Το βίντεο από την πτώση του Φέλιξ

Advertisement

Δείτε το βίντεο από το ιστορικό άλμα που πραγματοποίησε απόψε ο αυστριακός Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ. Ο ριψοκίνδυνος αλεξιπτωτιστής κατάφερε να κάνει το άλμα του, από ύψος 39 χιλιομέτρων και να προσγειωθεί σώος και αβλαβής στην
έρημο του Νέου Μεξικού, στην περίφημη τοποθεσία Ρόζγουελ, όπου, φημολογείται ότι είχε καταπέσει το 1947 ιπτάμενος δίσκος με εξωγήινους.

Δείτε το άλμα που έγραψε ιστορία!…. ΠΗΓΗ

Φωτεινό σύννεφο στον νυχτερινό ουρανό της Τεχεράνης

Advertisement

Ένα φωτεινό σύννεφο έκανε την εμφάνισή του στην Τεχεράνη στις 13 Σεπτεμβρίου του 2012. Πάνω από την Τεχεράνη και το Zanjan πολλοί άνθρωποι είδαν ένα παράξενο λαμπερό σύννεφο που ήταν
στον ουρανό πάνω από 15 λεπτά.  

Σύμφωνα με τους μάρτυρες: Το νέφος που παρατηρείται έχει ένα παράξενο τριγωνικό σχήμα και κινείται αργά. Το λαμπερό σύννεφο στη συνέχεια άλλαξε την πορεία του με κατεύθυνση βορειοανατολικά.

Είναι απλά ένα φυσικό φαινόμενο ή κρύβετε κάτι πίσω από αυτό; 

Ο ΟΗΕ επικίνδυνο υποχείριο της νέας τάξης

Advertisement

«Υπονομεύστε την εθνική ομοιογένεια των κρατών της ΕΕ», λέει ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μετανάστευση…

Φανταστείτε έναν ηγέτη των Ηνωμένων Εθνών και γίγαντα στις οικονομικές και ενεργειακές βιομηχανίες να υποστηρίζει την είσοδο δεκάδων εκατομμυρίων μη-Ασιατών μεταναστών στην Κίνα ή την Ιαπωνία για να υπονομεύσουν την εθνική τους ομοιογένεια. Ή φανταστείτε εάν ένας τέτοιος άνθρωπος υποστήριζε την είσοδο δεκάδων εκατομμυρίων μη Αφρικανών στη Νιγηρία για να υπονομεύσουν την εθνική της ομοιογένεια. Και φανταστείτε να έκανε μια τέτοια «σύσταση» δημοσίως στον κόσμο, χωρίς ντροπή, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία αυτή θα ήταν για το «καλό» των Κινέζων ή των Νιγηριανών.

Τι είδους αντίδραση θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τους Κινέζους ή τους Νιγηριανούς; Φυσικά, θα εξοργίζονταν – και δικαίως – που ένας παγκόσμιος ηγέτης, ανοιχτά υποστήριζε την υπονόμευση του λαού τους.

Αυτό είναι ακριβώς που συνέβη πρόσφατα, εκτός, φυσικά, από το ότι τα έθνη που είχε ως στόχο για την υπονόμευσή τους, ο κύριος αυτός, ήταν όλα τα λευκά ευρωπαϊκά έθνη. Αναφέρει σχετικά με αυτό, ο Brian Wheeler για το BBC:…

Η ΕΕ θα πρέπει να «κάνει το καλύτερο δυνατό για να υπονομεύσει» την «ομοιογένεια» των κρατών μελών της, είπε ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Ο Πίτερ Σάδερλαντ (Peter Sutherland), ανέφερε ότι η μελλοντική ευημερία των πολλών κρατών της ΕΕ εξαρτάται από το αν θα γίνουν (τα κράτη) πολυπολιτισμικά!

Ο κ. Sutherland, ο οποίος είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος της Goldman Sachs International, πρώην πρόεδρος του πετρελαϊκού κολοσσού BP και επικεφαλής του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, το οποίο συγκεντρώνει εκπροσώπους από 160 έθνη που ανταλλάσσουν ιδέες πολιτικής.

Είπε στην επιτροπή της Βουλής των Λόρδων, ότι η μετανάστευση είναι μια «σημαντική δυναμική για την οικονομική ανάπτυξη» σε κάποια έθνη της ΕΕ «όσο δύσκολο και αν είναι να το εξηγήσουμε αυτό στους πολίτες των κρατών αυτών».

Η γήρανση ή η μείωση του γηγενούς πληθυσμού σε χώρες όπως η Γερμανία ή νότια κράτη μέλη της ΕΕ ήταν το «βασικό επιχείρημα και, διστάζω να χρησιμοποιήσω τη λέξη επειδή οι άνθρωποι έχουν προσβληθεί, για την ανάπτυξη πολυπολιτισμικών κρατών», πρόσθεσε.

«Είναι αδύνατο να θεωρηθεί ότι ο βαθμός ομοιογένειας μπορεί να επιβιώσει, επειδή τα κράτη πρέπει να γίνουν πιο ανοικτά κράτη, όσον αφορά τους ανθρώπους που τα κατοικούν. Ακριβώς όπως έχει γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. «

Είπε στην επιτροπή: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, είναι κοινωνίες μεταναστών και ως εκ τούτου μπορούν να φιλοξενήσουν ευκολότερα εκείνους που προέρχονται από άλλους χώρους από ό, τι κάνουμε εμείς, που ακόμα είμαστε «κολλημένοι» με μια αίσθηση ομοιογένειας και διαφοράς μας από τους άλλους.

«Και αυτό είναι ακριβώς που η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπονομεύσει.»

Ο κ. Sutherland υποστήριξε πρόσφατα, σε μια διάλεξη στο London School of Economics, του οποίου είναι πρόεδρος, ότι υπήρξε μια «στροφή από το τα κράτη να επιλέγουν μετανάστες στο οι μετανάστες να επιλέγουν κράτη» και ότι η ικανότητα της ΕΕ να ανταγωνιστεί σε «παγκόσμιο επίπεδο» κινδυνεύει.

Πολυπολιτισμική Αθήνα: Εγγύηση ευημερίας…

Λίγα πράγματα θα πρέπει να επισημανθούν σχετικά με τον κ. Sutherland και την πρότασή του. Το ότι είναι ένα πρόσωπο με σημαντική θέση στη Goldman Sachs, στο χώρο της ενέργειας (πρώην πρόεδρος της BP) και στα Ηνωμένα Έθνη, κάνει τον κ. Sutherland να βρίσκεται μεταξύ των υψηλοτέρων ελίτ. Όπως όλοι οι ελίτ, τάσσεται μόνο υπέρ της «πολυπολιτισμικότητας» στις λευκές χώρες: στα κράτη της ΕΕ, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Επίσης, δηλώνει συγκεκριμένα ότι οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών θα πρέπει να «υπονομεύσουν» την ομοιογένεια, ακόμη και αν αυτό δεν είναι καθόλου δημοφιλές στους λαούς. Αν και είναι γνωστό ότι η Ευρώπη είναι ήδη «πολυπολιτισμική» και «ποικιλόμορφη», και συνεχίζουν να την «εμπλουτίζουν» δεκάδες εκατομμυρίων τριτοκοσμικών μεταναστών, οι οποίοι καταφθάνουν συνεχώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλοιώνοντας ραγδαία την εθνολογική ομοιογένεια των κρατών (εκτός από τα «παράπλευρα» προβλήματα που δημιουργούν, της αύξησης της εγκληματικότητας, της υποβάθμισης περιοχών, της επιβάρυνσης της οικονομίας, της μετάδοσης ασθενειών κλπ.)

Είναι προφανές ότι η «πολυπολιτισμικότητα» και η «διαφορετικότητα», όπως χρησιμοποιείται από τις ελίτ όπως και από τον «λευκό» κ. Sutherland, είναι η κωδική λέξη για τη γενοκτονία των λευκών.

Κοίτα να δεις πως ο αγώνας για την εξάλειψη της εθνικής ομοιογένειας, («μαζί με τον πόλεμο κατά του «ρατσισμού») ενώνει «ιδεολογικούς αντιπάλους» (sic).

Bαρβάτοι καπιταλιστές και «αριστεροί» έως και «αντιεξουσιαστές» βρήκαν «κοινό πεδίο δράσης». Η «ανοικτή κοινωνία» (open society) ενώνει τον κάθε Soros και τον κάθε «aristero». Μόλις πριν λίγο διάβαζα μια παλαιότερη συνέντευξη του Ψαριανού όπου έλεγε: «….περνάω καθημερινά από τη Σωκράτους και Μενάνδρου και γουστάρω τρομερά όλο αυτό το αλισβερίσι των φυλών…». Από κοντά και οι διάφορες Λέσχες, όπως η γνωστή Bilderberg, με τα διαγγέλματα του στυλ «ο εχθρός είναι ο εθνικισμός».

ΠΗΓΗ

ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

Advertisement

Στις 7 Ιουνίου, αρκετοί Κύπριοι κάτοικοι από τη Λάρνακα, τη Πάφο και τη Λεμεσό, έκαναν λόγο για ένα μεγάλο φως το οποίο είχε πίσω του ένα τεράστιο τόνο αερίου σαν ουρά.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη ανησυχία σε κατοίκους και πολλών άλλων περιοχών που δήλωσαν ότι, για αρκετή ώρα έβλεπαν το άγνωστης προέλευσης ιπτάμενο αντικείμενο να φωτίζει τον βραδινό ουρανό, μέχρι που άρχισε να περιστρέφεται και στη συνέχεια να εξαφανίζεται.

Για το συγκεκριμένο αντικείμενο είχαμε αναφορά και από την Jerusalem Post, καθώς οι τηλεφωνικές γραμμές της ισραηλινής αστυνομίας «πήραν φωτιά» από τα τηλεφωνήματα των πολιτών που μαρτυρούσαν ότι είδαν και εκεί το εκτυφλωτικό φως με τη γραμμή από πίσω.

Τελικά οι αρμόδιες αρχές, ανέλαβαν να εξιχνιάσουν το θέμα και κατέληξαν στο ότι πρόκειται για φωτοβολίδα ναυτικού τύπου. Την ίδια στιγμή πληροφορίες ανέφεραν και μια δεύτερη εκδοχή, για βαλλιστικό ρωσικό πύραυλο (τύπου RS-12M) που πέρασε πάνω από περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, του Λιβάνου, του Ισραήλ, και του Ιράν, για να καταλήξει σε στόχο σε πεδίο βολής στο Καζακστάν.

ΠΗΓΗ

Η καπηλεία των μνημείων μας και η προπαγάνδα του »Τουρκικού πολιτισμού»…!!!

Advertisement

Ακόμα και χοροί και ενδυμασίες παρουσιάζονται ως τουρκικά
Του Βλαση Αγτζιδη*
Η σχέση του τουρκικού εθνικισμού με τους προϋπάρχοντες πολιτισμούς ήταν προβληματική από τη στιγμή της εμφάνισής του. Ακόμη και ο οθωμανικός πολιτισμός έπρεπε να εξοβελιστεί και στη θέση του να αναπτυχθεί ένας καινούργιος αμιγώς τουρκικός, που θα συνέδεε την κεντροασιατική καταγωγή με την ευρωπαϊκή προοπτική.

Αυτή η θέση αναπτύχθηκε υποδειγματικά από τον Ziya Gökalp (1876-1924), που θεωρείται ο πατέρας του τουρκικού εθνικισμού. Για τους Τούρκους εθνικιστές, οι «Αρχές του Τουρκισμού», του Ζιγιά Γκιοκάλπ, είναι ό,τι το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» για τους κομμουνιστές. Ο Γκιοκάλπ, λοιπόν, θεωρεί ότι ο οθωμανικός πολιτισμός είναι βαθύτατα επηρεασμένος και αποτελεί συνέχεια του «ρωμαίικου». Και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο θα έπρεπε να εγκαταλειφθεί και να καταστραφεί. Το πρώτο θύμα του τουρκικού εθνικισμού ήταν η οθωμανική γλώσσα και η εισαγωγή του λατινικού αλφάβητου. Με τον τρόπο αυτό, ο μουσουλμανικός κόσμος της Ανατολής αποκόπηκε οριστικά από την εξαιρετικά πλούσια οθωμανική και ισλαμική γραμματεία.
Μνημεία και κρίση ταυτότητας
Η κρίση ταυτότητας που μαστίζει τη σύγχρονη τουρκική κοινωνία δεν περνά απαρατήρητη στους μελετητές της ιδιόμορφης αυτής χώρας. Οπως δεν περνά απαρατήρητη και η γιγάντια προσπάθεια που καταβάλλει η κρατική γραφειοκρατία για οικειοποίηση του πολιτισμικού πλούτου των εθνών που προϋπήρχαν των Τούρκων και του Ισλάμ, και κάποια στιγμή εξοντώθηκαν ή εκδιώχθηκαν. Μνημεία, χοροί, ενδυμασίες παρουσιάζονται δημοσίως ως τουρκικά. Τα ερείπια των αρχαίων ελληνικών πόλεων, όπως της Εφέσου, της Περγάμου και άλλων, τα ελληνικά χριστιανικά μνημεία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, των υπόσκαφων ναών της Καππαδοκίας και της Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντας, ακόμα και ο διασημότερος των ελληνικών χορών, ο ποντιακός πυρρίχιος Σέρα, παρουσιάζονται στο διεθνές κοινό ως τουρκικά. Βέβαια, ο χορός αυτός –που οι Τούρκοι τον ονομάζουν «Horon», δηλαδή «(τον) χορόν»– όπως και η ποντιακή λύρα, αποτελούν σημερινές μορφές έκφρασης των δεκάδων χιλιάδων ελληνόφωνων, μουσουλμάνων και κρυπτοχριστιανών, καθώς και των γεωργιανόφωνων Λαζών της Βόρειας Τουρκίας.

