ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Advertisement


Μια νέα τεράστια μυστηριώδης τρύπα έχει απρόσμενα εμφανιστεί πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.Προς το παρόν παραμένει ασαφές τι προκάλεσε το μεγάλο άνοιγμα στο έδαφος.Επικίνδυνες τρύπες μυστήριο ή καταβόθρες, τείνουν να εμφανίζονται ξαφνικά σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας.Κανείς δεν ξέρει πότε και πώς ανοίγουν έτσι ξαφνικά. Πρόσφατα πολλές μυστηριώδεις τρύπες έχουν αναφερθεί παγκοσμίως.
Σήμερα, ένας τεράστιος κυκλικός σχηματισμός μπορεί να εμφανιστεί απροσδόκητα σε ένα μέρος, αύριο κάπου αλλου.Αν είμαστε πραγματικά άτυχοι, μπορεί να είναι ακριβώς έξω από το σπίτι μας.

Αυτές οι τρύπες είναι τεράστιες. Ολόκληρα κτίρια έχουν καταπιεί και  μεγάλοι δρόμοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.Πρίν απο καιρό δημιουργήθηκε μια γιγαντιαία καταβόθρα στη Σουηδία, όπου συνεχώς επεκτείνεται .Από τότε μια σειρά από παρόμοιες ανεξήγητες τρύπες έχουν αναφερθεί παγκοσμίως. Μια από αυτές ήταν στη Φλόριντα πριν από μερικές εβδομάδες, μία άλλη ήταν στην Κίνα.Μια τεράστια, μυστηριώδη καταβόθρα έχει εμφανιστεί μόλις λίγα μέτρα από μια κατοικημένη περιοχή στο Newburn, κοντά στο Newcastle.

 
Η τεράστια καταβόθρα που εμφανίστηκε στο Newcastle, στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 17 Μαΐου του 2012

Είναι μία από τις κύριες οδούς πρόσβασης στο κοντινό Newburn Manor Δημοτικό Σχολείο και χρησιμοποιείται τακτικά από τους γονείς με σκοπό να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν άλλες τεράστιες καταβόθρες που έχουν εμφανιστεί όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου.


18 Ιουλ 2009. Nachterstedt, Γερμανία. Η τεράστια τρύπα στο έδαφος περίπου (350 μέτρα) σε διάμετρο και (150 μέτρα) βάθος.


25 Ιουλίου 2010. Μιλγουόκι, Ουισκόνσιν. Περίπου (6 μέτρα) σε διάμετρο.


3, Δεκέμβρη 2010. Maryland, ΗΠΑ. 


25 Μαρ, 2011.  καταβόθρα στην περιοχή Capitola, Καλιφόρνια.Πενσυλβάνια, ΗΠΑ. Βάθος περίπου (18m).


Αυτή είναι μια εικόνα που δείχνει τον τεράστιο λάκκο στη Σουηδία από ψηλά.

atheatignosi

Εκμετάλλευση θερμικής ενέργειας χάρη στον αρχαίο φιλόσοφο Θεόφραστο!!!

Advertisement

Χάρη σε ένα φαινόμενο που παρατήρησε πρώτος ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Θεόφραστος πριν από 23 αιώνες, μπορεί να λειτουργήσει σήμερα μια συσκευή που έχει ως στόχο τη συλλογή και εκμετάλλευση τεραστίων ποσοτήτων θερμικής ενέργειας που χάνονται καθημερινά. 
Όπως μεταδίδει το econews.gr, ο Ζονγκ Λιν Γουάνγκ και οι συνάδελφοί του στο πανεπιστήμιο Georgia Tech των Ηνωμένων Πολιτειών υπολόγισαν πως το 50% της ενέργειας που εκπέμπεται στη χώρα κάθε χρόνο, με πηγή από υπολογιστές έως αυτοκίνητα, σπαταλάται ως ανεκμετάλλευτη θερμότητα. Ωστόσο, η θερμότητα μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με το πυροηλεκτρικό φαινόμενο που πρώτος περιέγραψε ο Θεόφραστος το 314 π.Χ όταν παρατήρησε ότι ο ημιπολύτιμος λίθος τουρμαλίνης [βλ. φωτό] παρήγαγε στατικό ηλεκτρισμό και έλκυε κομματάκια αχύρου όταν θερμαινόταν.

Η θέρμανση και η ψύξη αναδιατάσσουν τη μοριακή δομή ορισμένων υλικών, όπως ο τουρμαλίνης, δημιουργώντας μια ανισορροπία ηλεκτρονίων, γεγονός που πυροδοτεί ένα ηλεκτρικό κύμα, σημειώνουν οι επιστήμονες της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nano Letters. 

Η ομάδα του Γουάνγκ επιθυμεί να εφαρμόσει τις παρατηρήσεις του Θεόφραστου στην ανάπτυξη μιας νανογεννήτριας η οποία θα εκμεταλλευόταν τις μεταβολές στα επίπεδα θερμοκρασίας που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στο σύγχρονο κόσμο. Με αυτό το στόχο, οι ερευνητές κατασκεύασαν νανοκαλώδια από οξείδιο του ψευδάργυρου, ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε βαφές, πλαστικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμα και σε τρόφιμα.

Με μια συστοιχία από κοντά νανοκαλώδια που στηρίζονται όρθια στο ένα άκρο τους, έδειξαν ότι η συσκευή αυτή παράγει ένα ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα όταν θερμανθεί ή ψυχθεί. Εκτιμούν επίσης πως οι νανογεννήτριες θα μπορούσαν να παράξουν ενέργεια ακόμα και από τις μεταβολές θερμοκρασίας που λαμβάνουν χώρα μες την ημέρα. 

«Αυτός ο νέος τύπος νανογεννήτριας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για αυτοτροφοδοτούμενες συσκευές νανοτεχνολογίας συλλογής θερμικής ενέργειας με εφαρμογή σε συστήματα όπως ασύρματοι αισθητήρες, θερμική απεικόνιση, διαγνωστικές εξετάσεις και προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές», εκτιμούν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ

Αφύσικη επιλογή….Η ζωή εκτός ελέγχου ..( Ελλ.υπότιτλοι )

Advertisement

Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για αυτά που έρχονται..

Το ντοκιμαντέρ ερευνά τι ακριβώς συμβαίνει παγκοσμίως με τα γενετικά μεταλλαγμένα ζώα και τα τροποποιημένα προϊόντα..και αποκαλύπτει που οδηγούν κάποιοι την ανθρωπότητα για να έχουν γρήγορο κέρδος.

ΠΗΓΗ

Από τί είναι φτιαγμένη η Γη;

Advertisement

Μια παλιά υπόθεση εδώ και έναν αιώνα σχετικά με τη σύνθεση του πλανήτη μας έχει προσβληθεί από μια νέα μελέτη, που υποδηλώνει ότι η Γη δεν έχει την ίδια γεωλογική σύνθεση με μία κατηγορία μετεωριτών που ονομάζονται χονδρίτες.
Protoplanetary-Disks-Synthesize-Organic-Molecules Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η χημική σύνθεση της Γης διαφέρει από εκείνη του Ήλιου, γεγονός που είναι αντίθετο προς ότι μέχρι τώρα οι επιστήμονες παραδέχονταν. Ο μόνος τρόπος για να καθορίσουμε τη σύνθεση της Γης με αξιόπιστο τρόπο, λένε οι Αυστραλοί επιστήμονες, είναι να αναλύσουμε δείγματα από τον πρώτο και πιο πρωτόγονο μανδύα της Γης.
“Το γεγονός αυτό αλλάζει τις απόψεις μας για το πώς η Γη έχει εξελιχθεί”, είπε ο επικεφαλής συγγραφέας Ian Campbell του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου (ANU) στην Καμπέρα σε μια δημοσίευση στο περιοδικό Nature.
Η υπόθεση με τους χονδρίτες στηρίζεται στην ιδέα ότι τα πάντα στο Ηλιακό Σύστημα μοιράζονται μια παρόμοια σύνθεση, φράζοντας τα πιο ασταθή χημικά στοιχεία όπως είναι το υδρογόνο. Ο Ήλιος αποτελεί το 99% του ηλιακού μας συστήματος, έτσι ώστε η σύνθεση αυτή να είναι κατ’ ουσίαν ίδια με του Ήλιου.
Δεδομένου ότι αυτή η σύνθεση δεν μπορεί να μετρηθεί, οι επιστήμονες από καιρό επικαλούνται τους χονδρίτες μετεωρίτες για να βρουν λεπτομερώς τη σύνθεση του Ήλιου. Οι μετεωρίτες ως γνωστόν επέζησαν από τη γέννηση του Ήλιου.

