, η μαύρη τρύπα «καταπίνει» ένα εν δυνάμει ηλιακό σύστημα. Αν οι ερευνητές του Harvard-Smithsonian έχουν δίκιο τότε έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σημαντική ανακάλυψη αφού μέχρι σήμερα οι επιστήμονες θεωρούσαν αδύνατη τη δημιουργία πλανητών στις περιοχές όπου υπάρχει και «δραστηριοποιείται» μια μαύρη τρύπα. 

«Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι δημιουργούνται πλανήτες τόσο κοντά σε μια μαύρη τρύπα» αναφέρει ο Αβραάμ Λεμπ, μέλος τη ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Communications».

ΠΗΓΗ

Μαύρος Ήλιος

Advertisement

Η Ελλάδα οδεύει πλέον, με μεγάλη ταχύτητα, σε ιστορικών διαστάσεων εθνική καταστροφή, για λόγους που…. έχουμε επανειλημμένα πει.

Εχουν απομείνει ακόμα ελάχιστα περιθώρια αποτροπής της και εξαντλούνται καθημερινά. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αθήνας συγκατατίθεται και έχει γίνει το όργανο αυτής της καταστροφής, αφοπλίζοντας πολιτικά την Ελλάδα, έχοντας κάνει τη «φωνή της Ελλάδας» φωνή της τρόικας, συμβάλλει όχι μόνο στη δική μας καταστροφή, αλλά και στην καταστροφή της Ευρώπης.

‘Ενας αρχαίος συγγραφέας έλεγε ότι οι βάρβαροι υποτάσσονται «δια το μη δύνασθαι την ου συλλαβήν λέγειν», γιατί δεν μπορούν να πούνε όχι. Στην περίπτωσή μας είναι οι ‘Ελληνες που υποτάσσονται. Η ιδιομορφία της περίπτωσής μας όμως είναι ότι δεν υποτασσόμεθα απλώς, καταστρεφόμαστε υποτασσόμενοι.

Αν συνεχίσουμε πορευόμενοι σε αυτό το δρόμο, θα γνωρίσουμε τελικά την τύχη των Εβραίων που διασκόρπισε ο Τίτος στα πέρατα της Γης. Η τρικομματική κυβέρνηση και, προσωπικά, ο Αντώνης Σαμαράς, αν συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο, θα επωμισθούν μια ιστορική ευθύνη που, όμοιά της, δεν βάρυνε καμιά άλλη κυβέρνηση ή ηγεσία του νεοελληνικού κράτους, περιλαμβανομένων αυτών που οδήγησαν το ελληνικό έθνος στη Μικρασιατική καταστροφή, τον εμφύλιο πόλεμο ή την κυπριακή τραγωδία. Αν ο «σοσιαλιστής» Γιώργος Παπανδρέου έθεσε τις βάσεις μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, οι δήθεν «εθνικόφρονες» του Σαμαρά (και του σκιώδους, πρώην «αριστερού» Πρωθυπουργού του, Χρύσανθου Λαζαρίδη) θέτουν τώρα, με την πολιτική τους, τα θεμέλια για την καταστροφή του έθνους, όπως άλλωστε μόνο οι «εθνικόφρονες» (συχνά με τη βοήθεια διαφόρων πρώην και δήθεν «αριστερών»), μπόρεσαν να το κάνουν στην ελληνική ιστορία.

Ιστορικά, αξίζει να τα θυμίζουμε τώρα, η «εθνικόφρων» δεξιά παράταξη είναι υπεύθυνη για τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες, όπως ιδίως η προδοσία και καταστροφή της Κύπρου, στην οποία συνέβαλε διαχρονικά, με τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου (κυβέρνηση Καραμανλή), την απόσυρση της μεραρχίας (χούντα Παπαδόπουλου), το πραξικόπημα κατά Μακαρίου που άνοιξε τις πύλες του νησιού στην Τουρκία (χούντα Ιωαννίδη) και τη μη αποφασιστική άμυνα κατά τον β’ Αττίλα (κυβέρνηση Καραμανλή). Είναι καλό να τα θυμόμαστε αυτά γιατί πολύ σπέκουλα γίνεται τελευταία. Είναι αλήθεια ότι στον δρόμο αυτό μπήκε και ο πασοκικός «εκσυγχρονισμός» των Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, ιδίως με το σχέδιο Ανάν, γεγονός που έχει κάπως συσκοτίσει τις ευθύνες της άλλης παράταξης.

Αυτό που έχει κρίσιμη σημασία να θυμόμαστε είναι ότι αυτά συνέβησαν εξαιτίας της βαθιάς εξάρτησης του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, της ιθύνουσας τάξης και του ελληνικού κράτους, από ξένες δυνάμεις και κέντρα αποφάσεων. Η έκταση μάλιστα της καταστροφής ήταν ευθέως ανάλογη, κάθε φορά, με τον βαθμό ξένης εξάρτησης. Το πρόβλημα της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας του ελληνικού κράτους ποτέ δεν λύθηκε ικανοποιητικά, στους δύο αιώνες της τυπικής ανεξαρτησίας μας κι αυτό κινδυνεύει τώρα να μας συμπαρασύρει στον όλεθρο.

Κατά τον 19ο αιώνα, είχαμε το αγγλικό, γαλλικό, ρωσικό κόμμα. Στο δεύτερο μισό του 20ού το «αμερικανικό» με τις διάφορες «συνιστώσες» του. Τώρα, τελούμε υπό την οικονομική κατοχή του χρήματος και τη γεωπολιτική «διείσδυση» του Ισραήλ, με τις ΗΠΑ σε ρόλο γενικού επιβλέποντος. Αν δεν βρεθεί τρόπος να ανακοπούν οι διαδικασίες εσωτερικής αποσύνθεσης της Ελλάδας και της Ευρώπης, η τελική προοπτική δεν θα είναι απλώς μια μείζων οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Η καταστροφή αυτή έχει, σε μεγάλο βαθμό, συντελεσθεί ήδη και είναι ανυπολόγιστη. Μόνο ένα μικρό τμήμα των συνεπειών της έχει γίνει αισθητό. Γιατί, όταν συζητάνε για το αν οι συντάξεις θα έχουν πλαφόν 2400 ή 2200 ευρώ, ξεχνάνε να πούνε ότι έχουν καταστρέψει και λεηλατήσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι συντάξεις θα φτάσουν επομένως στα 200 ή 300 ευρώ, που είναι ο πραγματικός σκοπός, αλλά δεν μπορεί να ανακοινωθεί. Αν σήμερα ένας δημόσιος υπάλληλος ή ένας συνταξιούχος δοκιμάσει να κάνει απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, θα διαπιστώσει ότι πρακτικά πρέπει να τις πληρώσει από την τσέπη του.

Τυπικά βέβαια, υπάρχει ακόμα δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επειδή δεν πάνε όλοι μαζί για εξετάσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι αγνοούν ακόμα την πραγματικότητα. ‘Ένα νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει ένα διάστημα, όπως και μια οικογένεια να επιβιώσει ή μια επιχείρηση να αντέξει, αλλά τρώει τα αποθέματα, τις δυνατότητες και τις εφεδρείες της. Είναι θέμα χρόνου βέβαια να κλείσουν, αλλά αυτό δίνει μια ψευδή ελπίδα, που, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα τρομοκρατίας και τις αδυναμίες των εναλλακτικών, μαζί και τις απάτες Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, επέτρεψαν την οριακή επικράτηση των μνημονιακών στις εκλογές.

‘Αλλωστε, ο μέσος πολίτης τελών εν πλήρει συγχύσει από το επικοινωνιακό μπαράζ, σε πολύ μικρό βαθμό μοιάζει να συνειδητοποιεί τι σημαίνει για τη ζωή του το αγγλικό δίκαιο, η ρήτρα εθνικής κυριαρχίας ή η ιδιωτικοποίηση των υποδομών μεταφοράς αερίου. Είναι σα να πέφτεις από τον πεντηκοστό όροφο του ουρανοξύστη και στον 25ο να λες: «Μέχρις εδώ καλά τα πήγαμε». Οι δανειακές και το Μνημόνιο οργανώνουν μια βαθειά κοινωνική «αντεπανάσταση», όπως αυτή που οργάνωσε η Θάτσερ στη Βρετανία και ο Ρέηγκαν στις ΗΠΑ, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτό. Εδώ η κρίση απειλεί το ίδιο το καθεστώς, όπως στη Ρωσία του 1917 και τη Γερμανία του 1930-33.

Επιπλέον έχει και μια, λανθάνουσα προς το παρόν, γεωπολιτική συνιστώσα. Προς το παρόν λέμε, γιατί είναι σαφές ότι μια χρεωκοπημένη Ελλάδα σε σύγκρουση με την Ευρώπη, θα γίνει το αντικείμενο εξαιρετικά ενεργού ανταγωνισμού για τον έλεγχό της από μη ευρωπαϊκές δυνάμεις. ‘Ηδη η Κύπρος μετατρέπεται ταχέως και οικειοθελώς, σε ντε φάκτο προτεκτοράτο του Ισραήλ. ‘Ενας φίλος μούλεγε τις προάλλες ότι θεωρεί αναπόφευκτη την κατάρρευση και ελπίζει σε μια αναγέννηση μετά την καταστροφή. Του απήντησα ότι για να συμβεί έστω αυτό, θα πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή η χώρα. «Οι χώρες δεν εξαφανίζονται» μου απήντησε, μια παραλλαγή του «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Δεν είμαι καθόλου βέβαιος.

Η συγκρότηση της ανθρωπότητας, και ιδίως της Ευρώπης, σε έθνη κράτη, αναμφισβήτητη δημοκρατική κατάκτηση είναι πολύ πρόσφατη στην ιστορία για να θεωρηθεί δεδομένη. Για να μην πάμε στο τέλος των ελληνικών πόλεων και των ελληνιστικών βασιλείων, μπορούμε να σκεφθούμε τι θα συνέβαινε αν είχε περάσει το σχέδιο Ανάν το 2004. Δεν θα υπήρχε σήμερα Κυπριακή Δημοκρατία και η ελληνοκυπριακή πλειοψηφία του πληθυσμού θα είχε μετατραπεί σε «κοινότητα εις αναζήτηση κηδεμόνα». Κηδεμόνα που θα αναζητούσε αλλά μπορεί να μην έβρισκε, γιατί, μετά την κατάλυση της διεθνούς υπόστασης του κράτους, η ίδια η πλειοψηφική παρουσία των Ελλήνων στο νησί θα γινόταν το κυριότερο εμπόδιο στον πλήρη έλεγχό του, με ότι αυτό συνεπάγεται! Μόνο οι Τούρκοι μπορεί ίσως να μας σώζανε, αν απειλούσαν τότε αυτοί να πάρουν όλο το νησί, ενεργοποιώντας την Αυτοκρατορία που δεν θέλει, φυσικά, να το ελέγχουν, ούτε οι ‘Ελληνες, ούτε οι Τούρκοι, για τον εαυτό της το χρειάζεται.

Η Ελληνική άρχουσα τάξη τελεί σήμερα σε κατάσταση διανοητικής παράκρουσης, γιατί νοιώθει κι αυτή ότι την έχουν βάλει να αυτοκαταστραφεί και, βαθιά διεφθαρμένη, εξαρτημένη, εκβιάσιμη, δεν μπορεί να συγκροτηθεί σε ελάχιστα αξιοπρεπές υποκείμενο. Με ελάχιστες, ιδεοληπτικές εξαιρέσεις, το πάσης φύσεως κατεστημένο της χώρας έχει εδραία πεποίθηση ότι βαδίζει στην καταστροφή, αλλά συνεχίζει να το πράττει, «μοιραίο και άβουλο». Αν μάλιστα τους πιέσεις σε καμιά συζήτηση, μπορεί να εισπράξεις και απίστευτες απαντήσεις, όπως συνέβη προ μηνών στον γράφοντα, όταν άκουσε από κορυφαίο πολιτικό παράγοντα να του λέει: «Το Γένος επιβίωσε και χωρίς Κράτος!». Με «έστειλε» βέβαια ο άνθρωπος, αλλά έχει και επί της ουσίας άδικο. Επιβίωσαν οι ‘Ελληνες χωρίς κράτος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αυτό όμως συνέβη επειδή ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, αντί να καταφύγει στην Πελοπόννησο, είπε στον Μωάμεθ ότι δεν είναι δικαίωμα του ίδιου και των κατοίκων της Βασιλεύουσας να του την παραδώσουν! Κυρίως όμως, επιβίωσε επειδή το επέτρεπαν οι τότε διεθνείς συνθήκες και το μοντέλο της οθωμανικής κυριαρχίας.

Σήμερα βρισκόμαστε στο περιβάλλον μιας ανερχόμενης «ολοκληρωτικής αυτοκρατορίας της παγκοσμιοποίησης» και μεγάλων μεταναστεύσεων λαών. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας που απειλείται, γιατί, εκτός των άλλων, σε μια χώρα με αυτή την ιθύνουσα τάξη, μόνο ο λαός, οι πληβείοι υπερασπίζονται το έθνος. Οφείλουμε επίσης να υπερασπιστούμε, ως κόρην οφθαλμού, το έθνος-κράτος, γιατί είναι το μόνο διαθέσιμο πλαίσιο αξιοπρεπούς ύπαρξης του ελληνικού λαού και διασφάλισης της κυριαρχίας του στον τόπο του. Οφείλουμε να το κάνουμε με έξυπνο τρόπο, γιατί το έθνος-κράτος είναι μεν τελείως απαραίτητο, είναι όμως ταυτόχρονα και τελείως ανεπαρκές ως πλαίσιο άμυνας στον σημερινό διεθνή συσχετισμό ισχύος. Οφείλουμε να αποφύγουμε τις τόσο συχνές προβοκάτσιες που οδήγησαν την Ελλάδα εκεί που την οδήγησαν.

