ΘΑΥΜΑ στην ΑΙΓΥΠΤΟ που προκαλεί ρίγος!!! Μουσουλμάνος σκότωσε την γυναίκα του και έθαψε ΖΩΝΤΑΝΑ τα δυο μικρά παιδιά του και…(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)

Advertisement

Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη, που μόνο θαύμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού δύο κοριτσάκια τα ξέθαψαν ζωντανά μετά από 15 ημέρες.

Ένας Μουσουλμάνος στην Αίγυπτο σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε με τα δύο κοριτσάκια τους, το ένα ήταν μωρό και το άλλο 8 ετών. Τα παιδιά τα έθαψε ζωντανά!

Στην συνέχεια κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα κορίτσια είχαν σκοτωθεί απο έναν θείο τους. Ύστερα από 15 μέρες πέθανε ένα άλλο μέλος από το σόι τους. Οι συγγενείς του αποφάσισαν να τοποθετήσουν το νεκρό στον τάφο όπου βρισκόταν η γυναίκα και τα δύο του παιδιά. Όταν άνοιξαν τον τάφο για την κηδεία, οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια και στα αυτιά τους:

Βρήκαν κάτω από το χώμα τα δύο κοριτσάκια ΖΩΝΤΑΝΑ!!!

Το εκπληκτικό γεγονός διαδόθηκε σαν αστραπή σ’ όλη τη χώρα και ο πατέρας των παιδιών ετοιμάστηκε για τη θανατική ποινή. Όπως ήταν φυσικό, οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή πάνω στο μεγαλύτερο παιδί προκειμένου να τους διαφωτίσει για το πώς επέζησαν.

Ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε λευκά ρούχα που έλαμπαν σαν τον ήλιο, με χέρια ματωμένα από πληγές, ερχόταν και μας έδινε φαγητό, ήταν η απάντηση της μικρής.Ακόμη, ο άνθρωπος αυτός ξυπνούσε και τη μαμά μου για να περιποιηθεί την αδελφή μου. Το εθνικό αιγυπτιακό κανάλι, το οποίο πήρε τη συνέντευξη, μετάδωσε μέσω της (μουσουλμάνας) δημοσιογράφου:

«Ο άνδρας αυτός δε μπορεί να ήταν άλλος από τον ΙΗΣΟΥ, διότι κανείς άλλος δεν κάνει τέτοιου είδους πράγματα!». Μπορεί μεν οι μουσουλμάνοι να δέχονται ότι ο «ISA» (Ιησούς) τα έκανε όλα αυτά, αλλά οι πληγές δείχνουν ότι πραγματικά σταυρώθηκε, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιησούς ΖΕΙ.

Εξάλλου, κανείς δε διανοήθηκε να μη βασιστεί στα λόγια του κοριτσιού, γιατί ούτε αυτή ούτε η αδελφούλα του θα ήταν δυνατό να επιζήσουν αν δε συνέβαινε ένα πραγματικό θαύμα.

Οι ηγέτες των μουσουλμάνων βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα αδιέξοδο, καθώς ούτε την αυθεντικότητα του θαύματος μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε και να περιορίσουν την έκταση που πήρε η δημοσιότητα της όλης ιστορίας.
tragiko

Η πιο περίεργη λίμνη στον κόσμο!

Advertisement

Το 1866 το ηφαιστειακό βουνό Tarawera, κοντά στην πόλη Rotorua της βόρεια Νέας Ζηλανδίας εξερράγη.

Ήταν η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη στην ιστορία της χώρας και άφησε πίσω της πάνω από 100 νεκρούς αλλά και έναν
τεράστιο κρατήρα που αποτελεί σήμερα την πιο «καυτή» λίμνη στον κόσμο, γνωστή με την ονομασία Frying Pan Lake (λίμνη τηγάνι).

Πρόκειται στην ουσία για τη μεγαλύτερη θερμή πηγή στον κόσμο η οποία έχει επίπεδο πυθμένα και βάθος που δεν ξεπερνά τα 6 μέτρα. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι τα πολύ ζεστά νερά της που έχουν μέση θερμοκρασία 50o,ωστόσο σε πολλά σημεία το νερό κυριολεκτικά βράζει!