Όμως, ο ανώτερος μανδύας της Γης δεν είναι τύπου χονδρίτης. Αυτό σημαίνει ότι για να έχει η Γη, κατά μέσο όρο, σύνθεση σαν του χονδρίτη, πρέπει να υπάρχει μια κρυφή δεξαμενή παρόμοιων στοιχείων που να βρίσκονται βαθιά μέσα στο μανδύα.
Στην εργασία τους, ο Campbell και ο συνάδελφός του Hugh O’Neill, επίσης από το ANU, αμφισβητούν αυτή την εξήγηση. Το πρόβλημα, λένε, είναι ότι τα «κρυφά» αυτά υποθετικά στοιχεία περιλαμβάνουν το 40% των υποβληθέντων σε θερμική κατεργασία στοιχεία του μανδύα – ουράνιο, θόριο και κάλιο. Αλλά οι επιστήμονες λένε ότι οι μελέτες για τον μανδύα δείχνουν ότι δεν υπάρχει αρκετή θερμότητα για να φύγουν τμήματα από το μανδύα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα στοιχεία δεν βρίσκονται σε αυτή την κρυφή δεξαμενή – δεν υπάρχουν.
Γεωχημεία της Γης
Η υπόθεση με τους χονδρίτες για σχεδόν έναν αιώνα πρόσφερε ένα πλαίσιο αναφοράς με το οποίο συγκρίνονται γεωχημικές μετρήσεις, είπε ο Κάμπελ.
“Όταν κάνουμε μια παρατήρηση σχετικά με τη Γη που δεν ταιριάζει με το πλαίσιο αναφοράς των χονδριτών, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν ταιριάζει, επειδή η θεωρία αυτή είναι η Βίβλος μας. Δεν μπορεί να είναι λάθος”, εξήγησε. “Αυτό έχει οδηγήσει σε κάποιες παράξενες ιδέες για το πώς η Γη εξελίχθηκε.”
Για παράδειγμα, το αργό που περιέχεται στην ατμόσφαιρα είναι περίπου το μισό που είχε προβλέψει η υπόθεση των χονδριτών, που οδήγησε στην υπόθεση ότι ο μανδύας της Γης, το βραχώδες τμήμα μεταξύ του πυρήνα, από σίδηρο και νικέλιο στο κέντρο της Γης και την επιφάνεια, διαιρούνται σε δύο στρώματα και μόνο το εξωτερικό στρώμα έχει χάσει το αργό του. Το συμπέρασμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με ό,τι γνωρίζουμε για την θερμική μεταγωγή του μανδύα, εξηγεί ο Κάμπελ.
«Η νέα θεωρία εξηγεί γιατί στη γήινη ατμόσφαιρα έχουμε λιγότερο αργό από ότι είχε προβλεφθεί και πολλά άλλα γεωχημικά παράδοξα της Γης. Έχουμε δυστυχώς ξοδέψει πολλά χρόνια για να βρούμε έξυπνες λύσεις σε προβλήματα που δεν υπάρχουν», είπε.

ΠΗΓΗ

Έστειλαν κωδικοποιημένο μήνυμα χρησιμοποιώντας δέσμη νετρίνων

Advertisement

Ο ανιχνευτής νετρίνων MINERvA
Oι άνθρωποι εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους επικοινωνίας. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μεταφέρουν τα ραδιοτηλεοπτικά σήματα σταματούν όταν συναντούν μπροστά τους μεγάλα εμπόδια. Ένα διαστημόπλοιο που βρίσκεται πίσω από τη Σελήνη χάνει την επαφή του με τη Γη, όπως και ένα υποβρύχιο που βρίσκεται πολύ βαθιά στη θάλασσα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη βάση του. Άραγε υπάρχουν “κύματα” που μπορούν να διασχίσουν αυτά τα εμπόδια μεταφέροντας πληροφορίες;
Σε αντίθεση με τα φωτόνια της ραδιοτηλεοπτικής ακτινοβολίας που δυσκολεύονται να διασχίσουν την ύλη, τα νετρίνα μπορούν να διασχίσουν τεράστιες αποστάσεις μέσα στην ύλη χωρίς να αλληλεπιδράσουν (διασχίζουν ολόκληρη τη Γη χωρίς καμία αλληλεπίδραση!).
Κάποιοι λοιπόν επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να μεταδώσουν σήματα χρησιμοποιώντας τα νετρίνα ως φορέα της πληροφορίας
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, Dan Stancil, του Πανεπιστημίου της πολιτείας βόρειας Καρολίνας, ήταν αυτός που πρότεινε την πρόσφατη δοκιμή επικοινωνίας χρησιμοποιώντας τον ανιχνευτή νετρίνων στο Fermilab που φέρει το όνομα MINERvA(Main Injector Experiment for ν-A) 
Ο 170 τόνων ανιχνευτής MINERvA σχεδιάστηκε για να μελετήσει λεπτομερώς τις αλληλεπιδράσεις των νετρίνων και όχι για να λειτουργήσει ως δέκτης «τηλεγραφικής» επικοινωνίας με νετρίνα.
Όμως δεδομένου ότι ο ανιχνευτής βρίσκεται κοντά σε μία από τις πιο ισχυρές πηγές δεσμών νετρίνων στον κόσμο – επιπλέον η δέσμη είναι και παλμική, ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δοκιμαστεί και ως δέκτης επικοινωνίας.

H διάταξη παραγωγής της δέσμης των νετρίνων και ο ανιχνευτής MINERvA
Χρησιμοποιώντας για δυο ώρες την γραμμή παραγωγής δέσμης νετρίνων NuMI (Neutrinos at Main Injector) στο Fermilab , οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν και να μεταφέρουν το μήνυμα που περιείχε τη λέξη: “νετρίνο”
Χρησιμοποιώντας τον κώδικα ASCII μετέτρεψαν το μήνυμα σε μια σειρά χαρακτήρων από 0 και 1, κάπως έτσι:
neutrino ≡ 0110111001100101011101010111010001110010011010010110111001101111
Ο αριθμός 1 αντιπροσωπευόταν από έναν παλμό νετρίνων και ο αριθμός 0 από την απουσία παλμού. 

