Αποκάλυψη :Δείτε ποια είναι η επίσημη ιστοσελίδα για το παγκόσμιο νόμισμα !

Advertisement

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει φροντίσει για όλα…! Το θέμα που ανέδειξε ο Λόγιος Ερμής είναι απολύτως ανατριχιαστικό. Παραπέμπει δε, κατ’ ευθείαν στην επίσημη ιστοσελίδα που υπάρχει για το Παγκόσμιο νόμισμα, που ονομάζεται Bancor, μια ιστοσελίδα που
παρέχει κάθε είδους πληροφορίες για την νέα αυτή νομισματική μονάδα που ετοιμάζει με τόση μεθοδικότητα η Νέα Τάξη Πραγμάτων καθώς και φωτογραφικό υλικό. Τώρα πλέον, δεν κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε εκ νέου συνωμοσιολόγοι!

Ολα τώρα είναι τόσο καθαρά και τόσο ανατριχιαστικά ΔΙΑΦΑΝΑ, που ο μέσος πολίτης μπορεί άνετα να αντιληφθεί γιατί γίνεται όλο αυτό το παγκόσμιο θέατρο οικονομικού πολέμου. Γιατί όλα τα δυτικά κράτη έφτασαν στο σημείο να χρωστάνε σε ….κάθε ζωντανό οργανισμό που υπάρχει στον πλανήτη και γιατί η ελίτ της Διεθνούς των Οικονομικών, έχει βαλθεί να σκοτώσει και τα δύο ισχυρά… παγκόσμιας εμβέλειας νομίσματα, το αμερικάνικο δολλάριο και το ευρώ, ανεβάζοντας ταυτόχρονα στα ύψη τον χρυσό, ο οποίος και θα αποτελέσει τη βάση του νέου νομίσματος. Και το πρώτο θύμα όλου αυτού του βρώμικου σχεδίου, είναι η πατρίδα μας. Η Ελλάδα.

Ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης. Απο εδώ έπρεπε να ξεκινήσουν όλα. Ολοι οι συμμέτοχοι στη Διεθνή των Οικονομικών το είχαν σχεδιάσει πρωτού κάν ακόμη ιδρυθεί το κοινό ευρωπαικό νόμισμα. Η ιστορία ξεκινάει ααπο την ίδρυση της περίφημης Λέσχης Bilderberg, το 1955 και όλα προχωρούν βάσει ακριβέστατου σχεδίου. Ίδρυση πρώτα της Ευρωπαικής Οικονομικής Κοινότητας (αρχική ονομασία Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα) το 1957 με τη Συνθήκη της Ρώμης, μια ένωση – προπομπό (υποτίθεται) μιας πιο στενής οικονομικά και πολιτικά ένωσης η οποία θα είχε ως στόχο την δημιουργία μιας ενιαίας και με δικό της νόμισμα ευρωπαικής αγοράς και στη συνέχεια η Ευρωπαική Ενωση με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που βάζει τα θεμέλια για την ίδρυση της Ευρωπαικής Νομισματικής Μονάδας με ααντιπρόσωπο το νέο νόμισμα, το ευρώ.

Στο μεταξύ όλες οι προσπάθειες, απο τότε και μέχρι το 1991, συνέτειναν στην ολοκληρωτική διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και στην κατάρρευση όλων των κομμουνιστικών καθεστώτων των χωρών του Ανατολικού Μπλόκ. Οχι με πόλεμο, όπως εντέχνως διαλαλούσαν τα ΜΜΕ, αλλά με έναν υπόγειο, βρώμικο πόλεμο, τον οικονομικό πόλεμο.

Και όταν αυτό επιτεύχθη στις αρχές της τελευταίας δεκαετίας του 20ού Αιώνα, το δεύτερο τη τάξη νόμισμα, το ευρωπαικό νόμισμα, άρχισε να δημιουργείται με ταχείς ρυθμούς. Στο σχέδιο συμμετείχαν όλες οι τράπεζες, μικρές και μεγάλες. Με μιαν απίστευτη ρευστότητα και με έναν πακτωλό προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών, ο κόσμος τρέχει μετα μανίας να βάλει το κεφάλι του στην καρμανιόλα του χρέους, για να απολαύσει πράγματα που μέχρι τότε δεν είχε κάν ονειρευτεί. Το δόκανο είχε στηθεί πάρα πολύ καλά. Και όλοι έπεσαν μέσα με ιδιίτερη ευκολία. Μόνον κάτι σπαρακτικές κραυγές ορισμένων διανοουμένων έμειναν να φωνάζουν οτι κ΄τι ύποπτο συμβαίνει και οτι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Οτι κάπου αλλού πάει το πράγμα. Αλλά ποιός τους άκουγε.

Τα ΜΜΕ τους αποκαλούσαν «γραφικούς», η δε Νέα Παγκόσμια Τάξη τους είχε ήδη απομονώσει τεχνιέντως. Και τι απέμεινε πλέον για τη συνέχεια; Μα ένας Παγκόσμιος Πόλεμος (απόλυτα ελεγχόμενος και όχι με θύματα δυτικούς) και μια κρίση Χρέους. Απλά πράγματα. Η αφορμή δόθηκε μέσα απο το απίστευτα στημένο (δια γυμνού οφθαλμού πλέον) χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και οι ΗΠΑ, αφού ενώνουν όλο τον δυτικό κόσμο μέσω του ΝΑΤΟ, κηρύσσουν έναν παράλογο πόλεμο εναντίον της …τρομοκρατίας, για να παρασύρουν όλη την δυτική ανθρωπότητα σε μια πολεμική δίνη εναντίον ενός παντελώς αόρατου (και στην ουσία ανύπαρκτου) εχθρού, βυθίζοντάς την στο απόλυτο χρέος. Το σκηνικό της απάτης των τραπεζών των Ρόθτσάιλντ με τη μάχη του Βατερλώ επαναλαμβάνεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Οι πάντες υποψιάζονταν τους μη δυτικούς και εν γένει αντιδραστικούς μουσουλμάνους και τους χτύπαγαν ανιλεώς, με το πρόσχημα της κάλυψης που έδιναν σε μιαν – στην ουσία της – ανύπαρκτη τρομοκρατική οργάνωση που έφερε το όνομα Αλ Κάιντα και που είχε – δήθεν – στρατόπεδα οργάνωσης και στελέχωσης τρομοκρατών στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσείν, στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν και στην Περσία. Ο υποτιθέμενος δε «αρχηγός» της, ο περίφημος Οσάμα Μπίν Λάντεν, όχι μόνον δεν υπήρξε ποτέ πολέμιος των Αμερικανοδυτικών, αλλά συνεργάτης τους σε πολλές επιχειρήσεις δολιοφθοράς τόσο των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν όσο και στον πόλεμο του «δικού» τους Σαντάμ Χουσείν (Ιρακ) εναντίον του αντιδραστικού και πάντα απρόβλεπτου Αγιατολλάχ Χομεινί (Ιράν-Περσία).

Μετά το «χτύπημα» της 11ης Σεπτεμβρίου, εντελώς ξαφνικά ο Λάντεν γίνεται ο υπ’ αριθμ. ένα εχθρός τους και ο Πόλεμος ξεκινάει. Σύσσωμη η δυτική ανθρωπότητα βυθίζεται σε ένα εντελώς παράλογο και απίστευτο γαιτανάκι καταστάσεων, που την οδηγεί με μαθημτική ακρίβεια στην ολοκληρωτική κατάρρευση. Και το πρώτο χτύπημα δεν αργεί να έρθει, με την κρίση του 2008 και την κατάρρευση της τεράστιας εμβέλειας τράπεζας Lehmann Brothers.

Ο στόχος δεν ήταν όμως το ήδη αποδεκατισμένο δολλάριο, αλλά το νεοσύστατο ευρωπαικό νόμισμα Ευρώ, που είχε στηθεί με τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε με την παραμικρή δόνηση να κλυδωνιστεί ανεπανόρθωτα. Και πράγματι έτσι έγινε, μιας και σε αυτό συμμετείχαν χώρες όπου δεν έπρεπε να συμμετέχουν λόγω αδύναμης οικονομίας, χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία. Ειδικά δε η Ελλάδα, την οποία προώθησε η ίδια η Goldman Sachs, ο μεγάλος αντίπαλος της ΕΚΤ και μέλος του καρτέλ της Διεθνούς των Οικονομικών.

Η Ελλάδα, κυβερνώμενη απο μια πολιτική ελίτ όπου λυμαίνονταν επί χρόνια το δημόσιο πλούτο της, θα μπορούσε να παίξει πανεύκολα το ρόλο της «Ιφιγένειας» στο σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων για ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση με κοινό νόμισμα. Και σε αυτό φυσικά πρωτοστάτησε το «επίσημο» όργανό της, ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, που εξαπατώντας τον ελληνικό λαό και με το πρόσχημα οτι θα τον γλυτώσει απο το βάραθρο της χρεωκοπίας και υποστηριζόμενος απο τα μεγαλύτερα ελληνικά και ευρωπαικά ΜΜΕ, αρπάζει με δόλο την πρωθυπουργία και βάζει σε ενέργεια, απο την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, το σχέδιο της οικονομικής εξόντωσης της Ελλάδας, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με την κρίση του ευρώ να γίνεται όλο και πιο έντονη και να επιρρεάζει αργά αλλά σταθερά, όλες τις υπόλοιπες αδύναμες οικονομίες. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βυθίζονται στην ύφεση, προμηνύοντας νέες θύελλες. Και φτάνουμε στο τώρα, στο σήμερα, όπου το σκηνικό είναι πιο μαύρο κι από το έρεβος. Κι αφού φρόντισαν οι ειδήμονες τραπεζίτες και μη να εξασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους με την εφαρμογή του Μνημονίου και την εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας, η φτωχή πλέον Ελλάδα, πιέζεται να φύγει απο την Ευρωζώνη, για την …σωτηρία του κοινού νομίσματος και των άλλων χωρών, πέφτοντας στην απόλυτη χρεωκοπία και στην καταστροφή, μιας και δεν θα έχει πλέον κανένα περιουσιακό στοιχείο και το νόμισμα που θα αναγκαστεί να εκδώσει θα είναι πληθωριστικό και άνευ αντικρίσματος.

Ετσι, συμπερασματικά, κατ’ αυτούς, η Ελλάδα προορίζεται να προσκυνήσει πρώτη την έλευση του Παγκόσμιου νομίσματος Bancor για να γλυτώσει απο τα δεινά, εκχωρώντας τον Εθνικό της πλούτο ως αντάλλαγμα και την απόλυτη «φυλάκιση» του λαού της στα οικονομικά δεσμά των παγκόσμιων δυναστών. Εκτός εάν… Εκτός εάν ο πιό ατίθασος, περήφανος και «ανυπάκουος» λαός του πλανήτη αντιδράσει δυναμικά και εμποδίσει με την αντίστασή του τα σχέδια των αγγλοσαξονικής-εβραικής καταγωγής (τυχαίο; δε νομίζω!) παγκοσμιοποιητών…

Σας παραθέτω πιο κάτω, ειδικά αποσπάσματα απο την ιστοσελίδα του παγκόσμιου νομίσματος Bancor μεταφρασμένα στα Ελληνικά, για να αντιληφθείτε σε πιο βαθμό έχουν επιστρατεύσει οι σκοτεινοί και βρώμικοι κύκλοι της Παγκοσμιοποίησης το μάρκετινγκ (κι αυτό εφεύρεση της αγγλοσαξωνικής κουλτούρας) για να περάσουν το μήνυμα της «ελπίδας» στον αλλόφρονα πλέον κόσμο, που για να γλυτώσει τα δεινά του κράχ, είναι έτοιμος να «πουλήσει» τη ψυχή του και την ίδια του την ύπαρξη… Ένωση Πρόγραμματος Δημιουργίας Μελλοντικού Παγκόσμιου Νομίσματος Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ Ο κόσμος σε ένα νόμισμα. Αυτό είναι το όραμά μας, η ελπίδα μας. Είναι μια ανάγκη και μια πρόκληση. Αυτό που φαίνεται ένα άπιαστο όνειρο γίνεται μια αναπόφευκτη ιστορική, οικονομική και κοινωνική διαδικασία.

Είναι ένα γεγονός που είναι συνυφασμένο με τη μοίρα της ανθρώπινης εξέλιξης. Το ενιαίο νόμισμα γίνεται η προϋπόθεση για μιαν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη Ανθρωπότητα. Ένα εικονικό νόμισμα (σ.σ.το «εικονικό» το προσέξατε; Αρα δεν πρόκειται να είναι καθόλου νόμισμα αλλά εικονική νομισματική ψηφιακή μονάδα!!!) ικανό να εκφράζεται σε μιαν ενιαία και κατανοητή γλώσσα για την προώθηση της έμφυτης επιθυμίας της ανθρωπότητας για να πάει πιο μακριά, να ξεπεράσει τα όρια, και να κινηθεί προς τις πραγματικές αρχές της ειρήνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της κατανόησης πέρα από τα ζητήματα φυλών (σ.σ. εννοεί Εθνών), πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και κομματικών συμφερόντων.

Σας παρουσιάζουμε στους λαούς των εθνών, στις κυβερνήσεις, στους θεσμούς, στους διανοούμενους, στους απλούς ανθρώπους,πραγματιστές και ιδεαλιστές, μελετητές και, πάνω απ όλα στους νέους – τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του μέλλοντος – με έναν απλό και ευκολονόητο τρόπο το μακροπρόθεσμο όραμα για την οικοδόμηση της ιδανικής γέφυρας ενός αύριο και την ερμηνεία ενός ονείρου να μετατρέψει σε πραγματικότητα ένα όραμα. Σε αυτό το πρόγραμμα, το νόμισμα για άλλη μια φορά αναλαμβάνει τον στόχο που είχε απο την αρχή της δημιουργίας του: να διευκολύνει και να κωδικοποιήσει τις ανθρώπινες ανάγκες για εμπορική και κοινωνική ανταλλαγή.

Και να γίνει μια μορφή καθαρής «επικοινωνίας» μεταξύ των διαφόρων λαών – ένας δίαυλος που θα προωθεί τις ιδέες, τα ιδανικά, τις πληροφορίες και τον πολιτισμό. Αυτό αποτελεί την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία…. Και για να το κάνουν ακόμη πιο «ανθρώπινο» το επαχθές μήνυμά τους, ρίχνουν και το μεγάλο όπλο της εικόνας ενός παιδιού, κοριτσιού κατα προτίμηση, διότι το θηλυκού γένους ολόνιο είναι το απόλυτο υπόγειο μήνυμα που εκφράζει ελπίδα και αναγέννηση! Γιάννης Βούρος Μελβούρνη ΠΗΓΗ

ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗ

Advertisement

 Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας: οι ερευνητές έχουν σχεδιάσει μικροσωματίδια που μπορούν με ενέσιμο τρόπο να εισβάλλουν απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος για να οξυγονώσουν γρήγορα το σώμα σας ακόμα κι αν δεν μπορείτε να αναπνεύσετε.

Είναι ένα από τα καλύτερα ιατρικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών, που θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Η εφεύρεση, αναπτύχθηκε από μια ομάδα στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, και θα επιτρέψει στις ιατρικές ομάδες να κρατήσουν τους ασθενείς στη ζωή για 15 έως 30 λεπτά ,ακόμα και σε μια σημαντική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Αυτός είναι αρκετός χρόνος για τους γιατρούς και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης να ενεργήσει χωρίς να διακινδυνεύσει μια καρδιακή προσβολή ή μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες στον ασθενή. Η λύση έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε ζώα κάτω από κρίσιμη πνευμονική ανεπάρκεια.

Όταν οι γιατροί έβαλαν σε ένεση αυτό το υγρό στις φλέβες του ασθενούς, αποκαταστάθηκε το οξυγόνο στο αίμα τους σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα, χορηγώντας τους τα πολύτιμα επιπλέον λεπτά της ζωής. Τα σωματίδια του λίπους και του οξυγόνου

Τα σωματίδια αποτελούνται από φυσικό αέριο οξυγόνο, σε ένα στρώμα λιπιδίων, ένα φυσικό μόριο που αποθηκεύει ενέργεια ή συνήθως χρησιμεύει ως συστατικό στις κυτταρικές μεμβράνες. Τα λιπίδια μπορεί να είναι κεριά, κάποιες βιταμίνες, μονογλυκερίδια, διγλυκερίδια, τριγλυκερίδια, φωσφολιπίδια, ή-όπως στην προκειμένη περίπτωση-λίπη.