Είναι χοντρό και επικίνδυνο ψέμμα να πιστεύουμε ότι υπάρχουν απλές λύσεις στο μεταναστευτικό. Είναι χοντρό και επικίνδυνο ψέμμα να ισχυριζόμαστε ότι η ΑΟΖ έχει σχέση με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Είναι χοντρό και επικίνδυνο ψέμμα να εμφανίζουμε διάφορες δήθεν θαυματουργές λύσεις, όπως τα πετρέλαια ή διάφορους πρόθυμους «νέους γεωπολιτικούς συμμάχους», δήθεν από μηχανής Θεούς.

Ακριβώς γιατί το έθνος-κράτος είναι απαραίτητο, αλλά ανεπαρκές πλαίσιο, ο γράφων, αν και σφοδρός επικριτής από ετών του Μάαστριχτ, τάσσεται εναντίον της αποχώρησης από το ευρώ με δική μας πρωτοβουλία, προτού εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια αγώνα στα πλαίσια της ΕΕ, προτού εξαντλήσουμε όλα τα θεσμικά και πολιτικά περιθώρια εντός αυτής. Ακόμα κι αν δεν μπορέσουμε να μείνουμε στο ευρώ, έχει μεγάλη σημασία το πώς θα φύγουμε, γιατί χρειαζόμαστε την Ευρώπη όχι ως συγκεκριμένο μηχανισμό, αλλά ως πεδίο διεθνούς σύγκλισης των ευρωπαϊκών λαών για να αμυνθούν από τον πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον τους οι αγορές και γιατί, υπό τις παρούσες συνθήκες, η καταστροφή της ΕΕ μπορεί να αποτελέσει μια παγκόσμιας, ιστορικής σημασίας, ήττα του ανθρωπισμού.

Όπως η διάλυση της Σοβιετικής ‘Ενωσης υπήρξε μια παγκόσμια, ιστορική ήττα του σοσιαλισμού και της ανεξαρτησίας των λαών, στοιχείων δηλαδή μιας παγκόσμιας δημοκρατίας, παρόλο που στη Σοβιετική ‘Ενωση δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία ούτε σοσιαλισμού, ούτε δημοκρατίας. Ένα από τα πολλά, ιστορικά εγκλήματα των Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και ΣΙΑ είναι ότι, ενεργώντας, συνειδητά ή ασυνείδητα, ως όργανα του Χρήματος, αντί να υπερασπισθούν την Ελλάδα στην Ευρώπη, μετατρέποντας το ελληνικό σε ευρωπαϊκό πρόβλημα, δημιουργώντας συμμαχίες και επάγοντας ευνοϊκή πολιτική δυναμική, την αφόπλισαν διεθνώς με τη συγκατάθεσή τους στα Μνημόνια και τις Δανειακές, βοήθησαν και βοηθούν αποφασιστικά να γίνει η Ελλάδα και το πρόβλημα και το εργαλείο καταστροφής της Ευρώπης. Οι «ευρωπαϊστές» και οι «αντιευρωπαϊστές» θυμίζουν δυστυχώς κάπως τις αντίπαλες φιλοδυτικές και φιλοτουρκικές φράξιες στο ύστερο Βυζάντιο.

Και οι μεν και οι δε δεν πιστεύουν στο δικό τους έθνος, διολισθαίνουν ανεπαίσθητα από την αναζήτηση συμμάχων στην εξάρτηση από τους συμμάχους, δεν πιστεύουν στον εαυτό τους και δεν συμπεριφέρονται ως υποκείμενα. Νομίζουν ότι η ελευθερία είναι συνάρτηση του συσχετισμού δυνάμεων. Αυτό δεν είναι τελείως λάθος, αν και το διέψευσε ο Δαυίδ. Αλλά η ελευθερία και η αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως συσχετισμού δυνάμεων, είναι κατ’ αρχήν εσωτερική, όχι εξωτερική συνθήκη. Οι «ευρωπαϊστές» λένε ότι πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε, γιατί μόνο έτσι θα μας καταδεχτούν, οι «αντιευρωπαϊστές» ότι πρέπει να κάνουμε αυτά που μας λένε για να μείνουμε, κι αφού δεν θέλουμε να τα κάνουμε, πρέπει να φύγουμε. Η βάση του συλλογισμού αμφοτέρων είναι η ίδια. Κατά τρόπο βαθειά ειρωνικό, η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη προκάλεσε μια μεγάλη μετατόπιση της ψυχολογίας και ιδεολογίας των ελληνικών ελίτ προς την Ανατολή!

Ίσως, η προσέγγιση των καταστροφών και ιδίως η συνειδητοποίησή τους, επιτρέψει στην Ελλάδα και την Ευρώπη να αντιστρέψουν ξαφνικά τη διαδικασία. Η έγκαιρη συνειδητοποίηση επικείμενης μεγάλης καταστροφής μπορεί να θεμελιώσει ελπίδα, συνιστά ένα «παράθυρο ευκαιρίας» και μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν «θαύμα». ‘Ένα τέτοιο «θαύμα» έγινε το 1945-50, όταν απετράπη ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, στην Κούβα, όταν απετράπη ξανά ή στην Κύπρο το 2004, όταν απερρίφθη το σχέδιο Ανάν. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πολλά άλλα παραδείγματα. (*) Στην εκπομπή του για τις ψυχικές επιπτώσεις της κρίσης στη ΝΕΤ, ο Στέλιος Κούλογλου εμφάνισε ένα παιδί από ένα δημοτικό σχολείο της Νίκαιας που ζωγράφισε τον ήλιο μαύρο.

Αν και ανατριχιαστική, αυτή η ζωγραφιά περιγράφει τη θεμελιώδη εξίσωση της παρούσας ελληνικής και διεθνούς διαδικασίας, των μεθόδων (που μοιάζουν κάπως με την «αντιστροφή προσήμου» στη θεωρία καταστροφών), του σκοπού της, της «θρησκείας» της νέας, κρυπτόμενης «Αυτοκρατορίας», με την ίδια μεγαλοφυή απλότητα που έχουν οι εξισώσεις του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν. Hellenic Nexus, Aύγουστος 2012.

ΠΗΓΗ

Σκεπτόμενοι υπολογιστές

Advertisement

Σκεπτόμενοι υπολογιστές: Οι επιστήμονες της Google βρίσκουν σημάδια ότι οι υπολογιστές «μαθαίνουν»!!! (Που θα οδηγήσει η εξέλιξη της τεχνολογίας…)


Ένα νευρωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε από 16.000 επεξεργαστές φαίνεται να επιβεβαιώνει τις θεωρίες των βιολόγων για τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναγνωρίζει τα αντικείμενα. Οι επιστήμονες της Google, που εργάζονται στα XLabs, έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών με σκοπό να μιμηθούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Ευρύτερα γνωστά είναι τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα και το «Project Glass». Τα εργαστήρια δημιούργησαν ένα νευρωνικό δίκτυο<…>
για την μηχανική μάθηση, κατασκευάζοντας ένα δίκτυο από 16.000 επεξεργαστές υπολογιστών και στη συνέχεια το συνέδεσαν με το internet. Στην πορεία, το ίδιο το δίκτυο έμαθε στον εαυτό του να αναγνωρίζει τις γάτες.
Ίσως η αναγνώριση μιας γάτας στο Διαδίκτυο δεν ακούγεται και πολύ προκλητικό, όμως η απόδοση του δικτύου ξεπέρασε τις προσδοκίες των ερευνητών, καθώς διπλασίασε το ποσοστό ακρίβειας στον εντοπισμό αντικειμένων από ένα κατάλογο 20.000 ειδών
Για να αναγνωρίζει τις γάτες, η ομάδα έδινε στο δίκτυο μικρογραφίες που επιλέγονταν τυχαία από περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια βίντεο του YouTube. Τα αποτελέσματα φάνηκαν να στηρίζουν τις θεωρίες βιολόγων ότι, οι νευρώνες στον εγκέφαλο εκπαιδεύονται ώστε να αναγνωρίζουν συγκεκριμένα αντικείμενα. «Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, πότε δεν δηλώσαμε ‘Αυτή είναι μια γάτα’», δήλωσε στην εφημερίδα ο Jeff Dean. «Από μόνο του ουσιαστικά εφηύρε την έννοια της γάτας».

ΠΗΓΗ

Απίστευτη επιδρομή από κουνούπια στον Έβρο…Δείτε την τρομακτική φώτο…

Advertisement

Η φωτογραφία είναι από λεωφορείο που επιστρέφει από τις Φέρες.Τα μαύρα που βλέπετε είναι … κουνούπια ! Η γραφειοκρατεία λένε φταίει γι ‘αυτήν την κατάσταση ….που δεν έχουν γίνει ακόμα ψεκασμοί..
Φανταστείτε να βρισκόταν εκεί άνθρωπος…

Δείτε τη φώτο…και θα καταλάβετε..

ΠΗΓΗ

Βαρυτικές επιδράσεις αποκαλύπτουν νέο εξωπλανήτη

Advertisement

Ακολουθώντας τα βήματα του Γάλλου μαθηματικού Urbain Le Verrier, ο οποίος προέβλεψε την ύπαρξη του Ποσειδώνα αναλύοντας μικρές αποκλίσεις στην τροχιά του Ουρανού, πριν περίπου 150 χρόνια, μια ομάδα αστρονόμων πρόσφατα ήταν σε θέση να συμπεράνει την ύπαρξη ενός δεύτερου εξωπλανήτη σε ένα σύστημα, όπου ήταν ορατός μόνο ο ένας.
Gravitational-Influences-Reveal-New-Exoplanet Ο εξωπλανήτης KOI-872c εντοπίστηκε από την ανάλυση της βαρυτικής του επίδρασης πάνω στον KOI-872b

Ερευνητές με επικεφαλής τον David Nesvorny του Southwest Research Institute (SwRI) ήταν  η πρώτη ομάδα που έχει ανακαλύψει ένα εξωγήινο κόσμο έξω από το ηλιακό σύστημα με αυτή την τεχνική. Λεπτομέρειες για το πώς διεξήχθη η έρευνα εμφανίζεται στο περιοδικό Science.
Η ομάδα χρησιμοποίησε τη θεωρία βαρυτικών διαταραχών και πολύπλοκες υπολογιστικές μεθόδους για να αναπτύξει μια προσομοίωση, εξηγώντας έτσι τις βαρυτικές επιδράσεις που έβλεπαν στον ορατό εξωπλανήτη στο αστρικό σύστημα KOI-872. Η ονομασία KOI αναφέρεται σε ένα αντικείμενο που μελετήθηκε από το τηλεσκόπιο Κέπλερ.
Αυτά τα αντικείμενα είχαν επισημανθεί από το τηλεσκόπιο Κέπλερ της NASA, που εκτοξεύτηκε ειδικά για να ανακαλύψει κόσμους σαν τη Γη γύρω από μακρινά αστέρια. Μέχρι στιγμής, η αποστολή έχει επιστρέψει πάνω από 2.300 αποτελέσματα. Οι αστρονόμοι μάλιστα έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 750 εξωπλανήτες μέχρι τώρα.
“Ανάμεσα στα σημερινά τηλεσκόπια για την ανίχνευση πλανητών γύρω από μακρινά αστέρια, το Κέπλερ που ξεκίνησε το 2009 είναι ο πρωταθλητής μεταξύ τους,” εξηγεί ο Nesvorny. Οι ειδικοί της NASA λένε ότι ο κυνηγός των πλανητών παρακολουθεί συνεχώς περισσότερα από 150.000 αστέρια σε ένα στενό τμήμα του ουρανού.
Με τον καιρό, εμφανίζονται λεπτές διαφορές στη φωτεινότητα σε αυτά τα αστέρια. Αυτές οι μικρο-αλλαγές μπορεί να είναι μια ένδειξη ενός εξωπλανήτη που κινείται ανάμεσα στο τηλεσκόπιο και τα άστρα-στόχους του. Για να επιβεβαιώσει ένα εξωγήινο κόσμο, το Κέπλερ θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον τρία περάσματα.
«Για ένα πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο, που παρακολουθεί το Κέπλερ, οι ιδιότητες απόσταση, χρόνος και άλλες ιδιότητες θα πρέπει να είναι αναλλοίωτες στο χρόνο,” εξηγεί ο David Kipping του Κέντρου για την Αστροφυσική στο Χάρβαρντ (CfA).
“Αρκετά αποτελέσματα, ωστόσο, μπορούν να παράγουν αποκλίσεις από τον τρόπο που ανακαλύπτει το Κέπλερ τους πλανήτες, έτσι ώστε η απόσταση των διελεύσεων να μην είναι αυστηρά περιοδικό”, προσθέτει. Κι αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα κρυφό εξωπλανήτη που κι αυτός βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το άστρο.
Η βαρύτητα του μπορεί να έλξει τους άλλους πλανήτες, αναγκάζοντας τους να αποκλίνουν από τις τροχιές τους έστω και λίγο. Μερικές αστρικές διελεύσεις μπορεί να καθυστερήσουν σε σχέση με τις άλλες. Αναλύοντας αυτές τις παραλλαγές, η ερευνητική ομάδα ήταν σε θέση να συμπεράνει την ύπαρξη ενός αόρατου πλανήτη στο σύστημα KOI-872.
“Γρήγορα έγινε φανερό σε όλους μας ότι ένα μεγάλο κρυφό αντικείμενο πρέπει να έλκει τον διερχόμενα πλανήτη. Για να το θέσουμε πιο απλά, εάν ένα τρένο φτάνει στο σταθμό δύο ώρες πιο αργά, πρέπει να υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι ‘αυτό. Το πρόβλημα ήταν να βρούμε τι ήταν αυτό,” καταλήγει ο Nesvorny.