Το νερό είναι όξινο (pH 3,5), πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πόσιμο, ενώ το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρόθειο που βγαίνουν από το εσωτερικό της λίμνης δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό.

Η Frying Pan Lake καλύπτει συνολικά μια έκταση 38.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ είναι απορίας άξιον πώς ένα από τα εντυπωσιακότερα δάση στον κόσμο που υπάρχει ολόγυρα καταφέρνει να μεγαλώσει κατά μήκος της μεγαλύτερης και θερμότερης πηγής του κόσμου!

ΠΗΓΗ

Ακτινογραφίες του ουρανού

Advertisement

Η αστρονομία ακτίνων-Χ έχει αποδώσει εκπληκτικούς καρπούς, αποκαλύπτοντας το πιο «βίαιο» κομμάτι του Σύμπαντος, και γιορτάζεται εφέτος με μεγάλο συνέδριο στη χώρα μας
Ακτινογραφίες του ουρανού
Καλλιτεχνική απεικόνιση της πηγής Cyg X-1. Υλη από τον κυανό γίγαντα αστέρα προσπίπτει στη μελανή οπή και σχηματίζει έναν δακτύλιο πολύ υψηλής θερμοκρασίας, ο οποίος ακτινοβολεί σε ακτίνες-Χ
Για τον περισσότερο κόσμο η αστρονομία είναι
συνυφασμένη με τα μεγάλα οπτικά τηλεσκόπια που είναι εγκατεστημένα στην επιφάνεια της Γης, όπως τα γιγαντιαία αμερικανικά τηλεσκόπια Keck στη Χαβάη ή τα ευρωπαϊκά VLT στην έρημο της Χιλής. Για τον περισσότερο κόσμο επίσης οι ακτίνες-Χ είναι συνυφασμένες με ιατρικές εξετάσεις, δηλαδή ακτινογραφίες ή αξονικές τομογραφίες. Δεν είναι όμως τόσο γνωστό ότι οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν ακτινογραφίες του ουρανού για να κατανοήσουν τη δομή του Σύμπαντος.
Τα διάφορα ουράνια σώματα, όπως οι πλανήτες, ο Ηλιος, οι άλλοι απλανείς αστέρες και τα τεράστια νέφη αερίου και σκόνης που γεμίζουν τον μεσοαστρικό χώρο, εκπέμπουν σε όλο το φάσμα των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων: από τα ραδιοκύματα, με μήκος κύματος δεκάδες χιλιόμετρα, ως τις ακτίνες-Γ, με μήκος κύματος τρισεκατομμυριοστά του μέτρου. Η παραδοσιακή αστρονομία, που παρατηρεί το Σύμπαν στο ορατό φως, «εκμεταλλεύεται» μόνο μια πολύ μικρή περιοχή αυτού του φάσματος. Αν παρομοιάσουμε όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, τότε η οπτική περιοχή έχει πάχος συγκρίσιμο με αυτό ενός φύλλου χορταριού.

Μάρτυρας του «βίαιου» Σύμπαντος
Από την εποχή της ανακάλυψης των ακτίνων-Χ, στα τέλη του 19ου αιώνα, οι αστρονόμοι είχαν την επιθυμία να παρατηρήσουν τον ουρανό σε αυτές τις ακτίνες ευελπιστώντας ότι θα καταγράψουν φαινόμενα αόρατα στο ορατό φως. Και αυτό επειδή με τις ακτίνες-Χ παρατηρούμε τα κοσμικά φαινόμενα με την ισχυρότερη έκλυση ενέργειας, που αποκαλύπτουν ένα «βίαιο» και θερμό Σύμπαν. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι ένα φωτόνιο ορατού φωτός έχει ενέργεια δύο ηλεκτρονιοβόλτ, ενώ ένα φωτόνιο ακτίνων-Χ έχει ενέργεια μεγαλύτερη από 1.000 ηλεκτρονιοβόλτ. Επιπλέον οι ακτίνες-Χ έχουν την ιδιότητα να διαπερνούν μεγάλα ποσά ύλης, αντίθετα από τα φωτόνια του ορατού φωτός, τα οποία απορροφώνται σχετικά εύκολα, ιδιότητα άλλωστε που εκμεταλλευόμαστε και στις ιατρικές ακτινογραφίες.
Η ακτινοβολία των ακτίνων-Χ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και θα είχε αποβεί μοιραία για τη ζωή επάνω στον πλανήτη μας αν δεν την απορροφούσε η ατμόσφαιρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, αν θέλουμε να παρατηρήσουμε το Σύμπαν στις ακτίνες-Χ, πρέπει να τοποθετήσουμε ειδικούς ανιχνευτές έξω από την ατμόσφαιρα, στέλνοντας πυραύλους ή δορυφόρους σε ύψος άνω των 80 χιλιομέτρων. Αυτού του είδους η τεχνολογική δυνατότητα αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από γερμανούς επιστήμονες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι γερμανικοί πύραυλοι V-2 και όλη η γερμανική επιστημονική ομάδα που τους κατασκεύασε (με επικεφαλής τον Werner von Braun) μεταφέρθηκαν μετά τον πόλεμο σε μια βάση στο Νέο Μεξικό των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η τεχνολογία των πυραύλων εξελίχθηκε περαιτέρω.