Αυτά τα λιπαρά σωματίδια οξυγόνου είναι περίπου δύο έως τέσσερα μικρόμετρα στο μέγεθος. Έχουν ανασταλεί σε ένα υγρό διάλυμα που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί από παραϊατρικό προσωπικό, πληρώματα έκτακτης ανάγκης και εντατικής φροντίδας του προσωπικού. Αυτό το φαινομενικά μαγικό ελιξίριο φέρει «τρεις έως τέσσερις φορές την περιεκτικότητα σε οξυγόνο των ερυθρών αιμοσφαιρίων μας.»

Παρόμοιες λύσεις έχουν αποτύχει στο παρελθόν, επειδή προκαλείται εμβολή αερίου, αντί για οξυγόνο στα κύτταρα. Σύμφωνα με τον John Kheir, MD του Τμήματος Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, έλυσαν το πρόβλημα χρησιμοποιώντας παραμορφώσιμα σωματίδια.

 Έχουμε κατασκευάσει γύρω από αυτό το πρόβλημα με τη συσκευασία του αερίου σε μικρά παραμορφώσιμα σωματίδια. Αυξάνουν εντυπωσιακά την περιοχή επιφάνειας για την ανταλλαγή αερίου και είναι σε θέση να συμπιέσουν μέσω των τριχοειδών αγγείων όπου το ελεύθερο αέριο θα ήταν κολλημένο.

Ο Kheir είχε την ιδέα μιας λύσης με ένεση οξυγόνου που ξεκίνησε για τη θεραπεία ενός μικρού κοριτσιού το 2006. Λόγω της αιμορραγίας των πνευμόνων που προκαλείται από την πνευμονία, η κοπέλα υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες οι οποίες, τελικά, οδήγήσαν στο θάνατό της, ενώ η ιατρική ομάδα θα μπορούσε να της είχε τοποθετήσει μια μηχανή καρδιάς-πνευμόνων.

Λίγο μετά, ο Kheir σχημάτισε μια ομάδα από χημικούς μηχανικούς, επιστήμονες σωματιδίων, όπου οι γιατροί θα εργαστούν σε αυτήν την ιδέα, η οποία είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την αρχή:

Μερικά από τα πιό πειστικά πειράματα ήταν τα πρόωρα. Αντλήσαμε το ένα με το άλλο αίμα, το αναμίξαμε σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα με τα μικροσωματίδια, και προσέξαμε τη μπλε στροφή αίματος που μετατράπηκε αμέσως σε κόκκινη, μπροστά στα μάτια μας. Ακούγεται σαν μαγικό, αλλά ήταν μόνο η αρχή , μετά από χρόνια έρευνας, δώσαμε πραγματική ζωή-σε ένα μπουκάλι υγρό.

ΠΗΓΗ

Νέα σοκαριστική λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων

Advertisement

Μετά από σχετικό άρθρο: Βιοηθική ώρα μηδέν: Ολόκληρη η λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα δολοφονημένων εμβρύων.
Επανερχόμαστε με τη λίστα των εταιριών που εμπλέκονται με την εταιρία Senomyx, η οποία χρησιμοποιεί έμβρυα για μελέτες σχετικές με ενισχυτικά γεύσεως.

Η ιστοσελίδα Children of God for Life, παρείχε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων για την έρευνα γεύσεων.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές και μέσα χρησιμοποιούνται ως ενισχυτές γεύσεων σε τρόφιμα και αναψυκτικά, ενώ η Pepsi φαίνεται ως η πρώτη εταιρία που έχει συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Senomyx.

Η ολοσέλιδη λίστα έχει ως εξής:

Αναψυκτικά και ροφήματα της Pepsico

 Sierra Mist
 Mountain Dew
 Mug root beer
 No Fear
 Ocean Spray
 Seattle’s Best Coffee
 Tazo
 AMP «ενεργειακό αναψυκτικό»
 Aquafina νερό
 Aquafina αναψυκτικά
 DoubleShot «ενεργειακά αναψυκτικά»
 Frappuccino
 Lipton τσάι
 Propel
 SoBe
 Gatorade
 Fiesta Miranda
 Tropicana χυμοί και αναψυκτικά
 IZZE ροφήματα

Γλυκά της Cardbury

 Sour Cherry Blasters
 Fruit Mania
 Bassett’s Liquorice Allsorts
 MaynardsWine Gum
 Swedish Fish
 Swedish Berries
 Juicy Squirts
 Original Gummies
 Fuzzy Peach
 Sour Chillers
 Sour Patch Kids
 Mini Fruit Gums

Eμβόλια που περιέχουν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων και οι κατασκευαστές τους:

MMR II (Merck)
ProQuad (MMR + Chickenpox – Merck)
Varivax (Chickenpox – Merck)
Pentacel (Polio + DTaP + HiB – Sanofi Pasteur)
Vaqta (Hepatitis-A – Merck)
Havrix (Hepatitis-A – Glaxo SmithKline)
Twinrix (Hepatitis-A and B combo – Glaxo)
Zostavax (Shingles – Merck)
Imovax (Rabies – Sanofi Pasteur)

Άλλα φάρμακα:
Pulmozyme (Cystic Fibrosis – Genentech)
Enbrel (Rheumatoid Arthritis – Amgen)

Τα προϊόντα της Kraft και της Cadbury products also ανήκουν ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία. Τσίχλες όπως οι Chiclets, οι Clorets, η Dentyne και η Trident είναι ορισμένα από τα προϊόντα με ανάμιξη με την εταιρία Senomyx, που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων για την έρευνα γεύσεων!!!

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ¨ΙΣΩΣ¨ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ?

Advertisement

Η ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ 48ΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ¨ΣΗΜΑΔΕΨΕ¨ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ¨ΕΛΟΥΣΕ¨ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΑΝ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ! ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ¨ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ¨ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΥΨΟΥΣ 5 ΒΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ 9 ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΙΣΧΥΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΦΑΝΗΚΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΕΝΑ ΜΩΒ ΣΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΡΑΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΗΤΑΝ Η ΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΡΩΜΑ.

                   ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 8 Η 9 ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ (…ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΑΥΡΑ ΜΑΣ) ΟΜΩΣ Ο «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΡΕΜΕΙ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΟΙ ΚΗΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΓΗ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΔΙΟ. ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΣΧΥΡΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΜΑΓΜΑ ΣΙΔΗΡΟΥ.

                                                                           
         
                ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ¨ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΦΩΝΕΣ¨. ΔΗΛΑΔΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΗΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΙΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΑ 1,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΔΡΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.
               Ο ΗΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ 11ΕΤΗ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2012 (ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2013). ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΣΠΕΥΘΗΚΕ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΤΟΣ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ¨ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ¨ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ (…ΠΩΣ ΛΕΜΕ: ¨ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ¨) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΛΕΡΤΑΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ! ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΜΗΝΩΝ ( …ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΩ) Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ¨ΜΙΛΗΣΕΙ¨ ΜΕ ΠΟΛΥ ¨ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ¨. ΑΝ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 9, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ¨ΚΑΤΡΙΝΑ¨) ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11! (ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ¨ΣΕΙΣΜΟΣ 13 ΡΙΧΤΕΡ….¨!) Α ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ… «ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ …» Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΙΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΦΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.(ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕ ¨ΧΑΡΑ¨ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟ ¨ΧΑΡΑΤΣΙ¨ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.
 
            ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΣΟΜΠΑ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ ¨ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ¨ ΦΑΓΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΞΥΛΑ. ΕΠΙΣΗΣ….ΛΕΩ ΕΠΙΣΗΣ….ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Η ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ Η ΑΠΛΕΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ¨ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ¨ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ¨ΜΠΑΜ¨, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΕΙ ….ΕΝΝΟΩ ΚΑΤΙ ΨΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΟΤΕΡ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΨΥΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ, ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΠΑ…ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΦΟΒΟΣ ( ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ) ΕΙΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΛΑ ΠΡΟΝΟΗΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ…ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

«…ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ¨ΑΓΑΠΟΦΩΤΟ-ΠΑΙΔΑ¨ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ , ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ…!»

( ΞΕΧΑΣΑ… ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΑ!!!)

Η ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΩΘΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 15:36. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.


«…ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ».
ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ, ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

ΠΗΓΗ

Καραθεοδωρής και Αϊνστάιν: «μίλησαν» τα αρχεία

Advertisement

Τα γραπτά στοιχεία δεν στηρίζουν την άποψη ότι ο μαθηματικός Καραθεοδωρής ήταν καθοδηγητής, ή συνεργάτης του Αϊνστάιν στην περίφημη Θεωρία της Σχετικότητας
Καραθεοδωρής και Αϊνστάιν: «μίλησαν» τα αρχεία
Αριστερά, ο Καραθεοδωρή την εποχή που ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Δεξιά, νεαρός ο Αϊνστάιν, την εποχή που γνωρίστηκε με τον Καραθεοδωρή
Μια από τις πιο διαδεδομένες επιστημονικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο είναι ότι ο μεγάλος έλληνας μαθηματικός Καραθεοδωρή «βοήθησε», κατά κάποιον τρόπο, τον Αϊνστάιν στη διατύπωση της Θεωρίας της Σχετικότητας. Εχει άραγε η αντίληψη αυτή κάποια βάση; Η πρόσφατη δημοσίευση των αρχείων του Αϊνστάιν από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ μού έδωσε την ευκαιρία να αναζητήσω την αλήθεια μέσα από τα σωζόμενα γραπτά ντοκουμέντα, κυρίως την αλληλογραφία των δύο επιστημόνων.

Τα ντοκουμέντα αυτά, που έφθασαν στα χέρια μου χάρη στη βοήθεια της κυρίας Μπάρμπαρα Βολφ του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και μεταφράστηκαν από τον συνάδελφο στο ΑΠΘ Νίκο Στεργιούλα, αποτελούνται από έξι επιστολές του Καραθεοδωρή προς τον Αϊνστάιν, τέσσερις επιστολές του Αϊνστάιν προς τον Καραθεοδωρή και την περίληψη μιας ανακοίνωσης του Καραθεοδωρή στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Από το υλικό αυτό ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον έχουν οι επιστολές που αντηλλάγησαν το φθινόπωρο του 1916, έναν χρόνο μετά τη δημοσίευση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας, καθώς και η ανακοίνωση στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών. Αν έπρεπε να απαντήσει κανείς μονολεκτικά κατά πόσον από τα στοιχεία αυτά προκύπτει κάποιου είδους συνεισφορά του Καραθεοδωρή στην αρχική διατύπωση της Θεωρίας της Σχετικότητας, η απάντηση θα ήταν ένα ξερό «όχι». Ωστόσο η απάντηση αυτή θα αδικούσε τον Καραθεοδωρή, όχι μόνον επειδή δεν είχε ανάγκη να εμφανισθεί ως αρωγός του Αϊνστάιν για να αποδειχθεί το μεγάλο του επιστημονικό ανάστημα, όσο και επειδή είχε πράγματι κάποια εμπλοκή με τη Θεωρία της Σχετικότητας, τόσο την Ειδική όσο και τη Γενική.

Η μαθηματική ιδιοφυΐα του Καραθεοδωρή
Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή γεννήθηκε το 1873 στο Βερολίνο, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως διπλωματικός ακόλουθος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τις περισσότερες σχολικές χρονιές πέρασε, ως μαθητής, στο Βέλγιο, επειδή ο πατέρας του διετέλεσε για πολλά χρόνια πρεσβευτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις Βρυξέλλες. Η κλίση του για τα Μαθηματικά φάνηκε από την εποχή που ήταν μαθητής, σπούδασε όμως μηχανικός στη Βελγική Στρατιωτική Ακαδημία, απ’ όπου αποφοίτησε το 1895.

Εργάστηκε για πέντε χρόνια ως μηχανικός, αλλά τελικά υπερίσχυσε η αγάπη του για τα Μαθηματικά και το 1900 αποφασίζει να σπουδάσει Μαθηματικά στη Γερμανία. Παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο το Γκέτινγκεν (Goetingen), που την εποχή εκείνη ήταν το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο Μαθηματικών της Ευρώπης. Από το πανεπιστήμιο αυτό πήρε διδακτορικό δίπλωμα το 1904 και τον τίτλο του υφηγητή το 1905.

Αφού διετέλεσε καθηγητής για σύντομα χρονικά διαστήματα σε δύο περιφερειακά πολυτεχνεία της Γερμανίας, το 1913 εκλέγεται καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν και το 1918 καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Δεν πρόλαβε όμως να μείνει για πολύ στο Βερολίνο. Το 1920 δέχεται την πρόσκληση του Βενιζέλου να αναλάβει την οργάνωση του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, παραιτείται από τη θέση του στο Βερολίνο και εγκαθίσταται οικογενειακώς στη Σμύρνη.

Δυστυχώς, το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης δεν έμελλε να λειτουργήσει ποτέ, εξαιτίας της Μικρασιατικής Καταστροφής, και ο Καραθεοδωρή διορίστηκε τον Αύγουστο του 1922 καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο η κατάσταση στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν ήταν ρόδινη από τότε. Ετσι στον Καραθεοδωρή, τον μεγαλύτερο έλληνα μαθηματικό εκείνης της εποχής, το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε αναθέσει τη διδασκαλία των Μαθηματικών στους πρωτοετείς φοιτητές της Χημείας! Απογοητευμένος ο Καραθεοδωρή εγκαταλείπει το 1924 την Ελλάδα, αποδεχόμενος μια καθηγητική έδρα στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Στο ίδρυμα αυτό παρέμεινε ως τη συνταξιοδότησή του, το 1938.

Η Θεωρία της Σχετικότητας
Μια από τις πολλές επιστολές που αντήλλαξαν ο Αϊνστάιν και ο Καραθεοδωρή, επισφραγίζοντας τη φιλία τους και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους.

Οσοι δεν έχουν ασχοληθεί με Φυσική και Μαθηματικά είναι πολύ συνηθισμένο να τοποθετούν κάτω από τον ίδιο τίτλο της «Θεωρίας της Σχετικότητας» δύο εντελώς διαφορετικά επιτεύγματα του Αϊνστάιν: την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας και τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. Η Ειδική Θεωρία δημοσιεύθηκε το 1905, την εποχή που ο Καραθεοδωρή είχε μόλις πάρει το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, πολύ μακριά από τη Ζυρίχη όπου ζούσε ο Αϊνστάιν.

Αρα η οποιαδήποτε εμπλοκή του Καραθεοδωρή εκείνη την εποχή στην Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας είναι αδύνατη. Με το θέμα αυτό ο Καραθεοδωρή ασχολήθηκε το 1923, κατά την εποχή που ήταν καθηγητής στην Αθήνα, αποδεικνύοντας ότι η Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας είναι μια ειδική περίπτωση πολύ γενικότερων θεωριών, οι οποίες προκύπτουν από πολύ απλά αξιώματα μαζί με το αποτέλεσμα του πειράματος των Μάικελσον και Μόρλεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι με το πείραμα αυτό αποδείχθηκε ότι για το φως δεν ισχύει ο νόμος πρόσθεσης των ταχυτήτων που μαθαίνουμε στην Κλασική Μηχανική του σχολείου. Δηλαδή αν παρατηρούμε από τη Γη έναν πύραυλο που τρέχει με 1.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, η ταχύτητα του φωτός μέσα στον πύραυλο δεν θα είναι 301.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, αλλά πάλι 300.000.

Η σχετική εργασία δημοσιεύθηκε το 1924, σχεδόν 20 χρόνια μετά τη δημοσίευση της αρχικής εργασίας του Αϊνστάιν, στα Πρακτικά της Πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, με εισήγηση του ίδιου του Αϊνστάιν. Επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Καραθεοδωρή να έχει εμπλακεί με κάποιον τρόπο στη διατύπωση και καθιέρωση της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας.