Για χιλιάδες χρόνια πριν από την εμφάνιση του Ισλάμ και των Τούρκων, ο γεωγραφικός χώρος που καταλαμβάνει σήμερα η τουρκική δημοκρατία υπήρξε χώρος δράσης, δημιουργίας και έκφρασης των Ελλήνων – αλλά και άλλων λαών που επιβιώνουν μέχρι σήμερα, όπως οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, οι Ασσυροχαλδαίοι. Στις παράλιες περιοχές της δυτικής και βόρειας Μικράς Ασίας, Ελληνες υπήρχαν από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. ενώ η Ιωνία, ο Πόντος, η Καππαδοκία, καθώς και η Ανατολική Θράκη υπήρξαν βασικοί χώροι δραστηριοποίησής τους μετά τους αλεξανδρινούς χρόνους. Μέχρι την εμφάνιση του Ισλάμ και τον περιορισμό του ελληνικού κόσμου από Αραβες και Τουρκομάνους εισβολείς, η μικρασιατική χερσόνησος υπήρξε ελληνόφωνη περιοχή στο μεγαλύτερο μέρος της. Η τελική κυριαρχία του οθωμανικού Ισλάμ μετέβαλε τον θρησκευτικό χαρακτήρα της περιοχής και αύξησε τα ποσοστά τουρκοφωνίας.
Οταν ο τουρκικός εθνικισμός αποπειράθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα να μετατρέψει τον πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό οθωμανικό χώρο σε αμιγώς τουρκικό, χρησιμοποιώντας το Ισλάμ, συνάντησε την αμείλικτη πραγματικότητα. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανήκε σε διαφορετικές εθνικές ομάδες που είχαν ως θρησκεία τον χριστιανισμό και είχε βαθύτατη σχέση με τον τόπο. Σχέση που αποδεικνυόταν πλήρως από τα μνημεία που είχε δημιουργήσει. Με βάση το νεοτουρκικό πρόγραμμα του 1911, για τους πληθυσμούς αυτούς επελέγη η γενοκτονία και η εκδίωξη. Απέμειναν όμως τα μνημεία, ως αδιάψευστοι μάρτυρες μιας πολύ διαφορετικής κοινωνικής κατάστασης που υπήρχε μέχρι πρόσφατα και μιας εξαιρετικά οδυνηρής «τακτοποίησής της».
Στις δεκαετίες που ακολούθησαν το ’22, το συναίσθημα ότι τα ελληνικά μνημεία –αρχαία, βυζαντινά και νεότερα– έθεταν σε διαρκή αμφιβήτηση τη «Νέα Τάξη» ήταν έντονο, τόσο στο στρατιωτικό κατεστημένο που ήλεγχε απολύτως τον γεωγραφικό χώρο που κατέκτησε, όσο και στην κεμαλική κρατική γραφειοκρατία. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά μνημεία που υπάρχουν στην Τουρκία είναι περισσότερα και εντυπωσιακότερα –με την εξαίρεση του Παρθενώνα– από αυτά που υπάρχουν στα ελλαδικά εδάφη. Γι’ αυτούς τους λόγους, η επίσημη πολιτική στόχευε στον πλήρη πολιτιστικό εκτουρκισμό του εδάφους που κατέλαβε ο τουρκικός εθνικισμός με τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1919-1922.

Σε πρώτη φάση, πολιτιστικός εκτουρκισμός σήμαινε εξαφάνιση ή υποβάθμιση –στην καλύτερη εκδοχή– όλων εκείνων των στοιχείων που θύμιζαν ότι μεγάλο μέρος των εδαφών της τουρκικής δημοκρατίας αποτελούσε γενέθλιο έδαφος άλλων εθνών. Ετσι, σε γενικές γραμμές, οι ελληνικές αρχαιότητες υποβαθμίστηκαν, τα βυζαντινά μνημεία –πλην όσων είχαν μετατραπεί σε τεμένη– αφέθηκαν να καταρρεύσουν, τα νεότερα μνημεία καταστράφηκαν συνειδητά.
Η τουρκική πολιτική απέναντι στα ελληνικά μνημεία άλλαξε κατά τη δεκαετία του ’80. Η πολιτική οικειοποίησης αντικατέστησε την προηγούμενη αρνητική ή αδιάφορη στάση του κράτους και της κοινωνίας. Ο φόβος απέναντι στον ελληνικό αλυτρωτισμό εξαφανίστηκε και τα συναισθήματα ενοχής για την εξόντωση των γηγενών εθνών έπαψαν να ταλανίζουν τις επόμενες τουρκικές γενιές. Μεθοδικά άρχισε το τουρκικό κράτος να προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία της περιοχής. Να δημιουργήσει την εντύπωση στις νέες γενιές και τους πολυάριθμους τουρίστες ότι όλα αυτά τα μνημεία τα δημιούργησαν οι διάφοροι ανατολικοί λαοί, που έχουν χαθεί σήμερα και τους οποίους εκπροσωπούν οι κληρονόμοι τους, οι Τούρκοι. Στις επίσημες επιγραφές στους ιστορικούς χώρους, όπως και στα αντίστοιχα βιβλία αναφέρεται ότι τα αρχαία μνημεία τα δημιούργησαν οι Λυδοί ή οι Πισίδες ή οι Λύκιοι ή οι Παφλαγόνες, τους οποίους αντικατέστησαν οι Πέρσες και στη συνέχεια οι Ρωμαίοι. Παρότι οι ιστορικοί χώροι είναι ελληνικοί και τα αντίστοιχα μουσεία είναι γεμάτα με ελληνικά ευρήματα και επιγραφές, δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην πραγματική ταυτότητά τους. Η λέξη «Ελληνας», «Γιουνάν» ή «Γκρικ» απουσιάζουν παντελώς. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα ελληνικά μνημεία της χριστιανικής εποχής.
Σε διεθνές επίπεδο η νέα προσέγγιση άρχισε με τη δειλή, στην αρχή, προβολή των αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής. Χαρακτηριστική υπήρξε η χρήση του εντυπωσιακού εσωτερικού χώρου της Αγίας Ειρήνης στην Πόλη για επίδειξη μόδας πριν από μερικά χρόνια. Η πολιτική οικειοποίησης των μνημείων, αλλά και των μορφών, του ελληνικού πολιτισμού της Ιωνίας και της υπόλοιπης Μικράς Ασίας άρχισε βαθμιαία να γίνεται κτήμα του τουρκικού λαού. Πρώτη μαζική έκφραση της νέας στάσης υπήρξε η διεκδίκηση των γλυπτών της Περγάμου που βρίσκονταν στο Βερολίνο. Τα γλυπτά προβλήθηκαν ως τα τουρκικά ελγίνεια. Δήμοι της περιοχής και κοινωνικές ενώσεις με τη στήριξη του κράτους οργάνωσαν διαμαρτυρίες και κινητοποίησαν τους Τούρκους μετανάστες για τη διεκδίκηση της «επιστροφής των γλυπτών στην πατρίδα». Η όλη απόπειρα –για όσους ήξεραν ότι οι απόγονοι των δημιουργών των γλυπτών εξοντώθηκαν με τον πιο άγριο τρόπο τον Σεπτέμβριο του ’22 και οι επιζήσαντες κατέφυγαν πρόσφυγες στα Βαλκάνια– είχε τα στοιχεία μιας εφιαλτικής φάρσας.

Μικρό παράδειγμα –χαρακτηριστικό και γραφικό παράλληλα– των απίστευτων ιδεολογημάτων που διαχύθηκαν στην τουρκική κοινωνία, βρίσκεται στην ετικέτα του κρασιού Trakya (δηλαδή Θράκη), που πουλιέται στη δυτική Τουρκία. Στην άκρως κλασικής τεχνοτροπίας ετικέτα αυτή, πάνω σε ένα βαρέλι κάθεται μια νύμφη περιτριγυρισμένη από κληματαριές και τσαμπιά σταφυλιών. Μόνο που δεξιά και αριστερά της νύμφης υπάρχουν, αντί για λέοντες, δύο γκρίζοι λύκοι. Να σημειωθεί ότι ο γκρίζος λύκος αποτελεί το σύμβολο του παντουρκισμού και δηλοί την «κόκκινη μηλιά», δηλαδή την αρχαία τουρκική κεντροασιατική κοιτίδα. Αυτή ακριβώς είναι και η μεθόδευση του τουρκικού κράτους: να καλλιεργήσει την πίστη ότι τα ελληνικά μνημεία της Μικράς Ασίας ανήκουν και συγκροτούν τον αρχαίο τουρκικό πολιτισμό.

ΠΗΓΗ

Ο σεισμός της Ινδονησίας «αποσταθεροποίησε ρήγματα σε όλη τη Γη» Εξερράγη και η Αίτνα

Advertisement

Για 24η φορά από τις αρχές του 2011 ξύπνησε η Αίτνα, το πλέον ενεργό Ηφαίστειο της Ευρώπης. Ο Νότιο-Ανατολικός κρατήρας εξερράγη χθες ξανά, από την αρχή του τρέχοντος έτους, κάθε 12 ημέρες ο συγκεκριμένος κρατήρας, δίνει φαντασμαγορικές εκρήξεις.

Στο μεταξύ ο σεισμός της Σουμάτρα των 8,7 Ρίχτερ, αποσταθεροποίησε ρήγματα σε όλη τη Γη με αποτέλεσμα να σημειωθεί σεισμός 7 βαθμών τις κλίμακας Ρίχτερ στο….. Μεξικό, 5,9 βαθμών τις κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά των ακτών του Όρεγκον, άλλος μικρότερου μεγέθους ανοιχτά των ακτών της Καλλιφωνίας, και λίγο αργότερα 4,3 βαθμών τις κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά του Παλέρμο με σχεδόν ταυτόχρονη ενεργοποίηση της Αίτνα.

ΠΗΓΗ

Ξεκινά η μάχη του διαστημικού τουρισμού

Advertisement

Αρχίζουν οι δοκιμαστικές πτήσεις του SpaceshipTwo – ολοκληρώνεται η κατασκευή του Lynx
Ξεκινά η μάχη του διαστημικού τουρισμού
Ξεκινούν σε λίγο καιρό οι δοκιμαστικές πτήσεις του SpaceShipTwo και αν όλα πάνε καλά το σκάφος θα μεταφέρει τους πρώτους διαστημικούς τουρίστες το 2013
Σημαντικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στην εκκολαπτόμενη βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού. Στην τελική φάση βρίσκονται οι ετοιμασίες για τις δοκιμαστικές πτήσεις του SpaceShipTwo, του πρώτου ιδιωτικού σκάφους που θα μεταφέρει ανθρώπους στο Διάστημα. Επίσης έγινε γνωστό ότι στην τελική φάση κατασκευής βρίσκεται άλλο ένα ιδιωτικό διαστημικό σκάφος, το Lynx.

Διαστημικός τουρισμός

Σήμερα για να ταξιδέψει κάποιος ιδιώτης στο Διάστημα πρέπει να πληρώσει 20-35 εκατομμύρια δολάρια, να περάσει από εκπαίδευση και να ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου και θα παραμείνει για λίγες μέρες. Μέχρι στιγμής μόνο επτά άτομα έχουν λάβει τον τίτλο του διαστημικού τουρίστα.

Ομως ορισμένοι ειδικοί αλλά και επιχειρηματίες είδαν ότι υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις ο διαστημικός τουρισμός μπορεί να έχει (πιο απτό) μέλλον. Ετσι με μπροστάρη τον πάντα πρόθυμο σε…προωθημένες ιδέες μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον – ιδιοκτήτη της Virgin – ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπτυξης της βιομηχανίας του διαστημικού τουρισμού. Ο Μπράνσον προσέθεσε στον όμιλο εταιριών του την Virgin Galactic η οποία θα οργανώνει διαστημικά ταξίδια με το σκάφος SpaceShipTwo.

Τα δύο σκάφη

Το SpaceShipTwo είναι ήδη έτοιμο και σχεδιάζονται οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του οι οποίες θα γίνουν εντός των προσεχών μηνών. Το σκάφος έχει μάξιμουμ χωρητικότητα οκτώ ατόμων (έξι επιβατών και δύο πιλότων) και το εισιτήριο για μια βόλτα στο Διάστημα έχει οριστεί από την εταιρία στις 200 χιλιάδες ευρώ, ποσό που αναμένεται να πέσει όταν υπάρξει ανταγωνισμός. Μέχρι στιγμής η Virgin Galactic έχει δεχτεί 500 αιτήσεις από υποψήφιους διαστημικούς τουρίστες και αν όλα πάνε καλά στις δοκιμαστικές πτήσεις οι πρώτοι επιβάτες θα μπουν στο SpaceShipTwo εντός του 2013.

Αντίπαλος της Virgin Galactic στο πεδίο του διαστημικού τουρισμού είναι η XCOR Aerospace με το σκάφος Lynx που βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής του. Το Lynx είναι ένα διθέσιο σκάφος (ένας πιλότος, ένας επιβάτης) που εκτός από τουριστικό θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα αφού θα μπορεί να μεταφέρει φορτία και δορυφόρους στο διάστημα. Η XCOR έχει ανακοινώσει ότι η τιμή για μια βόλτα στο διάστημα με το Lynx θα είναι 95 χιλιάδες δολάρια.