ΠΗΓΗ

ΠΕΤΡΟΓΛΥΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ

Advertisement

Νέα ανάγλυφα και ζωγραφιές που βρέθηκαν σε βράχους σπηλαίων και τοιχώματα βουνών σε πολλά μέρη του κόσμου, δείχνουν ότι αρχαίοι εξωγήινοι πολιτισμοί μπορεί να είχαν επισκεφθεί τον πλανήτη, χιλιάδες χρόνια πριν! Ή έτσι ερμηνεύουν οι ερευνητές αρχαίων εξωγήινων τις πετρογλυφικές παραστάσεις παράξενων όντων, που ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια και χρονολογούνται από το 12000 έως το 2500 π.Χ. σε βόρεια & κεντρική Αμερική, Αυστραλία και Ιταλία.

‘’Wandjina’’. Kimberly Australian cave paintings, 3000 BC.
‘’Mothman’’ Goblin valley state park, 3500 BC, Texas, USA.
“Vernal Style” Islands Park Road petroglyphs, 2500 BC,USA.
Ancient petroglyphs at Dominguez Canyon, USA, 5000 BC.
Strange figures from Sego Canyon, Utah, USA, 5500 BC.
Ancient Cave petroglyphs of Baja California, 12000 BC.
Ancient Cave Painting of Sego Canyon, Utah, 5000 BC.
Val Camonica, Lombardy Alps. Italy 5000-3000BC.
ΠΗΓΗ

Χάρις στα φυτά δεν θα βρούμε άλλον πλανήτη σαν τη Γη γιατί αυτά δημιούργησαν τους παγετώνες

Advertisement

Οι αστρονόμοι δεν σταματούν να εντοπίζουν δυνητικά «κατοικίσιμους» πλανήτες σε άλλα ηλιακά συστήματα – μόλις την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, ανακαλύφθηκε ένα παρόμοιο ουράνιο σώμα στον αστέρα GJ 667C, το οποίο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να διατηρεί νερό σε υγρή μορφή και, κατά συνέπεια, να φιλοξενεί ζωή.
plants-created-earth-landscapel Ποταμός Noosa: Εκατομμύρια χρόνια πριν τα φυτά δημιούργησαν πηλό και ποτάμια που τελικά οδήγησαν στα δάση
Ωστόσο, είναι εξαιρετικό απίθανο το ανάγλυφο ενός τέτοιου εξωπλανήτη να μοιάζει με αυτό της Γης, και ο λόγος είναι η γήινη χλωρίδα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν δύο άρθρα που περιλαμβάνει μια πρόσφατη ειδική έκδοση του περιοδικού Nature Geoscience, μέσα από τα οποία επιστήμονες φέρνουν στο φως στοιχεία για το γεγονός ότι η βλάστηση ήταν ο κυρίαρχος παράγοντας που καθόρισε τη μορφή του γήινου τοπίου.

Το πρώτο άρθρο δείχνει ότι τα φυτά με αγγεία –με δομές δηλαδή που μπορούν να μεταφέρουν νερό κατά μήκος της μάζας τους– ήταν εκείνα που έδωσαν στα ποτάμια την τωρινή τους μορφή και έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία του πυκνού χώματος, ώστε αργότερα να πολλαπλασιαστεί η βλάστηση.
Επικεφαλής της μελέτης είναι ο Martin Gibling από το Πανεπιστήμιο Dalhousie στον Καναδά, ο οποίος υποστηρίζει ότι, πριν από την παρουσία των φυτών, το νερό σχημάτιζε εξαιρετικά ρηχά και πλατιά ρυάκια, που είχαν ακανόνιστες πορείες και δεν παρήγαν μεγάλες ποσότητες φερτής ύλης με τη διάβρωση. Όταν όμως εμφανίστηκαν τα πρώτα φυτά με αγγεία πάνω σε βραχώδεις εκτάσεις και ξεκίνησαν να διασπούν τα πετρώματα παράγοντας τοπικά λάσπη, πριν από 415 εκατομμύρια χρόνια, η λάσπη αυτή περιόρισε τις κατευθύνσεις προς τις οποίες μπορούσε να κινείται το νερό, με συνέπεια να σχηματιστούν τα πρώτα ποτάμια με σαφώς καθορισμένες κοίτες. Όταν ένα τέτοιο ποτάμι ξεχείλιζε, οι παρακείμενες περιοχές πλημμύριζαν και τα λιμνάζοντα νερά τις εμπλούτιζαν με χώμα. Έτσι, εκεί αναπτυσσόταν καινούργια βλάστηση που, όταν νεκρωνόταν και κατέληγε μέσα στο ποτάμι, έκανε ένα μέρος του νερού να εκτραπεί, δημιουργώντας έναν καινούργιο παραπόταμο.
Αν με αυτό τον τρόπο διαμορφώθηκε το περίπλοκο δίκτυο από υδάτινες αρτηρίες που «αυλακώνει» την επιφάνεια της Γης, τα φυτά επηρέασαν επίσης και την εμφάνιση των παγετώνων στη Γη – οι οποίοι, με τη σειρά τους, μετέβαλαν το ανάγλυφο. Η εμφάνιση φυτικών οργανισμών αρχαιότερων από τα φυτά με αγγεία, 470 εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα, ήταν η βασικότερη αιτία για το ότι ξεκίνησε να περιορίζεται δραστικά το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και να μειώνεται η θερμοκρασία. Επομένως, τα φυτά πυροδότησαν έναν κύκλο από παγετωνικές και μεσοπαγετωνικές περιόδους, που άλλαξαν το τοπίο του πλανήτη διαβρώνοντας τους ορεινούς όγκους και δημιουργώντας κοιλάδες.
Σύμφωνα με τις δύο έρευνες, τα φυτά δεν είναι παθητικοί «κάτοικοι» του γήινου οικοσυστήματος, αλλά παράγοντες οι οποίοι επιδρούν στην ατμόσφαιρα, στους ωκεανούς και στο έδαφος. Συνεπώς, όπως αναφέρει στον πρόλογό του το Nature Geoscience, ακόμη και αν βρεθούν εξωπλανήτες με την ίδια χημική σύσταση και τεκτονική δραστηριότητα με τη Γη, είναι απίθανο να μοιάζουν με τον πλανήτη μας. Επειδή, στην περίπτωση που διαθέτουν βλάστηση, αυτή θα έχει ακολουθήσει διαφορετικά εξελικτικά μονοπάτια από τη γήινη χλωρίδα, διαμορφώνοντας ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

ΠΗΓΗ

Ηλιοβασιλέματα σε εξωπλανήτες

Advertisement

Η ανακάλυψη άλλων ηλιακών συστημάτων και εξωπλανητών αποτελεί ρουτίνα για το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler. Το ζητούμενο πλέον για τους αστρονόμους είναι να εντοπίσουν εξωπλανήτες που να είναι πανομοιότυποι με τη Γη.

Κάποιοι αστρονόμοι με καλλιτεχνικές ευαισθησίες – όπως ο Frédéric Pont – αναρωτήθηκαν για το πως θα φαινόταν το ηλιοβασίλεμα σε έναν εξωπλανήτη !

Ο αστρονόμος Frédéric Pont κατάφερε να δημιουργήσει την εικόνα του ηλιοβασιλέματος του εξωπλανήτη HD 189733 b που περιστρέφεται γύρω από το άστρο – ήλιο HD 189733, χρησιμοποιώντας το φάσμα που συνέλεξε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

O HD 189733 b είναι ένας εξωπλανήτης περίπου 63 έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό της Αλώπεκος. Ανακαλύφθηκε το 2005 και είναι ένας πλανήτης γίγαντας (η μάζα του είναι 13% μεγαλύτερη από την μάζα του Δία), ο πρώτος εξωπλανήτης που βρέθηκε να διαθέτει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά του.

Όταν ο εξωπλανήτης διέρχεται μπροστά από το άστρο του, το φάσμα εκπομπής του άστρου – ήλιου που συλλέγεται από το τηλεσκόπιο είναι παρόμοιο με το χρώμα του ηλιοβασιλέματος. Χρησιμοποιώντας το ορατό φάσμα αυτής της ακτινοβολίας του HD 189733, ο αστρονόμος Frédéric Pont, δημιούργησε την παρακάτω εικόνα

Το ηλιοβασίλεμα στον εξωπλανήτη HD 189733 b
Η ομοιότητα με το γήινο ηλιοβασίλεμα οφείλεται, στο ότι λήφθηκε υπόψη ότι η ατμόσφαιρα του εξωπλανήτη περιέχει πυριτική σκόνη που προκαλεί τη σκέδαση Rayleigh (όπως συμβαίνει με τη σκόνη και στη Γη). Ο «ήλιος» φαίνεται μεγαλύτερος γιατί ο εξωπλανήτης βρίσκεται πιο κοντά σε σχέση με την απόσταση Γης – Ήλιου.

Με τον ίδιο τρόπο ο Frédéric Pont δημιούργησε την εικόνα του ηλιοβασιλέματος στον εξωπλανήτη HD 209458 b (Όσιρις), που περιστρέφεται γύρω από από τον αστέρα HD 209458 στον αστερισμό του Πήγασου, περίπου 150 έτη φωτός από το δικό μας ηλιακό σύστημα. Ο HD 209458 b του οποίου η μάζα είναι 0,7 της μάζας του Δία, διαθέτει ατμόσφαιρα με Υδρογόνο, Οξυγόνο, Άνθρακα και με ενδείξεις ύπαρξης υδρατμών.

Ηλιοβασίλεμα στον εξωπλανήτη HD209458b

www.exoclimes.com

ΠΗΓΗ

Πετρογλυφικά στο φως των αστεριών

Advertisement


Ένα εκπληκτικό βίντεο από τον φωτογράφο Stéphane Guisard που γυρίστηκε στην έρημο της Ατακάμα στη Χιλή. Βλέπουμε πετρογλυφικά – αρχαία σχήματα λαξευμένα σε βράχους – στο φως των άστρων του νυχτερινού ουρανού


“Hierbas Buenas” Valley Petroglyphs (Night Time Lapse Movie) from Stéphane Guisard on Vimeo.
ΠΗΓΗ

Ηφαίστεια και κεραυνοί

Advertisement

Πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα. Κατά τη διάρκεια που μερικά ηφαίστεια εκρήγνυνται δημιουργούνται ηλεκτρικές εκκενώσεις. Ακόμα δεν έχει βρεθεί τι προκαλεί αυτό το φαινόμενο, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακό!


Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΙΣ «ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ»;

Advertisement

mauri_trypa-1-naiΟ Ρώσος κοσμολόγος, Βιατσεσλάβ Ντοκουτσάεφ, του Ινστιτούτου Πυρηνικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στην Μόσχα δημοσίευσε σχετική μελέτη στο online επιστημονικό περιοδικό arXiv του πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ.
Υποστηρίζει ότι, παρόλο που οι μαύρες τρύπες θεωρούνται η πιο καταστροφική δύναμη στο σύμπαν, άρα η ζωή σε αυτές φαντάζει αδιανόητη, τελικά μπορεί να φιλοξενούν συνθήκες κατάλληλες για ζωή στο εσωτερικό τους. Μάλιστα θεωρεί ότι, αν όντως υπάρχει οργανωμένη ζωή μέσα σε κάποια τεράστια μαύρη τρύπα, θα πρόκειται πλέον για τον πιο εξελιγμένο πολιτισμό του γαλαξία μας.
Οι μαύρες τρύπες διαθέτουν τρομακτικές βαρυτικές και ελκτικές δυνάμεις, ”ρουφώντας” κάθε τι που βρίσκεται στον περίγυρό τους, ακόμα και το φως. Ο,τιδήποτε διασχίζει τον λεγόμενο ”ορίζοντα γεγονότων” τους, δηλαδή τα όρια της επίδρασής τους, δεν ξαναεμφανίζεται ποτέ πια, καθώς έχει περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή.
Όμως, σύμφωνα με τον Ντοκουτσάεφ, μέσα σε μια περιστρεφόμενη μεγάλη μαύρη τρύπα μπορεί να υπάρχουν περιοχές, όπου τα φωτόνια είναι δυνατό να επιβιώσουν σε σταθερές περιοδικές τροχιές.
Αν όντως αυτό συμβαίνει, τότε, όπως θεωρεί, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούν να υπάρχουν στο εσωτερικό της μαύρης τρύπας σταθερές τροχιές και για πολύ μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως ολόκληροι πλανήτες.

ΠΗΓΗ

Μοναδικη φωτογραφια του πλανητη Κρονου

Advertisement

Μας την «χάρισε» το σκάφος Cassini-Huygens.
Κατά διαστήματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορες φαντασμαγορικές φωτογραφίες από τον πλανήτη Κρόνο, όμως καμία δεν μπορεί να φθάσει τη συγκεκριμένη.