Οι επιστήμονες του ανιχνευτή MINERvA αποκωδικοποίησαν το μήνυμα με 99 % ακρίβεια μετά από μόλις δύο επαναλήψεις του σήματος.
Στη δοκιμή αυτή το μήνυμα μεταφέρθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου (τα νετρίνα στη διαδρομή τους διέσχισαν και ένα βράχο μήκους 240 μέτρων) . Το ζητούμενο όμως είναι να μπορούν καλυφθούν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. Όπως και τα ραδιοκύματα, έτσι και οι δέσμες νετρίνων υφίστανται διασπορά. Για να μην χάνεται το «σήμα» λόγω διασποράς όταν διανύει μεγάλες αποστάσεις απαιτούνται πιο ισχυρές δέσμες νετρίνων και ακόμα πιο ισχυροί ανιχνευτές.
symmetrymagazine.org

ΠΗΓΗ

Η ζωή στη Γη ξεκίνησε σε λεκάνες γλυκού νερού

Advertisement

hot-springsΟ πρώτος κυτταρικός οργανισμός στη Γη πιθανόν να προέκυψε σε κλειστούς ζεστούς χώρους  από μαλακή λάσπη, οι οποίοι τροφοδοτούνταν από ατμούς – ηφαιστειακά θερμαινόμενοι – και όχι στους αρχέγονους ωκεανούς, λένε τώρα οι επιστήμονες, , συμφωνώντας με τον Κάρολο Δαρβίνο ο οποίος το είχε πει πριν 140 χρόνια.
Επιστήμονες των ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι τελευταίες τους έρευνες

μαρτυρούν ότι η ζωή στη Γη γεννήθηκε σε αρχαίες λεκάνες γλυκού νερού, τα ύδατα των οποίων εμπλουτίζονταν με οργανικά υλικά από γεωθερμικές πηγές, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία, που εισηγήθηκε το 2012 ομάδα Βρετανών και Γερμανών γεωλόγων, οι οποίοι μελέτησαν αρχαιότατες επικαθίσεις στη Γροιλανδία.

first-life-on-earth-began-mud-pots-volcano
Ατμοί ανυψώνονται από γεωθερμικά πεδία στην Ρωσία

Η υπόθεση που διατυπώθηκε είναι ότι τα πρώτα ζωντανά κύτταρα εμφανίστηκαν σ’ εκείνο το περιβάλλον, που ήταν πιο ευνοϊκό γι’ αυτά και όχι στον πρωτογενή ωκεανό, τα νερά του οποίου ήταν αρκετά αλμυρά.
Οι επιστήμονες προσδιόρισαν τη χημική σύνθεση του κυτοπλάσματος στα κύτταρα της πλειονότητας των σύγχρονων οργανισμών, κατόπιν συνέκριναν τα δεδομένα που έλαβαν με επιλεγμένα ιχνοστοιχεία, που υπάρχουν στους σημερινούς ωκεανούς, την υποθετική σύνθεση του πρωτογενούς ωκεανού και ύδατα από γεωθερμικές πηγές και λίμνες. Όπως αποδείχθηκε ακριβώς τα τελευταία είναι και τα πλέον ευνοϊκά για γέννηση ζωής.
Ειδικότερα, στη νέα μελέτη οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το υγρό όλων των κυττάρων που αγωνίζεται να κρατηθεί μέσα στις λεπτές λεπτές κυτταρικές μεμβράνες τους, κανονικά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από το νερό των αρχαίων ωκεανών.
Όμως, η ομάδα ανακάλυψε πως αυτό το κυτταρικό υγρό είναι παρόμοιο με τους ατμούς που βρέθηκαν μέσα στην ηφαιστειακή λάσπη στη γη.
hot-springs Τέτοιο χερσαίο περιβάλλον διαθέτει πολύ περισσότερο κάλιο από νάτριο, κάτι που το συναντάμε σε όλα τα ζωντανά κύτταρα. Το θαλάσσιο περιβάλλον, εν τω μεταξύ, είναι πολύ πλούσιο σε νάτριο.
“Για να συνθέσουν τα κύτταρα πρωτεΐνες – τις μοριακές μηχανές τους – χρειάζονται πολύ κάλιο. Το νάτριο μπλοκάρει αυτές οι δραστηριότητες”, δήλωσε ένας από τους ερευνητές, ο βιοφυσικός Armen Mulkidjanian από το Πανεπιστήμιο του Osnabrück, στη Γερμανία.
“Η ζωή δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη σύνθεση πρωτεϊνών, γι ‘αυτό πρέπει και θα πρέπει να διατηρεί υψηλές ποσότητες καλίου.”

Τα κύτταρα σήμερα βασίζονται σε πολύπλοκες πρωτεΐνες που βγάζουν την περίσσεια νατρίου μέσω των μεμβρανών τους, έτσι ώστε τα κύτταρα να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.
Τα πρώτα κύτταρα, ωστόσο, δεν είχαν τέτοιους μηχανισμούς στη διάθεσή τους, γιατί είχαν υποτυπώδεις κυτταρικές μεμβράνες και τα κύτταρα ήταν τυχερά αν εύρισκαν κάποιο θρεπτικό συστατικό και το παγίδευαν μέσα τους.
Ως αποτέλεσμα, τα πρώτα κύτταρα ήταν πολύ διαπερατά και στο έλεος του περιβάλλοντός τους. Η αναλογία του καλίου με το νάτριο ως εκ τούτου έπρεπε να είναι μεγαλύτερη από ένα προς ένα, υπέρ του καλίου.
Αλλά στο αρχαία θαλασσινό νερό, καθώς και στο σύγχρονο θαλασσινό νερό – το νάτριο υπερτερεί του καλίου σε μια αναλογία πάνω από 40 – 1.
Με την αναλογία αυτή στο μυαλό, ο Mulkidjanian και οι συνεργάτες του, ζήτησαν τη βοήθεια των γεωλόγων για να καταλάβουμε πού θα μπορούσε η ζωή να έχει τις ρίζες της μεταξύ 4,3 και 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.


ΠΗΓΗ

Νέα «βροχή» διαττόντων αστέρων (Λεοντίδες)

Advertisement

… Σήμερα το βράδυ

Μία ακόμη «βροχή» από πεφταστέρια, των Λεοντιδών, θα εμφανιστεί και στον ουρανό της χώρας μας, στο βαθμό που θα το επιτρέψουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί τη νύχτα της Τετάρτης 16 προς Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και θα είναι ορατό από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα.

 Πρόκειται για μια πλούσια βροχή διαττόντων που εμφανίζεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Το θέαμα αναμένεται να είναι αρκετά έντονο, με την εμφάνιση περίπου 75 μετεώρων ανά ώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύση Σιμόπουλο. Τα μετέωρα φαίνονται ότι προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα (εξ ου και το όνομά τους), ενώ οφείλονται στα σωματίδια της σκόνης που αφήνει πίσω του ο κομήτης Τεμπλ-Τατλ.

Στην περίπτωση της βροχής των Λεοντιδών, καθώς η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, η τροχιά της συναντά κάθε Νοέμβριο το σύννεφο των σωματιδίων του συγκεκριμένου κομήτη. Τα μικροσκοπικά αυτά σωματίδια, με βάρος ενός γραμμαρίου συνήθως, χτυπάνε τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιράς σε ύψος 100 περίπου χιλιομέτρων και αναφλέγονται. Η ανάφλεξη ιονίζει τα γύρω στρώματα της ατμόσφαιρας, σχηματίζοντας μια φωτεινή σφαίρα δύο έως τριών μέτρων που κινείται με ταχύτητα 30 έως 60 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Αυτή η φωτεινή σφαίρα, γίνεται ορατή από τη Γη και ονομάζεται διάττων, μετέωρο ή «πεφταστέρι».

Ορισμένες φορές, σύμφωνα με τον κ.Σιμόπουλο, οι «βροχές» των Λεοντιδών μπορεί να μετατραπούν σε «καταιγίδες», οπότε μέχρι και 700.000 μετέωρα εμφανίζονται κάθε ώρα, όπως συνέβη το 1966 όταν, επί 20 λεπτά, καταμετρήθηκαν 200 διάττοντες το δευτερόλεπτο. Η μεγαλύτερη «καταιγίδα διαττόντων» που παρατηρήθηκε ποτέ, ήταν των Λεοντιδών το 1833. Ορισμένοι μάλιστα κοινωνιολόγοι απέδωσαν στο ουράνιο αυτό φαινόμενο την εξάπλωση της θρησκομανίας που επηρέασε τα επόμενα χρόνια τις ΗΠΑ. Ιδιαίτερα μεγάλες καταιγίδες των διαττόντων Λεοντιδών έλαβαν χώρα επίσης κατά τα έτη 902, 934, 967, 1037, 1202, 1366, και 1533 και το 1799 μ.Χ.