Το Lynx βρίσκεται στην τελική φάση της κατασκευής του

ΠΗΓΗ

Συντέλεια του κόσμου προβλέπει το Τηλεάστυ! ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ’ Π’ΜΑΞΙΜΟΣ

Advertisement

Η κ. Μαρία Σόκαλη φιλοξενεί στην εκπομπή της «ΜΕΝΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ» τον πατέρα Μάξιμο και συζητάει μαζί του για διάφορα εσχατολογικά θέματα και όχι μόνον.
Η εκπομπή προεβλήθη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το βράδυ και σε επανάληψη την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 2 το βράδυ στο Τηλεάστυ.

ΠΗΓΗ

Πρόσφατα ανακαλυφθέντα μυστηριώδη μόρια θα μπορούσαν να ψύξουν τον πλανήτη μας;

Advertisement

Ένα νέο αινιγματικό μόριο ανιχνεύτηκε στην ατμόσφαιρα της Γης που θα μπορούσε να παράγει ένα φαινόμενο ψύξης, ισχυρίζονται επιστήμονες. Όμως, παραμένει άγνωστο αν αυτό μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας.
cnd-photo-foot-nanotech
Αυτές οι αόρατες οργανικές χημικές ουσίες, που περιέχουν δύο ελεύθερες ρίζες (Criegee intermediates ή biradicals), μπορούν να έχουν εν δυνάμει επαναστατικές επιπτώσεις στο κλίμα: επειδή αποτελούν ισχυρούς «οξειδωτές», δηλαδή παράγουν ταχύτατες χημικές αντιδράσεις οξείδωσης, όταν έλθουν σε επαφή με ρυπογόνες ουσίες, όπως τα διοξείδια του θείου και του αζώτου που παράγονται από τις καύσεις, έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα με φυσικό τρόπο.

Τα μόρια αυτά μπορούν να μετατρέψουν τους πιο πάνω ρύπους σε ενώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε σχηματισμό νεφών, βοηθώντας έτσι να προστατευτεί η Γη από τον ήλιο, ανέφεραν ερευνητές των πανεπιστημίων του Μάντσεστερ και του Μπρίστολ καθώς και των εργαστηρίων Sandia.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, η μέση θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αύξηση πρέπει να περιοριστεί σε κάτω από δύο βαθμούς Κελσίου αυτόν τον αιώνα, για να εμποδιστεί η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και άλλες δυσάρεστες συνέπειες.
Αλλά κάποιες μέθοδοι για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η καλύτερη ενεργειακή απόδοση των συσκευών, δεν είναι παράγοντες που δρουν αρκετά γρήγορα.
Σε μια δημοσίευση, στο περιοδικό Science ερευνητές ανέφεραν ότι ανίχνευσαν το νέο μόρια, που ονομάζονται Criegee biradicals, χρησιμοποιώντας μια ισχυρή πηγή φωτός 100 εκατομμύρια φορές ισχυρότερη από τον ήλιο. Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας μια πηγή φωτός λέιζερ δημιούργησαν στο εργαστήριο τέτοιες ουσίες και διαπίστωσαν πειραματικά πόσο αστραπιαία αντιδρούν αυτά τα μόρια με μερικά από τα «αέρια του θερμοκηπίου».
Από αυτές τις αντιδράσεις που είναι τόσο γρήγορες, ώστε ως τώρα δεν είχε καταστεί δυνατό να γίνουν αντιληπτές από τους επιστήμονες, δημιουργούνται άλλες ουσίες και μικροσκοπικά σωματίδια, τα αερολύματα, τα οποία τελικά διευκολύνουν το σχηματισμό νεφών στον ουρανό.
«Βρήκαμε ότι το μόριο biradicals μπορούσε να οξειδώσει το διοξείδιο του θείου, το οποίο τελικά μετατρέπεται σε θειικό οξύ, και το οποίο είναι γνωστό ότι ψύχει,» λέει ο Carl Percival, ένας από τους συντάκτες της μελέτης και ειδικός στην ατμοσφαιρική χημεία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε πόσα μόρια θα πρέπει να σχηματιστούν για να υπάρχει ουσιαστική επίπτωση πάνω στην θερμοκρασία του πλανήτη και πώς πρέπει να ελέγχονται για την ασφάλεια της ατμόσφαιρας.
Τα αποτελέσματα, ως γνωστόν, του σχηματισμού των νεφών πάνω στο κλίμα δεν είναι ακόμη και πολύ κατανοητά.
Όταν έγινε έκρηξη στο Όρος Pinatubo στις Φιλιππίνες το 1991 απελευθέρωσε τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του θείου, το οποίο διαμόρφωσε έτσι μια αχλύ από θειικό οξύ στην ατμόσφαιρα. Εν συνεχεία, αυτό μείωσε το ποσό της ηλιακής ακτινοβολίας που έφτανε στη γη κατά περίπου 10 τοις εκατό, οπότε έγινε μια μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 0,5 βαθμούς Κελσίου για πάνω από δύο χρόνια.
Ωστόσο, οι υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του θείου που εγχέονται στην ατμόσφαιρα από μεγάλες εκρήξεις μπορεί, επίσης, να προκαλέσουν ασθένειες των πνευμόνων, όξινη βροχή, και μείωση του προστατευτικού στρώματος του όζοντος της Γης.
«Τα μόρια biradicals δεν είναι μια μέθοδος γεω-μηχανικής,» δήλωσε ο Percival, αναφερόμενος στους ριζικούς τρόπους για την ψύξη του πλανήτη, όπως είναι τα τεχνητά ηφαίστεια ή η λεύκανση των νεφών για να αντανακλούν προς τα πίσω περισσότερο φως από τον ήλιο.
Τα μόρια που εντοπίστηκαν από την ερευνητική ομάδα υπάρχουν στη φύση όταν το όζον αντιδρά με τα αλκένια, χημικές ενώσεις που ως επί το πλείστον απελευθερώνονται από τα φυτά.
Τα μόρια αυτά – που φαίνεται να δημιουργούνται στην ατμόσφαιρα όταν το όζον αντιδρά με τα αλκένια (μορφή ακόρεστων υδρογονανθράκων) που παράγουν τα φυτά- είχαν προταθεί θεωρητικά το 1949 από τον Γερμανό χημικό Rudolf Criegee, από όπου πήραν και το όνομά τους,
«Τα φυτά ελευθερώνουν αυτές τις ενώσεις, φτιάνονται τα biradicals και καταλήγουν να κάνουν θειικό οξύ, οπότε στην πραγματικότητα το οικοσύστημα μπορεί να εξουδετερώσει το φαινόμενο υπερθέρμανσης του πλανήτη μας με την παραγωγή αυτών των αερολυμάτων», δήλωσε ο Percival.
Η μεγαλύτερη επίδραση ψύξης θα μπορούσε να είναι δυνητικά αισθητή σε περιοχές όπου υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις και των δύο αλκενίων και των ρύπων, οι οποίες επιτρέπουν να αντιδράσουν τα μόρια biradicals.
«Το αποτέλεσμα θα ήταν πραγματικά να ξεκινήσει μία παραγωγή τους σε θερμά σημεία όπως το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη,» δήλωσε ο Percival

ΠΗΓΗ

Αποκρυπτογραφήθηκε το χειρόγραφο Βόινιτς

Advertisement

Γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, εικονογραφημένο με περίεργα σχέδια, το χειρόγραφο Βόινιτς βασανίζει για αιώνες ιστορικούς και κρυπταναλυτές.
Ένας Φινλανδός επιχειρηματίας, όμως, ισχυρίζεται ότι έσπασε τον κώδικα και αποκάλυψε τα μυστικά του χειρογράφου.

Το χειρόγραφο πιστεύεται ότι γράφτηκε πριν από 400 ή 800 χρόνια από άγνωστο συγγραφέα. Αποτέλεσε αντικείμενο εντατικής μελέτης από πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες κρυπταναλυτές, μεταξύ των οποίων μερικοί από τους κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς αποκωδικοποιητές του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, κανείς τους όμως δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει έστω και μια λέξη.

Το όνομά του το πήρε από τον Πολωνοαμερικανό παλαιοπώλη βιβλίων Βίλφριντ Βόινιτς, ο οποίος το αγόρασε το 1912, ενώ σήμερα φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη του αμερικανικού πανεπιστημίου Γέιλ.

Ο Φινλανδός, Βίεκο Λάτβαλα, ο οποίος λέει ότι αποκρυπτογράφησε το χειρόγραφο, αυτοαποκαλείται «προφήτης του θεού». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακατανόητη γλώσσα του χειρογράφου είναι ένας συνδυασμός από «ηχητικά κύματα και φωνητικές συλλαβές».

Το βιβλίο είναι ένα έργο ζωής κάποιου αγνώστου πολύ-επιστήμονα. Το κείμενο χαρακτηρίζεται «ιατρικό» από τον Λάτβαλα και είναι ένας συνδυασμός βοτανολογίας, φαρμακολογίας, αστρολογίας και αστρονομίας.

Εκτός των άλλων περιέχει και προφητείες για εκατοντάδες χρόνια μετά, από την εποχή που γράφτηκε.

Ο Λάτβαλα κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το χειρόγραφο, επειδή είχε «επικοινωνία με το θεό», γι’ αυτό κανένας πριν από αυτόν δεν μπορούσε να σπάσει τον «κώδικα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει συστηματικός κώδικας, αλλά η γλώσσα του χειρογράφου είναι περισσότερο ένας «αγωγός» μέσω του οποίου επικοινωνείται η προφητεία.

Η μητρική γλώσσα του αγνώστου συγγραφέα είναι μια προφορική βαβυλωνιακή διάλεκτος, γι’ αυτό κατασκεύασε μια γραπτή γλώσσα, υποστηρίζει ο επιχειρηματίας.
Ένα απόσπασμα που μετέφρασε ο Φινλανδός και έδωσε στη δημοσιότητα λέει τα εξής:

«Το όνομα του φυτού είναι Καρδιά της Φωτιάς. Κάνει το δέρμα όμορφο, όταν χρησιμοποιείται σαν αλοιφή. Το έλαιο βγαίνει από τα άνθη. Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τις ρυτίδες. Είναι κατάλληλο για τα νεφρά και το κεφάλι, καθώς το λουλούδι έχει αντιβιοτική δράση. Το φυτό έχει 10 εκατοστά ύψος. Αναπτύσσεται σε ξηρά και ζεστά μέρη».

Ο Λάτβαλα λέει ότι το φυτό αυτό όντως υπάρχει στην Αιθιοπία. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει αποκαλύψει κάποια προφητεία…

Αμερικανός Μετεωρολόγος αποκαλύπτει επιτέλους την αλήθεια για τους αεροψεκασμούς

Advertisement

Μετά από το σύνηθες θερινό “διάλλειμα” στη διενέργεια των χημικών αεροψεκασμών,από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν “δυναμικά”, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

Και ενώ χιλιάδες πολίτες παγκοσμίως γίνονται μάρτυρες της κατάστασης σε καθημερινή σχεδόν βάση,κανείς αρμόδιος,ειδικός, επιστήμονας ή πολιτικός, δε γνωρίζει κάτι επί του θέματος….
 Οι υποστηρικτές αλλά και μάρτυρες των αεροψεκασμών, έχουν χαρακτηριστεί, γραφικοί, φαντασιόπληκτοι, συνομωσιολόγοι και πολλά άλλα. Ήρθε όμως η ώρα των αποκαλύψεων και πληροφοριών, οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να απαξιωθούν.

Ο Kevin Martin, είναι Αμερικανός Μετεωρολόγος ο οποίος υπήρξε αρνητικός στο θέμα των chemtrails και για μεγάλο διάστημα, εξαρτώμενος αλλά και απειλούμενος επαγγελματικά αντιμετώπιζε το θέμα όπως η πλειοψηφία των επιστημόνων: Αρνούταν πεισματικά την ύπαρξη των chemtrails.Τα ακραία όμως καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών καθώς και η αλλαγή στην πορεία της υγείας του,τον έκαναν να αποκαλύψει όσα ξέρει για το θέμα και να δραστηριοποιηθεί δυναμικά,ζητώντας τη βοήθεια όλων μας για να σταματήσει αυτή η- καταστρεπτική για τον πλανήτη και τον άνθρωπο-δραστηριότητα.
Αυτή είναι η αποκάλυψη του Kevin Martin:
“Ασχολούμαι με την πρόγνωση του καιρού για περισσότερο από 10 χρόνια. Έχω δει πολλά πράγματα στον ουρανό μας. Πολλοί με ρώτησαν το λόγο που με ώθησε από αρνητής του φαινομένου να γίνω σκεπτικιστής. Και επιτρέψτε μου να ρωτήσω κάτι. Αν είχατε ένα επάγγελμα που σχετίζεται με κάποια επιχείρηση για την οποία δεν επιτρέπεται να μιλήσετε – τι θα κάνατε; Τι θα μπορούσε να συμβεί;
Ακριβώς αυτό. Εσείς θα το αποφεύγατε. Έχω χάσει θέσεις εργασίας, και ακόμη κλήθηκα να εγκαταλείψω μια συνέντευξη για θέσεις μετεωρολογίας εξ αιτίας των chemtrails.
Οι Μετεωρολόγοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν. Γνωρίζουμε πως αυξάνονται. Αλλά οι περισσότεροι μετεωρολόγοι δεν θα αποκαλύψουν οποιοδήποτε μέρος του προγράμματος. Οι περισσότεροι εργάζονται για μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τη δουλειά τους ακολουθεί τη «γραμμή». Εγώ όχι, γι’ αυτό και πηγαίνω «ενάντια» σε πολλούς Οργανισμούς Πρόβλεψης Καιρού, ακόμη και σε ολόκληρο το οπλοστάσιο της NOAA και των οργανισμών πρόβλεψης τυφώνων, ανεμοστρόβιλων, ακόμη και για τις τοπικές καιρικές προβλέψεις. Με ενδιαφέρει λιγότερο ποιοι είναι ή τι ξέρουν. Το μόνο που ξέρω είναι, πως αυτό που ξέρουν δεν μπορούν να το πουν.
Κατά τα τελευταία 3-4 χρόνια αρρωσταίνω ολοένα και περισσότερο. Συνήθως αρρώσταινα κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 2 χρόνια. Αυτό μέχρι το 2004, όταν άρχισα να αρρωσταίνω ετησίως. Τώρα αρρωσταίνω 3-4 φορές το χρόνο, και έχω προβλήματα στο στήθος / καρδιακά. Θέλω να πω έλα; Στην ηλικία μου και καρδιακά προβλήματα; Αυτά ήρθαν ξαφνικά και ακόμα δεν έχω ιδέα γιατί τώρα.