Η εντυπωσιακή εικόνα την οποία «τράβηξε» το διαστημικό σκάφος Cassini-Huygens, ενόσω ήταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, ο οποίος είναι ο έκτος σε απόσταση από τον ήλιο και περίπου 1287 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την Γη.

Η ώρα σύλληψης ήταν την νύχτα καθώς το σκάφος είχε μπροστά από τον ήλιο τον πλανήτη, παρουσιάζοντάς μια εικόνα που ακόμα και η NASA χαρακτήρισε ως μοναδική και εξήγησε και του λόγους μάλιστα.

Καταρχάς η νυχτερινή πλευρά του Κρόνου φαίνεται να φωτίζεται εν μέρει από το φως που αντανακλάται από το σύστημα δακτυλίων του ίδιου του πλανήτη. Έπειτα όταν οι δακτύλιοι παρατηρηθούν από μακριά εμφανίζονται σκοτεινοί, ενώ εδώ αντιθέτως η σκέδαση του φωτός τους προσδίδει ένα έντονο χρώμα.

Οι δακτύλιοι είχαν φωτιστεί, μάλιστα τόσο πολύ ώστε ανακαλύφθηκαν και νέοι, που όμως δύσκολα εντοπίζονται στην συγκεκριμένη φωτογραφία. Ο δακτύλιος όμως που αποτυπώνεται με εξαιρετική λεπτομέρεια είναι ο Ε, ο οποίος σχηματίζεται από πηγές πάγου του φεγγαριού Εγκέλαδου.
Perierga.gr - Μοναδική φωτογραφία του πλανήτη Κρόνου
Perierga.gr - Μοναδική φωτογραφία του πλανήτη Κρόνου
newsbeast.gr

ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ

Advertisement

  asteroeidis-1Οι Ρώσοι ειδικοί του Κρατικού Πυραυλικού Κέντρου, στη Διάσκεψη «Εβδομάδα Διαστήματος», που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, πρότειναν να καταστρέφονται οι τεράστιοι ογκόλιθοι με τη βοήθεια εκρήξεων. Πύραύλοι «Σογιούζ-2» και «Ρους-Μ» θα μεταφέρουν την επιθετική λειτουργική μονάδα «Καπκάν» (Παγίδα).
Οι τεράστιοι ογκόλιθοι, που πετούν σε μικρή απόσταση από τη γη, αποτελούν κίνδυνο για τη Γη, όταν η τροχιά τους διασταυρώνει με την τροχιά της Γης. Κι επειδή είναι πολυάριθμα, κάποια απ’ αυτά ίσως συγκρουσθούν με τον πλανήτη μας. Γι’ αυτό πρέπει ή να αλλάξει η τροχιά τους ή να γίνουν «χίλια κομμάτια».
Οι πύραυλοι «Σογιούζ-2» μπορούν να προστατεύσουν τη γη από σώματα διαμέτρου μέχρι και 300 μ., ενώ οι «Ρους-Μ» μέχρι και 700 μ. Αυτού του είδους οι εργασίες γίνονται από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.
Οι δαπάνες του προγράμματος υπολογίζονται στα 700 εκατ. δολάρια και έχουν διάρκεια 10 χρόνων. Το ποσό δεν είναι μεγάλο σχετικά με το μέγεθος του παγκόσμιου προβλήματος που θα επιλύσει.
ΠΗΓΗ

Στον Βορειο Ατλαντικο Ωκεανο η χαμενη Ατλαντιδα;

Advertisement

Λονδίνο 

Μια περιοχή μοναδικού γεωλογικού ενδιαφέροντος με ποταμούς, πεδιάδες και βουνά, η οποία θα μπορούσε ίσως να είναι η χαμένη Ατλαντίδα, ανακάλυψαν γεωλόγοι θαμμένη στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.

Η συγκεκριμένη περιοχή εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 56 εκ. ετών και εντοπίστηκε κατόπιν ανάλυσης δεδομένων που είχε συγκεντρώσει μια εταιρεία μελέτης της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.

Περιοχή με ποταμούς, πεδιάδες και βουνά βρέθηκε θαμμένη 2 χλμ. κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας
Στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό η χαμένη Ατλαντίδα;
Αυτή είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση της χαμένης Ατλαντίδας του Βορείου Ατλαντικού Ωκεανού, που έφτιαξαν οι ειδικοί βάσει των υποβρύχιων στοιχείων που μελέτησαν

Απολίθωμα …αρχαίας Ατλαντίδας

«Η τρισδιάστατη απεικόνιση της θαμμένης περιοχής, μοιάζει με τον χάρτη ενός κομματιού ξηράς κάποιας χώρας» αναφέρει ο γεωλόγος δρ Νίκι Γουάιτ από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.
«Είναι σαν το απολίθωμα ενός αρχαίου τοπίου το οποίο διατηρήθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας» προσθέτει ο βρετανός ειδικός.

Τα στοιχεία που ανέλυσαν οι επιστήμονες αποκάλυψαν ένα θαμμένο τοπίο σε απόσταση περίπου 10.000 τετρ. χλμ. δυτικά των νησιών Όρκνι και Σέτλαντ. Ο δρ Γουάιτ και οι συνεργάτες του υποπτεύονται πως ένα μεγάλο κομμάτι της συγκεκριμένης περιοχής ενδεχομένως να ενώθηκε με τα εδάφη της σημερινής Σκοτίας και να εκτείνεται μέχρι τη Νορβηγία.

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα ήρθαν στο φως με τη βοήθεια της τεχνικής της βυθομετρικής-ακουστικής απεικόνισης που χρησιμοποίησε η εν λόγω εταιρεία για λογαριασμό πετρελαϊκών εταιρειών.
Μελετώντας τα στοιχεία αυτά, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα «ρυτιδιασμένο» στρώμα εδάφους σε βάθος περίπου δύο χιλιομέτρων από τον πυθμένα της θάλασσας, στο οποίο εντόπισαν ίχνη οκτώ μεγάλων ποταμών. Δείγματα που ελήφθησαν στην πορεία, αποκάλυψαν την ύπαρξη απολιθωμάτων γύρης και άνθρακα – δείγματα ότι κάποτε η συγκεκριμένη περιοχή βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Ανάδυση και βουτιά

Ακριβώς επάνω από τα παραπάνω ευρήματα ωστόσο, εντόπισαν άλλα στοιχεία που μαρτυρούσαν ένα θαλάσσιο περιβάλλον υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η βυθισμένη περιοχή είχε αναδυθεί κάποτε από τον βυθό και στη συνέχεια «βούτηξε» και πάλι στα βαθιά.
«Είναι σαν ένα “γήινο” σάντουιτς μέσα σε “θαλάσσιο” ψωμί» περιγράφει γλαφυρά ο δρ Γουάιτ.
Αυτό που πραγματικά προβληματίζει τους ειδικούς είναι το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η ανάδυση και στη συνέχεια η επαναβύθιση του χαμένου τοπίου.
«Βάσει των στοιχείων κάτι τέτοιο μάλλον έγινε μέσα σε διάστημα 2,5 εκ. ετών – ένα χρονικό περιθώριο ιδιαίτερα μικρό από γεωλογικής απόψεως» αναφέρει ο βρετανός ερευνητής.

Τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα των ειδικών δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Nature Geoscience».

ΠΗΓΗ

ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ; – ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ;

Advertisement

1639654Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, πάνω από τη Γάζα και να άρουν την ισραηλινή  πολιορκία, μετά την  έξαρση της βίας, που υποδαυλίζει τους φόβους για ευρύτερη κλιμάκωση.

Ο αριθμός των νεκρών από τα αντίποινα του Ισραήλ για την επίθεση σε το σχολικό λεωφορείο, έχει ανέβει στους 19 νεκρούς Παλαιστίνιους, μαχητές και αμάχους.

Σε συγκέντρωση των μόνιμων εκπροσώπων του Αραβικού Συνδέσμου, υπό την προεδρία του Ομάν, έγινε κάλεσμα προς τον ΟΗΕ να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του.

Η συνάντηση θα εξετάσει την “ισραηλινή επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας σε επείγουσα βάση, για να σταματήσει η πολιορκία της και να επιβάλει κανόνες στον ισραηλινό στρατό, για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου.
Θυμάστε τι γράψαμε πριν από μερικές μέρες και κάποιοι νόμιζαν ότι κάνουμε πλάκα;
Την 1η Απριλίου είχαμε γράψει:
“Δεν είναι πρωταπριλιάτικη η πληροφορία.
Με δεδομένο το ότι οι Άραβες και οι Παλαιστίνιοι ποτέ δεν θα δεχτούν να παραχωρήσουν το τέμενος του Ομάρ στους Εβραίους για να κάνουν το ναό του Σολομώντος, η παγκόσμια σκοτεινή ελίτ που θέλει να χρίσει τον παγκόσμιο βασιλιά της μέσα στον τρίτο ναό του Σολομώντος, αποφάσισε να στήσει σκηνικό βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους και να στείλει πολύ ισχυρές δυνάμεις στο Ισραήλ που θα απωθήσουν τον εβραϊκό στρατό και θα καταλάβουν τα Ιεροσόλυμα τα οποία θα ορίσουν και σαν παγκόσμια πρωτεύουσα.
Ο ισραηλινός στρατός, εφόσον αντισταθεί, θα υποστεί βαρύτατα πλήγματα θα υποχωρήσει άτακτα από τις όχθες της Μεσογείου, θα συνθηκολογήσει και η δυνάμεις του ΟΗΕ θα καταλάβουν τα Ιεροσόλυμα που θα ορισθούν σαν η ουδέτερη πόλη της ειρήνης όλων των λαών. Τότε θα αποδειχθεί ότι κουμάντο δεν κάνουν οι Εβραίοι αλλά εκείνοι που όπως λέει η Αποκάλυψη λένε ότι είναι Εβραίοι, αλλά δεν είναι.
Το Ισραήλ θα κατέχει τα εδάφη που οι διεθνείς συνθήκες του έχουν δώσει και σήμερα. Το ίδιο και οι Παλαιστίνιοι. Το μήλον της έριδος όμως, η πόλη των Ιεροσολύμων, θα ανήκει στον ΟΗΕ.
Με δεδομένο το ότι ούτε οι Εβραίοι, ούτε οι Παλαιστίνιοι θα δεχθούν να παραχωρήσουν την ιερή πόλη που θεωρούν πρωτεύουσά τους, στον «αντίπαλο» , ο ΟΗΕ θα ορίσει ότι η πόλη που είναι σημαντική και για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, θα ανήκει σε όλο τον κόσμο σαν σύμβολο, όπως είπαμε και πριν, της παγκόσμιας ειρήνης. Της παγκόσμιας ειρήνης του Αντιχρίστου.
Εκεί θα χτιστεί και ο Ναός στον ένα Θεό, που οι πιστοί της κάθε θρησκείας θα θεωρήσουν ότι αναφέρεται στον δικό τους Θεό. Οι Εβραίοι θα θεωρήσουν ότι είναι ο τρίτος ναός του Σολομώντος, οι Μουσουλμάνοι ότι είναι το νέο τέμενος του Ομάρ και οι Χριστιανοί ότι είναι ο ναός του Θεού τον οποίο στο κάτω κάτω, είχε επισκεφθεί και ο ίδιος ο Χριστός.
Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ λοιπόν και υπό την εποπτεία της μεγάλης προσωπικότητας που θα έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο μαζί με τον δίδυμο αδελφό του (τον κλώνο) και θα διαφημίζεται σαν ο εν δυνάμει παγκόσμιος ηγέτης που έχει το σθένος και το σχέδιο για να σώσει τον πλανήτη από την πολλαπλής μορφής κρίση στην οποία έχει εισέλθει, θα χτιστεί ο τρίτος ναός του Σολομώντος.
Σ΄αυτόν το ναό του ενός Θεού, θα χρισθεί και παγκόσμιος μονάρχης ο Αντίχριστος. Ο ναός έχει ήδη προκατασκευασθεί στη Νεβάδα και τα τμήματά του βρίσκονται από το 2005 στο Ισραήλ. Είχαν ναυλωθεί μάλιστα και ρωσικά Αντόνωφ για να μεταφέρουν τους δύο τεράστιους κίονες της εισόδου, που αποτελούνται από ένα μασίφ κομάτι ο κάθε ένας.
Την πληροφορία αποκαλύπτουμε επειδή θα αρχίσει σιγά σιγά να ακούγεται. Σημειώστε τα λόγια μας και θα τα θυμηθείτε”.
Να λοιπόν που ήρθε πολύ γρήγορα η ώρα να τα θυμηθείτε.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
ΠΗΓΗ

ΤΟΥΛΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ Α Τ Ι Α ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Advertisement

ΤΟΥΛΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ Α Τ Ι Α ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Μην πιστεύετε ό, τι η κύρια ροή πολυμέσων σας λέει, έστω και αν είναι αλήθεια, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι να σας απομακρύνει από την αλήθεια Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ο κόσμος μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Αυτό είναι το ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να καταλάβουμε μόνοι μας. Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει. Κατακτήστε τον νου σας.Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν…
Τα δικά μας ματιά παραμονεύουν Παντού.
ΠΗΓΗ

Πολυ ισχυρη δυναμη των ΗΠΑ με σκαφη και Πεζοναυτες κατεπλευσε τη νυχτα στην Διωρυγα του Σουεζ…