Κάθε ημέρα που περνάει, σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, πάνω από 100 τόνοι λεπτής σκόνης πέφτουν πάνω στην επιφάνεια της Γης, χωρίς καν να γίνουν αντιληπτοί. Υπολογίζεται ότι 1.000 περίπου από τους διαστημικούς αυτούς «επιδρομείς», είναι αρκετά μεγάλοι, ώστε να αντέξουν το ταξίδι μέσα από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας κάθε χρόνο και φτάνουν στην επιφάνεια της Γης ως μετεωρίτες. Επειδή όμως τα δύο τρίτα του πλανήτη μας είναι καλυμμένα με νερό, οι πτώσεις αυτές σπάνια γίνονται αντιληπτές.

Τα διάφορα μικρά τεμάχια, με διάμετρο σωματιδίου σκόνης και μέχρι μερικά μέτρα, που περιφέρονται στο διαπλανητικό διάστημα, ονομάζονται μετεωροειδή. Όταν αυτά τα αντικείμενα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης, σχηματίζουν, λόγω της τριβής τους, μια λαμπερή ουρά. ‘Όσα από αυτά εξαερώνονται, ονομάζονται μετέωρα, ενώ τα μεγαλύτερα απ’ αυτά, που καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι την επιφάνεια της Γης, σχηματίζοντας μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ονομάζονται μετεωρίτες.

Νέος αστεροειδής κοντά στη Γη

Advertisement

Μια ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων ανακάλυψε πρόσφατα –το Σεπτέμβριο- ένα νέο αστεροειδή με τροχιά που το φέρνει πολύ κοντά στη Γη, κατατάσσοντας τον στα πλησίον του πλανήτης μας αντικείμενα NEO (Near Erath Objects)….

Η ομάδα πραγματοποίησε την ανακάλυψή της από τηλεσκόπιο στις Κανάριους νήσους ονομάζοντας τον αστεροειδή 2011 SF108. Αν και ο 2011 SF108 δεν αντιπροσωπεύει κάποιο κίνδυνο για τον πλανήτη, θα περάσει σε σχετικά μικρή –για τα αστρονομικά δεδομένα απόσταση- περίπου 30 εκατ. χλμ. κάτι που τον κατηγοριοποιεί στα εν δυνάμει επικίνδυνα αστρικά σώματα.

Η ομάδα που ανακάλυψε τον SF108 αποτελείται από 20 ερασιτέχνες αστρονόμους οι οποίοι συγκροτούν το ΤΟΤΑS (Teide Observatory Tenerife Asteroid Survey) χρησιμοποιώντας το 1 μέτρου τηλεσκόπιο που βρίσκεται στην Τενερίφη. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του αστεροειδή αυτές δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η ανακάλυψη έγινε από το ίδιο το τηλεσκόπιο, όταν για τέσσερα βράδια στη σειρά πραγματοποιούσε αυτόματη έρευνα βάση λογισμικού για αστεροειδείς.

Το λογισμικό για αυτή την αυτοματοποιημένη έρευνα έχει αναπτυχθεί από τον μηχανικό υπολογιστών και ερασιτέχνη αστρονόμο Matthias Busch. Βέβαια τα ευρήματα Αν και το συγκεκριμένο λογισμικό εντοπίζει πιθανούς αστεροειδής εντούτοις η πληροφορία αυτή πρέπει να διασταυρωθεί από αστρονόμο. Το συγκεκριμένο αστρικό σώμα ανακαλύφθηκε στις δύο έρευνες του τηλεσκοπίου την 28 και 29η Σεπτεμβρίου.

Μέχρι σήμερα περίπου 8000 κοντινά αντικείμενα προς τη Γη έχουν ανακαλυφθεί σε όλο τον κόσμο αλλά επίσης και πολλές ακόμη χιλιάδες περιφέρονται σε τροχιές στο Ηλιακό μας σύστημα χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί. Ως εκ τούτου οι αστρονόμοι εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ανακαλύψουν όσο πιο πολλούς αστεροειδείς γίνεται έτσι ώστε να υπάρχει ο χρόνος άμυνας σε περίπτωση που η τροχιά κάποιου από αυτούς τον φέρει σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη.

 

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ

Advertisement

Η ρωσική διαδικτυακή εφημερίδα pravda.ru, στις 23 Ιουνίου του 2011, αποκάλυψε ότι μια ομάδα ανθρωπολόγων ανακάλυψαν μυστηριώδες γίγαντες σε τάφους στη ζούγκλα κοντά στην πόλη του Κιγκάλι της Ρουάντα, στη Κεντρική Αφρική. Αυτό όμως που παραξένεψε τους επιστήμονες δεν ήταν μόνο το μέγεθός τους άλλα και η ελάχιστη ομοιότητα που είχαν οι γίγαντες με τον άνθρωπο.
Στα ερείπια των αρχαίων οικισμών, οι 40 τάφοι είχαν περίπου 200 λείψανα με ύψος μ.ο. 2,15 μέτρα το καθένα, όλα τέλεια διατηρημένα, με δυσανάλογα μεγάλα κεφάλια με το σώμα τους, τα οποία δεν διέθεταν στόμα, μύτη ή μάτια.
Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας θεωρεί ότι τα λείψανα που θάφτηκαν 500 χρόνια πριν, θα μπορούσαν να είναι επισκέπτες από άλλο πλανήτη!
Οι ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι τα πλάσματα μπορεί να ήταν μέλη ενός εξωγήινου σκάφους που προσγειώθηκε στη περιοχή και πιθανόν να αρρώστησαν από κάποιο επίγειο ιό στον οποίο δεν είχαν ανοσία. Πάντως, κανένα ίχνος της προσγείωσης του διαστημικού οχήματος ή κάποιων θραυσμάτων δεν ανακαλύφθηκαν.
Ωστόσο, η εξωγήινη θεωρία δεν είναι η μόνη. Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, οι παραπάνω γίγαντες θα μπορούσε να ήταν απλά άγνωστα ανθρωπόμορφα πλάσματα που έζησαν στη Γη και για κάποιο λόγο εξαφανίστηκαν.
ΠΗΓΗ

Εξωγηινος Εξεταζεται απο Επιστημονες

Advertisement

Συγκλονιστικό βίντεο..

Ρομποτ που ανιχνευει την… αναπνοη!

Advertisement

Οχι μόνο θα σε παρακολουθούν αλλά θα ξέρουν και που είσαι από την αναπνοή!

Αυτό το πετυχαίνει το Cougar20-H ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ παρακολούθησης που είναι τόσο ευαίσθητο ώστε όχι μόνο να ανιχνεύει την κίνηση μέσα από τοίχους αλλά και να ανιχνεύει την αναπνοή ατόμων που βρίσκονται μέσα σε ένα κτίριο!

Το περίεργο αυτό – και λίγο… τρομακτικό- μηχανάκι χρησιμοποιεί μια ένα ειδικό αισθητήρα (fine beam ultra-wideband (UWB), multi-Gigahertz radio frequency (RF) sensor array) αλλά και πολλαπλές ενσωματωμένες κάμερες για χρήση σε ημέρα και νύχτα. 


Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ειδικευμένη εταιρία παρακολούθησης TiaLinx και ο σκοπός είναι να προστατεύονται οι στρατιώτες από ενδεχόμενο κίνδυνο.

“Το Cougar20-H έχει ικανότητες sense-through-the-wall (STTW) σε μεγαλύτερες αποστάσεις από το προηγούμενο μοντέλο Cougar10-L,” λέει ο Dr. Fred Mohamadi, Ιδρυτής και CEO της TiaLinx.


 Ο υπεύθυνος της εταιρίας εξηγεί πως ένα Cougar20-H μπορεί και να προγραμματιστεί για να ανιχνεύσει ένα κτίριο πολλών ορόφων. Η ανάπτυξη αυτής της ικανότητας του Cougar20-H – η τεχνολογία real-time UWB RF Imaging technology, έγινε με χρηματοδότηση του Αμερικανικού Στρατού που θα το χρησιμοποιεί από τον ερχόμενο μήνα.

Το ελαφρύ και ευκίνητο ρομποτάκι ελέγχεται από απόσταση 91 μέτρων μέσω ενός φορητού υπολογιστή…

Συνέχεια »

Ρομποτ που ανιχνευει την… αναπνοη!