Πολλοί μου λένε, πως οι προβλέψεις μου είναι εξαιρετικές. Αλλά έχω παρατηρήσει, πως η ικανότητά μου να προβλέψω Τυφώνες έχει μειωθεί. Γιατί; Επειδή κατευθύνονται ή επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντίθετα από το παραδοσιακό κλίμα. Αυτό το ξέρω, και αυτό είναι που επηρεάζει τη μέθοδο πρόβλεψης που χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια.

Να σε διώχνουν από συνεντεύξεις για θέσεις μετεωρολόγων, αλλαγή μεθόδου πρόβλεψης, η υγεία μου, όλα τα σημεία οδηγούν σε ένα πράγμα: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτά τα chemtrails χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση των καιρικών συστημάτων. Ο λόγος που πολλοί αρρωσταίνουν περισσότερο το χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ψεκασμός γίνεται στα μετωπικά συστήματα . Πολλές εκατοντάδες μίλια μπροστά τους. Οι χημικές ουσίες των ψεκασμών πέφτουν κάτω όταν οι καταιγίδες χτυπούν με τη μορφή βροχής ή το χιονιού. Αυτό είναι αλλιώς γνωστό ως όξινη βροχή. Αυτό σίγουρα μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία του πλανήτη. Στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μένω μέσα, όταν έχω προβλέψει chemtrails σε όλη την Νότια Καλιφόρνια, και σίγουρα έχω σταματήσει να βγαίνω όταν έχει καταιγίδες όταν ξέρω ότι θα βρέξει ή θα χιονίσει ταυτόχρονα χημικές ουσίες.
HAARP και Chemtrails – Ναι. και τα δύο χρειάζονται. Πειράματα με τη χρήση των μετάλλων που υπάρχουν στη σούπα των chemtrail χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν σε περιοχές τις οποίες χτυπούν με επαναλαμβανόμενα σήματα από το HAARP. Η θέρμανση των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη μετάδοση της θερμότητας, που είναι ευρύτερα γνωστή ως αλλαγή ροής του ανέμου. Αυτό μπορεί να διαταράξει την ταχύρρευμα (jet stream) του πλανήτη και μπορεί να έχουν ως στόχο να κατευθύνουν τα συστήματα με ανώμαλους τρόπους.
Τα Chemtrails είναι μόνο συμπύκνωση (contrails) λέτε;
Αυτό το νομίζετε μόνο και μόνο επειδή «οι ουρές» έχουν τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό των κινητήρων που, αυτοί προκαλούν ένα contrail; Λοιπόν ας το ξανασκεφτούν …
Ξέρω ότι αυτό είναι ένα απλό γεγονός και μπορείτε να το πάρετε όπως είναι …Τα συστήματα Chemtrail επισυνάπτονται ακριβώς κοντά ή κάτω από το επίπεδο των κινητήρων. Γίνονται ένα καλό μείγμα με τις κανονικές συμπυκνώσεις (contrail) και διαρκούν πολύ περισσότερο. Αν νομίζετε πως μόνο λόγω του αριθμού των αεροπλάνων αυτά είναι μόνο κανονικές συμπυκνώσεις ας το ξανασκεφτείτε. Η κυβερνητικές εξουσίες είναι εξυπνότερες από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και διατηρούν τα συστήματα «γραμμής» ώστε να είναι σύμφωνα με τον αριθμό των κινητήρων του τύπου αεροπλάνου που χρησιμοποιούν. Είναι πάντα σταθερό.
Πώς μπορώ να ξέρω πότε θα χτυπήσουν; Λοιπόν δεν μπορώ να αποκαλύψω την προσωπική επαφή μου, που μου λέει περίπου το 33% των επερχόμενων εργασιών ψεκασμού. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι αυτή με τα «φώτα λειτουργίας» πάνω τους, αποτελεί μέρος από τις εξωτερικές πληροφορίες που λαμβάνω. Για την ασφάλειά τους Ποτέ δεν θα αποκαλύψω ποιος είναι αυτός ή αυτή.
Έτσι, όπως γνωρίζετε, εμείς ως μετεωρολόγοι γνωρίζουμε τον εναέριο χώρο μας. Γνωρίζουμε τι ακριβώς περνά μέσα σε αυτόν και πότε. Πρέπει να το γνωρίζουμε. Αυτό είναι που παρακολουθείτε. Πριν από χρόνια ρωτήθηκα για τις ουρές(τα chemtrails) … “Τι ουρές;” και έπρεπε να τα απομυθοποιώ (να τα αρνούμαι) και τα στέλνω στην πορεία τους. Αυτό έπρεπε να κάνω. Τίποτε περισσότερο. Υπάρχουν τα chemtrails και πρέπει να γνωρίζετε σχετικά…
Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό;
Γιατί δεν βοηθάτε την εκστρατεία έξω; Εμείς συλλέγουμε τα αποδεικτικά στοιχεία μας και αυτό θα διαρκέσει για όσο είναι δυνατόν πριν από τον τερματισμό λειτουργίας.
Οι προβλέψεις είναι 90% ακριβές. Με ρωτήσατε πώς μπορούν να ακριβή. 90% είναι το καλύτερο που μπορώ να δώσω, επειδή τίποτα δεν είναι 100%. Θα μπορούσαν να ακυρώσουν μια επιχείρηση σε ένα λεπτό.
Ελπίζω πως η τοποθέτηση σας βοήθησε να καταλάβετε το ιστορικό αυτού που κάνω, γιατί άλλαξα, και τι ξέρω …”
Ο K.Martin , εκτός από την ιστοσελίδα που διατηρεί και στην οποία αναρτεί τις προβλέψεις του για τον καιρό, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα- χάρτη το οποίο ονόμασε: chemtrails alert και με το οποίο προειδοποιεί για τους επερχόμενους αεροψεκασμούς παγκοσμίως.
Οι διευθύνσεις τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε για να ενημερωθείτε για τα παραπάνω είναι οι:
http://www.owsweather.com/ και http://www.owsweather.com/contrailreport.html

Οι πόλεμοι του μέλλοντος θα είναι αναίμακτοι ή αλλιώς… ηλεκτρομαγνητικοί

Advertisement

Image
Η ιδέα για ηλεκτρομαγνητικά όπλα γεννήθηκε κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, όταν διαπιστώθηκε η καταστρεπτική ισχύς του Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού (ΗΜΠ – EMP, Electromagnetic Pulse), παραγώγου της πυροδότησης ενός πυρηνικού όπλου, εναντίον του ηλεκτρονικού εξοπλισμού: μία πυρηνική έκρηξη ψηλά στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση των δικτύων ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών μίας αντίπαλης χώρας, επηρεάζοντας ακόμη και τους κινητήρες των οχημάτων.

Αν και η ιδέα αυτή δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στην πραγματικότητα, έχουν γίνει πολλές δοκιμές οι οποίες έχουν υποδείξει ότι ο ΗΜΠ είναι το απόλυτο όπλο της ψηφιακής εποχής. Όμως, καθώς η χρήση ενός πυρηνικού όπλου συνεπάγεται αυτόματη κλιμάκωση μίας πολεμικής αναμέτρησης, στρατιωτικοί επιστήμονες και σχεδιαστές έχουν βρει τρόπους πρόκλησής του χωρίς να χρειάζεται πυρηνική έκρηξη, μέσω μαγνήτρων, δηλ. των γεννητριών μικροκυμάτων που χρησιμοποιούνται σε ραντάρ και φούρνους μικροκυμάτων.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα όπλο το οποίο μπορεί να ακινητοποιήσει τεθωρακισμένα, να αχρηστέψει πυραύλους και αεροσκάφη και να νεκρώσει πλοία, αναγκάζοντας τους χειριστές και τα πληρώματα να ματαιώσουν τις αποστολές τους.

Οπτικά, τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα θυμίζουν ραντάρ. Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αναπτύσσει ένα είδος ραντάρ ονόματι AESA (Activa Electromagnetically Scanned Array) το οποίο διαθέτει μία εναλλακτική λειτουργία: τη συγκέντρωση της ενέργειάς του σε ένα σημείο, που έχει ως αποτέλεσμα την αχρήστευση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του στόχου.

Στην περίπτωση χρήσης σε πλοία, υπάρχει το High Powered Microwave, για αχρήστευση στολίσκων ταχύπλοων (για προστασία απέναντι σε επιθέσεις όπως αυτή του USS Cole το 2000 ή των Σομαλών πειρατών τα τελευταία χρόνια). Τοποθέτηση ηλεκτρομαγνητικών «κανονιών» προβλέπεται να λάβει χώρα και σε οχήματα εδάφους, για χρήση εναντίον άλλων οχημάτων.

Αυτού του είδους η «προσεκτική» αντιμετώπιση του εχθρού, αχρηστεύοντας τους κινητήρες και τα όπλα των οχημάτων του, έχει μεγάλα πλεονεκτήματα, με βασικό το ότι μπορεί να πληγεί μεγαλύτερο εύρος στόχων (περιπτώσεις εγκαταστάσεων σε αστικά κέντρα) χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Ένας «αναίμακτος» πύραυλος, με ηλεκτρομαγνητική αντί εκρηκτικής κεφαλής αναπτύσσεται ήδη στην αεροπορική βάση Κέρτλαντ στο Νιου Μέξικο.

Στο ίδιο πλαίσιο αναπτύσσονται ηλεκτρομαγνητικά όπλα για χρήση κατά προσωπικού: παράδειγμα, το Active Denial System, που θερμαίνει την υγρασία στο ανθρώπινο δέρμα, σαν να ανοίγει κάποιος ένα φούρνο που λειτουργεί, αναγκάζοντας τον αντίπαλο στρατιώτη να απομακρυνθεί.

Εν κατακλείδι, ακόμη και αν κανείς δεν πιστεύει πως τα «κλασικά», συμβατικά -και γενικώς καταστρεπτικά- όπλα όπως οι βόμβες, οι σφαίρες και οι πύραυλοι θα εξαφανιστούν εξ ολοκλήρου από τα οπλοστάσια χάριν μη θανατηφόρων όπλων, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι ηλεκτρομαγνητικοί εξοπλισμοί θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα των μελλοντικών πολέμων λόγω της ευρύτατης διάδοσης των ηλεκτρονικών μέσων.

ΠΗΓΗ

Ενας «Τοξοτης» χαρισε στον Γαλαξια μας τις σπειρες του

Advertisement

Λονδίνο

Ο Τοξότης, ένας γειτονικός γαλαξίας που ανήκει στην κατηγορία των γαλαξιών-νάνων, κινείται με ταχύτητα προς το δικό μας γαλαξία και θα συγκρουστεί και πάλι μαζί του – σε δέκα εκατ. χρόνια. Είναι η τρίτη φορά που ο Τοξότης θα συγκρουστεί με τον Γαλαξία μας, και οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι οι εντυπωσιακές σπείρες του γαλαξία μας είναι προϊόν αυτών των συγκρούσεων. Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν μέσω προσομοιώσεων να ανασυνθέσουν και να «δουν» με μεγάλη λεπτομέρεια το εντυπωσιακό κοσμικό συμβάν.

 
Νέα σύγκρουση με τον γειτονικό γαλαξία – νάνο αναμένεται σε 10 εκατ. χρόνια
Ενας «Τοξότης» χάρισε στον Γαλαξία μας τις σπείρες του
Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα μια από τις εικόνες της προσομοίωσης που απεικονίζει μια από τις φάσεις της σύγκρουσης του Τοξότη με τον γαλαξία μας
 

Οι συγκρούσεις

Ο Τοξότης είναι ένας γαλαξίας με περίπου δέκα χιλιάδες φορές μικρότερη μάζα από τον δικό μας Γαλαξία. Πριν από περίπου δύο δισ. έτη ο Τοξότης συγκρούστηκε με τον γαλαξία μας και αμέσως μετά την σύγκρουση πήγε και «εγκαταστάθηκε» στα βόρεια γαλακτικά μας σύνορα. Πριν από περίπου ένα δισ. έτη ο Τοξότης αποφάσισε να επανέλθει και συγκρούστηκε εκ νέου με τον Γαλαξία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι εντυπωσιακές σπείρες του Γαλαξία είναι προϊόντα αυτών των δύο συγκρούσεων. Από τις παρατηρήσεις και τη μελέτη της κίνησης του Τοξότη έχει υπολογισθεί ότι ο γαλαξίας βρίσκεται και πάλι σε διαδικασία σύγκρουσης η οποία αναμένεται να συμβεί σε περίπου δέκα εκατομμύρια έτη.