Στον αστερισμό του Σκορπιού

Σύνθετη εικόνα του σμήνους γαλαξιών Σφαίρα. Η περιοχή είναι κατάμεστη από εκατοντάδες γαλαξίες όλων των μεγεθών, οι οποίοι απεικονίζονται με λευκό χρώμα. Είναι φανερό ότι η ύλη (κυανό) εκτείνεται σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από το υπέρθερμο αέριο (κόκκινο)

Επισήμως η αστρονομία των ακτίνων-Χ πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με την εκτόξευση από τις ΗΠΑ ενός πυραύλου Aerobee, εξοπλισμένου με τρεις μετρητές Γκάιγκερ. Σκοπός του πειράματος ήταν η ανίχνευση ακτίνων-Χ από τη Σελήνη. Η πτήση του πυραύλου πάνω από το ύψος των 80 χιλιομέτρων, πέρα από το οποίο η απορρόφηση των ακτίνων-Χ είναι ασήμαντη, διήρκεσε μόλις 6 λεπτά. Ο αρχικός στόχος της παρατήρησης ακτίνων-Χ από τη Σελήνη δεν επετεύχθη, αλλά οι δύο από τους τρεις ανιχνευτές που λειτούργησαν στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα κατέγραψαν την ακτινοβολία της πρώτης πηγής ακτίνων-Χ έξω από το Ηλιακό Σύστημα, στον αστερισμό του Σκορπιού, στην οποία αργότερα δόθηκε η ονομασία Sco X-1. Εμπνευστής αυτού του πρωτοποριακού πειράματος ήταν ο ιταλικής καταγωγής αστρονόμος Ρικάρντο Τζιακόνι (Riccardo Giacconi), ο οποίος για το επίτευγμά του αυτό τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ Φυσικής του 2002.

Το 1970 εκτοξεύθηκε ο πρώτος δορυφόρος, με την ονομασία Uhuru, που ήταν ειδικά εξοπλισμένος για τη χαρτογράφηση όλου του ουρανού στις ακτίνες-Χ. Στα τρία χρόνια της λειτουργίας του κατέγραψε την ακτινοβολία 339 πηγών ακτίνων-Χ, συμπεριλαμβανόμενης και της πηγής Sco X-1. Η ακρίβεια εντοπισμού των πηγών αυτών ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετή για να ταυτοποιηθεί η εικόνα τους σε φωτογραφικούς χάρτες οπτικών τηλεσκοπίων και έτσι άρχισε η προσπάθεια κατανόησης των μηχανισμών εκπομπής ακτίνων-Χ από ουράνια σώματα. 
Για παράδειγμα, διαπιστώθηκε ότι η πηγή Sco X-1, που είναι η ισχυρότερη πηγή ακτινοβολίας σε ακτίνες-X, βρίσκεται μέσα στον Γαλαξία μας και εκπέμπει επίσης ακτινοβολία μεταβλητής έντασης τόσο στα ραδιοκύματα όσο και στο ορατό φως. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η ακτινοβολία της παράγεται σε ένα διπλό σύστημα αστέρων, όπου μάζα από ένα αστέρι σαν τον Ηλιο μας «πέφτει» σε έναν αστέρα νετρονίων και θερμαίνεται σε θερμοκρασία 100 εκατομμυρίων βαθμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1967, πριν από την ανακάλυψη των αστέρων νετρονίων, ο σπουδαίος ρώσος αστρονόμος Ιωσήφ Σκλόφσκι (Iosif Shklovsky) εξέτασε όλες τις διαθέσιμες εκείνη την εποχή παρατηρήσεις του αστρονομικού αντικειμένου Sco X-1 στο ορατό φως και στις ακτίνες-Χ και συμπέρανε ότι η ακτινοβολία προέρχεται από έναν αστέρα νετρονίων στον οποίο προσπίπτει ύλη ενός συνοδού αστέρα. 
Με άλλα λόγια, η αστρονομία ακτίνων-Χ προέβλεψε την ύπαρξη των εξωτικών αυτών αντικειμένων, που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από νετρόνια, λίγους μήνες πριν από την άμεση παρατήρησή τους μέσω των ραδιοκυμάτων που εκπέμπουν.