Advertisement

Οχι μόνο θα σε παρακολουθούν αλλά θα ξέρουν και που είσαι από την αναπνοή!

Αυτό το πετυχαίνει το Cougar20-H ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ παρακολούθησης που είναι τόσο ευαίσθητο ώστε όχι μόνο να ανιχνεύει την κίνηση μέσα από τοίχους αλλά και να ανιχνεύει την αναπνοή ατόμων που βρίσκονται μέσα σε ένα κτίριο!

Το περίεργο αυτό – και λίγο… τρομακτικό- μηχανάκι χρησιμοποιεί μια ένα ειδικό αισθητήρα (fine beam ultra-wideband (UWB), multi-Gigahertz radio frequency (RF) sensor array) αλλά και πολλαπλές ενσωματωμένες κάμερες για χρήση σε ημέρα και νύχτα. 


Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ειδικευμένη εταιρία παρακολούθησης TiaLinx και ο σκοπός είναι να προστατεύονται οι στρατιώτες από ενδεχόμενο κίνδυνο.

“Το Cougar20-H έχει ικανότητες sense-through-the-wall (STTW) σε μεγαλύτερες αποστάσεις από το προηγούμενο μοντέλο Cougar10-L,” λέει ο Dr. Fred Mohamadi, Ιδρυτής και CEO της TiaLinx.


 Ο υπεύθυνος της εταιρίας εξηγεί πως ένα Cougar20-H μπορεί και να προγραμματιστεί για να ανιχνεύσει ένα κτίριο πολλών ορόφων. Η ανάπτυξη αυτής της ικανότητας του Cougar20-H – η τεχνολογία real-time UWB RF Imaging technology, έγινε με χρηματοδότηση του Αμερικανικού Στρατού που θα το χρησιμοποιεί από τον ερχόμενο μήνα.

Το ελαφρύ και ευκίνητο ρομποτάκι ελέγχεται από απόσταση 91 μέτρων μέσω ενός φορητού υπολογιστή…

Ιστορικό γεγονός: Ρωσία και Ευρώπη, συμφώνησαν σε διαστημικό “γάμο”!

Advertisement

ImageΜία κοσμοϊστορική εξέλιξη σημειώθηκε πριν λίγες ώρες με την ανακοίνωση της ενοποίησης-πρακτικά-σημαντικών δραστηριοτήτων των διαστημικών προγραμμάτων Ευρώπης και Ρωσίας! «Μέχρι τα τέλη του 2011, o ESA δεν θα μοιάζει με αυτό που είναι σήμερα. Είναι μια επανάσταση για την Ευρώπη» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) Ζαν-Ζακ Ντορντέν. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής οι ρωσικοί πυραυλικοί φορείς και ο νέος ευρωπαϊκός πύραυλος Vega θα αναχωρούν φέτος και από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο που βρίσκεται στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Aφού η Ρωσία συμφώνησε με την Ευρώπη για κοινές διαστημικές πτήσεις, όλα τα άλλα είναι πολύ ευκολότερα, όπως η βιομηχανική συνεργασία στο τομέα της Άμυνας. Έτσι ή αλλιώς η ρωσική τεχνολογία πυραυλικών φορέων είναι η ίδια για διηπειρωτικά βλήματα και διαστημικούς φορείς, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό “¨ταμπού” σπάει η Ρωσία για να κάνει τέτοιο άνοιγμα.
Οι περισσότερες εμπορικές εκτοξεύσεις πραγματοποιούνται σήμερα με τον πύραυλο «βαρέων βαρών» Ariane 5, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 9,5 τόνων.

Για φορτία μεσαίου βάρους, έως τριών τόνων, ο ESA θα αξιοποιεί από φέτος ρωσικούς φορείς, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί από την δεκαετία του 1960 και εξελίχθηκαν μέχρι σήμερα ως οι πλέον αξιόπιστες πλατφόρμες τοποθέτησης φορτίων σε τροχιά ή μεταφοράς Ρώσων κοσμοναυτών.

Για ελαφρά φορτία έως 1,5 τόνου, η Ευρώπη θα βασιστεί στον πύραυλο Vega, ο οποίος αναπτύχθηκε με ευρωπαϊκή τεχνογνωσία.

Ο Ζαν-Ζακ Ντορντέν επισήμανε πάντως στο AFP ότι τόσο τα ρωσικά Soyuz όσο και ο Vega πρέπει να περάσουν από τυπική διαδικασία πιστοποίησης.

Επιπλέον, η χρήση τριών διαφορετικών πυραυλοφορέων αποτελεί πρόκληση για τον οργανισμό, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικούς πυραύλους προσφέρει μεγάλη ευελιξία, τόσο για τα επιστημονικά φορτία του ESA όσο και για τις επιχειρήσεις της Arianespace -της γαλλικής εταιρείας που κατασκευάζει τους πυραύλους Ariane, συνεργάζεται με τον ESA και είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία εκτόξευσης εμπορικών δορυφόρων.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός στο πρόγραμμα του οργανισμού για το 2011 είναι η εκτόξευση του «Γιοχάνες Κέπλερ», ενός ρομποτικού φορτηγού που θα πραγματοποιήσει αποστολή ανεφοδιασμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 15 Φεβρουαρίου.

Ακόμα, η εκτόξευση των πρώτων δύο λειτουργικών δορυφόρων του Galileo, του ευρωπαϊκού συστήματος δορυφορικής πλοήγησης που θα ανταγωνιστεί το αμερικανικό GPS.

Ο προϋπολογισμός του ESA για φέτος ανέρχεται στα 3,99 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 75% προέρχεται από τις χώρες-μέλη του οργανισμού και το 20% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία ο ESA έχει συμφωνία συνεργασίας.

Φέτος, τέλος, η Ρουμανία θα γίνει το 19ο μέλος του οργανισμού, ενώ το Ισραήλ πρόκειται να συνάψει κι αυτό συμφωνία συνεργασίας.
ΠΗΓΗ

Αντι-ύλη

Advertisement

Για τους φυσικούς, ακόμη κι ένα κομματάκι αντι-ύλης είναι πολύτιμο δώρο. Συγκρίνοντας την ύλη με το συμπλήρωμά της, είναι σε θέση να ελέγξουν τις θεμελιακές συμμετρίες που βρίσκονται στην καρδιά του καθιερωμένου μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής και να αναζητήσουν ενδείξεις για νέα θεωρητικά μοντέλα.Ωστόσο, λίγα δώρα μάς δυσκολεύουν τόσο στο περιτύλιγμά τους: μόλις ένα σωματίδιο αντι-ύλης έρθει σε επαφή με το ομόλογό του της ύλης, και τα δύο εκμηδενίζονται σε μια υπέρλαμπρη έκρηξη ενέργειας.

Τώρα όμως μια ερευνητική ομάδα του CERN, του ευρωπαϊκού εργαστηρίου σωματιδιακής Φυσικής που βρίσκεται κοντά στη Γενεύη, κατάφερε 38 φορές να «φυλακίσει» μεμονωμένα άτομα αντι-υδρογόνου σε μια μαγνητική παγίδα για περισσότερα από 170 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ενα άτομο αντι-υδρογόνου αποτελείται από ένα αρνητικά φορτισμένο αντι-πρωτόνιο και ένα θετικά φορτισμένο ποζιτρόνιο, το αντι-υλικό ομόλογο του ηλεκτρονίου.