Γαλαξιακή εξέλιξη

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ δημιούργησαν την πιο λεπτομερή και μεγαλύτερης ακρίβειας προσομοίωση των συγκρούσεων του Τοξότη με τον Γαλαξία και των φαινομένων – αποτελεσμάτων που προκαλούνται από αυτές. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια εντυπωσιακή εργασία η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά τόσο καθαρά και με τόση λεπτομέρεια τις γαλαξιακές συγκρούσεις.

«Η εργασία μας θα διευρύνει τις γνώσεις μας γύρω από την εξέλιξη των γαλαξιών αφού οι συγκρούσεις γειτονικών γαλαξιών είναι πολύ συχνό φαινόμενο στο Σύμπαν. Πολλοί σπειροειδείς γαλαξίες είναι πιθανό να έχουν δημιουργηθεί μέσα από αυτή την διαδικασία» υποστηρίζει ο Κρις Παρσέλ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

ΠΗΓΗ

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ;

Advertisement

selini_simaia-1-naiΈνα ερώτημα στο οποίο επιχειρεί να απαντήσει -χωρίς να απαντά βέβαια στο τέλος- ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS.
Συνολικά έξι αμερικανικές σημαίες άφησαν οι αστροναύτες του προγράμματος Apollo στη Σελήνη από την πρώτη του Apollo 11 όταν οι Neil Armstrong και Buzz Aldrin περπάτησαν (;) στη Σεληνιακή επιφάνεια για πρώτη φορά μέχρι και την Apollo 17 το 1972 όταν σηματοδοτήθηκε το τέλος των αποστολών.
Η σημαία αναφέρεται στο ρεπορτάζ είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με συνθήκη του ΟΗΕ απαγορεύεται σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου να διεκδικήσει κάποιο κομμάτι της Σελήνης ως δικό του. Έτσι η τοποθέτηση της αμερικανική σημαίας εκεί ήταν για καθαρά συμβολικούς και προπαγανδιστικούς λόγους.
Σε ό,τι αφορά τώρα την τύχη των σημαιών καθαυτών κάποιοι υποστηρίζουν πως οι σημαίες από τις αποστολές Apollo 11 και 12 είναι δύσκολο να εντοπιστούν καθώς το πιθανότερο είναι να παρασύρθηκαν από τα αέρια ώθησης του τμήματος της Σεληνακάτου που εκτοξεύθηκε από τη Σελήνη, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως κάποιες άλλες σημαίες από τις υπόλοιπες αποστολές να εξακολουθούν να υπάρχουν.
ΠΗΓΗ

Κιβωτοι Ζωης: Ο Ανθρωπος Προετοιμαζεται για το Χειροτερο!

Advertisement

svalbardsvalbard1Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Νώε έλαβε την εντολή από τον Θεό να κατασκευάσει την περίφημη Κιβωτό, στην οποία έβαλε την οικογένειά του και ένα ζευγάρι από κάθε ζώο που υπήρχε πάνω στη Γη προκειμένου να γλιτώσουν από την οργή του. Επειτα ήρθε ο κατακλυσμός. Ανάλογες εξιστορήσεις υπάρχουν σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις του κόσμου (ανάμεσά τους και η ελληνική, με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα). Στο σύγχρονο κόσμο ο άνθρωπος δεν μπορούσε να περιμένει τη θεϊκή παρέμβαση και πολύ περισσότερο να υπολογίσει τον ακριβή χρόνο της καταστροφής. Ετσι, άρχισε ήδη να δρα προληπτικά.

Το τέλος του κόσμου το έχουν προβλέψει πολλοί στο διάβα του χρόνου, μέχρι στιγμής όμως κανείς -ευτυχώς- δεν επιβεβαιώθηκε. Φυσικά ο άνθρωπος δεν μπορεί να περιμένει την επαλήθευση κάποιας από τις προφητείες και πολύ περισσότερο δεν μπορεί με ακρίβεια να γνωρίζει πόση ζωή -τουλάχιστον με τη μορφή που τη γνωρίζουμε- απομένει σε αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να φροντίσει για την επιβίωσή του την κρίσιμη στιγμή. Πώς θα το επιτύχει αυτό; Μα φυσικά ακολουθώντας το παράδειγμα του Νώε, χωρίς θεϊκή παρέμβαση αυτή τη φορά, αλλά με την παρότρυνση και τη βοήθεια των επιστημόνων. Ηδη από το 2008 σε περιοχή της Αρκτικής, το Σβάλμπαρντ, που αποτελεί νορβηγικό έδαφος, λειτουργεί το Παγκόσμιο Θησαυροφυλάκιο Σπόρων (Svalbard Global Seed Vault). Πρόκειται για μια συλλογή που θέλει να αποθηκεύσει σπόρους από κάθε φυτό που υπάρχει στον πλανήτη, με σκοπό να διατηρηθεί η βιοποικιλότητα.
Είναι μια εξ ολοκλήρου υπόγεια εγκατάσταση διαμορφωμένη μέσα σε μόνιμα παγωμένο έδαφος (permafrost, παγωμένο έδαφος με θερμοκρασία κάτω των 0 βαθμών Κελσίου για περισσότερα από δύο χρόνια), που βρίσκεται σε υψόμετρο 130 μέτρων και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο του Λονγκιάρμπιεν. Στη συγκεκριμένη περιοχή η θερμοκρασία του εδάφους δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω από τους -3 βαθμούς Κελσίου.
Η εγκατάσταση είναι σχεδιασμένη να αντέξει στην επαλήθευση ακόμα και του πιο ακραίου σεναρίου περιβαλλοντικής μεταβολής (συμπεριλαμβανομένων της τήξης των πάγων και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας), ακόμα και χωρίς πηγή ενέργειας για αρκετό χρονικό διάστημα. Αποτελείται από τρεις διαφορετικούς υπόγειους θαλάμους, ο καθένας από τους οποίους μπορεί να φιλοξενήσει 1,5 εκατομμύριο διαφορετικά δείγματα σπόρων (συνολικά 2,25 δισ. σπόρους), διατηρώντας εσωτερική θερμοκρασία -18 βαθμών Κελσίου. Επίσης, υπάρχουν χώροι εργασίας για διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό.
Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός τούνελ μήκους 100 μέτρων, η είσοδος του οποίου είναι φτιαγμένη από ατσάλι. Το μισό τούνελ αποτελείται από έναν ατσάλινο κύλινδρο διαμέτρου 5 μέτρων που διαπερνά το παχύ στρώμα πάγου και βράχων που υπάρχουν εκεί. Στην κορυφή της εισόδου υπάρχει μια καλλιτεχνική κατασκευή η οποία αντανακλά το πολικό φως και είναι ορατή από χιλιόμετρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, μέσα σε μόλις δύο χρόνια (ξεκίνησε το 2006 και εγκαινιάστηκε το 2008), γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό στις τάξεις των συνωμοσιολόγων. Σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 268.000 δείγματα σπόρων.

Η Ώρα της «Κρίσης»
Στόχος της σύγχρονης αυτής κιβωτού είναι η επιβίωση του ανθρώπου μετά από μια μεγάλη φυσική ή άλλη καταστροφή. Οπου «άλλη καταστροφή» βάλτε την αυτοκαταστροφική τάση του ανθρώπου και τις συνέπειες που θα προκύψουν από έναν ενδεχόμενο πυρηνικό, βιολογικό ή άλλου είδους πόλεμο που θα προκαλέσει μεγάλες περιβαλλοντικές ανακατατάξεις και αλλαγές στη ζωή του πλανήτη όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Μέχρι την ημέρα που θα συμβεί η καταστροφή, οι σπόροι αυτοί θα αναπαράγονται και θα αντικαθίστανται στους αποθηκευτικούς χώρους. Οταν η καταστροφή συμβεί, οι σπόροι θα είναι διαθέσιμοι στους δικαιούχους τους, τις χώρες και τα ιδρύματα, δηλαδή, που τους έχουν στείλει στην εγκατάσταση. Ουσιαστικά στους εκπροσώπους τους που θα έχουν επιβιώσει. Στη χειρότερη περίπτωση τους σπόρους θα τους βρουν οι τυχόν εναπομείναντες άνθρωποι. Αυτοί θα τους καλλιεργήσουν για να δημιουργήσουν τροφή και να επιβιώσουν. Η κιβωτός λειτουργεί υπό την αιγίδα του νορβηγικού υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων, με την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή πολλών χωρών και ιδρυμάτων.
Ιδιωτικές Κιβωτοί
Μπορεί λοιπόν να εξασφαλίστηκε σε ένα βαθμό η τροφή του ανθρώπου, με τον ίδιο όμως τι γίνεται; Προς το παρόν κανένας επίσημος φορέας ή κυβέρνηση δεν έχει λάβει μέριμνα για τη δημιουργία κάποιου είδους κιβωτού που θα εξασφαλίσει την επιβίωση του ανθρώπινου είδους σε περίπτωση παγκοσμίου κλίμακας καταστροφής.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν διάφορες εταιρίες που δημιουργούν ιδιωτικά υπόγεια καταφύγια με προδιαγραφές και υποδομή επιβίωσης για ικανό, όπως διατείνονται, χρονικό διάστημα μετά από ένα κατακλυσμιαίο γεγονός, είτε αυτό έχει ως βάση φυσικό φαινόμενο είτε ανθρώπινη παρέμβαση, όπως είναι ένας πυρηνικός πόλεμος.
Μια από αυτές, η Vivos, έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία δικτύου καταφυγίων σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ και παράλληλα την καμπάνια για την πώληση θέσεων σε αυτές. Το σλόγκαν της εταιρίας αφοπλιστικό: «Ο Νοστράδαμος το προέβλεψε, οι Μάγιας και η Βίβλος επίσης. Αν η κυβέρνηση το ξέρει και εμείς όχι; Τι κάνουμε;». Στην ιστοσελίδα της, www.terravivos.com, η εταιρία αναλύει όλες τις πιθανές πηγές και προφητείες μιας παγκόσμιας καταστροφής, παρουσιάζει μέσω εικονικού βίντεο τις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις και προτρέπει τον επισκέπτη να κλείσει άμεσα θέση για τον ίδιο και την οικογένειά του, με το αζημίωτο φυσικά.
vaults
Δημόσια Καταφύγια
Η μόνη χώρα που φέρεται να λαμβάνει κάποια μέριμνα για τη διάσωση των πολιτών της φέρεται να είναι η Ρωσία. Οπως μετέδωσε πριν από μερικούς μήνες το πρακτορείο RIA Novosti, η ρωσική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για την κατασκευή 5.000 νέων καταφυγίων μέχρι το 2012 στην περιοχή της Μόσχας. Το πρόγραμμα κατασκευής έχει μάλιστα το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο τα υπάρχοντα καταφύγια επαρκούν μόνο για το μισό πληθυσμό της πόλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή καταφυγίων κάτω από κάθε κτίριο και ελεύθερο χώρο (πάρκα κ.λπ.) σε βάθος 10-15 μέτρων σε όλη την πόλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τη δεκαετία του 1930 η Μόσχα διέθετε ευρύ δίκτυο καταφυγίων που έφταναν τις 7.000, ενώ οι σταθμοί του μετρό είχαν κατασκευαστεί βαθιά στο έδαφος έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια. Κατά τη δεκαετία του 1990 πολλά από τα καταφύγια που είχαν κατασκευαστεί πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πέρασαν στην ιδιοκτησία ιδιωτών οι οποίοι τα μετέτρεψαν σε αποθήκες, χώρους στάθμευσης, ακόμα και εστίασης.
Η Αναβίωση της Φρενίτιδας;
Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη δημιουργία του Παγκόσμιου Θησαυροφυλακίου Σπόρων, τις ιδιωτικές εταιρίες κατασκευής καταφυγίων και την κατασκευή δημόσιων καταφυγίων στη Ρωσία παραπέμπουν στη φρενίτιδα που είχε καταλάβει τους κατοίκους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Ψυχρού Πολέμου. Περιοδικά και εφημερίδες στις ΗΠΑ προέτρεπαν τους οικογενειάρχες να κατασκευάσουν το δικό τους καταφύγιο στην αυλή τους προκειμένου να σώσουν τους δικούς τους ανθρώπους σε περίπτωση πολέμου με τη Σοβιετική Ενωση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πολύ γνωστά περιοδικά, όπως το «Popular Mechanics», δημοσίευαν εκτενή ρεπορτάζ με οδηγίες τύπου «Φτιάξ’ το μόνος σου» για τη δημιουργία καταφυγίων. Τα ρεπορτάζ πλαισιώνονταν με σχέδια και φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε την οικογενειακή ζωή να συνεχίζεται απρόσκοπτα, στην ασφάλεια του καταφυγίου που είχε κατασκευάσει ο πατέρας της οικογένειας.
Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει την ανθεκτικότητα αυτών των κατασκευών. Αν κρίνει κανείς από τις φωτογραφίες, δύσκολα κάποιο από αυτά τα καταφύγια θα άντεχε σε έναν πυρηνικό πόλεμο, που ήταν και ο κυρίαρχος φόβος εκείνη την εποχή.
Πολύ Κακό για το Τίποτα ή Μήπως Όχι;
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί τόσος ντόρος και ενδιαφέρον για τη δημιουργία καταφυγίων – κιβωτών για την επιβίωση των ανθρώπων και την εξασφάλιση της τροφής τους. Μήπως πλησιάζει κάποια καταστροφή, ο χρόνος έλευσης της οποίας δεν έχει γίνει ευρέως γνωστός για λόγους διατήρησης της κοινωνικής γαλήνης και αποφυγής πρόκλησης πανικού και χάους; Μήπως κάποιοι ξέρουν και δεν μας το λένε, αλλά ανεπισήμως προετοιμάζονται για να σώσουν ό,τι μπορούν από το ανθρώπινο είδος; Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, ναι, αυτό ακριβώς συμβαίνει αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει.