Η διάχυτη ακτινοβολία του «βρέφους»
Καλλιτεχνική απεικόνιση του δορυφόρου ΧΜΜ-Newton σε τροχιά γύρω από τη Γη

Ο πύραυλος Aerobee του 1962, καθώς και οι μεταγενέστεροι δορυφόροι, ανακάλυψαν πέρα από τις σημειακές πηγές και μια διάχυτη ακτινοβολία ακτίνων-Χ που προέρχεται σχεδόν ισοτροπικά από όλο το Σύμπαν, δηλαδή από όπου κι αν στρέψουμε τα τηλεσκόπιά μας. Η προέλευση αυτής της διάχυτης ακτινοβολίας παρέμενε άγνωστη ακόμη και ως πριν από μερικά χρόνια. Τελικά οι παρατηρήσεις του αμερικανικού δορυφόρου Chandra της NASA έδειξαν ότι στην πραγματικότητα προέρχεται από την εκπομπή εκατομμυρίων μακρινών κοσμικών πηγών, μερικές ακόμη και σε απόσταση 12-13 δισεκατομμυρίων ετών φωτός. Η εκπομπή αυτή, που εμείς παρατηρούμε σήμερα, έλαβε χώρα όταν ακόμη το Σύμπαν βρισκόταν σε «βρεφική» φάση, έχοντας λιγότερο από το 10% της σημερινής ηλικίας του.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι ακτίνες-Χ εκπέμπονται από αέρια που βρίσκονται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 10 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου. Για σύγκριση σκεφθείτε ότι το αέριο στην επιφάνεια του Ηλιου βρίσκεται σε θερμοκρασία μόλις 6.000 βαθμών Κελσίου. Αέριο τόσο μεγάλης θερμοκρασίας βρίσκεται σε αφθονία κοντά σε ουράνια σώματα με ισχυρή βαρύτητα. Τέτοια σώματα είναι οι αστέρες νετρονίων, με μάζα περίπου όση του Ηλιου μας, και οι μελανές οπές, μερικές από τις οποίες φωλιάζουν στα κέντρα πολλών γαλαξιών και έχουν μάζα πολλά εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Ηλιου. 
Καθώς ύλη από το περιβάλλον πέφτει στον αστέρα νετρονίων ή στη μελανή οπή θερμαίνεται ισχυρά και ακτινοβολεί έντονα, κυρίως στα μήκη κύματος των ακτίνων-Χ. Αλλη πηγή ακτίνων-Χ είναι το θερμό αέριο που βρίσκεται διάχυτο στα σμήνη γαλαξιών, τα οποία αποτελούν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ύλης στο Σύμπαν. Ο αριθμός, η μορφολογία και η δυναμική κατάσταση των σμηνών γαλαξιών σε μεγάλες αποστάσεις από τη Γη μάς δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη συνολική μάζα του Σύμπαντος και επομένως για το ποιο από τα δυνατά κοσμολογικά μοντέλα που προβλέπει η Γενική Θεωρία Σχετικότητας περιγράφει τελικά το Σύμπαν στο οποίο ζούμε. Τέλος, ένας σχετικά μικρός αριθμός πηγών ακτίνων-Χ σχετίζεται με «φυσιολογικούς» γαλαξίες, η ακτινοβολία των οποίων δεν προέρχεται από κάποια μελανή οπή στο κέντρο τους αλλά από διάχυτο θερμό αέριο, καθώς και από διπλούς αστέρες, ένας από τους οποίους είναι μελανή οπή, πολύ μικρότερης μάζας όμως από αυτές στα κέντρα των γαλαξιών.