Η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας είναι κάτι πολύ σπουδαιότερο από την Ειδική, μιας και αποτελεί ουσιαστικά μια «νέα» θεωρία της Βαρύτητας, που αποφεύγει ερωτήματα του τύπου «πού ξέρει η Γη κατά πού πέφτει ο Ηλιος, για να νιώσει την έλξη του;».

Ο Αϊνστάιν άρχισε να τη διαμορφώνει στο μυαλό του ξεκινώντας από την αρχή ότι όλοι οι νόμοι της Φυσικής πρέπει να είναι ίδιοι για όλους τους παρατηρητές, είτε είναι ακίνητοι, είτε κινούνται με σταθερή ταχύτητα, είτε επιταχύνονται. Η θεωρία αυτή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1915, εποχή που οι Αϊνστάιν και Καραθεοδωρή είχαν ήδη συναντηθεί πολλές φορές.

Φαίνεται ότι τους δύο επιστήμονες είχε συστήσει για πρώτη φορά ο θεμελιωτής της Κβαντομηχανικής Μαξ Πλανκ το 1913 στο Βερολίνο. Σίγουρα όμως είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επί μακρόν, όταν ο Αϊνστάιν είχε επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν το καλοκαίρι του 1915, όπου ο Καραθεοδωρή ήταν ήδη καθηγητής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση σεμιναρίων με θέμα τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, που τότε ήταν ακόμη «στα σπάργανα».

Το καλοκαίρι του 1915 ο Αϊνστάιν είχε καταλήξει σε μια πρώτη μορφή της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Τη μορφή αυτή παρουσίασε στα σεμινάριά του, τα οποία παρακολουθούσαν ο Χίλμπερτ, που τον είχε προσκαλέσει στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, και σίγουρα ο νεοδιορισμένος εκεί Καραθεοδωρή.

Ο Χίλμπερτ, με την αναλυτική ικανότητα που διακρίνει έναν μεγάλο μαθηματικό, αντιλήφθηκε ότι η θεωρία που ο Αϊνστάιν είχε εισαγάγει «διαισθητικά» θα μπορούσε να προκύψει αυστηρά μαθηματικά με βάση μια πολύ γνωστή μαθηματική αρχή της Φυσικής, την «αρχή του Χάμιλτον». Η αρχή αυτή αναφέρει ότι η κίνηση ενός σώματος γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε κάποια ποσότητα να παίρνει ελάχιστη τιμή.

Ετσι ο Χίλμπερτ απέδειξε τις εξισώσεις της ΓΘΣ με βάση την αρχή του Χάμιλτον και δημοσίευσε το αποτέλεσμά του την άνοιξη του 1916, λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση της θεωρίας του Αϊνστάιν, που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 1915. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε εδώ ότι μια ειδική περίπτωση της αρχής του Χάμιλτον ήταν το θέμα της Διδακτορικής Διατριβής του Καραθεοδωρή και, έτσι, θα μπορούσε να είναι αυτός που θα είχε πραγματοποιήσει την «εναλλακτική» απόδειξη των εξισώσεων της ΓΘΣ. Αυτό όμως δεν συνέβη, ίσως επειδή ο Καραθεοδωρή εκείνη την εποχή ήταν απασχολημένος με τη συγγραφή του βιβλίου του «Μαθήματα περί των πραγματικών συναρτήσεων» («Vorlesungen über reelle Funktionen»).

Η δεύτερη ευκαιρία
Η ιστορία όμως της επιστημονικής σχέσης Αϊνστάιν – Καραθεοδωρή δεν τελειώνει εδώ. Το επόμενο φθινόπωρο, του 1916, οι δύο επιστήμονες ανταλλάσσουν τρεις επιστολές με θέμα ακριβώς την αρχή του Χάμιλτον. Φαίνεται ότι ο Αϊνστάιν είχε ζητήσει (είτε προφορικά είτε με μη διασωθείσα επιστολή) τη βοήθεια του Καραθεοδωρή για το πώς είναι δυνατόν να υπολογιστούν οι εξισώσεις κίνησης, σε μια γενική περίπτωση, με βάση αυτή την αρχή, επηρεασμένος κατά πάσα πιθανότητα από την εργασία του Χίλμπερτ.

Ο Καραθεοδωρής αργεί να απαντήσει και ο Αϊνστάιν στέλνει δεύτερη επιστολή, στις 6.9.1916, στην οποία παρουσιάζει μια «ευρηματική» λύση για την ειδική περίπτωση που τον ενδιέφερε. Τη λύση αυτή την ανακοινώνει στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών στις 26.10.1916. Ο Καραθεοδωρή τού απαντάει στις 16.12.1916 με την αυστηρά μαθηματική γενική περίπτωση, και ο Αϊνστάιν ανταπαντά λέγοντάς του ότι αυτή η γενική μέθοδος δεν είναι γνωστή στους φυσικούς και θα έπρεπε να δημοσιευθεί σε ένα περιοδικό Φυσικής, μαζί ίσως με τη θεωρία των κανονικών μετασχηματισμών, που είναι μέρος της Μηχανικής που στηρίζεται στην αρχή του Χάμιλτον.

Αν ο Καραθεοδωρής δεν είχε καθυστερήσει να απαντήσει, ίσως να αναφερόταν το όνομά του ως συν-συγγραφέα μιας εναλλακτικής απόδειξης της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Ωστόσο καθυστέρησε και έτσι ο Αϊνστάιν κατάφερε να βρει μόνος του την απάντηση στο ερώτημά του. Οσο για την τελευταία πρόταση αυτής της επιστολής, όπου ο Αϊνστάιν προτρέπει τον Καραθεοδωρή να λύσει το πρόβλημα των κλειστών χωροχρονικών γραμμών, αξίζει να σημειώσω ότι το ερώτημα αυτό συνδέεται με τη δυνατότητα ταξιδιών στον χρόνο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε τροχιές που ξεκινούν και καταλήγουν στο ίδιο σημείο κατά την ίδια χρονική στιγμή. Δυστυχώς όμως για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, ως σήμερα δεν έχει ακόμη απαντηθεί. Ετσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, ενώ ο Καραθεοδωρή θα μπορούσε να έχει παίξει κάποιον ρόλο στην εναλλακτική διατύπωση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας, αυτό δεν συνέβη. Αλλωστε και ο ίδιος ποτέ δεν το ισχυρίστηκε, τόσο στη μεταγενέστερη αλληλογραφία του με τον Αϊνστάιν όσο και στις πολυάριθμες διαλέξεις που έκανε με αυτό το θέμα, ότι είχε κάποιου είδους συμβολή στη διαμόρφωση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας που δεν του είχε αναγνωρισθεί.

Οι «ανθρώπινες» επιστολές
Οι μη μαθηματικές επιστολές των δύο επιστημόνων αφορούν τρία θέματα. Οι περισσότερες από αυτές (δύο του Αϊνστάιν και τρεις του Καραθεοδωρή) αναφέρονται στη διαμάχη του μεγάλου γερμανού μαθηματικού Χίλμπερτ (David Hilbert) με έναν ολλανδό μαθηματικό, τον Εχμπέρτους Μπράουερ (Egbertus Brouwer). Στα 1930 ο Χίλμπερτ προσπαθούσε να απομακρύνει τον Μπράουερ από τη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Μαθηματικά Χρονικά» (Annalen der Mathematik), που ήταν το καλύτερο μαθηματικό περιοδικό της εποχής. Οι Καραθεοδωρή και Αϊνστάιν, που ήταν μέλη της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν ενέκριναν αυτή τη στάση του Χίλμπερτ και, αφού αντάλλαξαν επιστολές με τις απόψεις τους, παραιτήθηκαν τελικά και οι δύο από την Επιτροπή.

Το δεύτερο θέμα είναι ένα δώρο, που τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Μαθηματικά Χρονικά» έκαναν στον μαθηματικό και εκδότη του περιοδικού Λούντβιχ Μπλούμενταλ για την πεντηκοστή επέτειο των γενεθλίων του. Φαίνεται ότι η «χειρονομία» οργανώθηκε από τον Καραθεοδωρή, ο οποίος στην επιστολή ενημερώνει τον Αϊνστάιν για το μερίδιό του στο κόστος του βιβλίου που ήταν το δώρο του Μπλούμενταλ – 40 μάρκα.

Τέλος, πολύ σημαντική είναι η επιστολή που έστειλε ο Καραθεοδωρή στον Αϊνστάιν το 1930 από τη Θεσσαλονίκη, όταν εργαζόταν εκεί για την αναδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην επιστολή αναφέρει ότι ο αμερικανός διπλωμάτης Χένρι Μοργκεντάου (Henry Morgenthau) ήθελε να συναντήσει τον Αϊνστάιν και, επειδή δεν τον γνώριζε προσωπικά, ζήτησε από τον Καραθεοδωρή, που ήταν φίλος του Αϊνστάιν, να κανονίσει μια συνάντηση στο Βερολίνο.

Ο Καραθεοδωρής αναφέρει στο γράμμα ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί αυτή την εξυπηρέτηση στον Μοργκεντάου, ο οποίος διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, επειδή ήταν ένας πολύ καλός φίλος της Ελλάδας (υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Αποκατάστασης Προσφύγων του ΟΗΕ στην Αθήνα).

Πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι η καλύτερη ίσως απόδειξη για το ότι ο Καραθεοδωρή θεωρούνταν καλός φίλος του Αϊνστάιν, η ίδια η επιστολή δημιουργεί ερωτηματικά για το θέμα της συνάντησης, το οποίο δεν αναφέρει ο Καραθεοδωρή. Είχε να κάνει άραγε με το θέμα του αντισημιτισμού, που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται εκείνη την εποχή στη Γερμανία, μιας και ο Μοργκεντάου ήταν, όπως και ο Αϊνστάιν, Εβραίος; Είχε να κάνει με τη μετανάστευση Εβραίων στην Παλαιστίνη; Είχε να κάνει με πρόσκληση του Αϊνστάιν για τις ΗΠΑ, όπου ο τελευταίος ταξίδεψε τον Δεκέμβριο του 1930; Πιθανότατα δεν θα το μάθουμε ποτέ.

ΠΗΓΗ

Πλανητικό φλερτ αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη

Advertisement

Ραντεβού για σύζευξη

Από προηγούμενη σύζευξη Δία-Αφροδίτης το 2008
Από προηγούμενη σύζευξη Δία-Αφροδίτης το 2008   (Φωτογραφία:  NASA )
Πρόκειται περί λαμπρού ζεύγους, και αυτό φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού: Η Αφροδίτη και ο Δίας, οι δύο λαμπρότεροι πλανήτες στον ουρανό, τραβούν την προσοχή μας προς τη δύση αυτές τις μέρες, καθώς πλησιάζουν ο ένας τον άλλο σε ασυνήθιστα μικρή απόσταση.

Λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα της Δευτέρας 12 Μαρτίου, ο Δίας θα βρίσκεται λίγο πάνω και αριστερά από την ακόμα λαμπρότερη Αφροδίτη στον δυτικό ουρανό.

Το βράδυ της Τρίτης θα ακολουθήσει η στιγμή της λεγόμενης σύζευξης με την Αφροδίτη να έχει μετακινηθεί λίγο πάνω και δεξιά από τον Δία. Σε αυτό το στάδιο, η φαινόμενη απόσταση ανάμεσα στους δύο πλανήτες θα είναι 3 μοίρες, περίπου όσο το πλάτος δύο δάχτυλων τεντωμένων μπροστά στα μάτια του παρατηρητή.

Σε αυτή τη φάση, το ντουέτο των δύο πλανητών θα γίνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό -το φως και των δύο σωμάτων θα πέφτει ταυτόχρονα στην ωχρά κηλίδα του ματιού, την κεντρική περιοχή του αμφιβληστροειδή που προσφέρει τη μέγιστη οπτική οξύτητα.

Την ημέρα της σύζευξης, το φαινόμενο μέγεθος της Αφροδίτης, δηλαδή η λαμπρότητά της, θα φτάνει το -4,3 ενώ του Δία είναι σημαντικά μικρότερη στο -2,1. Πρακτικά, η Αφροδίτη θα είναι 7,59 φορές πιο λαμπρή από τον Δία, καθώς η κλίμακα του φαινόμενου μεγέθους είναι λογαριθμική, και μια αύξηση κατά ένα βαθμό μεγέθους αντιστοιχεί σε αύξηση της λαμπρότητας κατά 2,512 φορές.

Το φαινόμενο θα παραμείνει ορατό για περίπου δύο ώρες κάθε βράδυ, πριν τελικά χαθεί κάτω από τον ορίζοντα στον δυτικό-νοτιοδυτικό ουρανό. Μάλιστα το ουράνιο δίδυμο φαίνεται πιο εντυπωσιακό όταν κρέμεται λίγο πάνω από τον ορίζοντα.

Οι ερωτοτροπίες ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη συνεχίζονται εξάλλου εδώ και καιρό, και μάλιστα η Σελήνη πλησίασε για να θαυμάσει στα τέλη Φεβρουαρίου. Θα πλησιάσει και πάλι το ζευγάρι στα τέλη Μαρτίου και θα προσπεράσει πρώτα τον Δία και μετά την Αφροδίτη.

Ένας ακόμα πλανήτης, ο Άρης, κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή των αστρονόμων την περασμένη εβδομάδα, όταν έφτασε στην μικρότερη απόστασή του από τη Γη εδώ και δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ

Απειλή από τον Ήλιο

Advertisement

«Ρομαντική» απειλή από τον Ηλιο
Δύο ηλιακές κηλίδες μεγαλώνουν επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα στον Ήλιο και ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο αναφέρουν ότι είναι πιθανό μια από αυτές τις καταιγίδες να φτάσει αύριο στη Γη και να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα.

Οι νέες κηλίδες

Ο δορυφόρος SDO (Solar Dynamic Observatory) που παρακολουθεί την ηλιακή δραστηριότητα εντόπισε δύο κηλίδες το μέγεθος των οποίων αυξάνεται πολύ τα τελευταία 24ωρα. Οι δύο κηλίδες βρίσκονται στην περιοχή 1416 του μητρικού μας άστρου και τις τελευταίες μέρες το μέγεθος τους έχει διπλασιαστεί. Οι δύο κηλίδες είναι ιδιαίτερα ενεργές και παράγουν μαγνητικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι εκλάμψεις των δύο κηλίδων είναι της κατηγορίας Μ που είναι η δεύτερη σε ισχύ κατηγορία εκλάμψεων. Οι πιο ισχυρές εκλάμψεις των ηλιακών κηλίδων είναι οι εκλάμψεις Χ.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ίσως φτάσει στη Γη μαγνητική καταιγίδα
«Ρομαντική» απειλή από τον Ηλιο
Οι δύο κηλίδες στην περιοχή 1416 που μεγαλώνουν καθημερινά και είναι πιθανό να μας απειλήσουν
Καταιγίδα «αγάπης»

Το Σαββατοκύριακο η περιστροφή του Ήλιου έφερε τις δύο κηλίδες «απέναντι» από τη Γη και έτσι οι επιστήμονες που τις παρακολουθούν εκτιμούν ότι είναι πιθανό οι μαγνητικές καταιγίδες που εκδηλώνονται εκεί να φτάσουν μέχρι τον πλανήτη μας και να προκαλέσουν ορισμένα προβλήματα. Θα είναι όμως χαμηλότερης όμως κλίμακας προβλήματα από εκείνα που προκαλούν οι εκλάμψεις κατηγορίας Χ.

Οι προσομοιώσεις που γίνονται στην Υπηρεσία Μελέτης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ) δείχνουν ότι είναι πιθανό μια από τις καταιγίδες των δύο κηλίδων να φτάσει μέχρι τη Γη αύριο αλλά όπως αναφέρουν οι ειδικοί δεν πρόκειται να προκαλέσουν τηλεπικοινωνιακά προβλήματα εμποδίζοντας τις συνομιλίες και την ανταλλαγή μηνυμάτων των… ερωτευμένων. Τα όποια προβλήματα υπάρξουν θα περιοριστούν σε διακοπές των ραδιοσημάτων και αυτές αν τελικά γίνουν θα επηρεάσουν κυρίως τις πολικές περιοχές του πλανήτη μας.