Τόσο η ομάδα συνεργασίας ALPHA όσο και η παράλληλα εργαζόμενη στο ίδιο πεδίο ATRAP εργάζονται στον αντίποδα του μεγαλόπνοου πειράματος του CERN για την ανακάλυψη του μποζονίου του Χιγκς (το λεγόμενο και σωματίδιο του Θεού, που πιστεύεται ότι έδωσε μάζα στα άλλα σωματίδια μετά το Μπιγκ Μπανγκ): Ενώ για εκείνο χρησιμοποιείται επιταχυντής σωματιδίων, οι ομάδες ALPHA και ATRAP χρησιμοποιούν επιβραδυντή σωματιδίων. Σκοπός και των δύο ομάδων είναι να συγκρίνουν τα επίπεδα ενέργειας του αντι-υδρογόνου με εκείνα του υδρογόνου, προκειμένου να επαληθεύσουν πως τα σωματίδια της αντι-ύλης υπόκεινται στις ίδιες ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις με τα σωματίδια της ύλης, μια θεμελιώδη υπόθεση του καθιερωμένου μοντέλου.

Οι ισχυρισμοί της ομάδας ALPHA είναι η πρώτη μεγάλη πρόοδος μετά τη δημιουργία χιλιάδων ατόμων αντι-υδρογόνου το 2002 από ένα πρόδρομο πείραμα ονόματι ΑΤΗΕΝΑ2 και από την ATRAP. Και οι δύο ομάδες συνδύασαν επιβραδυμένα αντι-πρωτόνια με ποζιτρόνια ώστε να παραχθούν άτομα αντι-υδρογόνου. Ομως, μέσα σε μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου, τα άτομα εκμηδενίστηκαν μαζί με την κανονική ύλη στα τοιχώματα του περιέκτη τους. Προκειμένου να μη συμβεί κάτι τέτοιο, η ομάδα ALPHA σχημάτισε τα άτομα αντι-υδρογόνου μέσα σε μια μαγνητική παγίδα. Παρόλο που δεν είναι ηλεκτρικά φορτισμένο όπως τα αντι-πρωτόνια και τα ποζιτρόνια, το αντι-υδρογόνο -όπως και το υδρογόνο- διαθέτει έναν πιο λεπτοφυή μαγνητικό χαρακτήρα, που προκύπτει από τα σπιν των σωματιδίων του.

Οι ερευνητές της ALPHA χρησιμοποίησαν έναν οκτάπολο μαγνήτη για να δημιουργήσουν ένα μαγνητικό πεδίο που ήταν ισχυρότερο κοντά στα τοιχώματα της παγίδας και ελαχιστοποιούνταν στο κέντρο, ωθώντας τα άτομα να συγκεντρώνονται εκεί. Για να παγιδευθούν μόλις 38 άτομα, η ομάδα επανέλαβε 335 φορές το πείραμα. Και για να γίνουν φασματοσκοπικές μετρήσεις εκτιμάται πως θα χρειαστεί να παγιδευθούν ταυτόχρονα μέχρι 100 άτομα αντι-υδρογόνου.

Με τη σειρά της, η ATRAP ελπίζει πως θα φτάσει νωρίτερα σε αυτόν το στόχο, καθώς χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο, δημιουργώντας χαμηλής ταχύτητας άτομα αντι-υδρογόνου, τα οποία μπορούν να παραμείνουν παγιδευμένα για περισσότερο χρόνο. Αλλά και άλλες δύο ομάδες μελετούν το αντι-υδρογόνο. Η διεθνής συνεργασία ASACUSA προτείνει τη δημιουργία δέσμης αντι-ηλεκτρονίων, ώστε να μελετά τα επίπεδα ενέργειας του αντι-υδρογόνου χωρίς να χρειάζεται να το παγιδεύσει. Και ένα άλλο πείραμα του CERN ονόματι AEgIS έχει αρχίσει να συγκρίνει τις επιδράσεις της βαρύτητας στο υδρογόνο και στο αντι-υδρογόνο. Αν δεν είναι ακριβώς ίδιες, όπως θεωρούμε μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να επιλέξουν τις κατάλληλες προσεγγίσεις που θα ενοποιήσουν την κβαντική θεωρία με εκείνη της γενικής σχετικότητας.

ΠΗΓΗ

Ξαφνικά το έδαφος άρχισε να… αφρίζει!

Advertisement

Ενώ η καθημερινότητα κυλούσε ομαλά σε μια πόλη της Κίνας, ξαφνικά… δημιουργήθηκαν ρωγμές σε… πολυσύχναστο δρόμο και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ρωγμές αυτές άρχισαν να βγάζουν μυστηριώδεις αφρούς οι οποίοι μάλιστα εξαπλώθηκαν σε μεγάλη επιφάνεια, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει γνωστή η αιτία. Δείτε τις φωτογραφίες!

ΠΗΓΗ

Πώς να εκτρέψουν έναν αστεροειδή με τη σημερινή τεχνολογία

Advertisement

Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός ρυμουλκού NASA

Ο αστροναύτης Rusty Schweickart είναι από μια διεθνή ομάδα ανθρώπων υπερασπιζόμενοι την ανάγκη για την ανθρώπινη φυλή να μας προετοιμαστεί για το τι θα συμβεί σίγουρα μια ημέρα. Έναν αστεροειδή απειλή για τη Γη. Σε ένα άρθρο σχετικά με το Σύμπαν Σήμερα που δημοσιεύθηκε χθες, ο Schweickart είπε ότι η τεχνολογία είναι διαθέσιμη σήμερα για να στείλει μια αποστολή σε έναν αστεροειδή, σε μια προσπάθεια να γίνει μετακίνηση, να αλλάξει την τροχιά του, έτσι ώστε ο αστεροειδής που απειλεί να χτυπήσει τη Γη να περάσει ακίνδυνα. Ποια θα ήταν μια τέτοια αποστολή ;

Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη, του Schweickart περιγράφει δύο κατηγορίες “εκστρατείες εκτροπής” για ένα απειλητικό αστεροειδή:

Κινητική επίπτωση που θα είχε σχεδόν «σπρώχνοντας» των αστεροειδή σε μια διαφορετική τροχιά, καθώς και μια αργή ρυμούλκηση στον αστεροειδή ακριβώς στο “τελειώματα ” προκύπτουσα από μία διαρκεί αλλαγή χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από τη βαρυτική έλξη μεταξύ των δύο οργάνων.

Δεν έχουμε πραγματικά αποδείξει την ικανότητα να διαθέτουμε τις αναγκαίες ενδείξεις προκειμένου να εκτρέψουμε έναν μεσαίου μεγέθους αστεροειδή.

Σε 10-15 χρόνια ένα διαστημικό σκάφος παρατηρητής θα έχει σταλεί επάνω. Αυτό, στην πραγματικότητα, θα είναι ένα ρυμουλκό  βαρύτητας,είπε ο Schweickart .Δεν πρέπει να είναι πραγματικά μεγάλο, αλλά μεγαλύτερο κάνει τη δουλειά λίγο πιο γρήγορα. Η δυνατότητα που μας ενδιαφέρει στην αρχή δεν είναι το όχημα έλξης βαρύτητας, αλλά ο πομποδέκτης που πετά σε σχηματισμό με τον αστεροειδή για να μπορούμε να παρακολουθούμε το ΝΕΟ πίσω στη Γη και να μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πού είναι.Κρουστικό με κατεύθυνση ενός αστεροειδή nasa

 Επιπλέον, σε γενικές γραμμές, δεν γνωρίζουμε πότε να στείλουμε ένα διαστημόπλοιο παρατηρητή και τι μέτρα χρειάζεται να λάβουμε.

Μπορεί να ξεκινήσει στον αργότερο δυνατό χρόνο, αλλά εκείνη τη στιγμή η πιθανότητα των επιπτώσεων μπορεί να είναι 1 προς 5 ή 1 ή 2. Έτσι το πρώτο πράγμα που πρόκειται να κάνουν με το διαστημικό σκάφος παρατηρητή να προβεί σε ακριβή προσδιορισμό της τροχιάς και τότε θα ξέρουμε αν πραγματικά θα έχει αντίκτυπο για την Γη.