Η υπερηχητική σύγκρουση του σμήνους Σφαίρα
Μία από τις σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις μέσω παρατηρήσεων στις ακτίνες-Χ είναι η καταγραφή του πιο βίαιου κοσμικού φαινομένου στο Σύμπαν μετά τη Μεγάλη Εκρηξη. Είναι το αποτέλεσμα της σφοδρότατης υπερηχητικής σύγκρουσης, με ταχύτητα 10 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα, δύο σμηνών γαλαξιών σε απόσταση 3,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός. Το μικρότερο από αυτά μετά τη σύγκρουση απέκτησε σχήμα βλήματος, από όπου πήρε και την ονομασία σμήνος Σφαίρα (Bullet cluster). 
Το σχήμα της κατανομής του υπέρθερμου αερίου και η θερμοκρασία του μάς δίνουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για να κατανοήσουμε την ιστορία αυτής της κολοσσιαίας σύγκρουσης. Εξάλλου η μεγάλη μάζα του σμήνους λειτουργεί, όπως προβλέπει η Γενική Θεωρία Σχετικότητας, σαν συγκεντρωτικός βαρυτικός φακός, εστιάζοντας το φως των γαλαξιών που βρίσκονται σε μεγαλύτερες αποστάσεις από το σμήνος. Με τον τρόπο αυτόν διαπιστώνουμε, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η συνολική μάζα του σμήνους της Σφαίρας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη μάζα του αερίου που ακτινοβολεί, η καλύτερη ίσως απόδειξη ότι το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του Σύμπαντος είναι σκοτεινή.
Αυτή την εποχή οι παρατηρήσεις σε ακτίνες-Χ γίνονται κυρίως από τους δορυφόρους Chandra της NASA και XMM-Newton του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ, ESA). Μικρότεροι επιστημονικοί «παίκτες» είναι η Ρωσία και η Ιαπωνία. Αλλες χώρες που μπαίνουν δυναμικά σε αυτόν τον τομέα είναι η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, δορυφόροι των οποίων αναμένεται να εκτοξευθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις παρατηρήσεις του XMM-Newton συμμετέχει και η Ελλάδα, αφού η χώρα μας είναι μέλος του ΕΟΔ από το 2005. Ελληνικές ερευνητικές ομάδες, κυρίως από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, εργάζονται με επιτυχία στην αστρονομία ακτίνων-Χ, ιδιαίτερα στη μελέτη των ενεργών γαλαξιακών πυρήνων και των σμηνών γαλαξιών, που είναι οι μεγαλύτεροι κοσμικοί σχηματισμοί στο Σύμπαν.

Το συνέδριο για τα 50 χρόνια

Ο νομπελίστας Ρικάρντο Τζιακόνι κατά την απονομή σε αυτόν του Εθνικού Μεταλλίου Επιστημών των ΗΠΑ το 2003