Κοντινή εικόνα των δύο κηλίδων στην περιοχή 1416 του Ήλιου που είναι πιθανό να μας στείλουν τα επόμενα 24ωρα κάποια μαγνητική καταιγίδα.

Το τραγικό λάθος των ανθρώπων

Advertisement

Η ανθρώπινη οντότητα, για να βρει το δρόμο που οδηγεί στον Εαυτό της, πρέπει να ανακαλύψει πρώτα τις βασικές λειτουργίες της ίδιας της διάνοιάς της. Με τον…
τρόπο αυτό μπορεί να αποφύγει τις συμπληγάδες πέτρες της παραπληροφόρησης, που της κλείνει το δρόμο.
Ο ίδιος ο Εαυτός μας τις περισσότερες φορές είναι παγιδευμένος από τον τρόπο σκέψης της ίδιας της διανόησής μας.
Νομίζω λοιπόν, ότι επειδή κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ουσία των πραγμάτων, σ’ αυτό το Πεδίο, γι’ αυτό δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιβάλει την «αλήθεια» του στους…..
άλλους.

Όμως εδώ βρίσκεται το τραγικό λάθος των ανθρώπων, που είναι η προσπάθεια επιβολής της δικής τους θεώρησης των πραγμάτων στους άλλους.

Μια τέτοια παγιδευμένη προσωπικότητα, που έχει δημιουργήσει ένα γυάλινο και εύθραυστο κάστρο, για έναν εξωτερικό παρατηρητή. Τρέχει με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο «κάστρο» της, χωρίς να μπορεί να συλλάβει άλλες αξίες πέρα από τις δικές της.

Ξαφνικά λοιπόν εκεί που τρέχει σταματά μπροστά σε κάποιον ή κάποια που του μιλάει στο μυαλό και του λέει ότι είναι ο Ανώτερός του Εαυτός, και η μοναδική αλήθεια. Δεν προλαβαίνει να αντιληφθεί αυτό που Είναι πίσω από αυτό που φαίνεται. Διότι οραματίζεται σύμφωνα με τα όσα εσφαλμένα έχει «χτίσει» μέσα του.
Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στην απουσία έργου, στην εκμηδένιση του έργου, στην ηρεμία της δράσης.

Διότι οι Πύλες της ύπαρξης δεν ανοίγουν με υποκειμενικά κριτήρια και παραπλανήσεις.
Η Ανώτερη γνώση που προέρχεται από τις Ανώτερες Νοητικές σφαίρες της ύπαρξής μας, φέρνει σε επαφή την συνείδηση με τον πρωταρχικό λόγο συχνότητα. Με τη συμπαντική ιδιοσυχνότητα.
Όταν δηλαδή η συνείδηση ταυτιστεί με την Παγκόσμια συχνότητα τότε η «μάζα» γίνεται άπειρη. Τότε Γνωρίζει.

Αν τώρα είναι αναγκαίο να κοινοποιηθεί κάποιος σημαντικό κομμάτι γνώσης, τότε πρέπει να δίνεται μέσα σε ειδικό «κέλυφος», για να μην μπορεί να επηρεάσει αρνητικά «αμύητες» συνειδήσεις, αλλά και για να μη «φθαρεί» η ίδια.
Για το λόγο αυτό όσοι κάνουν το αντίθετο , προσπάθωντας να εμφυτέψουν «ιούς σκέψης» προσφέρουν κακή υπηρεσία στην ανθρωπότητα.

Βλέπετε ζούμε σε δυο κόσμους συγχρόνως, και δεν μπορούμε να διακρίνουμε που ανήκουμε περισσότερο. Εκεί υπάρχει η δυσκολία , να πρέπει να δρας πνευματικά ενώ ζεις στην ύλη.
Ανάμεσα στα δυο αυτά αντίθετα πεδία , εσύ καλείσαι να ισορροπήσεις και με σταθερά βήματα να βρεις την Έξοδο διαφυγής.

Κακά τα ψέματα ειδικά σήμερα είναι που χρειάζεται όσο ποτέ να αγαπάμε τον διπλανό μας και να του δίνουμε απλόχερα την συγχώρεσή μας. Γιατί έτσι ξεφεύγουμε από τα κατώτερα πεδία του μάταιου ανταγωνισμού, του φόβου , της κατάθλιψης, και του σκότους.
Ευχόμαστε σε όλους αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι σε αυτά τα κατώτερα πεδία, χωρίς να τους κατακρίνουμε, να βρουν το μονοπάτι που θα τους ανεβάσει στα ανώτερα πεδία της ανθρώπινης δυνατότητας.

Εκεί φυσά άλλος αέρας καθαρότερος. Παίρνοντας άλλες αναπνοές βαθύτερες αρχίζουμε να οσμιζόμαστε την Ελευθερία , και να πέφτουν τα κάστρα ένα ένα που ήμασταν φυλακισμένοι.
Σιγά-σιγά η Συνείδηση μετουσιώνεται σε Συνειδητότητα και εδραιώνεται στην διάνοια ως Μέθεξις.
Απεγκλωβιστείτε από τα δεσμά , αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα αυτού του βιβλίου , που σε παροτρύνει για μια βαθύτερη κατανόηση του Εαυτού σου.

Όποιος επιχειρήσει να εισχωρήσει στα κύματα αυτά θα διαπιστώσει πως είναι μια εμπειρία που δεν περιγράφετε, τα λόγια είναι πολύ μικρά να την εξηγήσουν , να την περιγράψουν , γιατί μόνο Βιώνεται.
Είναι σαν το Δέντρο που πολύ βαθια ριζώνει και τα κλαδιά του αγκαλιάζουν όλες τις αισθήσεις σου.
Όπως δίδασκε και ο Ιησούς, το δέντρο το γνωρίζουμε από τους καρπούς. Αλλά ακόμη έλεγε:»Δέντρο που δεν κάνει καρπούς κόπτεται και στην πύρα βάλλεται».

Επιβεβαιώνοντας έτσι την πνευματική διάκριση και τη σωστή επιλογή, χωρίς με την επιλογή αυτή να βλάψει κανείς τον εαυτό του ή το σύνολο.

Ο Άρης είναι πιο φιλικός για τη ζωή, από τη Γη!

Advertisement

  Ο πλανήτης Άρης, όχι μόνο διαθέτει συνθήκες πιο ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής από ό,τι η Γη, αλλά είναι και πιο «φιλόξενος» από αυτήν! Η ανατρέπτική θεωρία ανήκει σε ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, οι οποίοι  μελέτησαν και συνέκριναν διάφορες παραμέτρους ανάμεσα στη Γη και στον Άρη (ανάμεσά τους η θερμοκρασία, η ατμοσφαιρική πίεση κ.α). Στόχος της μελέτης να διαπιστώσουν αν και σε τι βαθμό μπορεί ο Άρης να υποστηρίξει μορφές ζωής παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στον πλανήτη μας.

  Το βασικό συμπέρασμά τους είναι πως, παρά την μέχρι σήμερα κρατούσα άποψη πως ο «κόκκινος πλανήτης» είναι αφιλόξενος για τη ζωή, στην πραγατικότητα έχει σε πολύ μεγαλύτερη έκταση ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής, από τον πλανήτη μας! Τότε… γιατί είμαστε ακόμη εδώ, θα σκεφτεί κάποιος. Γιατί υπάρχει ένα… μικρό πρακτικό προβλημάτακι: τα περισσότερα σημεία του Άρη που μπορούν να υποστηρίξουν την παρουσία ζωής, βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του!

  Αντιθέτως, το περιβάλλον χαμηλών πιέσεων που διαθέτει ο Άρης δεν επιτρέπει την παρουσία του νερού σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του και οι θερμοκρασίες που επικρατούν σε αυτήν είναι πολύ χαμηλές- μέσος όρος – 63 βαθμούς Κελσίου.

  Ενώ λοιπόν το «κατοικήσιμο» ποσοστό του «κόκκινου πλανήτη» από τον πυρήνα μέχρι τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας είναι 3% – με το αντίστοιχο ποσοστό για τη Γη να είναι μόλις 1%- οι περισσότερες περιοχές όπου υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και διατήρηση της ζωής, είναι υπόγειες.
 
Εκεί, κάτω από την επιφάνεια του Άρη, υπάρχει αρκετή ζέστη προερχόμενη από το εσωτερικό του ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν και να επιβιώνουν βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί. » Πρόκειται για την πιο εμπεριστατωμένη μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για το αν και πόσο φιλόξενος είναι ο Άρης- έστω σε μικροβιακό επίπεδο. Αυτό όμως είναι πολύ σημαντικό αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο άνθρωπος αποτελεί προϊόν της εξέλιξης που ξεκίνησε από τη μικροβιακή ζωή. Συνεπώς, η έρευνά μας δεν απευθύνεται σε επιστήμονες που αναζητούν εξωγήινους που κατασκευάζουν διαστημόπλοια. Εκείνοι όμως που ενδιαφέρονται για την απαρχή της ζωής και το πώς μπορεί να γεννιέται η ζωή σε άλλους κόσμους μακριά από τη Γη, αξίζει να ασχοληθούν με τη μελέτη μας», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Τσάρλι Λαϊινγουίβερ.

ΠΗΓΗ

Ένα πρωτόκολλο για την ανταλλαγή μηνυμάτων με εξωγήινη νοημοσύνη

Advertisement

Το 2011 Έγινε δεκτή για δημοσίευση σε διαστημική πολιτική η έρευνα από τους Συντάκτες της εργασίας imitra Atri (U Kansas), Julia DeMarines (International Space U), Jacob Haqq-Misra (Penn State U) με θέμα  «πρωτόκολλα ανταλλαγής μηνυμάτων με εξωγήινη νοημοσύνη»

Αποσπάσματα από την εργασία: Τα μηνύματα για την εξωγήινη νοημοσύνη (Meti) είναι ένας κλάδος της μελέτης που ασχολούνται με την κατασκευή και τη μετάδοση ενός μηνύματος προς τους κατοικήσιμους πλανήτες. Δεδομένου ότι το μήνυμα τού Arecibo το 1974  και η μικρή διάρκεια των Meti μεταδόσεων έχουν αποτέλεσμα να αυξήσουν το περιεχόμενο και τη πολυπλοκότητα, των μηνυμάτων αλλά η έλλειψη ενός καθορισμένου πρωτοκόλλου παράγουν ανοργάνωτα ή αινιγματικά μηνύματα που θα μπορούσαν να είναι δύσκολο να ερμηνεύουν.

Εδώ μελετάμε τα περίγραμμα της ανάπτυξης μιας αυτόνομης επικοινωνίας  πρωτόκολλου  μηνυμάτων για εξωγήινη νοημοσύνη που παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για την κατασκευή ενός μηνύματος, ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα ότι τα μηνύματα που επικοινωνούν να είναι αποτελεσματικά. Ένα Meti πρωτόκολλο έχει πολλούς παράγοντες όπως η κωδικοποίηση σήματος, το μήκος του μηνύματος, του πληροφοριακού περιεχομένου, ανθρωποκεντρισμό, μέθοδος μετάδοσης, και τη διαβίβαση περιοδικότητας.

Αφού θα ανεπτύχθη, το πρωτόκολλο θα τεθεί σε δοκιμές σε διαφορετικές ομάδες ερευνητών σε όλο τον κόσμο. Ένα αποτελεσματικό μήνυμα προς τους εξωγήινους θα πρέπει τουλάχιστον να είναι κατανοητό από τον άνθρωπο, και απελευθερώνοντας το πρωτόκολλο για τη δοκιμή θα μας επιτρέψει να βελτιωθεί το πρωτόκολλο και να ανεπτύχθη  σε δυνατότητές επικοινωνίας. Μέσα από μια διαδραστική ιστοσελίδα, σε όλο τον κόσμο θα είναι σε θέση να δημιουργούν και να ανταλλάσσουν μηνύματα που θα ακολουθούν το πρωτόκολλο στο γίνει καλύτερο στο είδος των μηνυμάτων προσαρμοσμένο για τη διαπολιτισμική επικοινωνίας.

Η ανάπτυξη ενός Meti πρωτόκολλου θα χρησιμεύσει για τη βελτίωση της ποιότητας των μηνυμάτων προς τους εξωγήινους, την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, και να κάνει κατανοητή την αστροβιολογία στο κοινό.Το «τέλος» του ημερολογίου των Μάγια – Ηλιακές καταιγίδες – Αλλαγές στη Γη και τη Συνείδηση

Advertisement

Θαρρώ πως ειδικά μετά την προηγούμενη ανάρτηση το θέμα αυτό είναι που μας χαρίζει εκείνη την άλλη ματιά: τη ματιά της βεβαιότητας πως το σύμπαν είναι με το μέρος μας και όχι με το μέρος των «συστημάτων εξουσίας και ελέγχου»…
και εξηγεί και μέρος της προηγούμενης τοποθέτησης…

του Dr Calleman
Paris, September 30, 2011 (11 Eb)
8th day of the sixth night of the Ninth wave

μετάφραση-απόδοση τοξότισσα

Γιορτάσαμε σήμερα την Κοσμική Σύγκλιση και υπάρχει λιγότερο από μια νύχτα και μια ημέρα πριν από την εκπλήρωση του εξελικτικού σχεδίου για όλη τη δημιουργία (ή τουλάχιστον την επίτευξη της κορυφής). Όπως είχε προβλεφθεί το έννατο κύμα αυτού του σχεδίου, το οποίο φτάνει στο τέλος μαζί με τα άλλα κύματα του ημερολογίου των Μάγιας στις 28 Οκτωβρίου του 2011, έφερε μια τεράστια αύξηση της συχνότητας στον κόσμο. Αυτό έγινε αισθητό σε προσωπικό επίπεδο από πολλούς, αλλά έγινε επίσης εμφανές στην εξάπλωση του πολιτικού και οικονομικού χάους σε μεγάλες περιοχές του κόσμου. Η σημερινή αστάθεια είναι εμφανής, όχι μόνο στο τι συμβαίνει πραγματικά, αλλά και στις συνεχείς αλλαγές σχετικά με τον τρόπο  που γίνονται αντιληπτά και να αναφέρονται γεγονότα ή εξελίξεις. Για την Ελλάδα, για παράδειγμα, τη μία ημέρα, δήλωναν ότι έχει πτωχεύσει, μια άλλη [ως σώθηκε πλήρως με τη βοήθεια της τρόικας, και την επόμενη μέρα και πάλι λεγόταν ότι είναι σε πτώχευση. Τη μια μέρα (λεγόταν πως) το καθεστώς Ghaddafi έχει πέσει και την άλλη πως και πάλι αγωνίζονται… για να πέσει την επόμενη μέρα και πάλι.

Σε αυτόν τον κόσμο των αβέβαιων ερμηνειών τα μέσα εναλλακτικών ειδήσεων στο Διαδίκτυο, έχουν  προσπαθήσει να καλύψουν το κενό μιλώντας μερικές φορές με απόλυτη βεβαιότητα για τις επικείμενες καταστροφές. Εκεί, μια μέρα ο κομήτης elenin λεγόταν πως θα δημιουργήσει σεισμούς και θα δώσει ένα τέλος στον κόσμο, την επόμενη πως δεν υπάρχει και μετά κάποιος άλλος κομήτης εμφανιζόταν (ή μήπως ήταν ο πλανήτης Χ;). Οτιδήποτε, δεν έχει σημασία πόσο τρελό ή απίθανο είναι, μπορεί να βρει σήμερα ένα προσεκτικό ακροατήριο στο YouTube και να παρουσιάζεται σαν να ήταν σοβαρές πληροφορίες. Στην αστάθεια του κόσμου προστέθηκε έτσι και το χάος των πληροφοριών και είναι ένα κοινό συναίσθημα μεταξύ πολλών, πως δεν ξέρουν ποιον ή τι να πιστέψουν. Το διανοητικό πλαίσιο εντός του οποίου οι άνθρωποι έχουν κατανοήσει τον κόσμο διαβρώνεται και αυτό, όπως και η πραγματική πορεία των γεγονότων, και αποτελεί και αυτό ένα σημάδι των καιρών μας. Μερικοί απορρίπτουν το νόημα της πνευματικής  κατανόησης συνολικά.