Advertisement

Image“Για καλό και για κακό”, όπως λέει η λαϊκή παροιμία από χθες το βράδυ ισχυρή μοίρα του αμερικανικού 6ου Στόλου και μεγάλη δύναμη Αμερικανών πεζονταυτών,  για την ακρίβεια το 26ο Εκστρατευτικό Σώμα των US Marines προσέγγισαν την Διώρυγα του Σουέζ, για να διασφαλίσουν την κρίσιμη για την παγκόσμια γωστρατηγική επικοινωνία περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν πως η κρίση στην Αίγυπτο μπορεί να βρεθεί σύντομα εκτός ελέγχου. Η αμερικανική δύναμη αποτελείται από τη δύναμη μάχης του USS Kearsarge – συνολικά έξι πολεμικά πλοία, ενώ σπεύδει και το αεροπλανοφόρο CVN-65 Enterprize. Το ελικοπτεροφόρο μεταφέρει 2.200 πεζοναύτες του 26ου Εκστρατευτικού Σώματος των Πεζοναυτών,  το οποίο έχει ενισχυθεί από δύο τάγματα ειδικών δυνάμεων.
Στον στολίσκο ανήκει και ένα υποβρύχιο, το USS Scranton, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη στήριξη ενεργειών ειδικών δυνάμεων. Η δύναμη κρούσης των ΗΠΑ έχει αναλάβει θέση σε ένα στρατηγικό σημείο ανάμεσα στη δυτική όχθη της Διώρυγας του Σουέζ και την ανατολική όχθη του Σινά.
ΠΗΓΗ

Η ζωή και η Κοσμική Σύνδεση μας

Advertisement

Είμαστε πραγματικά άνθρωποι  που ζουν σε μια πολύ συναρπαστική στιγμή στη γη αυτή τη στιγμή. Εμείς, ως άνθρωποι έχουμε ζήσει πολλά και διαφορετικά επίπεδα συνείδησης. Σύμφωνα με τους αρχαίους Μάγια υπολογίζει σε κάτι σαν αυτό:

16,4 δισεκατομμύρια π.Χ.
= = Ύλη Κυτταρικής
819.998.000 π.Χ.
= Συγκρότημα Ζωή = Ατομική
40.998.000 π.Χ.  
= Monkeys Οικογένεια =
2.048.000 π.Χ.    
= Άνθρωποι = Tribal
100.500 π.Χ.       
= Γλώσσα = Πολιτιστικές
3115 π.Χ.            
= Γράφοντας = Εθνική
1755 μ.Χ.           
= Βιομηχανοποίησης = Πλανητικού
4 Γενάρη του 1999         
= IT επανάσταση = Γαλαξιακό
10 Φεβρουαρίου του 2011    
= Μετασχηματισμού = Κοσμική

Έτσι όπως μπορείτε να δείτε τώρα που έρχονται σε κύκλο μετασχηματισμού η οποία με τη σειρά της αύξηση του επιπέδου της ανθρώπινης συνείδησης σε ένα κοσμικό επίπεδο. Τώρα, το κλειδί εδώ είναι, τι σημαίνει να είναι σε ένα κοσμικό επίπεδο συνείδησης; Θα επανέλθω στο θέμα αυτό.

Αυτό που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που να υποστηρίζουν το γεγονός ότι πλησιάζουμε σε αυτή, σε ένα κύκλο μετασχηματισμού της κοσμικής συνείδησης. Για να ξεκινήσουμε, με το μυστήριο του αρχαίου Sumerian, γραφές που έχουν μεταφραστεί από τις σφηνοειδείς πήλινες πινακίδες και ρίχνουν φως σε αυτές που υπηρετούν τον άνθρωπο σε όλες τις σύγχρονες θρησκείες ξεκίνησε , και όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν δώσει  προσοχή. Μιλούν δε των όντων του πλανήτη δημιουργώντας τη γη, τους ανθρώπους και όλα τα άλλα. Αυτό από μόνο του είναι η μετατόπιση συνείδησης και αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την προέλευση των ανθρώπων.

ΕΝΤΑΞΕΙ, έτσι επιτρέψτε μου να θέσουμε το εξής ερώτημα. Αν ένα ον δεν είναι αυτού του κόσμου, που σημαίνει γη, τότε εξ ορισμού ποια είναι αυτά; Αν ένα ον που δεν γεννήθηκε, ή άρχισε στη γη, τότε ναι, αυτό σημαίνει ότι είναι είναι μια εξωγήινη οντότητα. Περιμένετε! Είμαι εγώ λέγοντας “ο Θεός” είναι ένας αλλοδαπός , ναι. Οποιοδήποτε αισθανόμενο ον που δεν είναι αυτής της γης είναι μια εξωγήινη οντότητα.

Εξωγήινη ζωή: ορίζεται ως η ζωή που δεν προέρχονται από τη Γη. Πιθανές μορφές εξωγήινης ζωής σειρά από απλά βακτήρια-όπως οργανισμών για Sapient όντα πολύ πιο προηγμένα από τους ανθρώπους. Είναι άγνωστο αν αυτές οι μορφές ζωής υπάρχουν ή υπήρξε ποτέ.
-Wikipedia

Έτσι, σύμφωνα με την Wikipedia είναι γνωστό αν ο «Θεός» υπάρχει ή υπήρξε ποτέ.

Εάν το σκεφτείτε, κάθε πρόσωπο που πιστεύει σε έναν «Θεό» στην πραγματικότητα προσεύχεται σε μια εξωγήινη μορφή ζωής. Ή ακόμα και ένα καλύτερο τρόπο για να το θέσω, λατρεύοντας αλλοδαπών οντότητες !!!!!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη σκέφτονται να εγκαταλείψουνε την πεποίθηση ότι υπάρχει ένα ΟΝ ” Ισχυρός Θεός” ο οποίος έκανε τα πάντα από τη Γη στο Σύμπαν. Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η οργανωμένη θρησκεία μπορεί να έχει περισσότερο αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία, και στη συνέχεια, μια θετική εξέταση πόσοι πόλεμοι έχουν διεξαχθεί στο όνομα του «Θεού». Κατά τη γνώμη μου, δεν θα υπάρξει ειρήνη στη γη μέχρι η μάζα της οργανωμένης θρησκείας να καταργείθει και η πραγματική αλήθεια για την προέλευση της ανθρωπότητας να είναι στιγματισμένη. Τότε και μόνο τότε θα έχουμε παγκόσμια ειρήνη και είναι δυνατή, διότι κανείς δεν θα έχει ανάγκη να ανταγωνίζονται για το ποιού η θρησκεία είναι η αληθινή θρησκεία, και ποιος θεός είναι ο μόνος αληθινός θεός. Το συναρπαστικό πράγμα είναι, ότι ο χρόνος είναι τώρα είναι επάνω σε μας.

Τώρα, γιατί το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν σε μια συγκεκριμένη θρησκεία και έναν πανίσχυρο «Θεό», σε όλο τον κόσμο αυτοί οι άνθρωποι έρχονται σε νέα συμπεράσματα σε ότι μας δίνει η ζωή, η συνείδηση, τι είναι ζωή, και τι συμβαίνει μετά όταν πεθάνουμε. Πάρτε τον πρώτο νόμο της θερμικής δυναμικής για παράδειγμα, αναφέρει ότι “η ενέργεια ποτέ δεν μπορεί να δημιουργηθεί ούτε μπορεί ποτέ να καταστραφεί, το μόνο που μπορεί είναι να μεταμορφωθεί”. «Ανθρώπινα θερμοδυναμικής» ήταν ένας όρος που επινοήθηκε το 1893 από τον Άγγλο μηχανικό Bryan Donkin. Όταν ορίζεται από άλλους ανθρώπους, είναι λιγότερο ή περισσότερο? Την μαθηματική έκφραση του πώς η ανθρώπινη δραστηριότητα λειτουργεί σύμφωνα με ένα σύνολο νόμων που βασίζεται στη σχέση της θερμότητας, το χρόνο και την ενέργεια. Το ένα πράγμα που κανείς δεν τολμά να πει το οποίο θα πρέπει να παραμείνει αληθινό είναι το γεγονός ότι η ίδια ενέργεια που σου δίνει η ζωή, το σκυλί σας, η γάτα σας, χρυσόψαρο σας, είναι όλα τα μεγαλύτερα καλά στη γη, το ηλιακό σύστημα, το γαλαξία μας και ολόκληρο το σύμπαν. Οπότε ναι, πιστεύω ότι όλοι η συνείδηση είναι μεγαλύτερη από το ίδιο το σύμπαν, διότι πιστεύω ότι η συνείδηση είναι η ενέργεια που μας δίνει ζωή. Πρέπει να είναι, ο πρώτος νόμος της θερμικής δυναμικής και να είναι αλήθεια. Θα σήμαινε ότι είναι ένα επιστημονικό γεγονός. Ναι.

Οι εξελίξεις στην επιστήμη έχουν αρχίσει να αποδεικνύουν ότι ζούμε σε ένα πολυδιάστατο σύμπαν. Οι άνθρωποι που μέσα από πολλές πρακτικές και  μέρη του διαλογισμού, όπως βουδιστής μοναχός, έχουν επίγνωση αυτού του πολυδιάστατου Σύμπαντος για πολύ καιρό. Τώρα όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν ακριβώς να κατανοήσουμε τι σημαίνει να ταξιδέψει πνευματικά στο πολυδιάστατο σύμπαν που ζούμε μέσα,. Αυτή είναι η μεταμόρφωση.

Μερικοί άνθρωποι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αλλοδαποί ή εξωγήινοι έχουν την αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο πάντα από την αρχή του χρόνου μέσα από τη συνειδητή μας και αυτό είναι όλη μας η επίγνωση του γεγονότος ότι είναι οι εξωγήινοι. Τώρα ας σκεφτούμε για ένα λεπτό, το σύμπαν και τα πάντα σε αυτό σε όλες τις συχνότητες. Πολλές πολλές διαφορετικές συχνότητες. Ασύρματη σύνδεση Internet είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τι μπορεί να μεταφερθεί μέσω των συχνοτήτων και αυτό δείχνει πόσο συγκεκριμένα και περίπλοκα οι συχνότητες μπορεί να είναι. Τώρα φανταστείτε μια φυλή με αισθανόμενα όντα, σε μια τέτοια συχνότητα, όπου οι διαστάσεις τους, θα μπορούσαν να είναι στο ίδιο σημείο στο σύμπαν, όπως στη γη, αλλά δεν μπορεί να το δει. Δεν μπορεί να τις αγγίξει ακόμη. Αισθανόμενα όντα, ορισμένα από τα οποία είναι θετικά και άλλα που είναι αρνητικά, αναζητώντας έναν υποδοχέα για την προσαρμογή με σένα. Οι υποδοχείς αυτοί τα μυαλά των ανθρώπων μας. Σκεφτείτε το γεγονός ότι γνωρίζουμε τόσα λίγα για τον εγκέφαλο, και το γεγονός που χρησιμοποιούμε τόσο λίγο από αυτό. Γιατί; Αυτό παραμένει ακόμα ένα μυστήριο. Ή, θέτω ότι το έργο μας ως υποδοχείς ή οι κεραίες που μεταδίδουν και λαμβάνουν όχι μόνο μηνύματα, αλλά να φιλοξενήσουν εξωγήινα-αισθανόμενα όντα από όλο τον κόσμο. Μπορείς να εξηγήσεις το λόγο για τον οποίο δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι στη γη να είναι ακριβώς όμοιοι. Μπορείς επίσης να εξηγήσεις γιατί οι άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο παράλογοι και αδιανόητοι, και να κάνουν άσχημα πράγματα.

Καταλαβαίνω ότι το σενάριο αυτό φαίνεται ριζοσπαστικό, και εξαιρετικά τραβηγμένο για ορισμένους. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, αυτό είναι απολύτως η λογική, να επιστρέφουν στη νέα εποχή της κοσμικής του μετασχηματισμού, αυτό είναι ακριβώς αυτό που σκέφτονται οι Μάγια . Αυτό το ανθρώπινο μυαλό ως μια παγκόσμια κλίμακα τα είδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν γνώση αυτών των ιδεών, και επιστημονικά φαίνεται να είναι ορθή. Η ιδέα ότι ζούμε σε ένα πολυδιάστατο σύμπαν και μας η συνείδηση συνδέεται άμεσα με αυτό και ανά πάσα στιγμή, με ένα εκπαιδευμένο μυαλό μας  δίνει  ζωή-δύναμη, ψυχή ή οτιδήποτε άλλο να καλέσουμε στη συνείδησή μας, μπορούν να ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις σε όλο το σύμπαν σε μια στιγμή.

Μόλις είστε σε θέση να ξεπεράσετε το γεγονός για τη ζωή ,τι είναι φυσικό, ένα σύνολο άλλο σύμπαν σας περιμένει στην άλλη πλευρά. Δεν λέω για εσάς ότι πρέπει να πεθάνουμε για να ζήσουν αυτή την άλλη διάσταση, πιστεύω ότι είναι τόσο απλό όσο με έναν με εκπαιδευμένο μυαλό. Αν και είναι η εκπαίδευση του νου γίνεται δύσκολη.

Ας μιλήσουμε για τα άτομα για μια στιγμή. Το άτομο είναι το βασικό δομικό στοιχείο των πάντων, ή αυτό που οι επιστήμονες ήθελα να πουν “ύλη”. Κάθε ένα αντικείμενο αποτελείται από άτομα. Το σώμα σας έχει άτομα, υδρογόνο, οξυγόνο, σίδηρο, χαλκό, και το ήλιο και είναι όλα κατασκευασμένα από άτομα. Όμως, τα άτομα είναι μόλις περίπου το 99% του κενού χώρου. Πώς μπορεί αυτό να είναι, ο κενός χώρος; Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν αυτό ως κοινή γνώση, αλλά σταθερά το θεωρούμε δεδομένο. Σίγουρα τα άτομα είναι 99% σε άδειο χώρο, αλλά ξέρεις κάτι; Ο λόγος που φαίνονται αρκετά σταθεροί οι βράχοι φαίνεται να είναι αρκετά σκληροί, και τα μεταλλικά αντικείμενα φαίνονται να είναι αρκετά συμπαγής. Το γεγονός παραμένει όμως, τα άτομα είναι κυρίως σε κενό χώρο.