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μισού αιώνα από τη γέννηση της αστρονομίας των ακτίνων-Χ, οι ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλης Πλειώνης και Γιάννης Γεωργαντόπουλος διοργανώνουν στη Μύκονο, κατά το διάστημα 17-21 Σεπτεμβρίου, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο Half a Century of X-ray Astronomy. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 170 αστροφυσικοί από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο «πατέρας» της αστρονομίας ακτίνων-Χ, ο νομπελίστας Ρικάρντο Τζιακόνι. Στο συνέδριο αναμένεται να ανακοινωθούν σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με την αλληλεπίδραση των τεράστιων μελανών οπών που βρίσκονται στα κέντρα των γαλαξιών με τον μητρικό τους γαλαξία αλλά και με άλλους γειτονικούς γαλαξίες. Οι συγκρούσεις μεταξύ των γαλαξιών τροφοδοτούν την κεντρική μελανή οπή με διάχυτη ύλη και αστέρες, πυροδοτώντας έτσι την έκλυση τεραστίων ποσών ενέργειας που παρατηρούμε με τη μορφή ακτινοβολίας-Χ. Οι βαρυτικές διαταραχές που συνοδεύουν τις συγκρούσεις γαλαξιών έχουν ορισμένες φορές ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση τεραστίων ποσών σκόνης και αερίων γύρω από τον γαλαξιακό πυρήνα συσκοτίζοντας την ακτινοβολία που παράγεται από την πρόσπτωση ύλης στη μελανή οπή. Τόσο τα μεγάλα οπτικά τηλεσκόπια όσο και τα υπάρχοντα δορυφορικά τηλεσκόπια ακτίνων-Χ δεν μπορούν να παρατηρήσουν αυτά τα φαινόμενα, για τα οποία είναι αναγκαίες εξειδικευμένες παρατηρήσεις. Τέτοιας μορφής παρατηρήσεις θα πραγματοποιήσει η επόμενη σχετική αποστολή της ΝΑSΑ, ο δορυφόρος NUSTAR, που θα παρατηρήσει το Σύμπαν για πρώτη φορά στις «σκληρές» ακτίνες-Χ, δηλαδή ακτινοβολία της οποίας τα φωτόνια έχουν ενέργεια μεγαλύτερη από 10.000 ηλεκτρονιοβόλτ.

Επίσης αναμένεται να παρουσιαστούν σημαντικά κοσμολογικά αποτελέσματα βασισμένα στη μελέτη της δομής μεγάλης κλίμακας του Σύμπαντος. Για τη μελέτη της δομής αυτής χρησιμοποιούνται ως «ιχνηλάτες» της κοσμικής ύλης πηγές ακτίνων-Χ, κυρίως γαλαξιακοί πυρήνες που περιέχουν μελανές οπές, καθώς και σμήνη γαλαξιών. Ιδιαίτερα θα παρουσιαστούν αποτελέσματα για το συνολικό ποσό της σκοτεινής ύλης που κυριαρχεί στις μεγάλες δομές του Σύμπαντος, αλλά και για τη μυστηριώδη σκοτεινή ενέργεια, που είναι η αιτία για την επιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος. Σημαντική επιβεβαίωση αυτών των μελετών θα πραγματοποιηθεί με τον μελλοντικό δορυφόρο Spectrum-RG/eROSITA, που είναι κοινή αποστολή των διαστημικών υπηρεσιών της Ρωσίας και της Γερμανίας. 
Ο δορυφόρος αυτός θα κάνει μια επισκόπηση όλου του ουρανού στις ακτίνες-Χ παρατηρώντας πολλές χιλιάδες σμήνη γαλαξιών. Αυτές οι παρατηρήσεις θα μας δώσουν τη δυνατότητα να υπολογίσουμε με καλύτερη ακρίβεια τα ποσά της σκοτεινής ύλης και σκοτεινής ενέργειας, που γνωρίζουμε ότι αποτελούν το 96% περίπου της συνολικής ύλης-ενέργειας του Σύμπαντος.

Νέος ανιχνευτής για τη σκοτεινή ύλη

Advertisement

Ο πανίσχυρος Υπόγειος Ανιχνευτής Ξένου (LUX) θα λειτουργεί από τα βάθη ενός παλιού χρυσωρυχείου
Νέος ανιχνευτής για τη σκοτεινή ύλη
Το εσωτερικό της δεξαμενής που θα γεμίσει με υγροποιημένο ξένο. Ο πυθμένας είναι στρωμένος με ανιχνευτές (Πηγή: LUX)
Έπειτα από τη συναρμολόγησή του στην επιφάνεια και τη μεταφορά του σε ένα εγκαταλειμμένο χρυσωρυχείο στη Νότια Ντακότα, ο πιο ευαίσθητος ανιχνευτής σκοτεινής ύλης ετοιμάζεται να αναζητήσει τα υποθετικά σωματίδια από τα οποία ίσως αποτελείται η χαμένη ύλη του Σύμπαντος.