Αυτή η διάβρωση προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο άνοιγμα και μια ριζική αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας και πιστοποιεί το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του κόσμου έχει κλονιστεί από προηγούμενη ισορροπία του, πριν από το ένατο κύμα. Πίσω από όλα αυτά μπορούμε να βρούμε μια κάπως νευρική προσδοκία για κάτι άγνωστο και δραματικό που πρόκειται να συμβεί. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο μυαλό πολλών ανθρώπων η προσδοκία αυτή ήταν σε μεγάλο βαθμό αρνητική. Μετά από όλα, η ανάπτυξη του ένατου κύματος ήταν ουσιαστικά προβλέψιμη, αφού έγινε σύμφωνα με την Αποκάλυψη 16, όπου κατά τις επτά ημέρες παρουσιάζονται οι περισσότερες καταστροφές στις παλιές δομές του κόσμου. Έτσι, η πρόοδος κατά μήκος των παλαιών διαδρομών βήμα-βήμα έχει αποκλειστεί και η εμπειρία του αδιέξοδου του τρέχοντος πολιτισμού μας έχει εξαπλωθεί ευρέως, με λίγα πράγματα προς το παρών να δείχνουν την άποψη των εναλλακτικών λύσεων. Οι καινοτομίες που έχουν προκύψει από το Ένατο κύμα ήταν έτσι, στον κόσμο γενικότερα, λίγες και μακριά μεταξύ τους. Αν και πολλοί είχαν εσωτερική αφύπνιση ενότητας, οι εξωτερικής εκδηλώσεις της ήταν πολύ οριακές.
Στο πλαίσιο της διάβρωσης του σημερινού κόσμου είχα προβλέψει σε σχετικά πρώιμο στάδιο, πολύ σωστά, ότι η πέμπτη ημέρα του ένατου κύματος θα είναι η ενέργεια που θα επιταχύνει την οικονομική ύφεση (Και η οικονομία μπορεί να είναι ο καλύτερος καθρέφτης για το πώς οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους). Αυτό ήταν στην πραγματικότητα και η στιγμή που η λεγόμενες «αγορές» πραγματικά άρχισαν να επηρεάζονται από την παγκόσμια κρίση, που έκτοτε συνέχισε να εμβαθύνει με κάθε νέο σημείο μετατόπισης του ένατου κύματος. Η παρατεταμένη φύση αυτής της κρίσης δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρόκειται για την κατάρρευση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος του κόσμου και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Η ανάπτυξη σε βασικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχει σταματήσει (για να μην αναφέρουμε την Ελλάδα και την Ιταλία), η οποία στην πράξη μπλοκάρει όλες τις προσπάθειες για την αποπληρωμή των χρεών.

Η οικονομική ύφεση έχει εμφανίσει κάποια εκπληκτικά στοιχεία, όπως την επιθυμία που εξέφρασε μια χορωδία σούπερ πλουσίων να φορολογούνται περισσότερο και την πιθανότητα να αγοράσει η Κίνα το χρέος από την Ιταλία ή άλλες χώρες του ευρώ για να τις κρατήσει στη ζωή. Εγώ πάντως θεωρώ ότι είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι όλα αυτά θα συμβούν στην πραγματικότητα και η αίσθηση που έχει κανείς είναι ότι οι κυβερνώντες έχουν ξεμείνει από κόλπα. Παρά το αδιέξοδο, μπορεί όμως να ειπωθεί ότι η ζωή σε πολλά μέρη του κόσμου εξακολουθεί να εμφανίζεται σαν business as usual. Έτσι, κανένα γεγονός δεν έχει ακόμη σταθεί αρκετά ισχυρό ώστε να επισπεύσει την κατάρρευση που πολλοί περιμένουν ή φοβούνται και φαίνεται τώρα ότι αυτό δεν θα συμβεί μέχρι την έβδομη ημέρα του ένατου κύματος, 11 – 28 Οκτωβρίου. Αν είναι έτσι, τότε το τέλος του ημερολογίου μπορεί να μετατραπεί σε μια πολύ σημαντική ασυνέχεια.

Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι συνεπώς μια άλλη ύφεση, αλλά το τέλος του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ κατά της «Wall Street» μπορεί να αποτελούν πολύ καλή ένδειξη γι΄αυτό. Έχει όμως παράλληλα κανείς την εντύπωση ότι για όσο διάστημα το παλιό σύστημα επιβιώνει δεν υπάρχει πραγματικό άνοιγμα για να δημιουργήσετε ένα νέο κόσμο να το αντικαταστήσει. Για να γίνει αυτό θα ερχόταν σε πάρα πολύ έντονη σύγκρουση με τη νομιμότητα της τρέχουσας δυαδικής δομής της εξουσίας, και μόνο αφού συμβεί κάποιο είδος πλήρους κατάρρευσης θα ήταν οι άνθρωποι γενικά υποχρεωμένοι και εμπνευσμένοι να δημιουργήσουν ένα νέο τρόπο ζωής που να αφορά την σφαίρα της πολιτικής και της οικονομίας. Για να αποφευχθούν μια τέτοιου είδους γέννησης ενός νέου κόσμου, μπορούμε επίσης να είμαστε βέβαιοι ότι όταν έρθει η κατάρρευση αυτή, θα παρουσιαστεί από τις εξουσίες σαν τίποτε άλλο παρά μια προσωρινή ύφεση. Αυτή η ψευδαίσθηση μπορεί τότε να κυριαρχήσει σε πολλούς που δεν κατέχουν την προοπτική του ημερολογίου των Μάγιας όσων αφορά μια εξέλιξη προς την συνείδηση ​​ενότητας και αυτό υπογραμμίζει επίσης τον κίνδυνο του να πιστεύει κανείς αυτούς που λένε ότι το ημερολόγιο τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, κάτι που θα παίξουν επιδέξια στα χέρια τους εκείνοι που θέλουν να αναβιώσουν το παλιό σύστημα.

Εκτός από την εμβάθυνση του πολιτικού και οικονομικού χάους, το ένατο κύμα έφερε επίσης σημαντική εντατικοποίηση πολλών τύπων φυσικών καταστροφών, μερικές φορές σε μέρη που δεν έχουν δει ποτέ πριν κάτι ανάλογο. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για όλα αυτά τα φαινόμενα και ένα είδος γοητείας για την καταστροφή έχει αναδειχθεί στο Διαδίκτυο, όπου μερικοί εκπέμπουν προς τα έξω πληροφορίες φυσικών καταστροφών, χωρίς να παρέχουν οποιοδήποτε πλαίσιο ή εξήγηση στο γιατί μπορεί να συμβαίνει τώρα. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν ηλιακές εκλάμψεις, κομήτες, σεισμούς, πλημμύρες, κύματα καύσωνα και ακραίουςς ανέμους, πολλά από τα οποία έχουν αυξηθεί κατά το ένατο κύμα.

(…) Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση των λεγόμενων Αλλαγών στη Γη, που δημιουργούν μεταβαλλόμενες ακτογραμμές, όπως είχαν αρχικά προβλεφθεί από τον Edgar Cayce, αλλά λανθασμένα προβλέφθηκε να συμβούν κατά την περίοδο 1958-1998. Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον που έλκουν σήμερα είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε αν σε κάποιο βαθμό θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος του κοσμικού σχεδίου και, συνεπώς, να είναι προβλέψιμα με βάση το ημερολόγιο των Μάγιας. Στο «ημερολόγιο των Μάγιας και  μεταμόρφωση της Συνείδησης» (2004) είχα γράψει:

«Τουλάχιστον μερικές μικρές αλλαγές στη γη μπορεί να προκύψουν από την υψηλή συχνότητα αλλαγής στη συνείδηση, στην οποία ​​υποβάλλεται τώρα ο κόσμος. Όμως η αντιστροφή αιτίας και αποτελέσματος προκειμένου να παράξουν το σενάριο «Ημέρας της Κρίσεως», όπου αυτές οι αλλαγές στη γη παρουσιάζονται ως αυτοσκοπός της συγκεκριμένης φάσης της δημιουργίας είναι αστήρικτη. Οποιαδήποτε πιθανά φυσικά αποτελέσματα πρέπει να θεωρούνται μόνο ως προϊόντα των αλλαγών στον τομέα της συνείδησης ​​[…] »και θεωρώ αυτή τη δήλωση ως έγκυρη και σημαντική ακόμα και σήμερα. 


Καθώς η υψηλή συχνότητα αλλαγής του Ένατου κύματος λειτουργεί σε πολλά επίπεδα του σύμπαντος ταυτόχρονα, όπως το συμπαντικό, τα γαλαξιακά, τα ηλιακά, τα πλανητικά και τα ανθρώπινα (συστήματα), θα περιμέναμε να δούμε να εκδηλώνεται και σε όλα αυτά. Ενώ ίσως να είναι δύσκολο να μελετηθούν οι εκδηλώσεις του σε κοσμικό ή γαλαξιακό επίπεδο, είναι δυνατό να το γίνει στο επίπεδο του ήλιου, που όλο και περισσότερο γίνεται επίκεντρο της προσοχής με τις εκλάμψεις του. Είναι αυτές οι φωτοβολίδες, το μεγαλύτερο από τα οποία στο πλαίσιο του ένατου κύμα έχουν συνοψίζονται παρακάτω, τότε που σχετίζονται με το ημερολόγιο των Μάγιας;


 Σημαντικές ηλιακές εκλάμψεις                   Κοσμική ενέργεια και αλλαγή                            
X 1.5 – 9, Μάρ, 2011                                       Έναρξη της πρώτης ημέρας (9 Μαρτίου)
Μ 9.3 – 30 του Ιούλη του 2011                        Έναρξη της πέμπτης ημέρας (31 Ιουλίου)
Μ 9.3 – 4, Αυγούστου 2011
X 6.9 – 9 Αυγούστου, 2011
X 2.1 – 6 Σεπτέμβρη του 2011                        Έναρξη της έκτης ημέρας (5η Σεπτεμβρίου)
X 1.8 – 7 Σεπτεμβρίου του 2011
X 1.4 – 22, Σεπ 2011                                       Έναρξη της έκτης νύχτας (Σεπ 23)

(Και ακόμη πιο σφοδρή ηλιακή έκρηξη στις 4 Οκτωβρίου με την κορύφωση της 6ης και τελευταίας «νύχτας» -σημ. τοξότισσας)


Αυτό είναι ένα σύνθετο ζήτημα που θα απαιτούσε δεδομένα προς ανάλυση που να έχουν συγκεντρωθεί σε διάστημα μεγάλων χρονικών περιόδων- πράγμα που ουσιαστικά λείπει. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στον προαναφερθέντα κατάλογο σημειώθηκαν σημαντικά μεγάλες ηλιακές εκλάμψεις κατά την έναρξη του ένατου κύματος στις 9 Μαρτίου, καθώς και στο ξεκίνημα της πέμπτης και έκτης ημέρας. Υποθετικά μπορεί να υπάρχει λοιπόν, μια σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις εκκρήξεις και το ένατο κύμα του ημερολογίου των Μάγιας. Ακόμα κι αν μια εντατικοποίηση της ηλιακής δραστηριότητας, αναμένεται ως μέρος οποιουδήποτε τακτικού ηλιακού κύκλου, αυτό που στη δεδομένη στιγμή είναι απροσδόκητο, είναι πως η τωρινή αυτή η δραστηριότητα φαίνεται να έχει καθυστερήσει για αρκετά χρόνια και γίνεται εμφανής μόλις τώρα σε εμφανή συγχρονισμό με το ένατο κύμα. Αν αυτό είναι αλήθεια , θα πρέπει να αναμένεται εντατικοποίηση των ηλιακών εκλάμψεων προς το τέλος του ένατου κύματος κατά την έβδομη ημέρα που ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου.

Όσων αφορά τη σεισμική δραστηριότητα του πλανήτη μας, η σύνδεση με το ημερολόγιο των Μάγιας είναι πιο σαφής, όπως έχω αναφέρει στο «Σκόπιμο Σύμπαν» (The Purposeful Universe). Έτσι, η μετατόπιση των ηπείρων προκαλείται από παλμούς στο πλανητικό δέντρο της ζωής  και αυτή η μετατόπιση (ονομάζεται κίνηση των Τεκτονικών Πλακών) είναι η αιτία όλων των σεισμών και των ηφαιστειακών εκρήξειων στον πλανήτη μας. Δεδομένου ότι το ημερολόγιο είναι τώρα έτοιμο να έρθει στο τέλος του, θα μπορεί κανείς να αναρωτηθεί εάν και η ηπειρωτική δομή της Γης, ο παγκόσμιος εγκέφαλος, ίσως τώρα να ολοκληρώνεται και αν αυτό θα επηρεάσει τη σταθερότητα του φλοιού της Γης. Αν το κάνει, τότε ίσως η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια να προέρχεται από το γεγονός ότι ο εσωτερικός πυρήνας της Γης, έρχεται τώρα σε ακριβή ρύθμιση για τη μετάδοση της νέας συνείδησης ενότητας από το Κοσμικό Δέντρο της Ζωής. Αυτή η «μικρορύθμιση» μπορεί, ωστόσο, από την πλευρά μας που ζούμε στην επιφάνειά να μη βιώνεται ως ιδιαίτερα «λεπτή» και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να έχει αρκετά δραματικές συνέπειες. Ανεξάρτητα από αυτό, είναι σημαντικό να δούμε ότι αυτές αποτελούν μέρος ενός στοχοθετημένου σχεδίου.

Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση που έχω ακούσει όσων αφορά τους λόγους για τους οποίους θα υπάρξει εντατικοποίηση της σεισμικής δραστηριότητας σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή,  εντατικοποίηση, η οποία ήταν ασφαλώς εμφανής κατά την «σπορά» του ένατου κύματος μέσα από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία. Αν υπάρχει μια αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στην τρέχουσα χρονική στιγμή θα ήταν με άλλα λόγια επειδή το ημερολόγιο πλησιάζει στο τέλος του. Αν και αυτό αποτελεί μία υπόθεση, εντούτοις εγώ από την πλευρά μου, θα επέλεγα να βρίσκομαι σε σεισμικά σταθερή θέση, τον καιρό που το ημερολόγιο πλησιάζει στο τέλος του.

Δεδομένου ότι αυτή πιθανότατα να είναι η τελευταία μου επικοινωνία πριν από το τέλος του ημερολογίου των Μάγιας στις 28 Οκτωβρίου 2011, θα μπορούσα σε αυτό το σημείο να συζητήσω κατά κάποιο τρόπο και  το μπορεί να σημαίνει αυτό το «τέλος», που φυσικά, είναι ένα ερώτημα που έχει συζητηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Βασική απάντηση μου θα ήταν ότι το σύμπαν επιτυγχάνει την υψηλότερη κβαντική του κατάσταση και πως δημιουργεί ένα νέο στάδιο για τη ζωή (στην κορυφή των εννέα ορόφων της πυραμίδας). Είναι, επομένως, μια κοινή παρανόηση ότι ένας «νέος» κύκλος θα αρχίσει μετά το τέλος του ημερολογίου. Αυτή είναι μια παρανόηση, διότι αυτό που φτάνει στο τέλος του δεν είναι ένας κύκλος για να αρχίσει ένας νέος, αλλά εννέα γραμμικά εξελικτικά κύματα. Η μόνη πτυχή του προφητικού ημερολογίου των Μάγιας που μπορεί να περιγραφεί ως κυκλική είναι οι 260 ημέρες του Τζόλκιν και αυτό αποτελεί το μόνο κύκλο που θα έρθει στο τέλος του στο ίδιο διάστημα. Ωστόσο, ακόμη και αν αυτός ο κύκλος είναι σημαντικός ως μήτρα των ενεργειών της δημιουργίας και έχει απήχηση σε προσωπικό με τις ενδείξεις ημέρας, δεν παίζει κανένα ρόλο στην προώθηση της μεγάλης κλίμακας εξέλιξης του σύμπαντος ή την εξέλιξη της συνείδησης.