Rusty Schweickart

Μετά την ακριβή τροχιά είναι γνωστή, η απαιτούμενη ενέργεια που θα πρέπει να καθοριστεί. Καθώς το κρουστικό ετοιμάζεται να επηρεάσει τον αστεροειδή, το διαστημικό σκάφος παρατηρητής τραβά  εικόνες για το τι συμβαίνει πίσω έτσι ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επίδραση αν ήταν σταθερή, και στη συνέχεια, μετά την κρούση  το διαστημικό σκάφος παρατηρητής πηγαίνει πάλι  πίσω και κάνει άλλο προσδιορισμό της τροχιάς  με ακρίβεια ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει αλλάξει την ταχύτητα του ο αστεροειδής , και δεν θα χτυπήσει τη Γη.
Ένας ανελκυστήρας σοβαρότητας θα μπορούσε να είναι το Deep Space 1 που ξεκίνησε το 1998″Μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε διαστημικό σκάφος ένα τρακτέρ βαρύτητας αρκετά εύκολα είπε ο Schweickart  .”

Μετάφραση Ντίνος Αναστάσιος

Από

Άστρο-κανίβαλος… καταπίνει γείτονά του

Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες οι επιστήμονες εντόπισαν σε απόσταση 55 εκατομμυρίων ετών φωτός έναν γαλαξία που “κατασπάραξε” γειτονικό του γαλαξία. Χθες η ΝΑSΑ ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Chandra ομάδα αμερικανών επιστημόνων ανακάλυψε και ένα άστρο που “κατάπιε” έναν γείτονά του.

Οι αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το άστρο “κατάπιε” πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια ένα γειτονικό του διαστημικό σώμα, τα απομεινάρια του οποίου κατάφερε να εντοπίσει το Chandra.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου “ανθρωποφάγου” αστέρων προσφέρει μία νέα εικόνα για το πώς τα αστέρια και οι πλανήτες αλληλεπιδρούν μεταξύ του, καθώς “γερνούν”. Τι συμβαίνει δηλαδή όταν ένα αστέρι παλιώνει, γίνεται ένας κόκκινος γίγαντας και καταπίνει γειτονιά του.

Οταν ο Ήλιος μας γίνει Κόκκινος Γίγαντας

Για κάθε άστρο που ζει στο Σύμπαν το στάδιο του Κόκκινου Γίγαντα αποτελεί το προτελευταίο κεφάλαιο της ζωής του. Σ` αυτό το στάδιο ένα άστρο βρίσκεται στον προθάλαμο του θανάτου του. Ενός θανάτου που θ` αφήσει πίσω του ένα από τρία μόνο πιθανά “λείψανα” ανάλογα με τη μάζα που έχει κάθε άστρο. Oταν ένα άστρο με λιγότερα υλικά από τέσσερις ηλιακές μάζες γίνει Κόκκινος Γίγαντας, μπαίνει σε μία περίοδο αστάθειας. Η βαρυτική του δύναμη δεν είναι ικανή να συγκρατήσει τα εξωτερικά του στρώματα, τα οποία αποχωρίζονται σιγά-σιγά και διαφεύγουν στο διάστημα. Τα αέρια αυτά στρώματα περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής μάζας ενός άστρου και αποχωρώντας, σχηματίζουν ένα διαστελλόμενο κέλυφος, το οποίο στα τηλεσκόπιά μας φαίνεται σαν ένας δακτύλιος αερίων. Σε ότι αφορά τη δική μας “γειτονιά”, τα στοιχεία δείχνουν πως ο Ήλιος κάποια στιγμή θα γίνει ένας Κόκκινος Γίγαντας, με έκταση τέτοια που αφού “καταπιεί” τον Ερμή και απορροφήσει την Αφροδίτη, στη συνέχεια θα κάψει τη Γη!
 
Η φωτογραφία του αστρου- “κανίβαλου”

Στη σύνθετη φωτογραφία που βλέπετε πάνω και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΑSΑ, στο κέντρο της αριστερής εικόνας που έχει τραβήξει το Chandra, διακρίνεται το άστρο να λάμπει ενώ ταυτόχρονα είναι ορατές οι δέσμες διάπυρης ύλης και σωματιδίων που εκτοξεύει προς κάθε κατεύθυνση. Στη δεξιά εικόνα, καλλιτεχνική απεικόνιση του άστρου-“κανίβαλου” (credit CXC/M. Weiss).

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ

Advertisement

Όλοι θα έχετε παρατηρήσει , στον καθαρό ουρανό , τις ουρές-ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα . Θα έχετε προσέξει επίσης κάποιες φορές ότι οι ουρές αυτές είναι ασυνήθιστα μακριές , και παραμένουν στο ίδιο σημείο στον ουρανό , ενώ σιγά-σιγά απλώνονται προς τα πλάγια . Τί είναι τελικά αυτά τα ίχνη , πως δημιουργούνται , τι σκοπό έχουν ; Μήπως μας κρύβουν κάτι ;

Φυσικά θα αναρωτηθεί κανείς για ποιό λόγο να υπάρχει κάτι ύποπτο στα αέρια που αφήνει ένα αεροπλάνο . Η αλήθεια είναι πως , σε μεγάλα υψόμετρα , όπου επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες , περίπου -50οC ή -60οC τα αέρια που εξέρχονται από τον κινητήρα του αεροπλάνου , τα οποία είναι υπεύθυνα για την προώθησή του , είναι δυνατόν να παγώσουν αμέσως μετά την έξοδό τους, και να εμφανιστούν συμπυκνωμένα υπό μορφή λευκού νέφους . Το νέφος αυτό γίνεται αντιληπτό ώς ένα λεπτό ίχνος πίσω ακριβώς από την ουρά του αεροπλάνου . Μετά την πάροδο κάποιων λεπτών , βέβαια , το νέφος αυτό διαλύεται . Συνεπώς , κάτω από κατάλληλες συνθήκες , ένα αεροπλάνο που πετάει σε μεγάλα ύψη μπορεί να αφήνει πίσω του ένα λευκό ίχνος , του οποίου όμως το μήκος παραμένει σταθερό καθ’όλη την διάρκεια της πτήσης στις συγκεκριμένες συνθήκες .
Αυτή είναι βέβαια και η επίσημη απάντηση σε όσους βλέπουν κάτι άλλο , ύποπτο , σε αυτές τις ουρές , τις αποκαλούμενες και ως chemtrails (χημικά ίχνη ) . Τι γίνεται όμως όταν οι ουρές αυτές εμφανίζονται να ξεκινούν από κάποιο συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό και να τερματίζουν σε κάποιο άλλο, παραμένοντας εκεί αρκετή ώρα μετά την διέλευση του αεροπλάνου ;Αν τις παρατηρήσετε καλά , θα διαπιστώσετε ότι αυτά τα αέρια δεν εκτείνονται μέχρι κάποια απόσταση από το αεροπλάνο , ούτε και εξαφανίζονται αμέσως μετά . Μετά το πέρασμα τέτοιων “ύποπτων” αεροσκαφών , παραμένει στον ουρανό ένα τεράστιο σε μήκος , και σταθερό , λευκό ίχνος , που δεν εξαφανίζεται αμέσως , αλλά είναι ορατό πολύ ώρα μετά , ενώ σταδιακά απλώνεται προς τα έξω.
Πολλές φορές δε , θα παρατηρήσετε δυο και τρεις γραμμές , παράλληλες ή κάθετες , που δημιουργούνται από διαδοχικά περάσματα τέτοιων αεροσκαφών σε αντίστοιχες πορείες . Τα ίχνη αυτά συνήθως εκτείνονται σε ευθεία γραμμή , αλλά καμιά φορά μπορεί να διαγράφουν και στροφή (όπως

 φαίνεται στην εικόνα) .
Tα μέχρι τώρα στοιχεία που παρέθεσα προφανώς απορρίπτουν την εξήγηση περί κρυσταλλοποίησης των αερίων εξόδου του κινητήρα . Τα ίχνη αυτά , που παραμένουν ακόμα και μετά από μια ώρα , στο ίδιο σημείο , δεν υπακούουν σε αυτήν την φυσική αρχή . Η όλη τους συμπεριφορά υποδηλώνει πως πρόκειτια για κάτι άλλο, που έχει σκοπίμως ψεκαστεί από το διερχόμενο αεροπλάνο , και με την ιδιότητα να παραμείνει σε αυτό το ύψος για αρκετή ώρα και να απλώνεται προς τα έξω,καλύπτοντας την γύρω περιοχή .