Ο LUX θα ριξει φως στη σκοτεινή ύλη

Ο Μεγάλος Υπόγειος Ανιχνευτής Ξένου, ή LUX για συντομία, έχει στην καρδιά του ένα μεγάλο κάνιστρο (ένθετη αριστερά) που περιέχει κατεψυγμένο και υγροποιημένο αέριο ξένο, το οποίο εκπέμπει σπινθηρισμούς και ιονίζεται όταν βομβαρδίζεται από υποατομικά σωματίδια.

Όταν το γιγάντιο μηχάνημα αρχίσει να λειτουργεί αργότερα φέτος, θα μπορούσε να ανιχνεύσει τα υποθετικά σωματίδια WIMP (σωματίδια μεγάλης μάζας και ασθενούς αλληλεπίδρασης), από τα οποία ίσως αποτελείται η λεγόμενη σκοτεινή ύλη.

Το μυστήριο της σκοτεινής ύλης χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, οι αστρονόμοι αντιλήφθηκαν ότι η μάζα και η βαρύτητα των σωμάτων που βλέπουμε στο Σύμπαν δεν είναι αρκετή για να εξηγηθεί η κίνηση των γαλαξιών.

Έκτοτε έχει υπολογιστεί ότι η κανονική ύλη -από τους πλανήτες και τα άστρα μέχρι τους γαλαξίες- δεν αντιστοιχεί παρά μόνο στο 16%  της ύλης στο Σύμπαν, ενώ το υπόλοιπο 84% αντιστοιχεί στη σκοτεινή ύλη.

Η σκοτεινή ύλη γίνεται αντιληπτή λόγω της βαρυτικής της επίδρασης στους γαλαξίες, οι επιστήμονες όμως δεν έχουν ιδέα από τι αποτελείται. Γνωρίζουν πάντως ότι δεν εκπέμπει, δεν ανακλά και δεν διαθλά την ακτινοβολία, γι’ αυτό και είναι κυριολεκτικά αόρατη.

Στο κυνήγι των σωματιδίων WIMP

Ένα είδος υποθετικής ύλης που έχει προταθεί ως εξήγηση στο μυστήριο είναι τα σωματίδια WIMP, σωματίδια μεγάλης μάζας τα οποία δεν αλληλεπιδρούν με τα άτομα ούτε με τον ηλεκτρομαγνητισμό του φωτός και επομένως δεν είναι ορατά. Σύμφωνα με τη θεωρία, όμως, τα WIMP αλληλεπιδρούν μέσω της βαρύτητας και της ασθενούς πυρηνικής δύναμης, η οποία ευθύνεται για ορισμένα είδη ραδιενέργειας.

Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, τα WIMP -εφόσον υπάρχουν- θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με τους πυρήνες των ατόμων ξένου μέσα τον ανιχνευτή LUX.

To μηχάνημα των τριών τόνων μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Υπόγεια Ερευνητική Εγκατάσταση του Σάνφορντ, ένα παλιό ορυχείο χρυσού βάθους 2.300 μέτρων στο Μπλακ Χιλς της Νότιας Ντακότα, το οποίο μονώνει το σύστημα από την κοσμική ακτινοβολία.

Η ιδέα είναι ότι τα σωματίδια WIMP θα φτάνουν σε τέτοιο βάθος επειδή δεν αλληλεπιδρούν με την ύλη των υπερκείμενων βράχων. Όταν όμως συγκρούονται με άτομα ξένου προκαλούν τον ιονισμό τους και την εκπομπή αμυδρών φωτεινών λάμψεων.

Εγκατεστημένος και έτοιμος για δράση

Εξετάζοντας τα φορτία και τις λάμψεις που εμφανίζονται μέσα στο κάνιστρο του ανιχνευτή, οι ερευνητές θα μπορούν να προσδιορίσουν σε ποια σωματίδια οφείλονται.

Τώρα που ο ανιχνευτής βρίσκεται στην τελική του θέση μέσα στο Σπήλαιο Ντέιβις, μια αίθουσα του ορυχείου που βαφτίστηκε προς τιμήν του νομπελίστα φυσικού Ρέι Ντέιβις, οι ερευνητές ετοιμάζονται να τον συνδέσουν στα συστήματα υποστήριξης και να τον βυθίσουν μέσα σε μια προστατευτική ασπίδα νερού.