Με αυτό κατά νου βλέπω τρεις δυνατές εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να ακολουθήσει μετά το σύμπαν αφού επιτευχθεί η υψηλότερη κατάσταση του:

  1. Η πρώτη, και πιο δραματική εναλλακτική λύση, είναι ότι όλα τα κύματα – καθώς και ο κύκλος τζόλκιν – έρχονται σε ένα τέλος. Αυτό θα σήμαινε πιθανό απότομο τέλος σε όλες τις μελλοντικές ενεργειακές ρυθμίσεις της ζωής και της δράσης μας και ένα είδος σοκ ελευθερίας. Η ζωή θα βιώνεται πλήρως από στιγμή σε στιγμή, και κάθε στιγμή θα είναι μια αιωνιότητα που δεν θα συνδέεται οργανικά με άλλες στιγμές. 
  2. Η δεύτερη εναλλακτική λύση, προς την οποία κλίνω σήμερα, είναι το τέλος των κυμάτων, αφού έχουν πια καταφέρει τους εξελικτικούς σκοπούς τους, αλλά το τζόλκιν θα εξακολουθεί να παρέχει κάποια ενεργητική παραλλαγή στο φόντο. Αυτό θα σημαίνει επίσης πως θα ζούμε από στιγμή σε στιγμή, χωρίς κανένα κύμα να κατευθύνει την εξέλιξη μας, αλλά θα υπάρχει μια καθημερινή παραλλαγή του Τζόλκιν (πηγών ενέργειας) που θα μπορούσε να μας εμποδίσει από το να βιώνουμε τη ζωή ως εντελώς «αιώνια»/άχρονη. 
  3. Η τρίτη εναλλακτική λύση είναι ότι όχι μόνο το Τζόλκιν, αλλά και τα εννέα κύματα δημιουργίας (Κάτω Κόσμοι) θα συνεχίσουν επ ‘αόριστον, και πως το σύνολο των κορυφών και των κοιλάδων δεν περιορίζεται σε δεκατρία. Αυτό εξακολουθεί να σημαίνει ότι δεν θα να εξαρτόμαστε πλέον από τις διαδικασίες εξέλιξης (από το σπόρο μέχρι να ωριμάσουν οι καρποί), αλλά δεν θα σήμαινε ότι η ζωή θα ήταν σαν ένα αιώνιο τώρα. Αντίθετα, όλα τα κύματα που οδηγούν σήμερα την εξέλιξή μας θα συνεχιστούν και μετά την πραγματοποίηση της συνείδησης ενότητας, αλλά πραγματικά χωρίς τέλος.
Η τελευταία αυτή άποψη φαίνεται να έχουν επικρατήσει στην περιοχή του Παλένκε στην αρχαιότητα, αφού οι ημερολογιακές ημερομηνίες που αναφέρονται εκεί βαθιά στο μέλλον, ακόμα και αν οι ημερομηνίες αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν ως προφητικές. Νιώθω σε αυτό το σημείο ότι δεν είναι δυνατό να πει κανείς με βεβαιότητα ποια από τις τρεις εναλλακτικές λύσεις θα παίξει μετά το τέλος του ημερολογίου, αλλά όποια κι αν είναι αυτή θα αποτελέσει μια θεμελιώδη ασυνέχεια και ένα σημαντικό, αν όχι ολικό, μετασχηματισμό της εμπειρίας της ζωής μας. Έστω και μία από αυτές  θα σήμαινε το τέλος της κατευθυνόμενης εξέλιξης και την έναρξη της ελευθερίας απλά να είσαι. Ίσως είναι επειδή ακούνε αυτή την πρόσκληση από το «μέλλον», και παρά την ταυτόχρονη παρουσία ορισμένων αρνητικών οιωνών στην τρέχουσα χρονική στιγμή, βρίσκουμε ένα αξιοσημείωτο αριθμό ανθρώπων που  επιστρέφουν στο σπίτι και τον εαυτό τους και πραγματικά αρχίζουν να εκτιμούν τη ζωή ακριβώς όπως είναι.
Ίσως μετά από όλα αυτά η μετακίνηση στη συνείδηση ​​ενότητας να συνεχίζεται και ότι το σύμπαν να αρχίζει τώρα να μας επιτρέψει να είμαστε απλώς αυτό που είμαστε.

Καρλ Γιόχαν Κάλεμαν
Παρίσι, 30 Σεπτέμβρη 2011 (11 Eb)
8η ημέρα της έκτης νύχτας του 9ου κύματος


ΒΡΗΚΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.. ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

Advertisement

Είναι ο ΗD85512b όπως τον ονόμασαν και είναι στην κατηγορία της “σουπερ γαίας”, είναι δηλαδή πλανήτης με μεγαλύτερη μάζα και βαρύτητα από τη Γη και όχι “γίγαντας αερίων” όπως ο Δίας, ο Κρόνος κλπ στο ηλιακό μας σύστημα.

Την ανακάλυψη έκαναν οι αστρονόμοι στη Χιλή, με τη βοήθεια του ειδικού φασματογράφου HARPS.
Τι λένε λοιπόν οι επιστήμονες;
Σε αυτόν τον πλανήτη οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι από 30 ως 50 βαθμοί Κελσίου, και η βαρύτητα είναι 1,4 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που εμείς βιώνουμε στη Γη.
Βέβαια, τα δεδομένα είναι κατά προσέγγιση και με βάση υπολογισμούς. Οι συνθήκες αυτές (ακόμη και αν είναι αυτές) δεν σημαίνει ότι είναι συνθήκες στις οποίες μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος (ίσως να μην υπάρχει καν τρεχούμενο νερό), όμως είναι συνθήκες που μπορούν να δημιουργήσουν μορφές ζωής και έτσι καταλήγουν στην πιθανότητα ο πλανήτης να κατοικείται.
Η αστρονόμος από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ της Γερμανίας Λίσα Κάλτενεγκερ, η οποία συνέταξε την έκθεση γύρω από τις νέες παρατηρήσεις ξεκαθαρίζει:
“Όταν λέμε κατοικήσιμη, δεν εννοούμε κατοικήσιμη για εσάς και εμένα”
Μην βιαστείτε τώρα να συμπεράνετε ότι μπορεί εκεί να ζουν μικρά πράσινα ανθρωπάκια… Αυτό είναι αναζήτηση που είναι στην αρμοδιότητες του Χόλιγουντ, οι επιστήμονες πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν αν αυτός εξωπλανήτης είναι απλά μια σούπερ-Γη και όχι μια σούπερ – Γη που μοιράζεται περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας.

 ΠΗΓΗ 

Θανατος κομητη στον Ηλιο παρατηρηθηκε ζωντανα για πρωτη φορα

Advertisement

Για πρώτη φορά βιντεοσκοπήθηκε μια τέτοια «αυτοκτονία» σε πραγματικό χρόνο
  
Βουτιά αυτοκτονίας

Για πρώτη φορά στην ιστορία της αστρονομίας, η καταστροφή ενός κομήτη που βούτηξε με ταχύτητα στην επιφάνεια του Ήλιου φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε σε πραγματικό χρόνο, ανακοίνωσαν ερευνητές της NASA.

Η βουτιά θανάτου καταγράφηκε από δύο δορυφόρους που κρατούν τα μάτια τους μονίμως στραμμένα στο άστρο, το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) και το Ηλιακό και Ηλιοσφαιρικό Παρατηρητήριο (SOHO).

Κομήτες που πλησιάζουν επικίνδυνα στον Ήλιο έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν, αυτή όμως ήταν η πρώτη βουτιά που βιντεοσκοπείται ζωντανά.

«Λόγω της έντονης θερμότητας και της ακτινοβολίας, ο κομήτης απλά εξατμίστηκε εντελώς» ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του SDO.

Ορατός σαν μικρή λευκή κουκίδα στο υπεριώδες τμήμα του φάσματος, ο κομήτης διακρίνεται να διασχίζει τον ηλιακό δίσκο και να χάνεται στην αριστερή πλευρά του.

Το βίντεο ελήφθη στις 6 Ιουλίου και δείχνει σε γρήγορη κίνηση την πορεία του κομήτη, συνολικής διάρκειας 15 λεπτών. Ένα δεύτερο βίντεο από τον δορυφόρο SOHO είναι διαθέσιμο εδώ.

Οι κομήτες, σώματα από πάγους και σκόνη, θεωρούνται κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,6 δισ. χρόνια.

Οι περισσότεροι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο λεγόμενο νέφος του Όορτ που βρίσκεται στο όριο του Ηλιακού Συστήματος σε απόσταση ενός έτους φωτός.

Περιστασιακά, μπορεί να βρεθούν σε τροχιές που περνούν σε μικρή απόσταση από τους πλανήτες και τον Ήλιο.

Ο κομήτης που χάθηκε στον Ήλιο στις 6 Ιουλίου ανήκε πιθανότατα στη οικογένεια κομητών Κρόιτζ; μικροί κομήτες που δημιουργήθηκαν από τη διάσπαση ενός μεγάλου, μητρικού κομήτη πριν από μερικούς αιώνες.

ΠΗΓΗ

 

ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Advertisement

Ο άνθρωπος, από την πρώτη στιγμή που ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει επάνω σε βράχους, σπηλιές, κοιλάδες, βουνά και αντικείμενα τις εικόνες και τις σκέψεις του, από την επαφή και την καθημερινότητα του με όντα υπεράνω της δικής του δύναμης, τα οποία, όπως μαρτυρούν τα εκατοντάδες στοιχεία ήταν καθημερινή και χαρακτηριζόταν από τρομερές αλλαγές για το….

τότε ανθρώπινο στοιχείο, από εκείνη λοιπόν την στιγμή και μετά, δεν έπαψε ποτέ να αναζητά αυτά τα όντα, που είτε από φόβο, είτε από ανάγκη, είτε από σεβασμό, τα είχε ονομάσει θεούς.
Τι όμως έκανε αυτά τα όντα να εγκαταλείψουν έτσι ξαφνικά τον άνθρωπο και την γη και να σταματήσουν την άμεση επαφή και την συνύπαρξη που είχαν με το τότε ανθρώπινο στοιχείο.
Μήπως γυρνάνε τους πλανήτες και αφού δίνουν την γνώση και την τεχνολογία σε όντα σαν και εμάς κατόπιν εξαφανίζονται, έτσι ώστε για να πάρουν τα πράγματα το δικό τους δρόμο και να δούνε μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν οι μαθητές τους, παρακολουθώντας το έργο τους χωρίς να γίνονται ορατοί. 
Μήπως αποτελούμε για αυτά τα όντα, η μεν γη ένα πειραματικό εργαστήριο και ο δε άνθρωπος ένα πειραματόζωο και μόνο, στο οποίο εργαστήριο και πειραματόζωο πραγματοποιούν ότι δεν θέλουν να κάνουν στον εαυτό τους, δρέποντας τα αποτελέσματα των όποιων πειραμάτων για δικό τους όφελος.
Ο καθένας θα μπορούσε να πει και να εκφράσει δεκάδες μήπως γι αυτήν την κατάσταση, το θέμα είναι, ποιο από αυτά τα μήπως θα καταλήξει να γίνει στο τέλος η μεγάλη και πολυπόθητη αλήθεια. 
Όλοι γνωρίζουμε ότι, οι θρησκείες του κόσμου, οι οποίες είναι και εκατοντάδες, έβαλαν φρένο στο όνειρο του κάθε ανθρώπου, ότι κάποια στιγμή θα συναντήσει όντα από άλλους πλανήτες, τους Θεούς του, η ακόμα και τον ίδιο τον Δημιουργό του, θέτοντας η κάθε μια ξεχωριστά απαραβίαστο κανόνα ότι, εκτός από εμάς εδώ στην γη δεν υπάρχει κανείς και ότι ο Θεός δημιούργησε το απέραντο και αχανές σύμπαν μόνο για τον άνθρωπο επί γης, ο οποίος δε άνθρωπος συνάμα, είναι και παιδί του ίδιου του Δημιουργού.
Με απόλυτη τεχνολογική και επιστημονική μαεστρία, για πολλούς αιώνες τώρα, άνθρωποι της κάθε εξουσίας έκρυβαν και παραποιούσαν όλα αυτά τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι διάφοροι πολιτισμοί, θέλοντας να συνεχίσουμε την δική τους αναζήτηση, η οποία είχε φθάσει σχεδόν στην λύση του αινίγματος, κάνοντας τους να βλέπουν και να υπολογίζουν με γυμνό και μόνο μάτι πράγματα που εμείς με τα ποιο σύγχρονα τηλεσκόπια και με τους ποιο προηγμένους δορυφόρους είναι αδύνατον να εντοπίσουμε και ακόμα περισσότερο, να κατανοήσουμε κιόλας.
Δεν είναι τουλάχιστον παράξενο και άξιο έρευνας πως από την μια μεριά υπήρξαν πολιτισμοί, που με πενιχρά μέσα κατάφεραν πνευματικά και επιστημονικά θαύματα και ξαφνικά από την άλλη μεριά εμείς οι συνεχιστές τους βρεθήκαμε με ρόπαλα και σπαθιά στα χέρια, να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον μόνο και μόνο για να αποδείξουμε ότι ο δικός μας θεός είναι καλύτερος από τον θεό του άλλου, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσουμε την επαφή μας με τους προγόνους μας και με ότι αυτοί μας άφησαν αλλά να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, δηλαδή, εκεί που ακόμα ο άνθρωπος ζούσε σε σπηλιές και δένδρα.
Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι στον πλανήτη γνωρίζουμε ότι, ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα κατά εικόνα και ομοίωση του, με σκοπό να καρπωθούν και να διαχειριστούν τον επίγειο παράδεισο επί γης, ζώντας μέσα στην απόλυτη ησυχία και αρμονία, με μοναδικό όρο να μην αναζητήσουν το δένδρο της γνώσης και πόσο μάλλον να φάνε και από τον καρπό του.
Κανείς όμως δεν φρόντισε να μας διδάξει ότι, ο Αδάμ και η Εύα μπορεί να ήταν οι πρωτόγονοι άνθρωποι, που ήρθαν σε επαφή με ανώτερα όντα και αφού έμαθαν από αυτά γλώσσα, γραφή, τέχνη, σκέψη και άλλα, τότε εναντιώθηκαν σε αυτά τα όντα ζητώντας την απόλυτη γνώση, την οποία κατείχαν αυτοί, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τους τότε ονομαζόμενους θεούς και να γίνει η ηρεμία και η γαλήνη της ζωής τους, επάνω στην γη κόλαση.
Δυστυχώς, όσο δεν θα επιτρέπουν κάποιοι, οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία που έχουν επάνω στον άνθρωπο και όσο δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες σωστής και ανεμπόδιστης αναζήτησης, ο άνθρωπος θα συνεχίσει να εξαρτάτε από την προσωπική του πνευματική ηρωίνη, την οποία κάποιοι, με μεγάλη χαρά θα συνεχίσουν να του χορηγούν.
Το εάν υπήρξαν, η συνεχίζουν να υπάρχουν εξωγήινα όντα, αυτό είναι μια ιερή προσωπική αναζήτηση του κάθε ανθρώπου και της κάθε ψυχής ξεχωριστά, που ορμώμενη αυτή η ψυχή από μια αρχέγονη πηγή λογικής, γνώσης και εξέλιξης συνεχίζει την αναζήτηση της, για την εύρεση του ιερού της δισκοπότηρου.
Κλείνοντας το άρθρο, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα,
« Άραγε κάποια στιγμή, θα μάθουμε την μεγάλη αλήθεια πριν την καταστροφή μας, η θα την μάθουμε, κατά την ώρα της καταστροφής μας».

Ωκεανος μαγματος στην Ιω

Advertisement

Λονδίνο

Η ανάλυση των στοιχείων που έστειλε το διαστημικό σκάφος «Γαλιλαίος» δείχνουν ότι τα εκατοντάδες ενεργά ηφαίστεια στην Ιώ τροφοδοτούνται από έναν ωκεανό μάγματος. Σύμφωνα με την μελέτη επιστημόνων στις ΗΠΑ που δημοσιεύεται στην έγκυρη επιθεώρηση Science o αυτός ο ωκεανός λιωμένων πετρωμάτων βρίσκεται σε βάθος 50 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια του δορυφόρου. Εκτιμούν επίσης ότι ο ωκεανός έχει πάχος τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων και η θερμοκρασία του ξεπερνά τους 1.200 βαθμούς Κελσίου.