Εάν τα άτομα είναι 99%  σε κενό χώρο, τότε αυτό σημαίνει μόνο ένα τοις εκατό είναι φυσικό, και αυτό είναι αρκετό για να χτίσει τεράστιους ουρανοξύστες από  μέταλλο, iPhones, τα αεροπλάνα της γης και τα πάντα σε αυτό. Αλλά τι γίνεται με όλα αυτά σε κενό χώρο; Τι συμβαίνει σε αυτό το χώρο; Μια άλλη διάσταση ίσως; Πολλαπλές διαστάσεις ίσως;

Καθαρίστε το μυαλό σας και προσπαθήστε να φανταστείτε τη συνείδηση σας που ταξιδεύει σε μία μη-ψυχική διάσταση χωρίς να πηγαίνεις κάπου. Μόνο που σε αυτή την άλλη διάσταση θα είναι στο ίδιο σημείο στο σύμπαν, όπως στη γη, αλλά γη δεν θα είναι εκεί. Αυτό θα μετασχηματισμό σας στο σύμπαν με την είσοδο σε αυτή την άλλη διάσταση. Τι θα συμβεί αν, τώρα κρατήσει ένα ανοικτό μυαλό, είστε σε θέση να πάρετε τα άτομα που αποτελούν φυσική του εαυτό σας για να αντηχήσει σε μια τέτοια συχνότητα όπου ολόκληρο το σώμα σας ήταν να εισαγάγετε αυτή την άλλη διάσταση. Πουφ, θα διαλύσει σε τίποτα σε αυτό το φυσικό επίπεδο και θα έχετε μετατραπεί σε Κόσμο. Μπορείτε τώρα να καταλάβετε ότι θα είναι μια κοσμική οντότητα όπου οι κανόνες της φυσικής δεν ισχύουν πλέον, και ο χρόνος και ο χώρος θα καταστεί άνευ αντικειμένου.

 Είναι αυτή η αντίληψη ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν αρχίσει να κατανοούν. Αυτό είναι που πιστεύω ότι οι Μάγιας λένε, όπως η μετατροπή στην κοσμική ηλικία. Έχουμε φθάσει στο σημείο του χρόνου γραμμή της ανθρωπότητας, όπου η κατανόηση της ζωής μας και κοσμική σύνδεση μας το μετατρέπουν σε μια νέα εποχή της συνείδησης, όπου οι άνθρωποι, για πρώτη φορά σε μαζική κλίμακα έχουν μια βαθιά κατανόηση του πολυδιάστατου κόσμου που ζούμε.

Νερό στο πρόσφατο παρελθόν του Άρη δείχνουν φωτογραφίες ευρωπαϊκού διαστημικού βολιστήρα

Advertisement

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του προγράμματος εξερεύνησης του πλανήτη Άρη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος ESA ο κόκκινος πλανήτης είναι πολύ πιθανό στο παρελθόν να φιλοξενούσε νερό στην επιφάνειά του. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ύστερα από φωτογραφίες που έστειλε στη Γη, ο ευρωπαϊκός διαστημικός βολιστήρας Mars Express ενός τεράστιου σε έκταση κρατήρα με πλάτος 460 χιλιόμετρα στον οποίο απεικονίζονται ιζήματα με σκούρα απόχρωση. Εξετάζοντας τις σκουρόχρωμες αυτές περιοχές στον κρατήρα Schiaparelli  -που πήρε το όνομά του από τον ιταλό αστρονόμο Giovanni Schiaparelli ο οποίος το 1877 δημιούργησε ένα από τους πρώτους χάρτες της επιφάνειας του Άρη- βρήκαν πως την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και στη Γη, περιοχές που έχουν φωτογραφηθεί από δορυφόρους όπου πριν υπήρχαν λίμνες, καθώς η σταδιακή εξάτμιση του νερού. δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ιζημάτων.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που επιστήμονες κάνουν αναφορά για το «υγρό» παρελθόν του Άρη, αλλά αυτή τη φορά θεωρούν πως αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις φωτογραφίες του Mars Express. 

ΠΗΓΗ

Χάθηκε ψάχνοντας την Κιβωτό του Νώε

Advertisement

Ένας Βρετανός, ο Donald Mackenzie, εξαφανίστηκε σε ερευνητική αποστολή στο όρος Αραράτ στην Τουρκία.

Ο 47χρονος άνδρας εδώ και χρόνια ψάχνει παθιασμένα την Κιβωτό του Νώε, που σύμφωνα με την Βίβλο στάθηκε στην κορυφή του όρους Αραράτ, μετά τον κατακλυσμό.

Γι’ αυτό κάθε χρόνο ο Mackenzie επέστρεφε για να συνεχίσει την αναζήτησή του από εκεί που είχε σταματήσει την προηγούμενη χρονιά.

Ειδικά φέτος, ξεκίνησε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος το ταξίδι του, αφού ένα γκρουπ Κινέζων ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε απομεινάρια της Κιβωτού, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το σημείο που είχε αφήσει την περσινή του αναζήτηση.

Η μητέρα του ιδιαίτερα ανήσυχη, καθώς ο γιος της δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τα τέλη Σεπτέμβρη, επικοινώνησε με την Ιντερπόλ που ξεκίνησε έρευνες για την εξαφάνισή του.

Η Margaret Mackenzie περιγράφει τον γιο της σαν έναν ατρόμητο και πολυμήχανο άνθρωπο και γι’ αυτό ελπίζει ότι θα βρεθεί σώος ο Donald.

ΠΗΓΗ

Αστεροειδής πλησιάζει αύριο τη Γη

Advertisement

Μικρός αστεροειδής μεγέθους περίπου 10 με 12 μέτρα θα περάσει αύριο το πρωί, κοντά από τη Γη.

Το ουράνιο αντικείμενο που φέρει το όνομα 2010 TD54, εντοπίστηκε από το παρατηρητήριο του Μάουντ Λέμον της Αριζόνα των ΗΠΑ. Θα περάσει στις 14:45 τοπική ώρα σε απόσταση 50.600 χιλιομέτρων από τη Γη. Η απόσταση αυτή είναι περίπου το ένα όγδοο της απόστασης Γης-Σελήνης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο αστεροειδής αν είχε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, είναι τόσο μικρός, που θα καιγόταν εντελώς.
 
Από ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ

Σήμερα & αύριο θα “βρέξει”… αστέρια!

Advertisement

Για μια ακόμη χρονιά, οι «Περσείδες», οι πολυπληθείς διάττοντες αστέρες, δίνουν το ραντεβού με τους ουρανούς της Γης. Το μοναδικό υπερθέαμα της «βροχής από πεφταστέρια» θα βρίσκεται στο αποκορύφωμά του τη νύχτα της Πέμπτης και της Παρασκευής, οπότε ο ουρανός θα γεμίσει διάττοντες αστέρες!

Στην Ελλάδα το θέαμα θα είναι ορατό, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική. Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα, αν και μερικές φορές διαψεύδονται οι προσδοκίες των θεατών που ξενυχτούν.
Φέτος το φαινόμενο συνδυάζεται με μια σύγκλιση πλανητών, που θα είναι ορατή μετά τη δύση του ηλίου και μέχρι τις 10 το βράδυ, όταν η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Άρης και η Σελήνη (ένα μέρος της) θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα κύκλο διαμέτρου περίπου 10 μοιρών.

Η εκτίμηση της NASA για την πτώση των μετεώρων!

Οι ειδικοί πάντως της NASA, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, εκτιμούν ότι πρέπει να αναμένεται πτώση μετεώρων με μέσο ρυθμό 50-80 την ώρα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μετά το 2007 υπάρχουν καλύτερες συνθήκες από ποτέ για την παρακολούθηση του φαινομένου, κυρίως από σκοτεινές περιοχές στην εξοχή, ώστε να μην παρεμβάλλεται η φωταύγεια των πόλεων.

Περσείδες: μία ουράνια αυταπάτη!

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτό είναι μια οπτική αυταπάτη. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και λοιπά υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο. Αυτό που παρατηρούμε είναι στην πραγματικότητα τα σωματίδια σκόνης και βράχων που άφησε στο πέρασμά του μέσα από το ηλιακό σύστημα ο κομήτης αυτός.
Και καθώς η γη περνά μέσα από το νέφος των σωματιδίων αυτών, υπό τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, λαμβάνει χώρα στο νυχτερινό ουρανό το σχετικό φαντασμαγορικό θέαμα.

Τα “πεφταστέρια”

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά.

Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60χλμ/δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Πηγή: www.tanea.gr

Νέα ανακάλυψη: “ανάποδη” περιστροφή πλανητών

Advertisement

Ο κανόνας που θέλει τους πλανήτες να περιφέρονται όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, ακολουθώντας την περιστροφή του μητρικού τους άστρου, φαίνεται να ανατρέπεται από την ανακάλυψη εννέα εξωπλανητών που περιφέρονται ανάποδα.

Στο δικό μας Ηλιακό Σύστημα, και οι οκτώ πλανήτες περιφέρονται με την ίδια φορά και σχεδόν στο ίδιο επίπεδο (το επίπεδο της εκλειπτικής), ακολουθώντας τη φορά της περιστροφής του Ήλιου.

Οι αστρονόμοι πιστεύουν σήμερα ότι το ίδιο συμβαίνει και με άλλα πλανητικά συστήματα: κάθε άστρο και οι πλανήτες του σχηματίζονται από τον ίδιο αρχικό δίσκο αερίου και σκόνης, και για το λόγο αυτό τείνουν να περιστρέφονται και να περιφέρονται προς την ίδια κατεύθυνση.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η αρχική διαμόρφωση σταδιακά αλλάζει σε πολλά πλανητικά συστήματα. Διεθνής ερευνητική ομάδα αναφέρει τώρα ότι ανακάλυψε εννέα μακρινούς πλανήτες που γυρίζουν ανάποδα από τα μητρικά τους άστρα.

«Ρίχνουμε μια πραγματική βόμβα στο ερευνητικό πεδίο των εξωπλανητών» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αμάουρι Τριόντ του Παρατηρητηρίου της Γενεύης.

«Τα νέα αποτελέσματα πραγματικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή σκέψη, σύμφωνα με την οποία οι πλανήτες πάντα περιφέρονται προς την ίδια κατεύθυνση που περιστρέφεται το άστρο» πρόσθεσε ο Αντριου Κάμερον του Πανεπιστημίου Σεν Αντριους του Εδιμβούργου.

Η έρευνά τους δεν έχει ακόμα υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο, παρουσιάζεται όμως αυτή την εβδομάδα σε συνέδριο της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας στη Γλασκώβη.

Στη συγκεκριμένη μελέτη οι αστρονόμοι εξέτασαν 27 εξωπλανήτες που είχαν ανακαλυφθεί με άμεσες και όχι έμμεσες παρατηρήσεις. Οι υπολογισμοί έδειξαν ότι εννέα από αυτούς περιφέρονται «ανάποδα».

Και οι εννέα ανάποδοι εξωπλανήτες αποτελούνται από αέρια, όπως ο Δίας, είναι όμως ακόμα μεγαλύτεροι και περιέργως βρίσκονται πολύ κοντά στα μητρικά τους άστρα.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτοί οι αέριοι γίγαντες αρχικά σχηματίστηκαν σε σχετικά μεγάλη απόσταση από το άστρο και περιφέρονταν προς την ίδια κατεύθυνση, όπως ο Δίας.

Πιθανότατα οι τροχιές τους μεταβλήθηκαν αργότερα λόγω της βαρυτικής έλξης άλλων πλανητών ή ακόμα και άλλων άστρων. Τελικά, έπειτα από δισεκατομμύρια χρόνια, κατέληξαν σε παράξενες, σχεδόν τυχαίες τροχιές που δεν ακολουθούν τον κανόνα.

Οι «ανάποδοι» πλανήτες φαίνεται πως δεν είναι σπάνιοι στο Γαλαξία μας, και αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

Οι αέριοι γίγαντες που κινούνται σε απομακρυσμένες τροχιές, όπως ο Δίας, προστατεύουν τους εσωτερικούς πλανήτες όπως τη Γη από τους εισερχόμενους αστεροειδείς και κομήτες.

Όταν όμως πλησιάσουν πολύ το μητρικό άστρο μετατρέπονται από προστάτες σε καταστροφείς, καθώς «καταπίνουν» τους μικρότερους πλανήτες που βρίσκουν στο διάβα τους.