Ένα άλλο στοιχείο που συνηγορεί κατά του ότι πρόκειτια απλά για αέρια του κινητήρα , που εκπέμπονται από ένα συνηθισμένο πολιτικό αεροσκάφος , έιναι και η πορεία των συγκεκριμένων αεροσκαφών . Συγκεκριμένα στην Αθήνα , από όπου έχουν τραβηχθεί και οι φωτογραφίες , τα ίχνη αυτά ξεκινούν , συνήθως , από το νότιοδυτικό άκρο της πόλης (ποτέ νωρίτερα) , διέρχονται σχεδόν από το κέντρο και τελειώνουν στο βορειοανατολικό . Είναι όμως αυτή η διαδρομή επίσημος αεροδιάδρομος για τα πολιτικά αεροσκάφη ; Με λίγα λόγια , το επίσημο δρομολόγιο ενός πολιτικού αεροπλάνου περιλαμβάνει πορεία ακριβώς πάνω από την Αθήνα ; Δεν νομίζω . Όπως όλοι μάθαμε με το πρόσφατο ατύχημα Κυπριακής αεροπορικής εταιρίας , το σημείο ελέγχου πτήσης για τα αεροσκάφη που προσεγγίζουν το ελληνικό FIR είναι πάνω από την θάλασσα , και όλες οι προσεγγίσεις αεροσκαφών που προσγειώνονται στο Ελ.Βενιζέλος γίνονται από την μεριά της θάλασσας , όχι πάνω από την Αθήνα . Το ίδιο και με τα δρομολόγια αεροσκαφών που διασχίζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς όμως να προσγειώνονται . Βέβαια αυτό αποτελεί προσωπική εκτίμηση , και θα το εκτιμούσα αν είχα λάθος , να μου υποδεικνύατε την σωστή πορεία . Πάντως , και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για πολιτικά αεροσκάφη που εκτελούν προκαθορισμένα δρομολόγια , αλλά για ειδικές πτήσεις με σκοπό να ψεκάσουν “κάτι” πάνω από μεγάλα αστικά κέντρα . Και φυσικά αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα , αλλά διεθνώς . Και μόνο πάνω από αστικά κέντρα ( άραγε μόνο εκεί έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες 😉

Και φυσικά το φαινόμενο παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας . Το ερώτημα λοιπόν είναι : τι ακριβώς είναι αυτά τα “παράξενα” αέρια που αφήνουν τα ύποπτα αεροσκάφη ; Πόσο επικύνδυνα είναι για μας ;

Βέβαια , η αλήθεια είναι ότι στο εξωτερικό έχουν υπάρξει ανακοινώσεις από επιστήμονες σχετικά με τα επονομαζόμενα και ως chemtrails . Αποκαλύπτουν ότι οι αεροψεκασμοί αυτοί γίνονται για την αντιμετώπιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου . Τα αεροσκάφη που εκτελούν τους ψεκασμούς χρησιμοποιούν καύσιμα τύπου JP8 , που περιέχουν , σύμφωνα με πληροφορίες , οξείδια αλουμινίου ή βαρίου . Τα οξείδια αυτά δεν καίγονται , αλλά εξάγονται από τον κινητήρα μαζί με τα αέρια . Έχουν δε την ιδιότητα , ως ελαφρά σωματίδια , να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα , στο σημείο όπου εξήχθησαν .Ο σκοπός τους , σύμφωνα με τους ίδιους επιστήμονες , είναι να λειτουργούν , λόγω της ανακλαστικότητας που παρουσιάζουν , ως μικροί καθρέπτες , ικανοί να αντανακλούν το φως του ηλίου προς το διάστημα , εμποδίζοντας την υπεριώδη ακτινοβολία να φτάσει τα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας , και να καταστρέψει το όζον . Έτσι , περιορίζεται η υπερθέρμανση της Γης . Με άλλα λόγια , οι ψεκασμοί αυτοί αφήνουν ένα στρώμα ανακλαστικών μεταλλικών σωματιδίων , που λειτουργούν σαν μόνωση για τις υπεριώδεις ακτίνες . Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση της γης , που συντελείται πιο έντονα από την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα από τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες . Και αφού οι ΗΠΑ , και άλλες χώρες , δεν έχουν υπογράψει την συνθήκη του Κιότο , και είναι πιο ακριβό να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων , η όλη έρευνα στράφηκε στην πιο φτηνή τροποποίηση της ατμόσφαιρας , αυξάνοντας την προς τα έξω ανακλαστικότητά της , για να μειωθεί η εισερχόμενη υπεριώδης ακτινοβολία . Μάλιστα , ιδιωτική εταιρεία της Αυστραλίας δηλώνει ότι έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιεί επισήμως αυτούς τους ψεκασμούς . Τα αεροσκάφη που εκτελούν αυτούς τους ψεκασμούς είναι στρατιωτικά τάνκερ τύπου KC-135 και KC-10 , που χρησιμεύουν για ανεφοδιασμό εν πτήση , αλλά και από λευκά αεριωθούμενα αεροσκάφη που δεν φέρουν διακριτικά , σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες . Η απελευθέρωση των μεταλλικών σωματιδίων γίνεται σε ύψος 10.000 μέτρων . Κάποια από αυτά βέβαια δεν αποκλείεται να είναι και πολιτικά αεροσκάφη .

Τo πρόγραμμα αυτό βασίζεται σε πρόταση του dr.Edward Teller , εμπνευστή της βόμβας υδρογόνου , ο οποίος έκανε την σχετική εισήγηση το 1997 με τίτλο “Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και οι εποχές των Παγετώνων : η προοπτική Επιρροής της Πλανητικής Αλλαγής , με βάση την φυσική ” . Βέβαια , αν όντως αυτός είναι ο σκοπός των αεροψεκασμών , δεν θα έπρεπε , το λιγότερο , να έχει γίνει μια επίσημη ανακοίνωση από κάποιο ίδρυμα ή εταιρία , που καθοδηγεί αυτό το πρόγραμμα ; Και επιπλέον , πόσο ασφαλή είναι αυτά τα οξείδια για τον άνθρωπο , δεδομένου ότι , σταδιακά , αυτά τα σωματίδια επικάθονται τελικά στο έδαφος ; Αναφορές από την Αμερική κάνουν λόγο για εμφάνιση παράξενων συμπτωμάτων , όπως υψηλός πυρετός , ναυτία , ζαλάδες , διάρροια , σε κατοίκους περιοχών όπου παρατηρήθηκαν αεροψεκασμοί . Και με δεδομένο ότι αυτοί οι ψεκασμοί λαμβάνουν χώρα σχεδόν καθημερινά , οι μακροπρόθεσμες συνέπειες που μπορεί να έχουν για την υγεία μας φαντάζουν τρομαχτικές . Πέραν αυτού , είναι αμφίβολο το κατά πόσον αυτά τα αεροσκάφη έχουν την απαραίτητη άδεια διέλευσης από τον εθνικό εναέριο χώρο , αλλιώς το πρόγραμμα αυτό θα είχε γνωστοποιηθεί επισήμως .
Μήπως όμως αυτοί οι αεροψεκασμοί κρύβουν κάτι άλλο ; Μήπως τα οξείδια αυτά επιτελούν άλλο σκοπό , του οποίου κάλυμμα αποτελεί αυτή η παράξενη “φροντίδα” για το περιβάλλον ; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το περιβόητο πρόγραμμα HAARP , του οποίου η ύπαρξη είναι επισήμως γνωστή , αλλά ο σκοπός του ασαφής και σκοτεινός ; Και μήπως τελικά αυτό που ψεκάζεται δεν έχει σχέση με μεταλλικά σωματίδια , αλλά εξυπηρετεί πιο σκοτεινούς σκοπούς ;

Advertisement