Ο δορυφόρος του Δία είναι η πιο ηφαιστειογενής περιοχή του ηλιακού συστήματος
Ωκεανός μάγματος στην Ιώ
Μαζί με την μελέτη δημοσιεύεται και το παραπάνω σχεδιάγραμμα που δείχνει την ύπαρξη του ωκεανού μάγματος στο εσωτερικό της Ιούς

Η Ιώ

Η Ιώ είναι γεωλογικά το πιο δραστήριο σώμα στο Ηλιακό μας σύστημα και βρίσκεται «αιχμαλωτισμένη» σε μια βαρυτική παγίδα ανάμεσα στο Δία και τους γειτονικούς της δορυφόρους Ευρώπη, Γανυμήδη και Καλλιστώ, που την έλκουν από διαφορετικές συνεχώς γωνίες.

Μέσα σ’ αυτές τις παλιρροιακές δυνάμεις η επιφάνεια του εδάφους της Ιούς ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. Τα ηφαίστειά της  ανακαλύφθηκαν το 1979, από το σκάφος «Voyager» και η κρατούσα θεωρία είναι ότι οι παλίρροιες θερμαίνουν το εσωτερικό του δορυφόρου λιώνοντας τους βράχους και μαζί με θειούχα αέρια αυτοί ξεπετάγονται συνεχώς στην επιφάνεια με βίαιες ηφαιστειακές εκρήξεις. Υπολογίζεται ότι στην Ιώ παράγεται κάθε χρόνο 100 φορές περισσότερη λάβα από όλα μαζί τα ηφαίστεια στην Γη. Η ανακάλυψη του ωκεανού μάγματος προσθέτει νέα δεδομένα στην γεωλογική ανάλυση του δορυφόρου.
«Ο ωκεανός μάγματος είναι εκατομμύρια φορές καλύτερος ως αγωγός του ηλεκτρισμού, σε σχέση με τα πετρώματα στην επιφάνεια της Γης» αναφέρει ο Κρίσαν Κουράνα, γεωφυσικός του πανεπιστημίου UCLA που ήταν ο επικεφαλής της μελέτης.
ΠΗΓΗ

Το πρωτο ναυτικο λειζερ απο τις ΗΠΑ

Advertisement

Για πρώτη φορά σκάφος βυθίστηκε από ισχυρότατη δέσμη ακτίνων

Ο «πόλεμος των άστρων» μεταφέρεται στη θάλασσα. Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό κατάφερε να πυρπολήσει δύο εξωλέμβιες μηχανές και να βυθίσει ένα σκάφος χρησιμοποιώντας τη νέα του εφεύρεση: ένα όπλο με μια ισχυρότατη δέσμη ακτίνων λέιζερ….

Η σχετική επίδειξη έγινε με τη χρήση του «Μaritime Laser Demonstrator», ενός λέιζερ στερεάς κατάστασης το οποίο τοποθετήθηκε πάνω στο παροπλισμένο αντιτορπιλικό USS Paul Foster. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, στα ανοιχτά τη Καλιφόρνια, κοντά στο νησί Σαν Νίκολας, το λέιζερ που εκπέμπει παλμούς φωτός με ισχύ 15 Kilowatt κατέστρεψε από απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου τους κινητήρες του σκάφους-στόχου. Στο βίντεο εμφανίζεται ξαφνικά στη μία από τις δύο εξωλέμβιες μηχανές του μικρού σκάφους και λίγο αργότερα, οι δύο κινητήρες έχουν πάρει φωτιά.

«Αποδείχτηκε πως το λέιζερ μπορεί να δουλέψει σε ένα απαιτητικό και δύσκολο ναυτικό περιβάλλον», είπε ο υπεύθυνος του προγράμματος, υποναύαρχος Νέβιν Καρ.

Το αμερικανικό πολεμικό Ναυτικό εκτιμά ότι μέσα στην προσεχή δεκαετία τα λέιζερ στερεάς κατάστασης θα προστατεύουν τα αμερικανικά πλοία από εχθρικά σκάφη ή ακόμα και από εισερχόμενους πυραύλους, στέλνοντας ισχυρές ακτίνες που θα περνούν μέσα από υλικά όπως κρυστάλλους ή γυαλί.

Ακόμα ισχυρότερο θα είναι το λεγόμενο όπλο «λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων» ή FEL. Αν η ισχύς της δέσμης του αυξηθεί στα 100 Kilowatt το 2015 και στο 1 Megawatt τη δεκαετία του 2020 ( κάτι που είναι προς το παρόν τεχνικά αδύνατον), το υπερόπλο σε μια δεκαετία από τώρα θα λιώνει εκατοντάδες κυβικά μέτρα ατσάλι σε λίγα δευτερόλεπτα.
ΠΗΓΗ

Το συγχρονο θαυμα του Μωυση

Advertisement

Το νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Κορέα, δίπλα στα νησιά Jejudo και Geojedo. Αποτελείται από 250 μικρότερα νησιά, και είναι διάσημο για την εμφάνιση ενός στεγνού δρόμου στη μέση της θάλασσας, κοντά στο τέλος του Φεβρουαρίου και τα μέσα Ιουνίου του σεληνιακού ημερολογίου. Δεδομένου ότι μοιάζει με απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης στο βιβλίο της Εξόδου, η εκδήλωση ονομάζεται «Το θαύμα του Μωυσή». Όταν αποσύρονται τα νερά δημιουρείται ένας δρόμος περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, ο οποίο παραμένει για περίπου μία ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας.


με το θρύλο, πολύ καιρό πριν, υπήρχαν πολλές τίγρεις στο νησί Jindo. Όταν οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζονται συχνά στο χωριό, οι άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo. Το νησί ουσιαστικά εκκενώθηκε και έμαινε μόνο μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Bbyong, η οποία προσευχόταν καθημερινά στο Yongwang, θεό του ωκεανού, να την αφήσει να δει ξανά την οικογένειά της και πάλι.
Γύρω από τον Φεβρουάριο, Yongwang εμφανίστηκε στο όνειρό της και της είπε, «θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο. Βάδισε πάνω σε αυτό και θα διασχίσεις τη θάλασσα».

Την επόμενη μέρα η γριά Bbyong βγήκε στη θάλασσα και προσευχήθηκε ξανά, και καθώς το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε, το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε και δημιουργήθηκε ο δρόμος. Μέσα από αυτό το δρόμο, η οικογένειά της και οι άλλοι χωρικοί γύρισαν πίσω στο νησί. Από τότε, όταν η θάλασσα υποχωρεί και δημιουργείται ο δρόμος, οι άνθρωποι γιορτάζουν το φαινόμενο, με γιορτή προς τιμήν του θεού Yeongdeung και θυμούνται τη γριά Bbyong. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, εκτελούνται παραδοσιακοί χοροί και το νησί Jindo προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Οι Τουρκοι προωθουν αυτονομο κρατιδιο στη Δυτικη Θρακη – Εχουν φτιαξει και σημαια

Advertisement

Το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης αφουγκράζεται με ανησυχητική προσοχή τα σχέδια που προωθούν οι Τούρκοι.

Την ίδρυση αυτόνομου κρατιδίου στη Δυτική Θράκη φαίνεται πως προωθούν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, καθώς με τη βοήθεια αμερικανών διπλωματών από τη Θεσσαλονίκη, οι μειονοτικοί της περιοχής ετοιμάζονται να καταθέσουν επίσημα αίτημα για τη δημιουργία κρατιδίου εντός των ελληνικών συνόρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας η επωνυμία του κρατιδίου αυτού θα είναι “Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης” και μάλιστα ετοιμάζονται να σηκώσουν και σημαία η οποία απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία.Είναι μάλιστα κοινό μυστικό ότι στη Θράκη ομάδες μουσουλμάνων που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι κυκλοφορούν στους δρόμους και κάνουν πορείες φορώντας μπλούζες με την παραπάνω σημαία του κρατιδίου που οι ίδιοι οραματίζονται.

Σε όλα αυτά τα περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν στη Θράκη έρχεται να προστεθεί και το καθόλου τυχαίο γεγονός ότι το Google Earth είχε εμφανίσει χάρτη με τη λεγόμενη «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».

Μάλιστα και παλιότερα το 2006 το Google Earth είχε χωρίσει την Κομοτηνή σε ελληνική με τα αντίστοιχα χρώματα και σε τουρκική με το χρώμα κόκκινο.

Αρχαίο σμήνος γαλαξιών είναι το πιο μακρινό στο Σύμπαν

Advertisement

Κοσμική μητρόπολη

Οι γαλαξίες του σμήνους σημειώνονται με κύκλους, ενώ οι υπόλοιποι γαλαξίες βρίσκονται σε πολύ μικρότερη απόσταση
Οι γαλαξίες του σμήνους σημειώνονται με κύκλους, ενώ οι υπόλοιποι γαλαξίες βρίσκονται σε πολύ μικρότερη απόσταση   (Φωτογραφία:  NASA/JPL )
Σιάτλ

Μια γιγάντια ομάδα γαλαξιών που μελετήθηκε με μια πληθώρα τηλεσκοπίων αποδεικνύεται το αρχαιότερο και πιο απομακρυσμένο γαλαξιακό σμήνος που έχει εντοπιστεί ως σήμερα, ανακοίνωσε η NASA.

Το γαλαξιακό σμήνος COSMOS-AzTEC3, μια «γαλαξιακή μητρόπολη που εξαπλώνεται ταχύτατα» βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού του Εξάντα σε απόσταση περίπου 12,6 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.

Αυτό σημαίνει ότι το φως του σμήνους που φτάνει σήμερα στη Γη εκπέμφθηκε από τους γαλαξίες αυτούς όταν το Σύμπαν είχε ηλικία μόλις ένα δισεκατομμύριο χρόνια -σήμερα η ηλικία του εκτιμάται στα 13,7 δισ. χρόνια.

Δεδομένου ότι το COSMOS-AzTEC3 είναι αρχαίο και βρίσκεται στα αρχικά στάδια της εξέλιξής του, η ανακάλυψη αναμένεται να προσφέρει νέα στοιχεία για το σχηματισμό και την εξέλιξη των γαλαξιακών σμηνών.

Η μελέτη παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης στο Σιάτλ και δημοσιεύεται την ίδια μέρα στο περιοδικό Science.

Κοσμικές μεγαλουπόλεις

Οι περισσότεροι από τους γαλαξίες του Σύμπαντος είναι συγκεντρωμένοι σε ομάδες που ονομάζονται γαλαξιακά σμήνη και έχουν δομή που θυμίζει ανθρώπινη πόλη. Τα σμήνη αυτά έχουν συνήθως στο κέντρο τους ένα γιγάντιο γαλαξία, ο οποίος με τη σειρά του έχει στο κέντρο του μια μαύρη τρύπα μεγάλης μάζας.

Μέχρι σήμερα, τα πιο μακρινά γνωστά γαλαξιακά σμήνη βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 10 δισ. ετών φωτός.

Η διεθνής ερευνητική ομάδα που εξέτασε το COSMOS-AzTEC3 εκτιμά ότι το αρχαίο σμήνος παράγει κάθε χρόνο χιλιάδες νέα άστρα και πιθανώς φέρει στο κέντρο του μια μαύρη τρύπα με μάζα 30 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από του Ήλιου.

Αυτή η μαύρη τρύπα είναι πιθανώς το βαρυτικό κέντρο γύρω από το οποίο θα σχηματιστεί ο γιγάντιος γαλαξίας που θα καταλάβει το κέντρο του σμήνους, όπως συμβαίνει με τα σύγχρονα γαλαξιακά σμήνη, εξηγεί ο Πίτερ Κέιπακ του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης.

Όπως επισημαίνει ο ερευνητής, η μελέτη του COSMOS-AzTEC3 ήταν ένας πραγματικός τεχνικός άθλος, αφού βασίστηκε σε παρατηρήσεις πολλών διαφορετικών οργάνων.

«Χρειάστηκε ένα ολόκληρο χωριό από τηλεσκόπια για να εντοπίσουμε αυτό το σμήνος» σχολίασε ο Δρ Κέιπακ. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων τα διαστημικά τηλεσκόπια Spitzer, Chandra και Hubble, το τηλεσκόπιo Keck στη Χαβάη, το VLT στο Νέο Μεξικό και το ιαπωνικό Subaru.
ΠΗΓΗ

Θεωρίες για την γέννηση του Σύμπαντος

Advertisement

Ο Ρότζερ Πένροουζ, θεωρητικός φυσικός του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και ο συνεργάτης του Βάχε Γκουρζαντιάν, από το Ινστιτούτο Φυσικής του Γερεβάν στην Αρμενία, είναι από τους λίγους επιστήμονες που δεν πιστεύουν ότι το Σύμπαν γεννήθηκε με τη Μεγάλη Έκρηξη. Πιστεύουν αντίθετα ότι το Σύμπαν είναι «κυκλικό», δηλαδή γεννιέται και πεθαίνει περιοδικά, και ότι το Μπιγκ Μπανγκ ήταν απλώς η αρχή μιας καινούργιας φάσης σε αυτόν τον αέναο κύκλο.Σε έρευνά τους που αναρτήθηκε πρόσφατα στο δικτυακό τόπο arXiv, ενόψει της δημοσίευσής της, οι δύο φυσικοί υποστήριξαν ότι εντόπισαν ενδείξεις για μια σύγκρουση μαύρων τρυπών που συνέβη στην προηγούμενη ζωή του Σύμπαντος. Οι ενδείξεις που εντόπισαν είναι γιγάντιοι ομόκεντροι κύκλοι στη λεγόμενη μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου, μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που λούζει ολόκληρο το Σύμπαν και χρονολογείται στα 380.000 χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.
Οι ομόκεντροι κύκλοι, που αντιστοιχούν σε περιοχές όπου η θερμοκρασία της ακτινοβολίας είναι σχετικά ομοιόμορφη αντί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, προκλήθηκαν από τη σύγκρουση δύο μελανών οπών μεγάλης μάζας, υποστηρίζουν ο Πένροουζ και ο Γκουρζαντιάν. Όπως υπολογίζουν, η σύγκρουση των δύο οπών προκάλεσε βαρυτικά κύματα, τα οποία με τη σειρά τους άφησαν ίχνη στην ακτινοβολία υποβάθρου.
«Τα αποτελέσματα των Πένροουζ και Γκουρζαντιάν κατά κανένα τρόπο δεν προσφέρουν ενδείξεις για ένα κυκλικό μοντέλο του Σύμπαντος» δηλώνει στο Nature.com o Τζέιμς Ζίμπιν, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας.
Παρά την κριτική, πάντως, ο Γκουρζαντιάν εμμένει στη θέση του. Σε απάντησή του , ο φυσικός αντιτείνει ότι το καθιερωμένο μοντέλο για τη γέννηση του Σύμπαντος μπορεί μεν να εξηγεί τις μετρήσεις της ακτινοβολίας υποβάθρου, το κυκλικό μοντέλο όμως θα μπορούσε να τις εξηγεί πολύ καλύτερα.

ΠΗΓΗ

Αναστάτωση στη Λάρισα από εναέριο φλεγόμενο σώμα

Advertisement

Μία πύρινη μπάλα, που έσχισε τον νυχτερινό ουρανό του Νομού Λάρισας και έγινε ορατή στα παράλια, από τη Χαλκίδα μέχρι και τη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρίες, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.Η πύρινη σφαίρα, που εικάζεται ότι μπορεί να ήταν και μετεωρίτης, φαινόταν να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα τη γη και να μεγαλώνει, ερχόμενη από την πλευρά της θάλασσας με κατεύθυνση τον Κίσσαβο, κάπου στο τμήμα μεταξύ Μελιβοίας και Καρίτσας, όσον αφορά στα παράλια της Λάρισας.

Το γεγονός έγινε έντονα αντιληπτό από πολλούς, οι οποίοι και κατέθεσαν αντικρουόμενες μαρτυρίες, σχετικά με το «που» κατευθυνόταν ή μπορεί να έπεσε. Μάλιστα, στην προσπάθεια αποσαφήνισης του θέματος -γιατί εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να επρόκειτο και για φωτοβολίδα S.O.S-έγιναν και θαλάσσιες έρευνες από σκάφη του λιμενικού προς τα βόρεια του νομού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μέχρις στιγμής πάντως δεν έχει εξακριβωθεί για «τι» ακριβώς επρόκειτο.