Βέβαια στον κόσμο των θεωριών συνωμοσίας μπορεί κανείς να συναντήσει αρκετά παλαβά σενάρια, με χαρακτηριστικότερο εκείνο που είχε κυκλοφορήσει στη δεκαετία του 1970. Επρόκειτο για ένα ντοκιμαντέρ και ένα βιβλίο με τον τίτλο «Εναλλακτική Λύση 3», το οποίο έφερε τις ΗΠΑ και την πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ να έχουν εκπονήσει σχέδιο φυγάδευσης της επιστημονικής και πολιτικής ελίτ σε ειδικές βάσεις στη Σελήνη και τον Αρη(!), καθώς το τέλος του κόσμου πλησίαζε. Τελικά αποδείχθηκε ότι η «Εναλλακτική Λύση 3» ήταν μια καλοστημένη απάτη των δημιουργών της.
Θεωρίες, λοιπόν, υπάρχουν πολλές, το μόνο σίγουρο και χειροπιαστό, όμως, είναι το γεγονός ότι έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνονται μέτρα επιβίωσης του ανθρώπινου είδους. Και κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι λαμβάνονται χωρίς αφορμή…
—————————————————————————————————-
Ο Στέλιος Φωκάς είναι δημοσιογράφος στον Ελεύθερο Τύπο. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Φαινόμενα” της εφημερίδας.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ

Advertisement

Πανόραμα από τον Άρη
Αν μπορούσατε να σταθείτε στον Άρη τι θα βλέπατε; Μια αξέχαστη θέα όπως την παραπάνω πανοραμική εικόνα 360° που λήφθηκε από το ρομποτικό rover Spirit.

Η παραπάνω εικόνα που συμμετέχει σε πάνω από 200 εκθέσεις κυκλοφόρησε ως μέρος των πέντε χρόνων της προσγείωσης του Spirit στον κόκκινο πλανήτη. Η εικόνα λήφθηκε από το σημείο που σταμάτησε το Spirit για να περάσει το χειμώνα, κοντά σε ένα ασυνήθιστο οροπέδιο που ονομάζεται Home Plate. Στην εικόνα είναι ορατά τα ονόματα βράχων, λόφων, κορυφών, πεδιάδων στο εσωτερικό του κρατήρα Gusev, και προηγούμενα ίχνη του rover Spirit. Το χρώμα είναι παρόμοιο με αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι και ονομάστηκε εκ μέρους του διάσημου διαστημικού καλλιτέχνη Chesley Bonestell.
Πλήρης ανάλυση του πανοράματος

——————————————————————————————————————

Ηλιοβασίλεμα στον Άρη

Ηλιοβασίλεμα στον ΆρηΑυτή η θέα του ηλιοβασιλέματος, η οποία ελήφθη από το όχημα Spirit στον κρατήρα Gusev, προσφέρει ομορφιά καθώς και σημαντικές επιστημονικές πληροφορίες.
Από τις εικόνες του ηλιοβασιλέματος και του λυκόφωτος μπορούμε να προσδιορίσουμε πόσο ψηλά στην ατμόσφαιρα του Άρη επεκτείνεται η σκόνη.
Το μεγάλο λυκόφως του Άρη (σε σύγκριση με της Γης) προκαλείται από το φως του ήλιου που διαχέεται στη σκοτεινή πλευρά του πλανήτη λόγω της σκόνης σε μεγάλο υψόμετρο.

Επειδή ο Άρης είναι μακρύτερα από τον Ήλιο από ό,τι η Γη, ο Ήλιος φαίνεται στα 2/3 του μεγέθους από ό,τι φαίνεται στον ουρανό της Γης.
Ο πάτος του κρατήρα Gusev είναι ορατός στο βάθος και ο Ήλιος δύει πίσω από την άκρη του κρατήρα σε απόσταση περίπου 80 χιλιόμετρα.
ΠΗΓΗ

Το «μανιταρι» απειλει τον κοσμο μας

Advertisement

image

Η επόμενη μέρα της συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης βρήκε τον κόσμο ανάστατο – εξαιτίας της Ιαπωνίας… Το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα ανακίνησε τις αντιδράσεις για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βρετανία, σε μια περίοδο που οι αραβικές εξελίξεις και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου είχαν ενδυναμώσει τις πιέσεις των πυρηνικών λόμπυ στην Ευρώπη.

Η ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας επανέρχεται λοιπόν με δραματικό τρόπο στην ΕΕ, όπου σε 14 χώρες-μέλη είναι εγκατεστημένες πυρηνικές εγκαταστάσεις και όπου ο αρμόδιος επίτροπος Γκύντερ Έττινγκερ ήταν πρωθυπουργός της Βάδης-Βυτεμβέργης, που φιλοξενεί στα εδάφη της 4 πυρηνικούς αντιδραστήρες, δύο από τους οποίους παρωχημένης τεχνολογίας… Η απόφαση εξάλλου του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ να ανατρέψει την απόφαση του Γκ.Σρέντερ για σταδιακή παύση λειτουργίας των 17 πυρηνικών σταθμών της χώρας ως το 2020 και να δώσει παράταση ζωής στα πυρηνικά προγράμματα για 12 χρόνια, σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο αντιπολίτευσης και κοινωνικών δυνάμεων. Μια ανθρώπινη αλυσσίδα 60.000 ανθρώπων στα 45 χλμ.της διαδρομής Στουττγάρδη ως τη Βάδη-Βυρτεμβέργη σηματοδότησε την αντίδραση στη χρήση πυρηνικών, καθώς η περιοχή – όπου θα λάβουν χώρα κρίσιμες εκλογές στις 27 Μαρτίου – φιλοξενεί πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Η κυβέρνηση Μέρκελ κινητοποιήθηκε στην κατεύθυνση καθησυχασμού του κόσμου – σε δηλώσεις της η κ.Μέρκελ διαβεβαίωσε τους Γερμανούς ότι η τεχνολογία των γερμανικών αντιδραστήρων είναι ασφαλής και ότι δόθηκε εντολή να επαναξιολογηθούν με «μεγεθυντικό φακό» οι προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ ο (Γερμανός) επίτροπος Γκύντερ Έττινγκερ δήλωσε πως θα συγκαλέσει εντός των ημερών ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας, ενώ αναθεωρώντας σταδιακά τις επιλογές της γερμανικής κυβέρνησης άφησε τελικά ανοιχτό το ενδεχόμενο «να κλείσουν» ορισμένοι αντιδραστήρες της Γερμανίας. Κι ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι προσπαθούν να ελέγξουν το κύμα ανησυχίας που απλώνεται στη χώρα, οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν να αποφασιστεί «τώρα» η παύση λειτουργίας των αντιδραστήρων και οι Πράσινοι επισημαίνουν ότι «η φύση μας κυβερνά, δεν μπορούμε να την ελέγξουμε».

Στη Γαλλία επίσης, η κυβέρνηση Σαρκοζύ βάλλεται για τα πυρηνικά της σχέδια και για την «ομερτά» που απλώνεται γύρω από τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Μια έκτακτη σύνοδος των συναρμοδίων υπουργών, δηλώσεις του πρωθυπουργού Φρ.Φιγιόν πως «η Γαλλία έχει αναπτύξει στο υψηλότατο επίπεδο την ασφάλεια στην κατασκευή και τη λειτουργία των πυρηνικών εγκαταστάσεων» και διαβεβαιώσεις πως «θα αντληθούν τα μαθήματα από το Ιαπωνικό δυστύχημα», ήταν οι άμεσες παρεμβάσεις μέσω των οποίων η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την κοινωνική αντίδραση. «Δεν υπάρχει μηδενικό ρίσκο στη χρήση των πυρηνικών» αντέτεινε ο Ντ.Κον Μπεντίτ, που ζήτησε δημοψήφισμα επί του θέματος τονίζοντας πως «η κυβέρνηση θα μας πεί, ότι η Γαλλία δεν πάσχει από σεισμούς. Πάσχει όμως η Ιταλία, όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ένας νέος πυρηνικός αντιδραστήρας. Κι αν συμβεί το κακό στην Ιταλία, η Γαλλία δεν θα θιγεί;;»

Στην Αυστρία το θέμα προκάλεσε τη διατύπωση της πρότασης διενέργειας stress tests για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που είναι εγκατεστημένοι στην ΕΕ, ενώ στην Ιταλία, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι – που είχε «οραματιστεί» την κάλυψη του ¼ των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρισμό από την πυρηνική ενέργεια και είχε αναγγείλει την προώθηση των πυρηνικών προγραμμάτων – βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της πολεμικής. Ένα δημοψήφισμα, που θα λάβει χώρα ως τις αρχές του καλοκαιριού, αναμφίβολα θα επηρρεαστεί από το δυστύχημα του Φουκουσίμα, ενώ τα κοινωνικά δίκτυα και οι αντιπολιτευτικές πολιτικές δυνάμεις έχουν ήδη ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση ανάδειξης των κινδύνων της πυρηνικής ενέργειας.

Στη Βρετανία τέλος, η κυβέρνηση Κάμερον υπό την πίεση ισχυρών συμφερόντων είχε αναστείλει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός ανέλαβε τον άχαρο ρόλο της διαβεβαίωσης πως η βρετανική τεχνολογία είναι διαφορετική από την ιαπωνική και της επισήμανσης πως έχει ζητήσει μια έκθεση από τους ειδικούς για τις επιπτώσεις του ιαπωνικού δυστυχήματος, ενώ κυβερνητικά στελέχη αναδεικνύουν το θέμα του οικονομικού κόστους. Ωστόσο το ερώτημα των Πρασίνων – «πώς μπορείτε να αποκλείσετε εντελώς το ανθρώπινο λάθος ή μια φυσική καταστροφή;» – αντηχεί στο μυαλό κάθε βρετανού, κάθε ευρωπαίου πολίτη.

Αναμφισβήτητα στον ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο θα δούμε να κορυφώνεται μια αντιπαράθεση ανάμεσα σ΄αυτούς που θα υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες του ιαπωνικού δυστυχήματος «είναι περιορισμένες», ότι δεν πρέπει να μας διακατέχει πανικός, ότι τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν ικανοποιητικά παρά τη φυσική καταστροφή και σε εκείνους που βλέπουν με τρόμο ότι η ιαπωνική τελειότητα στην προετοιμασία αντιμετώπισης του «κακού», δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσει τον θυμό της φύσης. Με δύο από τους έξι αντιδραστήρες του Κοζλοντούι στη γειτονική μας Βουλγαρία να λειτουργούν ακόμη και τριάντα χρόνια περίπου μετά από την έκρηξη του Τσερνομπύλ, οι εντυπώσεις από τις τραγικές συνέπειες εκείνου του δυστυχήματος είναι ακόμη νωπές και η ανησυχία για τη μόλυνση του κόσμου από τη ραδιενέργεια κλιμακώνεται. Και οι τηλεοπτικές εικόνες απ΄την έκρηξη του Φουκουσίμα κονιορτοποιούν τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων και των ειδικών φυσικών – διότι τελικά στην Ιαπωνία, κρίθηκε το μέλλον της πυρηνικής βιομηχανίας.
ΠΗΓΗ

Συνεχιζεται η «υπερθερμανση» του πλανητη – Πρωτοφανεις χιονοθυελλες πληττουν τη Ν. Κορεα

Advertisement

ImageΚαι καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, όπως διακηρύττουν  παντού εγχώρια και εξωχώρια  «παπαγαλάκια» επιζητώντας πολιτικά οφέλη, στη Νότια Κορέα οι χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 100 ετών πλήττουν τη χώρα. Χειρότερα δοκιμάζονται οι ανατολικές ακτές της χώρας
Το χιόνι έχει φτάσει στο 1 μέτρο ύψος έχοντας προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις ενεργειακές υποδομές της χώρας. Ο Στρατός της Νότιας Κορέας έχει κινητοποιήσει περί τους 12.000 άνδρες για τον απεγκλωβισμό περιοχών που έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα.
Οι αρχές εφοδίαζαν όλη την Κυριακή με τρόφιμα αποκλεισμένα χωριά ενώ για σήμερα αναμένονταν νέες χιονοθύελλες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες εξάλλου στην Ν. Κορέα πάγωσαν τα νερά του ποταμού Han που διασχίζει τη Σεούλ για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια.
ΠΗΓΗ

ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥ

Advertisement

earths_magnetic_fieldΤο μέγα θέμα του μαγνητικού πεδίου γύρω από τη Γη, προβλημάτισε πολλούς.Το ίδιο και το άρθρο της Πράβδα, σύμφωνα με το οποίο, Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τους μαζικούς και αιφνιδίους θανάτους πουλιών που έπεφταν από τον ουρανό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, καθώς και των ψαριών που ξεβραζότανε στις ακτές θαλασσών και λιμνών και βεβαίως και των μελισσών που τείνουν να χαθούν από προσώπου Γης, σε ανωμαλίες του μαγνητικού πεδίου.
Οι ανωμαλίες αυτές, πολλοί σκέφτηκαν ότι είναι τεχνητές και οφείλονται στο σύστημα HAARP. Το σύστημα ωστόσο αυτό έχει δαιμονοποιηθεί και αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο για την αιτιολόγηση κάθε σχεδόν περίεργου φαινομένου.
Οι πραγματικά ισχυρές αλλαγές του μαγνητικού πεδίου γύρω από τη Γη, μπορούν να οφείλονται είτε στην πηγή, δηλαδή το ίδιο το πεδίο της Γης, ή στον πανίσχυρο γείτονα, τον Ήλιο.
Το μαγνητικό πεδίο της Γης, οφείλεται στην ροή υπόγειων ποταμών μάγματος σε σχετικά μικρό βάθος κάτω από όλη την επιφάνεια της Γης. Η μέθοδος της στρωματογραφίας απέδειξε, ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης, έχουν αντιστραφεί πολλές φορές στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα μιάς τέτοιας αντιστροφής, σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστο αλλά η σύγχρονη επιστήμη δεν μπορεί να το γνωρίζει επακριβώς. Υπάρχει περίπτωση μάλιστα, κατά την διαδικασία αντιστροφής των πόλων να μεσολαβεί μία άγνωστης διάρκειας περίοδος μηδενικού μαγνητικού πεδίου. Στην περίπτωση αυτή, η επιφάνεια της Γης θα βομβαρδιστεί από τον ηλιακό άνεμο που τώρα σε μεγάλο βαθμό εκτρέπεται από το υπάρχον μαγνητικό πεδίο.
Ο πλανήτης Άρης που έχασε το μαγνητικό του πεδίο, έχασε και την ατμόσφαιρά του και με την ελάχιστη ατμοσφαιρική του πίεση έχασε και το νερό του σε υγρή τουλάχιστον κατάσταση, πλην ίσως  ορισμένων περιπτώσεων.
Μία άλλη αιτία των μαγνητικών μεταβολών, είναι οι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί που εκπέμπονται από τον ήλιο. Αν ο ήλιος εκπέμψει ένα τέτοιο ηλεκτρομαγνητικό παλμό, αρκετά ισχυρό, μπορεί να υπερφορτίσει αλλά και να «κάψει» κάθε κύκλωμα πάνω στη Γη στέλνοντάς μας στη λίθινη εποχή.

Αλχημεία και Αλχημιστές

Advertisement

Τα Μυστήρια… σκεπτόμαστε γενικά γι’ αυτά σε σχέση με τα αρχαία τελετουργικά μύησης της Ελλάδας και της Ρώμης, τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα Ορφικά, τα Φρυγικά, τα Μιθραϊκά και επιπλέον τα Αιγυπτιακά, τα Θιβετιανά και άλλα. Ωστόσο, ο όρος θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και για τα συγγράματα και τα διαγράμματα της αλχημείας. Αυτά έχουν αναφερθεί ως «σκοτεινά ιδιώματα». Το Rosarium philosophorum που εκδόθηκε στη Φρανκφούρτη το 1550 δήλωνε: «όποτε έχουμε μιλήσει ανοικτά, δεν έχουμε πει στην πραγματικότητα τίποτα. Αλλά όπου έχουμε γράψει κάτι σε κωδική γλώσσα και με εικόνες, έχουμε κρύψει μέσα σ’ αυτό την αλήθεια» (εκδόσεις Weinheim, 1990).

Ακούγεται διφορούμενο, αντανακλά όμως ακριβώς αυτό που έκαναν οι αλχημιστές. Δεν παρουσίασαν τίποτα ανοικτά: τίποτα που να μπορούσε να αναφερθεί και να κατανοηθεί εύκολα και απλά. Οτιδήποτε είχε τέτοια εμφάνιση έπρεπε να θεωρηθεί ύποπτο. Οι αλχημιστές κρατούσαν τα μυστικά τους ασφαλισμένα σ’ ένα συνονθύλευμα κωδικών ονομάτων συνοδευόμενα από απεικονίσεις που στοίβαζαν σύμβολα πάνω από σύμβολα. Στο ‘Αλχημεία & Μυστικισμός’ (Alchemy & Mysticism, Taschen, Kln 1997), ο Alexander Roob αναφέρει, «διαποτίζοντάς τες με μια ξεχωριστή ιερογλυφική αύρα, οι δημιουργοί αυτών των εικόνων υπονοούσαν την πανάρχαιη ηλικία της τέχνης τους και την αναγνώριση της πηγής της γνώσης τους: τον πατριάρχη του φυσικού μυστικισμού και της αλχημείας, τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.»

Λεγόταν ότι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος είχε συγγράψει πολλά βιβλία αλχημικής και μαγικής γνώσης. Από αυτόν η Αλχημεία ονομάστηκε ‘ερμητική’ τέχνη. Ο Ερμής που ήταν μια μυθική φυσιογνωμία, είχε εξισωθεί με τον αιγυπτιακό θεό Θωθ, τον γραφέα των θεών, εφευρέτη της γραφής και προστάτη όλων των τεχνών που ήταν εξαρτημένες από τη γραφή, συμπεριλαμβανόμενης της Ιατρικής, της Αστρονομίας και της Μαγείας. Το επίθετο ‘τρισμέγιστος’ προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και σημαίνει ‘τρεις φορές μέγιστος’.

Οι αλχημιστές ή όπως αυτοαποκαλούνταν, οι ‘φιλόσοφοι’- ξεκίνησαν αρχικά σε μέρη τόσο διαφορετικά όπως η Αίγυπτος, η Ινδία και η Κίνα. Όμως η αλχημική πρακτική άνθησε πραγματικά τον 12ο αιώνα όταν σχετικά κείμενα είχαν μεταφραστεί στα λατινικά. Ο ‘Σμαραγδένιος Πίνακας’ και το ‘Βιβλίο του Alums’ ήταν δύο ιδιαίτερα αξιοσημείωτα κείμενα. Ένα κύμα Αλχημείας πλημμύρισε την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Ακόμα και στο καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων διασώζονται χαράγματα αλχημικών σχεδίων από τον 14ο αιώνα.

Έχει διατυπωθεί ότι το δόγμα της Αλχημείας «αναφέρεται σε μια κρυμμένη αλήθεια της υψιστης αρχής που αποτελεί την υποκείμενη ουσία όλων των αληθειών και των θρησκειών». (Stanislas Klossowski de Rola: Alchemy the Secret Art, Thames & Hudson, London 1973). Νωρίτερα, ο Pierre-Jean Fabre (Παρίσι, 1636) είχε αναφέρει ότι «η Αλχημεία είναι μια αληθινή και απτή επιστήμη που διδάσκει πώς να γνωρίζεις το κέντρο όλων των πραγμάτων, το οποίο στη θεία γλώσσα ονομάζεται το Πνεύμα της Ζωής.»

Αυτό που προσπάθησαν οι αλχημιστές να αποκτήσουν ήταν η «Φιλοσοφική Λίθος», γνωστή και ως menstruum universale. Αυτή υποτίθεται ότι ήταν μια διαλυτική ουσία τεράστιας δύναμης που μπορούσε να μετατρέψει βασικά μέταλλα σε πολύτιμα μέταλλα. Θεωρείτο επίσης ότι κατείχε τρομακτικές δυνάμεις ίασης. Ως τέτοιο, ήταν ένα ελιξίριο της ζωής, ικανό να χαρίσει την αιώνια νιότη.

Ένας από τους εξέχοντες αλχημιστές της εποχής του ήταν ο AurSlus Philippus Theophrastus Paracelsus Bombastus von Hohenheim (1490-1541), ευρύτερα γνωστός ως Παράκελσος. Τα κολοσσιαία έργα του ήταν τόσο δυσνόητα και γεμάτα από γλωσσικές δημιουργίες οι οποίες γέννησαν τον όρο ‘πομπώδης’ που σημαίνει ‘επιτηδευμένος, φλύαρος λόγος ή γραφή’. Όπως κι αν ήταν η γραφή του, κατείχε σπουδαία γνώση που μελετήθηκε από τους ομοϊδεάτες του φιλοσόφους. Στην ηλικία των 20 ετών είχε ξεκινήσει να γνωρίζει τον κόσμο όπου και ανακάλυψε τη Μεταλλουργία, την Αλχημεία και την παράγωγή της, Χημεία. Συναντήθηκε με όλα τα σπουδαία ονόματα της Μαγείας εκείνης της εποχής και παρέμεινε αρκετά χρόνια στην Αίγυπτο και την Αραβία.

Η Αλχημεία δεν ήταν πάρεργο για ερασιτέχνες. Το κόστος των πειραματισμών ήταν αστρονομικό. Εκτός από τον κλίβανο, την καύσιμη ύλη και τα απαραίτητα συστατικά, υπήρχαν μεγάλες δαπάνες για δοκιμαστικούς σωλήνες και αποστακτήρες. Εκείνες τις μέρες το γυαλί ήταν εύθραυστο. Πολύ παχύτερο από το σημερινό γυαλί, θα θρυμματιζόταν σε εφαρμογή υψηλής θερμοκρασίας. Ο χρόνος ήταν άλλο ένα έξοδο αφού όλα τα πειράματα διαρκούσαν εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια. Στην πραγματικότητα η μελέτη των διαθέσιμων κειμένων μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια. Οι αλχημιστές έπρεπε συχνά να διαβάσουν πολύ και σκληρά για να κατανοήσουν όσα παρουσιάζονταν στα κείμενα, πόσο μάλλον για να ξεκινήσουν τους πειραματισμούς.

Ένα μεγάλος αριθμός ιερέων, μοναχών και άλλων εκκλησιαστικών ανθρώπων εξάσκησαν τη συγκεκριμένη τέχνη, εφόσον διέθεταν το χρόνο να ενδώσουν σ’ αυτή. Είχαν επίσης πρόσβαση στις αναγκαίες οικονομικές πηγές. Ο επίσκοπος της Ρατισβόννης, Albertus Magnus, υπήρξε αλχημιστής καθώς και ο μαθητής του Άγιος Θωμάς Ακινάτης. Ο Ιωάννης Κρέμερ, ηγούμενος του Westminster και ο Πάπας Ιωάννης XXII (και πιθανώς και άλλοι Πάπες) εξασκήθηκαν επίσης στην Αλχημεία.

Οι αλχημιστές έθεσαν ένα ανθρωπομορφικό πρόσωπο στην πρακτική τους. Για παράδειγμα, πίστευαν ότι για να δημιουργήσουν χρυσό έπρεπε να τον ‘γεννήσουν’. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να υπάρξει ένας σπόρος που θα αναπτυσσόταν σε μια μήτρα ή σ’ ένα αβγό. Στη γέννηση το σημαντικότερο συστατικό ήταν το πνεύμα, η ‘πνοή της ζωής’. Η γέννηση ήταν ουσιαστικά περισσότερο μια αναγέννηση των βασικών μετάλλων. Υπήρχε ένα μέρος για την αναγέννηση αυτή στην αρχή της διαδικασίας, η παλιγγενεσία ή αναζωογόνηση. Ο θάνατος -ένας χωρισμός- ήταν μια μακρά διαδικασία παρακμής που οδηγούσε στην αποσύνθεση. Η αποσύνθεση ήταν μια διάλυση των αντιθέτων μέσα στο ‘μαύρο των μαύρων’ γνωστό ως nigredo. Η εμφάνισή του ήταν η πρώτη ένδειξη για το ότι η διαδικασία όδευε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στην περίπλοκη συμβολολογία της Αλχημείας το κοτσύφι αντιπροσώπευε την μαυρισμένη μάζα: το nigredo. Το πέταγμα των πουλιών ήταν η εξαέρωση. Το λιοντάρι αντιπροσώπευε το οξύ, το αρσενικό ελάφι την ψυχή και ο μονόκερως το πνεύμα. Ο Ουροβόρος -το φίδι που δαγκώνει την ουρά του- συμβόλιζε την ολοκλήρωση. Ο Ήλιος και η Σελήνη αντιπροσώπευαν το χρυσό και το ασήμι. Συχνά αυτά τα δύο παρουσιάζονταν και ως ζεύγος και μερικές φορές απεικονίζονταν ως ερμαφρόδιτη μορφή: μισή αρσενικό και μισή θηλυκό.Ο θάνατος της παλιάς ουσίας απεικονιζόταν μερικές φορές με ένα πρόσωπο να εισέρχεται σ’ έναν τάφο ή να βρίσκεται ξαπλωμένο σ’ αυτόν.

Μία από τις συχνότερα απεικονιζόμενες φιγούρες στην αλχημική εικονογραφία ήταν το ερπετό, είτε στη μορφή του φιδιού είτε συχνότερα σε αυτή του δράκου. Αυτό αντιπροσωπεύει την ύλη στη μη αναζωογονημένη, ατελή κατάσταση. Κατά συνέπεια πρόκειται για ένα δράκο που περιμένει να σφαχτεί. Ο Γιουνγκ διαπίστωσε ότι ο δράκος είναι πιθανότατα το αρχαιότερο αλχημικό εικονογραφικό σύμβολο για το οποίο έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία. Ανέφερε ότι, «πολύ συχνά οι αλχημιστές επαναλαμβάνουν ότι το έργο προχωράει από το ένα οδηγώντας πίσω στο ένα: πρόκειται για ένα είδος κύκλου, σαν έναν δράκο που δαγκώνει την ουρά του. Γι’ αυτό το λόγο το έργο συχνά αποκαλούνταν circulari, ή αλλιώς rota, ο τροχός» (Ψυχολογία και Αλχημεία-Psychology and Alchemy, London 1953).