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Advertisement

Πριν λίγα χρόνια, στην Ελλάδα αποσύρθηκε από την τηλεόραση η διαφήμιση μιας πολύ γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας για τον εξής λόγο: παρουσίαζε ένα μικρό κοριτσάκι να τρέχει προς τη μητέρα που ήταν έτοιμη να το αγκαλιάσει σφιχτά. Μετά από την εξέταση του φιλμ ανακαλύφθηκε η ύπαρξη εμβόλιμων καρέ όπου είχαν σκηνές πολέμου με νεκρούς και τραυματίες με πρόσωπα παραμορφωμένα κτλ. Η «Επιτροπή Ελέγχου Διαφημίσεων» αποφάνθηκε πως τα παρεμβαλλόμενα καρέ, δημιουργούσαν ένα αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στο θεατή, προκειμένου να νιώσει την ανάγκη ασφάλισής του από τη συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία.
Σήμερα που πλήθυναν τα μέσα επικοινωνίας, πύκνωσαν οι ιδέες και αυξήθηκαν τα κάθε λογής συμφέροντα, έχουμε κυριολεκτικά κατακλυσθεί από ενα συρφετό μηνυμάτων για οτιδήποτε. Άλλα στοχεύουν την τσέπη μας, άλλα το πνεύμα μας. Απευθύνονται στην κάθε ηλικία, μα περισσότερο στη νεολαία. Για τη μετάδοσή τους χρησιμοποιούνται όλες οι μέθοδοι, κάθε επίτευγμα της τεχνικής. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά τους είναι σχετική. Και αυτό γιατί απευθύνονται στο ενσυνείδητό μας οπότε ο καθένας μπορεί να τα σκεφθεί, να τα κριτικάρει, να τα ερευνήσει σε βάθος και στη συνέχεια να τα δεχθεί ή να τα απορρίψει, ανάλογα με το πόσο σωστά, ενημερωμένος και πληροφορημένος, είναι αυτός. Βέβαια οι απληροφόρητοι και οι μη σωστά σκεπτόμενοι μπορούν να παρασυρθούν. Αλλά και αυτοί μετά το πάθημά τους, μπορούν να αλλάξουν στάση. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον…

Όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ή εταιρίες που θέλουν οπωσδήποτε να πετύχουν το σκοπό τους. Θέλουν το μήνυμα τους να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμούν πάση θυσία. Ακόμα και αν αυτό είναι σκοτεινό και φοβερό. Και επειδή είναι αδύνατο να επιτευχθεί όταν απευθύνονται στο ενσυνείδητό μας, σκέφτηκαν να απευθυνθούν στο υποσυνείδητό μας. Εκεί πια το αποτέλεσμα του μηνύματός τους θα είναι σίγουρο, βέβαιο και άμεσο. Πως όμως με ποιο τρόπο;

Τι είναι τα υποσυνείδητα μηνύματα;

Τα μηνύματα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μηνύματα που εκπέμπονται την ώρα που «παίζεται» και ακούγεται ο δίσκος ή η κασέτα ή η κινηματογραφική – τηλεοπτική ταινία, χωρίς να ακούγονται ή να βλέπονται συνειδητά, συλλαμβάνονται όμως και γίνονται αντιληπτά από το υποσυνείδητο. Γιατί το μήνυμα που στέλνεται στον ακροατή ή θεατή χωρίς καν να το αντιληφθεί με τις αισθήσεις του άμεσα. Οπότε η ενσυνείδητη γνώση και θέλησή του μη διακρίνοντάς το δεν μπορεί να το αναλύσει, να το κρίνει έτσι ώστε να το δεχθεί ή να το απορρίψει. Ωστόσο αυτό έχει καταγραφεί μυστικά στο υποσυνείδητο, σαν σε κάποιο αρχείο στον υπολογιστή μας. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, έχουμε σαφώς παραβίαση της ελευθερίας, της λογικής, της συνείδησης και τέλος της όλης προσωπικότητας του ατόμου. Είναι μια αθέμιτη μέθοδος με την οποία επιχειρείται και στο τέλος εύκολα κατορθώνεται η λεγόμενη πλύση εγκεφάλου, όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω. Τα υποσυνείδητα μηνύματα μεταδίδονται με κάθε μέσο, ακουστικό, οπτικό ή και έντυπο ακόμη.

Η ιστορία τους φαίνεται ότι άρχισε το 1956 από κάποιον James Vicory στις ΗΠΑ και την εταιρεία του «Subliminal Projection Company», προκειμένου να πουλήσει την ανακάλυψή του. Είχε βρει το εξής τέχνασμα. Στην οθόνη του κινηματογράφου, κάθε 150 sec και μόνο για κάθε 1/8 του sec θα προβαλλόταν το μήνυμα που επιθυμούσε ο πελάτης, με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων. Η διαφήμιση, όπως γίνεται φανερό, θα γινόταν, χωρίς καν το κοινό να καταλάβει το παραμικρό. Πραγματικά, κατά τη διάρκεια προβολής κινηματογραφικών ταινιών, κατόρθωσαν να παρεμβάλουν οπτικά υποσυνείδητα μηνύματα του τύπου «ΦΑΕ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ», «ΠΙΕΣ COCA-COLA». Σε στατιστικές που αργότερα έγιναν στα κυλικεία των κινηματογράφων και σε μεγάλους αριθμού θεατών (περί 25.000) διαπιστώθηκε αύξηση της κατανάλωσης ποπ-κόρν κατά 57,5% και της COCA-COLA κατά 18%.

Ένα χρόνο αργότερα το 1957 δημιουργήθηκε και άλλη εταιρεία στις ΗΠΑ η «Precoy Process and Equipment Corporation» με βασικό της σκοπό την τοποθέτηση υποσυνείδητων μηνυμάτων σε ταινίες καθώς και σε μουσικές εκπομπές. Αυτοί κάνανε αίτηση και για ευρεσιτεχνία. Το ίδιο έτος στο Σικάγο, ραδιοφωνικός σταθμός πωλούσε το χρόνο για διαφημίσεις με υποσυνείδητα μηνύματα για 1.000 δολάρια.

Επίσης την ίδια εποχή στη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ, κάποιος καθηγητής Δρ. Χολ. Μπέκερ ο οποίος κατείχε εξέχουσα θέση στο Πανεπιστήμιο Τολέϊν για 24 χρόνια δούλεψε πάνω σε μια εφεύρεση, ενώ είχε λάβει ένα τεράστιο ποσό για την εποχή ως ερευνητικό κεφάλαιο. Το σχέδιο ήταν να χρησιμοποιήσει την επινόησή του, για την προβολή υποσυνείδητων μηνυμάτων για το δημόσιο συμφέρον. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών εκπομπών προβαλλόταν μηνύματα του τύπου «Να οδηγείτε προσεκτικά». Η προσπάθεια αυτή όμως αυτή δεν απέδωσε λόγω αντίδρασης του κοινού όταν αυτό έγινε ευρύτερα γνωστό.
Αργότερα το 1968 και για πρώτη φορά στην ιστορία της δισκογραφίας οι Μπητλς χρησιμοποιούσαν σε δίσκους τους υποσυνείδητα μηνύματα, αρχής γενομένης με το «Λευκό Άλμπουμ» τους. Οι «ψίθυροι» του θανάτου του Πωλ, μέλος ως γνωστόν του συγκροτήματος, τους έδωσε μεγαλύτερη δημοσιότητα και είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της φήμης και των πωλήσεων των δίσκων τους. Από τότε τους μιμήθηκαν όλοι σχεδόν οι ροκ αστέρες.
Βέβαια υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις από διάφορους ανθρώπους καθώς και έντυπα μέσα. Περιοδικά, όπως το «New Yorker» που έγραψε χαρακτηριστικά ότι «τα υποσυνείδητα μηνύματα εισέβαλαν στο μυαλό και το διέλυσαν» και το «New Day» του οποίου τα δημοσιεύματα προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο, όταν αποκαλούσε τα υποσυνείδητα μηνύματα «ως την πιο επικίνδυνη εφεύρεση ύστερα από την ατομική βόμβα». Ωστόσο εκείνη την εποχή, και προς μεγάλη έκπληξη όλων, αν και προτάθηκαν σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για το ζήτημα, δεν έγινε τίποτε τελικά. Τα παράπονα εξασθένησαν και η όλη υπόθεση φάνηκε να χάνεται ήσυχα το έτος 1970. Όμως οι ερευνητές, συνέχισαν πυρετωδώς τις έρευνές τους στο συγκεκριμένο τομέα.
Αργότερα το 1973 το περιοδικό «Advertisement» στις ΗΠΑ έγραφε πως η εκεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της «TOYOTA» χρησιμοποιούσε τέτοιου είδους εικόνες για να αυξήσει τις πωλήσεις της. Την ίδια χρονιά τουλάχιστον 13 μεγάλες διαφημιστικές ερευνητικές εταιρίες στη Ν. Υόρκη, Σικάγο και Τορόντο του Καναδά προσέφεραν στους διαφημιστές τρόπους για μετάδοση υποσυνειδήτων μηνυμάτων έναντι αμοιβής.
Νέες διαμαρτυρίες ακολούθησαν, και η επιτροπή ομοσπονδιακών επικοινωνιών των ΗΠΑ διαπίστωσε πως η όλη κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και προειδοποιούσε τους σταθμούς ότι η χρήση τέτοιων τεχνικών είναι «αντίθετη προς το δημόσιο συμφέρον» και ακόμη πως «είτε αποτελεσματικές είτε όχι, τέτοιες αναμεταδόσεις έχουν ως πραγματικό στόχο να εξαπατήσουν».
Το 1974 ένας Καναδός παραγωγός εκπομπών, αποκάλυψε τη χρήση τέτοιων μηνυμάτων, αυτή τη φορά στη «Φωνή της Αμερικής» και στο «Ράδιο της Μόσχας». Τα υποσυνείδητα μηνύματα είχαν μπει και στην υπηρεσία του Ψυχρού Πολέμου.
Το 1978 ο προαναφερθείς ερευνητής Μπέκερ κατασκεύασε ειδικό κασετόφωνο το οποίο είναι ικανό να λαμβάνει, να μιξάρει, και να αναμεταδίδει υλικό από δύο διαφορετικές πηγές, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα το μήνυμα, έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτό μόνο υποσυνείδητα. Η τεχνική χρησιμοποιήθηκε στα πολυκαταστήματα για περιορισμό των κλοπών. Μάλιστα καταγράφηκαν επιτυχίες της τάξεως του 80% στον τομέα ελέγχου των κλοπών, χάρις σ’ αυτή τη μέθοδο, όπου ταυτόχρονα την ώρα που ακουγόταν ευχάριστη μουσική υπήρχε μήνυμα όπως «Να είσαι τίμιος, μην κλέψεις» και αυτό μεταδιδόταν 9.000 φορές στην ώρα. Το περιοδικό «TIME» που εκτίμησε πολύ το τέχνασμα αυτό και σε ένα άρθρο του περιέγραψε λεπτομερώς πως λειτουργεί.
Υποσυνείδητα μηνύματα έφτασαν να χρησιμοποιούνται,και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και χόκεϊ των ΗΠΑ και του Καναδά για να αυξηθούν οι επιτυχίες των ομάδων.
Επίσης υποσυνείδητα μηνύματα χρησιμοποιούσαν ακόμη και οι υποψήφιοι γερουσιαστές των ΗΠΑ, στα δίλεπτα των τηλεοπτικών τους σπότ.
Το 1983 στο Μίτσιγκαν μια μικρή εταιρεία με το όνομα «Stimutech» τελειοποίησε την παραγωγή υποσυνείδητων μηνυμάτων από Computer. Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται και να μεταδίδονται από την τηλεόραση, σε οποιοδήποτε διαφημιστικό σπότ.
Το 1982-83 ήταν και η πρώτη χρονιά που ψηφίστηκαν οι πρώτοι νόμοι προστασίας του κοινού από τα υποσυνείδητα μηνύματα μετά από άσκηση σημαντικών πιέσεων και προσπάθειες ετών.
Η ιστορία και η αποτελεσματικότητά τους.

Προχωρώντας θα δείξω την τεχνική παραγωγής όσο και της μετάδοσης υποσυνείδητων μηνυμάτων. Ανάλογα με το αν έχουμε ακουστικό, οπτικό ή έντυπο μέσο είναι διαφορετική και η τεχνική τους. Επίσης τη δράση τους πάνω μας.