ΠΗΓΗ

Οι άγιοι έχουν προβλέψει την «κάρτα του πολίτη»

Advertisement

Ο Άγιος Αρέθας επίσκοπος Καισαρείας και διάδοχος του Μ.Βασιλείου στον επισκοπικό θρόνο στο έργο του «Εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως PG 106» αναφέρει: «το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις».

Από την άλλη έχουμε τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο που στον λόγο του «περί εμφάνισης του αντιχρίστου» (Ασκητικά) μας πληροφορεί: «διότι τοιούτον τρόπο χρησιμοποιεί ο τύραννος ώστε όλοι να βαστάζουσιν το σημάδι του πριν έρθει να απαιτήσει τα σύμπαντα».

Ας δούμε λοιπόν σε συνδυασμό τις πληροφορίες που οι δύο Άγιοι μας δίνουν:

α) «ψήφον εντριβή». Στα χρόνια του Αγίου Αρέθα οι άνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας το όνομα του υποψηφίου που προτιμούσαν σε κάποιο πλακίδιο σε μέγεθος τραπουλόχαρτου = «ψήφον» (εξ ου και η λέξη ψηφιδωτόν=μικρό πλακίδιο) και μετά το έριχναν στην κάλπη… Η λέξη εντριβής-του εντριβούς, σημαίνει κάτι που είναι καθημερινής χρήσης.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάραγμα αρχικά θα δοθεί με την μορφή πλακιδίου (κάρτας) καθημερινής χρήσης.

β) Από την άλλη ο Άγιος Εφραίμ μας τονίζει ότι οι άνθρωποι θα «βαστάζουσιν» το σημάδι προ της ελεύσεως του ανόμου. Προσέξτε ότι ο άγιος δεν λέγει ότι θα φέρουσι επί του σώματος, αλλά ότι θα βαστάζουν το σημάδι του στο χέρι τους και ότι αυτό θα γίνει προτού να εμφανιστεί δημόσια ο Αντίχριστος για να αναλάβει την παγκόσμια εξουσία (απαιτήσει τα σύμπαντα). Μετά την εμφάνισή του θα απαιτήσει, όπως αναφέρει και η Αποκάλυψη, το χάραγμα να το φέρουν οι άνθρωποι επί του σώματός των, της δεξιάς χειρός και του μετώπου των.

Αυτά λέγουν οι άγιοι. Ας δούμε τώρα πως γίνονται πραγματικότητα στις ημέρες μας.

Ήδη η σημερινή Κυβέρνηση δια του στόματος του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου μας ανέφερε ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίον θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας μας, δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε από 1/1/2011 με μετρητά πέραν των 1.500 ευρώ. Οποιοσδήποτε και για οποιαδήποτε αγορά η πώληση παραλάβει χρήματα πέραν των 1.500 ευρώ σε μετρητά, θα υπόκειται στις συνέπειες του Νόμου. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες πέραν των 1.500 ευρώ να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική κάρτα χρήματος με το μικροτσίπ. Όλες οι πληρωμές η οι αγορές πέραν των 1.500 ευρώ θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού χρήματος. Επίσης αναλήψεις από την Τράπεζα πέραν των 1.500 ευρώ σε μετρητά δεν θα μπορούν να γίνονται. Για μεγαλύτερα ποσά είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική κάρτα χρήματος.

Δια του Νόμου αυτού σήμερα μας αναγκάζει η Κυβέρνηση να μεταφερθούμε άνω των 1.500 ευρώ σε μία άλλη μορφή του χρήματος, στο ηλεκτρονικό χρήμα. Σίγουρα την επόμενη χρονιά με νέο Νομοσχέδιο θα καταργήσουν τα 1.500 ευρώ και θα μας πουν ότι οποιαδήποτε πληρωμή η αγορά πάνω από 1 ευρώ θα γίνεται μόνον με ηλεκτρονικό χρήμα.

Τι είπε η Ιερά Σύνοδος επί εποχής Σεραφείμ για την ταυτότητα με μαγνητική λωρίδα η μικροτσίπ

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας, μόλις το 1993, για πρώτη φορά, κάτω από τις πιέσεις των χιλιάδων ανθρώπων που κατεβάζαμε στους δρόμους, αντελήφθη τον υπαρκτό κίνδυνο και εξέδωσε τα εξής:

«… Η Ιερά Σύνοδος, αγωνιώσα, κρούει τον κώδωνα του συναγερμού προς ολόκληρον το έθνος, και μητρικώς επιμένει και καλεί όλους τους Έλληνας, όλα τα γνήσια τέκνα της, να δώσουν ένα μάθημα εις τους επιδόξους νεκροθάπτας της ενότητός μας, αφαιρούντες έτσι κάθε επιχείρημα από εκείνους, οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν την σύγχρονον Ελλάδα ως εν κράτος χωρίς θρησκεία.

Η Ιερά Σύνοδος έχει επισημάνει και την εφιαλτικήν απειλήν, η οποία υποκρίπτεται εις την ηλεκτρονική ταυτότητα, απειλήν «φακελλώματος» των Ελλήνων, με την δυνατότητα να περιέχονται εις την μαγνητικήν λωρίδα (μικροτσίπ) κάθε ταυτότητας, διάφορα άγνωστα εις τον κάτοχόν της στοιχεία, τα οποία μόνον το ειδικόν ηλεκτρονικό μηχάνημα δύναται να «διαβάση», και ανέμενεν η Εκκλησία ότι το λεπτόν αυτό σημείον θα συναντούσε την ευαισθησίαν των δημοκρατικών κομμάτων, πλην όμως μετά λύπης Της διαπιστώνει ότι καμμία αντίδρασις δεν εσημειώθη και ήδη παραδίδεται ο λαός εις το έλεος των εκάστοτε κρατούντων και κανείς δεν μπορεί να αποκλείση την χρησιμοποίησιν της δυνατότητος αυτής είτε νομίμως είτε και παρανόμως, προς παραβίασιν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η Εκκλησία μας ζητεί από όλους σας να συνειδητοποιήσετε την απειλήν και να την ακυρώσετε με την δυναμικήν σας παρέμβασιν. Σας προτρέπει και σας παρακαλεί να μην αδιαφορήσετε.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενημερώνοντας τον λαό της Πατρίδος μας ολοκάθαρα αποφάνθηκε ότι «… η πρόοδος του πολιτισμού στον τομέα των ηλεκτρονικών εφαρμογών συνεδέθη ως μη ώφειλε, με τον αριθμό 666, που χρησιμοποιείται σαν ο κύριος κωδικός αριθμός του Αντιχρίστου και συνεπώς δεν είναι δυνατόν ο χριστιανός να αδιαφορή για την ηθελημένη και συστηματική εισαγωγή αυτού του αριθμού στην ζωή του και εν προκειμένω στην ζωή του Ελληνικού Έθνους…».

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=13&t=4875

Εντυπωσιακή εικόνα από την πρόσφατη ηλιακή έκρηξη!

Advertisement

Η ΝΑSΑ έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες (δεξιά) από τις βίαιες εκρήξεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη στον Ήλιο.

Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι εκρήξεις προκάλεσαν την εκτίναξη στο Διάστημα γιγαντιαίων ποσοτήτων πλάσματος.

Τέτοιες εκρήξεις προκαλούν συνήθως τη δημιουργία των λεγόμενων ηλιακών καταιγίδων οι οποίες όταν πλησιάζουν τη Γη προκαλούν δυσλειτουργίες στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους αλλά ακόμη και στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εκρήξεις των τελευταίων 24ώρων λόγω της θέσης όπου εκδηλώθηκαν δεν πρόκειται αυτή τη φορά να δημιουργήσουν τέτοια προβλήματα.

Τις εκρήξεις κατέγραψε το «Solar Dynamics Οbservatory», ένας προηγμένος διαστημικός μετεωρολογικός σταθμός που εκτοξεύτηκε πριν από λίγους μήνες με αποκλειστική αποστολή την παρατήρηση του Ηλιου. Το SDΟ μπορεί να παρατηρεί τον Ηλιο στη μεγαλύτερη λεπτομέρεια που έχει επιτευχθεί ως σήμερα, επιτρέποντας έτσι στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις πολύπλοκες συνθήκες που επικρατούν στο μητρικό μας άστρο.

Βασικός στόχος είναι η κατανόηση των καιρικών συνθηκών του Ηλιου, ώστε να μπορέσουν οι επιστήμονες να προβλέπουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τον «διαστημικό καιρό» και ειδικότερα τη δημιουργία των ηλιακών καταιγίδων.

Προσεδάφιση στους ωκεανούς του Τιτάνα

Advertisement

Ο Τιτάνας, ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου, είναι ένα μυστηριώδες μέρος. Η πυκνή ατμόσφαιρά του είναι πλούσια σε οργανικές ενώσεις. Μερικές απ’ αυτές θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν ενδείξεις για ύπαρξη ζωής, αν υπήρχαν στο δικό μας πλανήτη. Πώς όμως σχηματίστηκαν στον Τιτάνα και πως θα καταφέρουμε ν’ ανακαλύψουμε την έναρξη της ζωής πάνω στη Γη;

Το ερευνητικό σκάφος Huygens της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) αναμένεται να προσεγγίσει τον Τιτάνα το 2005 και θα συνδράμει στην προσπάθειά μας να βρούμε απαντήσεις. Εδώ στη Γη τα επίγεια τηλεσκόπια επιτελούν το δικό τους ρόλο. Θα βοηθήσουν τους επιστήμονες ν’ αποφασίσουν με ακρίβεια πώς και που το Huygens θα προσεδαφιστεί. Άραγε ποιο μέρος θα είναι αυτό, πάνω σε στέρεο έδαφος ή σ’ έναν ωκεανό μεθανίου;

Ο Voyager 1 της NASA έστειλε τις πρώτες λεπτομερείς εικόνες από τον Τιτάνα το 1980. Αυτές κατέδειξαν μονάχα μια θαμπή, με πορτοκαλί χρώμα ατμόσφαιρα και κατά τα φαινόμενα ομοιογενή. Ήταν τόσο πυκνή που δεν μπορούσες να διακρίνεις την επιφάνεια. Ωστόσο, άλλα δεδομένα αποκάλυψαν συναρπαστικά πράγματα. Παρόμοια με αυτή της Γης, η ατμόσφαιρα του Τιτάνα αποτελείται κυρίως από άζωτο αλλά υπάρχει επίσης μεθάνιο και πλήθος άλλες οργανικές ενώσεις.
Οι οργανικές ενώσεις σχηματίζονται όταν το ηλιακό φως καταστρέφει το μεθάνιο. Αν όμως το ηλιακό φως καταστρέφει διαρκώς το μεθάνιο, πώς αυτό συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα; Σήμερα πάνω στη Γη, η ίδια η ζωή είναι ο παράγοντας που ανανεώνει την παρουσία του μεθανίου. Το μεθάνιο είναι ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού πολλών οργανισμών. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει ζωή στον Τιτάνα;
Ο Τιτάνας δεν είναι ένας ευχάριστος τόπος για ζωή. Είναι πολύ παγωμένος για να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή και όλες οι γνωστές μορφές ζωής χρειάζονται το νερό. Η επιφάνεια του Τιτάνα έχει θερμοκρασία -1800 C. Σύμφωνα με μια εξωτική θεωρία, πολύ πίσω στο παρελθόν, η σύγκρουση ενός μετεωρίτη, για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αρκετή θερμότητα ώστε να λιώσει τον πάγο ίσως για μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια.
Πάντως, είναι απίθανο σήμερα ο Τιτάνας να είναι ένας τόπος που φιλοξενεί ζωή. Ο Jean-Pierre Lebreton, επιστήμονας του προγράμματος Huygens, βρίσκεται σε αμηχανία εξαιτίας της ποσότητας μεθανίου που εξακολουθεί να υπάρχει στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν ωκεανοί μεθανίου πάνω στην επιφάνειά του ή κάτω απ’ αυτή;
Πριν την προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2005 άφιξη του Huygens, οι αστρονόμοι θα παρατηρούν τον Τιτάνα χρησιμοποιώντας ισχυρά επίγεια τηλεσκόπια. «Όλο και περισσότεροι αστρονόμοι στρέφουν τα αστρονομικά εργαλεία τους προς αυτόν τον εκπληκτικά κρύο κόσμο. Και τ’ αποτελέσματα των παρατηρήσεών τους θα μας βοηθήσουν αρκετά», τονίζει με έμφαση ο Lebreton. Φωτογραφίες από το Αστεροσκοπείο W. M. Keck αποκαλύπτουν σύννεφα μεθανίου κοντά στο νότιο πόλο του Τιτάνα. Θα μπορούσε να διαθέτει τα ίδια καιρικά φαινόμενα με αυτά της Γης; Ο Lebreton συνεχίζει, «αυτή είναι μια μεγάλη ανακάλυψη. Σημαίνει πως η ατμόσφαιρα είναι περισσότερο δυναμική απ’ όσο συνηθίσαμε να θεωρούμε». Η διαστημοσυσκευή Cassini της NASA θα δει καθαρά αυτά τα σύννεφα, εκτελώντας ακριβείς παρατηρήσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αποδέσμευση του σκάφους Huygens.
Στο πέρασμα του χρόνου, οι επιστήμονες έχουν αλλάξει δραματικά τις απόψεις τους σχετικά με την επιφάνεια του Τιτάνα. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble των υπηρεσιών NASA-ESA παρατήρησε μια περιοχή στον Τιτάνα, η οποία ήταν φωτεινότερη από τις υπόλοιπες. Πιο πρόσφατες παρατηρήσεις δείχνουν το ίδιο χαρακτηριστικό ακόμα καλύτερα. Τι είναι αυτές οι φωτεινές και σκοτεινές περιοχές; Ο Lebreton διερωτάται εάν, «η φωτεινή περιοχή θα μπορούσε να είναι μια ήπειρος και το υπόλοιπο ωκεανοί. Δεν γνωρίζουμε ακόμη. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο, ότι η επιφάνεια εμφανίζεται πολύ ποικιλόμορφη και όχι ομοιογενής. Υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις που μας περιμένουν εκεί».
Που θα προσεδαφιστεί το Huygens; Πάνω στη φωτεινή περιοχή ή πάνω σε μια σκοτεινή; «Πιο κοντά στη φωτεινή επιφάνεια, αλλά όχι πάνω της», απαντά ο Lebreton. «Φαντατείστε μόνο! Θα μπορούσαμε να προσεδαφιστούμε σε έναν ωκεανό! Θα ήταν πραγματικά συναρπαστική, η πρώτη προσεδάφιση σ’ έναν ωκεανό εκτός Γης».
Η προσεδάφιση πάνω σ’ έναν ωκεανό πιθανόν θα σήμαινε πλουσιότερα δεδομένα απ’ ότι το Huygens. Ακόμη κι αν το σκάφος κρατούσε μονάχα μερικά λεπτά προτού βυθιστεί παραμένοντας τουλάχιστον σε μια όρθια θέση. Όντας η όρθια θέση είναι απαραίτητη για την αποστολή δεδομένων προς την διαστημοσυσκευή Cassini και στους επιστήμονες της Γης. Επιπλέον, μερικά από τα όργανα του Huygens είναι καλύτερα προγραμματισμένα στο ν’ αναλύουν υγρά. Αντίθετα, εάν το Huygens προσεδαφιστεί πάνω σε μια στερεή επιφάνεια, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να πέσει σε λάθος κατεύθυνση και να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσει εύκολα με το Cassini.
Αυτό είναι το πεπρωμένο του σκάφους της ESA: να ταξιδεύσει υπερβολικά μακριά σ’ ένα αντικείμενο που το γνωρίζουμε σχετικά λίγο, και να μετρήσει άκρως γνωστές οργανικές ενώσεις σε υπερβολικά γρήγορο χρονικό διάστημα. Το Διάστημα είναι ένα επικίνδυνο μέρος στο οποίο όλα είναι ακραία και πιθανά. Ας ελπίζουμε λοιπόν ότι όλα θα πάνε καλά.

Advertisement