Ένα ακόμη σημαντικό σύμβολο ήταν το δέντρο. Απεικονιζόταν συχνά φέροντας στα κλαδιά του πουλιά, αβγά ή δοχεία διαφόρων ειδών. Αυτά τα δοχεία μπορούσαν να περιέχουν ήλιους και φεγγάρια ή άλλα αντικείμενα. Μερικές φορές το δέντρο ήταν καλυμμένο με άνθη που στην πραγματικότητα ήταν μικροσκοπικοί ήλιοι και φεγγάρια. Η γη από την οποία το δέντρο ξεφύτρωνε ήταν η ανόργανη ουσία. Το φρούτο ήταν η πνευματική.

Η επιλογή του χρόνου ήταν πολύ σημαντική για τον αλχημιστή και χρησιμοποιούσε συνήθως την αστρολογία ως εργαλείο. Το ‘Μεγάλο Έργο’ θα ξεκινούσε όταν ο Ήλιος θα βρισκόταν στον Άρη και η Σελήνη στον Ταύρο. Οι ημερομηνίες για το ξεκίνημα καθενός από τα διάφορα στάδια ήταν εξίσου σημαντικές και προσκωλλημένες σε αυτήν. Η διαδικασία χωριζόταν σε δύο κύρια μέρη: στο ‘ευτελές’ και στο ‘εξευγενισμένο’. Το πρώτο στάδιο περιλάμβανε τη συλλογή όλων των συστατικών μαζί και την κάθαρσή τους. Το δεύτερο αφορούσε στην μετατροπή τους. Ήταν στο δεύτερο μέρος, το εξευγενισμένο, όπου μερικοί αλχημιστές έκαναν τυχαίες ανακαλύψεις. Ο Geber της Μεσοποταμίας ανακάλυψε τυχαία και ανέλυσε το ερυθρό οξείδιο στις αρχές του 1300. Ο Vigenere ανακάλυψε στα τέλη του 1500 το βενζοϊκό οξύ χωρίς να αντιληφθεί τι είχε κάνει. Το 1600 ο Johann von Lowenstern Kunckel απομόνωσε τυχαία τον φώσφορο. Συνεπώς, η χημεία αναπτύχθηκε σταδιακά από την Αλχημεία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του de Rola, «αυτή η εικονογραφική γλώσσα, στην οποία καμία λεπτομέρεια δεν είναι ποτέ άσκοπη, ασκεί μια βαθιά γοητεία στον ευαίσθητο παρατηρητή. Η γοητεία αυτή δεν εξαρτάται απαραίτητα ούτε από την κατανόηση. Αν ο αναγνώστης μελετήσει βαθιά αυτές τις εικόνες, εισδύοντας δηλαδή πέρα από την επιφανειακή τους μορφή, θα αντιληφθεί συχνά ότι αντιστοιχούν σε μια αιώνια διάσταση την οποία μπορούμε όλοι να ανακαλύψουμε βαθιά στους εαυτούς μας.» Αυτό ήταν κάτι που αναγνωρίστηκε από τον Καρλ Γιουνγκ ο οποίος χρησιμοποίησε αλχημικές γκραβούρες και φιλοσοφίες για να επεξηγήσει τα νοήματα των ονείρων.

——————————————————————————–

ΠΗΓΗ

Πιο πρόσφατες Κατολισθήσεις στον Άρη

AdvertisementΠρόσφατη κατολίσθηση στον Zunil Κρατήρα Zunil
στον Άρη. Credit: NASA/JPL/University of Arizona Credit: NASA / JPL / University of Arizona Χάρη στο Orbiter και την εποχούμενη κάμερα HiRISE, οι επιστήμονες είναι σε θέση να παρακολουθήσουν στον Άρη τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο τοπίο.
 Το κάνουν αυτό με τη σύγκριση των παλιών εικόνων με νεότερες, καθώς επίσης και βλέποντας «φρέσκα» χαρακτηριστικά – όπως αυτή την πρόσφατη κατολίσθηση στον κρατήρα Zunil .
Το χρώμα και η ανακλαστικότητα, μοτίβα που δείχνουν ότι μια κατολίσθηση συνέβη εδώ, είναι πολύ πρόσφατα για να καλύπτονται από τη σκόνη «, γράφει ο Alfred McEwen, κύριος ερευνητής της HiRISE, της  ιστοσελίδας camera’s website.

 Δείτε περισσότερα για τις πρόσφατες κατολισθήσεις παρακάτω: «Ψάχνετε για αλλαγές, αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ενεργές διαδικασίες.» Ο McEwen, δήλωσε ότι η κατολίσθηση θα μπορούσε να έχει προκληθεί από έναν σεισμό ή ένα μικρό γεγονός  με επιπτώσεις. «

Αυτή η κατολίσθηση είχε εντοπιστεί από Stu Atkinson? Πέτρες και μπάζα είναι κάτω από μια απότομη πλαγιά στο βόρειο πολικό σύνορο. Credit: NASA/JPL/University of Arizona Credit: NASA / JPL / University of Arizona

Φαίνεται πως πολλοί βράχοι έχουν πέσει από τον γκρεμό, και  μεταξύ των άλλων καλλιτεχνών εικόνων UnmannedSpaceflight.com ανέφερε ότι, οι μπλε περιοχές θα μπορούσαν εύκολα να είναι επιθέματα πάγου όπως φαίνεται από το πρόσωπο του βράχου.
Μπορείτε να δείτε την αρχική εικόνα στην ιστοσελίδα HiRISE.

Παγωμένες ρεματιές στο βόρειο καλοκαίρι. Credit: NASA/JPL/University of Arizona Credit: NASA / JPL / University of Arizona

Αυτή η εικόνα είναι τόσο εκπληκτική, δεδομένου  από την τροχιά , ψάχνουμε κάτω από την πλευρά του τοίχου κρατήρα, όπου οι ρεματιές έχουν σχηματιστεί. Υπάρχουν δύο τύποι σκέψης σχετικά με αυτή την εικόνα  το ένα, ότι πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι ρεματιές είναι σκαλισμένες από νερό σε υγρή μορφή, και είναι σκαλισμένες πρόσφατα.

Μια δεύτερη άποψη είναι ότι η συσσώρευση πάγου στο λούκι κόγχες αρχίζουν μια χιονοστιβάδα υλικού  που δεν περιλαμβάνει υγρό νερό.  Οι επιστήμονες MRO θα συνεχίσουν να αναλύουν πολλές εικόνες σαν αυτή, προκειμένου να προσπαθήσουνε και να απαντήσουν το ευρύτερο ζήτημα του κατά πόσον το υγρό νερό είναι υπεύθυνο για τις κατολισθήσεις ή όχι.

Κατά μήκος των Τειχών της Bahram Vallis. Credit: NASA/JPL/University of Arizona Credit: NASA / JPL / University of Arizona

Αυτή η εικόνα της Bahram Vallis έχει μεγάλα αναχώματα του υλικού στη βάση του πυθμένα της κοιλάδας.  Αυτές οι καταθέσεις του υλικού έχουν το χαρακτηριστικό σχήμα των περιστροφικών κατολισθήσεων. Στην άκρη του βράχου στην κορυφή της πλαγιάς, το σχήμα της περιοχής όπου το τείχος της κοιλάδας έδωσε τη θέση του σε μια κατολίσθηση δεν είναι σε ευθεία αλλά καμπύλη ή ημικυκλικό. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων κατολισθήσεων όπου η έκταση της βλάβης έχει μια τοξοειδή «στέμμα» σχήμα. Το γεγονός ότι οι κατολισθήσεις έχουν συμβεί εδώ δείχνει ότι οι τοίχοι στην κοιλάδα δεν είναι σταθεροί και τα υλικά που ανταποκρίνονται στον Άρη έχουν μαζικά κινήματα ».

Μετάφραση Ντίνος Αναστάσιος
Πρωτότυπο κείμενοhttp://www.universetoday.com/

Ηφαίστειο στην Ισλανδία στέλνει σύννεφα τέφρας στην Ευρώπη

Advertisement

Ένα ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας στέλνει πίδακες καπνού και τέφρας σε ύψος 13 χιλιομέτρων, διαταράσσοντας τις πτήσεις πάνω από την περιοχή.
Όπως και τα δύο άλλα μεγάλα ηφαίστεια της Ισλανδίας -το Χέκλα και το Κάτλα-, το ηφαίστειο Γκρίμσβοτν βρίσκεται ακριβώς πάνω στο Ατλαντικό Ρήγμα, τη γραμμή όπου η αμερικανική τεκτονική πλάκα συναντά την ευρωπαϊκή.
Από την προηγούμενη Δευτέρα που σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη η ροή καπνού και λάβας παραμένει σταθερή. Ο άνεμος έχει ήδη μεταφέρει τέφρα στη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Φινλανδία, ενώ τις επόμενες ημέρες τα σκούρα νέφη ίσως φτάσουν και νοτιότερα στην κεντρική Ευρώπη. Το Γκρίμσβοτν βρίσκεται πάντως σε ακατοίκητη περιοχή και κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες να εκτρέψουν όσα δρομολόγια περνούν κοντά από τα σύννεφα καπνού. Η ολλανδική KLM ακύρωσε 59 πτήσεις, ορισμένες υπερατλαντικές, και εκατοντάδες επιβάτες χρειάστηκε να περιμένουν στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ.
Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία η έκρηξη του ηφαιστείου προκλήθηκε από την επέκταση μιας λίμνης κάτω από τον παγετώνα Βατναγιοκούλ, τον μεγαλύτερο της Ισλανδίας, ο οποίος κανονικά καλύπτει το ηφαίστειο. Το νερό της λίμνης βρισκόταν υπό υψηλή πίεση και ίσως διαπέρασε την πλαγιά του βουνού.
 Οι βρετανικές υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσαν ότι ο βρετανικός εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός από τις 11.00 έως τις 17.00 ώρα Γκρίνουιτς.

Οι αρχές της Δανίας έκλεισαν το εναέριο χώρο επάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και ετοιμάζονται να διακόψουν κάθε εναέρια κυκλοφορία το μεσημέρι εξαιτίας των νεφών της στάχτης που προέρχονται από την έκρηξη του ηφαιστείου στη νότια Ισλανδία.
«Κλείσαμε τον εναέριο χώρο επάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και υπολογίζουμε να κλείσουμε στις 11.00 ώρα Γκρίνουιτς τον εναέριο χώρο κοντά στο βορειο-δυτικό τμήμα της Γερμανίας» δήλωσε ο Μπο Πέντερσεν, εκπρόσωπος της Naviair, της υπηρεσίας ελέγχου ενάεριας κυκλοφορίας της Δανίας.
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διακόψει τις πτήσεις τους από τη Δανία προς τη Νορβηγία, τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία.
«Δεν ελέγχουμε την κατάσταση. Εάν ο άνεμος συνεχίσει να πνέει προς τη Δανία, όπως συμβαίνει τώρα, θα αναγκασθούμε να απαγορεύσουμε πλήρως την εναέρια κυκλοφορία». Οι αρχές της Δανίας «δεν θα επιτρέψουν σε κανένα αεροπλάνο να πετάξει στον εναέριο χώρο της Δανίας, εάν δεν εκπληρώνονται οι όροι ασφαλείας», πρόσθεσε.
Ταλαιπωρία αναμένει εκατοντάδες ταξιδιώτες από τη Μ. Βρετανία που είχαν προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας,. Έχουν ματαιωθεί τουλάχιστον έξι πτήσεις από Λονδίνο προς Αθήνα, οι οποίες είναι άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθούν.
Οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να καθηλώσουν τα αεροπλάνα στο Βέλγιο, την Ολλανδία και δυτικά τμήματα της Γερμανίας μετά το μεσημέρι.
Εκπρόσωπος του Eurocontrol δήλωσε ότι ο εναέριος χώρος επάνω από τμήμα της βορειο-δυτικής ηπειρωτικής Ευρώπης θα αρχίσει να κλείνει από τις 12.00 ώρα Γκρίνουιτς και όλα τα αεροπλάνα θα καθηλωθούν εντός μιας ώρας.
Το ηφαιστειακό νέφος αναμένεται να φθάσει στον βελγικό εναέριο χώρο στις 14.00 ώρα Γκρίνουιτς, δήλωσε η εκπρόσωπος του Eurocontrol στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.
Το νέφος έχει ήδη προκαλέσει χάος στις αερομεταφορές επάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και έχει οδηγήσει στο κλείσιμο του εναερίου χώρου στη Βρετανία και στη Σκανδιναβία.
Η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, η γερμανική Lufthansa, προγραμματίζει τη ματαίωση σήμερα δεκάδων πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου. Τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τις ματαιώσεις αυτές.

Οι προηγούμενες εκρήξεις του Γκρίμσβοτν, το 1993, το 1995 και το 1998, είχαν προκαλέσει μόνο πλημύρες. Στα τέλη του 18ου αιώνα όμως, αλλεπάλληλες ηφαιστειακές εκρήξεις που έκρυψαν το φως του ήλιου για εβδομάδες κατέστρεψαν το ένα τέταρτο της Ισλανδίας.

video
http://www.youtube.com/watch?v=fJII-u-41Lg&feature=player_embedded#!

Advertisement