α) Θα αρχίσω με τα ακουστικά μέσα δηλαδή δίσκους, κασέτες κτλ. Στη περίπτωση αυτή για να μεταδοθούν τα υποσυνείδητα μηνύματα, οι φράσεις καταγράφονται αντίστροφα στο δίσκο, οπότε μπορούν να γίνουν αντιληπτές και από τις αισθήσεις μας, όταν ο δίσκος κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση. Είναι σαν να χρησιμοποιούμε καθρέπτη για να διαβάσουμε λέξεις που είναι γραμμένες ανάποδα. Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή ως «ανάστροφη κάλυψη». Έτσι όταν ο δίσκος παίζεται κανονικά, αυτό που αντιλαμβάνεται ο ακροατής με την ακοή του, είναι μόνον το τραγούδι που υπάρχει στο δίσκο και το πολύ πολύ να ακούσει στο σημείο που υπάρχει το υποσυνείδητο μήνυμα κάποιους ακαταλαβίστικους ήχους, σαν γεμίσματα στον ήχο.
Για την καταγραφή των υποσυνείδητων μηνυμάτων στο δίσκο χρησιμοποιούνται οι εξής μέθοδοι:
Η πρώτη αφορά την εγγραφή με πολύ χαμηλές συχνότητες. Έτσι εάν κάποιος δυναμώσει την ένταση του στερεοφωνικού του, τότε το μήνυμα μπορεί να ακουστεί στο βάθος κάπως καθαρά.
Η δεύτερη είναι να εγγραφούν τα μηνύματα σ’ ένα κανάλι ήχου. Έτσι σε κάποιο κανάλι προστίθεται το υποσυνείδητο μήνυμα, και καλύπτεται, από τη μουσική του άλλου καναλιού. Χρησιμοποιώντας το balance είναι δυνατό να απομονωθεί το μήνυμα.
Η τρίτη είναι αυτή με την οποία ηχογραφείται το μήνυμα πάνω στη μουσική, αλλά με τέτοιο τρόπο, που να χρειάζεται να παιχτεί σε διαφορετική ταχύτητα από αυτή που παίζεται ο δίσκος, για να ακουστεί κανονικά. Θα μπορούσε να γίνει έτσι αντιληπτό αν επιβραδύναμε με το δάχτυλό μας ή επιταχύναμε την κίνηση του πλατό του πικάπ.
Η τέταρτη μέθοδος είναι η ανάποδη ηχογράφηση που είναι και η πλέον χρησιμοποιούμενη. Το μήνυμα γράφεται σε μαγνητική ταινία. Παίζουμε αυτή την ταινία ανάποδα και την μεταγράφουμε σε μια άλλη, θα έχουμε έτοιμο το ανάποδο μήνυμα που θα μπορούμε να το προσθέσουμε σε οποιοδήποτε σημείο του τραγουδιού. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται -περισσότερο για εφφέ- σε πλήθος τραγουδιών. Αναφέρω ως παράδειγμα το τραγούδι των Μπήτλς «Rain». Προς το τέλος του τραγουδιού, ακούγονται ακατάληπτοι στίχοι να τραγουδιούνται από κάποια φωνή. Σ’ αυτό το σημείο αν ο δίσκος παιχτεί ανάστροφα, ακούγεται ο Τζών Λένον να λέει κανονικά του στίχους του τραγουδιού. Το ίδιο συμβαίνει και στο τραγούδι «Ανατολίτισσα» της Πωλίνας.
Οι Μπήτλς είχαν δηλώσει τότε, ότι η αντιστροφή αυτή έγινε εντελώς τυχαία.
Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι και ο ρυθμός μετάδοσης της μουσικής μπορεί να ασκήσει επίδραση υποσυνείδητη στην ύπαρξή μας.Ο ρυθμός, για παράδειγμα, της ροκ μουσικής επιδρά στον οργανισμό μας έτσι, που μπορεί να προκαλέσει, αύξηση των καρδιακών παλμών και παράλληλα αύξηση του ποσοστού αδρεναλίνης στο αίμα.
β) Συνεχίζοντας με τα οπτικά μέσα δηλαδή κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές ταινίες. Εδώ κάθε sec κινηματογραφικού φιλμ αναλύεται σε 24 καρέ, πράγμα που εξασφαλίζει φυσιολογική κίνηση στην οθόνη. Αν τα καρέ είναι λιγότερα στο sec, τότε οι κινήσεις των ηθοποιών θα φαίνονται αργές, ή το αντίστροφο. Αν σ’ όλα αυτά τα 24 καρέ αφαιρεθούν π.χ. 3 και αντικατασταθούν με άλλα, το μάτι μας θα αντιληφθεί την παρεμβολή των ξένων καρέ σαν μια στιγμιαία λάμψη διάρκειας μόλις 1/8 του sec (δηλαδή όσος χρόνος απαιτείται για το ανοιγόκλειμα των βλεφάρων μας), ο εγκέφαλος όμως θα σχηματίσει μια γενική ιδέα του περιεχομένου των καρέ αυτών κι επειδή δεν μπορεί να το κατανοήσει θα το περάσει και θα το αποθηκεύσει στο υποσυνείδητο. Να σημειώσουμε, πως για όλα αυτά ο θεατής δεν αντιλαμβάνεται τίποτε. Αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη μέθοδος.Βέβαια η μέθοδος τελειοποιείται π.χ. στο βιντεοκλίπ, εάν χρησιμοποιήσουμε φωτεινά εφφέ. Όσο πιο γρήγορη διαδοχή φωτός –σκότους έχουμε, τόσο αποδυναμώνεται η αίσθηση προσανατολισμού, κρίσης και αντανακλαστικών του θεατή.
γ) Τελειώνοντας θα αναφερθώ στα έντυπα μέσα π.χ. εφημερίδες, περιοδικά, εξώφυλλα δίσκων κτλ. Πολλές δισκογραφικές εταιρείες κολακεύονται να λένε πως πολλά εξώφυλλα δίσκων, είναι πραγματικά έργα τέχνης. Το ίδιο παρατηρείται και με τις διαφημίσεις διαφόρων προϊόντων. Πραγματικά χρειάζεται πολύ τέχνη για να πεις ένα σωρό πράγματα, να μεταδώσεις σε κάθε κατεύθυνση πλήθος μηνυμάτων μέσα από τον περιορισμένο χώρο ενός εξωφύλλου δίσκου ή μιας σελίδας με τη διαφήμιση ενός προϊόντος.
Εδώ με στατική εικόνα το υποσυνείδητο δέχεται εικόνες και παραστάσεις που το μάτι αδυνατεί να συλλάβει. Για παράδειγμα τα εξώφυλλα των δίσκων πάντοτε έχουν κάτι να πουν, ανεξάρτητα απ’ το αν είναι μια συγκεκριμένη φωτογραφία ή ένα αφηρημένο σχήμα. Αν προσέξετε καλά θα δείτε πως μέσα από διάφορες συνθέσεις, σχηματισμούς και χρωματισμούς, δεν λείπουν αναποδογυρισμένα τρίγωνα, πυραμίδες, μαγικοί κύκλοι, κι ένα σωρό άλλα σύμβολα σατανισμού και μαγείας. Μια βόλτα σε κάποιο κοντινό σας δισκοπωλείο θα σας πείσει για όλα τα παραπάνω.
Επίσης είναι απερίγραπτο πράγματι, το τι γίνεται προκειμένου να αγοράσει ο καταναλωτής ένα προϊόν. Στην κυριολεξία «θέλει δεν θέλει». Πως γίνεται αυτό; Πως η διαφήμιση επιδρά μέσω του υποσυνείδητου; Η ψυχολογία έχει αποδείξει πως αυτό γίνεται με 2 τρόπους. Μέσω του ενστίκτου της αναπαραγωγής και μέσω του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης. Αν το μήνυμα που δεχόμαστε από μια διαφήμιση, συνοδεύεται από εικόνες ή φράσεις που σχετίζονται με το sex ή το θάνατο, τότε περνάει στο υποσυνείδητο και καταγράφεται εκεί, χωρίς καν να το αντιληφθούμε. Εξυπακούεται ότι οι φράσεις και οι εικόνες αυτές είναι με πολύ τέχνη κρυμμένες. Γιατί αν ήταν φανερές, η αντίδρασή μας θα ήταν δεδομένη.
Ας δούμε στις διαφάνειες τώρα μερικά παραδείγματα τέτοιων διαφημίσεων.
Για να κατανοηθεί καλύτερα η δράση των υποσυνείδητων μηνυμάτων πάνω μας πρέπει να αναφέρουμε εδώ τι λέει η Ψυχολογία για το υποσυνείδητο του ανθρώπου.Έτσι λοιπόν οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το υποσυνείδητο έχει την ικανότητα να επιλέγει, να ανακατατάσσει και αναδιοργανώνει το υλικό του κι ύστερα να το προσφέρει τροποποιημένο στη συνείδηση, ώστε αυτή να κατορθώνει, χρησιμοποιώντας αυτό το τροποποιημένο υλικό, να αντιμετωπίζει τα διάφορα προβλήματα της ζωής.
Η τεχνική παραγωγής και μετάδοσής τους και η δράση τους πάνω μας.

Άραγε πως είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν κατά τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό; Κατά πρώτον φαίνεται ότι δεν υπάρχει εύκολος τέτοιος τρόπος. Γιατί δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί τι ακούμε ή τι βλέπουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τελικά δεν υπάρχει λύση; Ας μην πούμε όμως κάτι τέτοιο. Γιατί η δράση – αντίδρασή μας, μπορεί να χωριστεί σε 2 κατηγορίες: την ατομική και τη συλλογική – ομαδική.

Ας πάρουμε την πρώτη: Να απορρίψουμε κάθε μουσικό είδος που περιέχει τέτοια υποσυνείδητα μηνύματα, αφού στραφούμε σε εκείνα τα είδη που τα διακρίνουν αποδεδειγμένα οι ανώτεροι προσανατολισμοί και επιδιώξεις, οι πνευματικές αξίες και στόχοι. Αυτή μας η επιλογή αμέσως θα βάζει στην άκρη, την υποκουλτούρα, τα σκουπίδια, και τις απαξίες που λανσάρονται από παντού.
Όσον αφορά τη συλλογική / ομαδική θα πούμε τα εξής:Πρώτον την άσκηση πίεσης για λήψη νομοθετικών μέτρων από την πολιτεία, όπως έγινε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αυτό θα περιγραφεί και αναλυτικότερα, στις επόμενες γραμμές. Δεύτερον το μποϋκοτάρισμα των δίσκων, που συνειδητά ή ασυνείδητα χρησιμοποιούν τέτοια μέσα. Πίσω από όλα είναι το χρήμα, το κέρδος, η δόξα, οι πωλήσεις. Όταν αυτά θιγούν να δείτε πως όλοι οι γνωστοί και άγνωστοι παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας θα ελέγχουν πια την κάθε τους φράση, κανονικά και αντίστροφα, πριν ο δίσκος τους κυκλοφορήσει στην αγορά.
Πως αντιμετωπίζονται; οι ως τώρα ψηφισθέντες νόμοι.

Ας δούμε λοιπόν τι έχουν καταφέρει κάποιοι συνάνθρωποί μας σε άλλες χώρες του κόσμου σ’ αυτό το ζήτημα.

Σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών γράφει μεταξύ άλλων:
«Η πρόσληψη μηνυμάτων που απευθύνονται στο υποσυνείδητο είναι καταδικαστέα. Αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ακόμη «η τροποποίηση ή ακόμη και η διαγραφή μιας κουλτούρας είναι δυνατή μέσω των υποσυνείδητων μηνυμάτων».
Η Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε το 1982 νομοσχέδιο το οποίο υποχρεώνει τις δισκογραφικές εταιρείες να αναφέρουν στα εξώφυλλα των δίσκων τους, την ύπαρξη τέτοιων μηνυμάτων.
Το 1983 η γερουσία του Άρκανσο των ΗΠΑ ψήφισε παρόμοιο νομοσχέδιο, το οποίο επιπλέον υποχρεώνει τις εταιρείες να γράφουν στο εξώφυλλο των δίσκων του, το περιεχόμενο των υποσυνείδητων μηνυμάτων που περιέχουν.
Το Βέλγιο απαγόρευσε εντελώς όλη αυτή την τεχνολογία ως την πιο ύπουλη και επικίνδυνη εισβολή στην ιδιωτική ζωή, με τιμωρία πάνω από 1 έτος φυλάκιση και πρόστιμα πάνω από 10.000 φράγκα.
Το ίδιο ισχύει και στη Μ. Βρετανία.
Αυτά συμβαίνουν σε μερικές χώρες, γι’ αυτό ας προβληματιστούμε για το τι θα γίνει με εμάς.Ας σκεφτούμε πως βρισκόμαστε πια στο κατώφλι της εισβολής στο τελευταίο προπύργιο της ιδιωτικής ζωής του ατόμου, που είναι το ίδιο πνεύμα και αυτές οι σκέψεις του.
Κυρίες και κύριοι, μετά από όλα αυτά που ακούσατε είμαι σίγουρος ότι έχετε κατανοήσει πλήρως ποιος είναι ο κίνδυνος, και που βρίσκεται η λύση του. Βρίσκεται στα χέρια όλων των εαισθητοποιημένων ανθρώπων του πλανήτη μας. Στα δικά σας χέρια.
Πρέπει να σας πω ότι νοιώθω πολύ ευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα έστω και σε ένα σύνολο τόσο λίγων ανθρώπων και πιστεύω, ότι με όλα αυτά που είπα, άγγιξα την ευαίσθητη περιοχή της ψυχής σας, και αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θα σκεφθείτε σοβαρά όλα όσα ακούσατε σήμερα.
Θα κλείσω την ομιλία μου λέγοντας ότι επιβάλλεται να ενημερώσουμε ο καθένας ξεχωριστά όσους περισσότερους μπορεί, σύμφωνα με τη δύναμη που διαθέτει, για τον κίνδυνο που καραδοκεί. Αυτό είναι ύψιστο χρέος προς την κοινωνία που ζούμε . Γιατί, δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία υγιής, αν δεν υπάρξει κάποιος έλεγχος όλων αυτών των πραγμάτων που αναφέραμε. Η εξουσία των υποσυνείδητων μηνυμάτων πρέπει να τεθεί ολοκληρωτικά στο φως της ημέρας. Γιατί στην πραγματικότητα οι εχθροί της κοινωνίας μας δεν έχουν ακόμη παρά μικρή επίγνωση αυτής της εξουσίας των υποσυνείδητων μηνυμάτων. Μελλοντικά μπορεί να γίνει ακόμη περισσότερο επικίνδυνο. Τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο και να υποβάλλουμε κάποιον έλεγχο με τα μέσα, τρόπους που προανέφερα. Αυτά τα μέσα, οι τρόποι, φαίνονται ως τα καλύτερα, ίσως, τα μόνα δυνατά. Όμως, ίσως κάποιοι άλλοι, μπορούν να κάνουν καλύτερες προτάσεις παρέμβασης από αυτές που ήδη αναφέρθηκαν.-

Advertisement