Τα δεδομένα που θα αρχίσουν να συλλέγονται στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου θα μπορούσαν τελικά να προσφέρουν μια εξήγηση σε ένα από τα μεγάλα μυστήρια της σύγχρονης φυσικής και κοσμολογίας.

ΠΗΓΗ

Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο λιγότερα γνωρίζουμε για το σύμπαν

Advertisement

Το σύμπαν είναι ένα θαυμάσια σύνθετο μέρος, γεμάτο από γαλαξίες και μεγαλύτερης κλίμακας δομές που έχουν αναπτυχθεί εδώ και 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτές όλες οι δομές ξεκίνησαν ως μικρές διαταραχές της ύλης που μεγάλωσαν με την πάροδο του χρόνου, σαν τους κυματισμούς μέσα σε μια λίμνη, καθώς το σύμπαν επεκτείνεται. Με την παρατήρηση των μεγάλων κοσμικών ρυτίδων τώρα, μπορούμε να μάθουμε για τις αρχικές συνθήκες του σύμπαντος. Αλλά τώρα είναι πραγματικά η καλύτερη στιγμή για να τις δούμε, ή θα έχουμε καλύτερη πληροφόρηση δισεκατομμύρια χρόνια στο μέλλον – ή στο παρελθόν;

Νέοι υπολογισμοί του θεωρητικού στο Harvard Avi Loeb δείχνουν ότι η ιδανική στιγμή για να μελετήσουμε το σύμπαν ήταν πάνω από 13 δισεκατομμύρια χρόνια πριν,  περίπου 500 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang. Όσο πιο μακριά στο μέλλον πάμε από εκείνη τη στιγμή, τόσο περισσότερες πληροφορίες θα χάσουμε για το πρώιμο σύμπαν.

«Είμαι ευτυχής που είμαι ένας κοσμολόγος σε μια κοσμική στιγμή που μπορούμε να ανακτήσουμε ακόμα μερικές από τις ενδείξεις για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν», δήλωσε ο Loeb.

Δύο ανταγωνιστικές διαδικασίες καθορίζουν τον καλύτερο χρόνο για να παρατηρήσουμε το σύμπαν. Στο νεαρό σύμπαν ο κοσμικός ορίζοντας ήταν πιο κοντά σε εμάς, έτσι ώστε να βλέπουμε λιγότερο. Καθώς γερνάει το σύμπαν, μπορείτε να δείτε περισσότερα πράγματα από αυτό επειδή υπήρξε χρόνος για το φως για να ταξιδέψει από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές σε εσάς. Ωστόσο, στο γηραιότερο και πιο εξελιγμένο σύμπαν, η ύλη έχει καταρρεύσει ώστε να φτιάξει αντικείμενα συνδεδεμένα με την βαρύτητα. Αυτό «θολώνει τα νερά» της κοσμικής λίμνης, γιατί χάνουμε τη μνήμη των αρχικών συνθηκών στις μικρές κλίμακες. Τα δύο φαινόμενα είναι αντίθετα το ένα με το άλλο – το πρώτο αναπτύσσεται καλύτερα όταν το δεύτερο αυξάνει προς το χειρότερο.

Ο Loeb έκανε την εξής ερώτηση: Πότε ήταν η βέλτιστη προβολή των συνθηκών; Βρήκε λοιπόν ότι η καλύτερη στιγμή για να μελετήσουμε τις κοσμικές διαταραχές ήταν μόλις 500 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang.

Εκείνη είναι επίσης η εποχή που άρχισαν να σχηματίζονται τα πρώτα αστέρια και οι γαλαξίες. Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία. Δεδομένου ότι οι πληροφορίες για το πρώιμο σύμπαν χάνονται όταν φτιάχνονται οι πρώτοι γαλαξίες, η καλύτερη ώρα για να δείτε τις κοσμικές διαταραχές είναι όταν τα αστέρια άρχισαν να σχηματίζονται.

Αλλά και τώρα δεν είναι πολύ αργά. Οι σύγχρονοι παρατηρητές μπορούν ακόμη να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την βρεφική  εποχή με την ανίχνευση της εκπομπής ραδιοκυμάτων στα 21 εκατοστά από το αέριο υδρογόνο σε αυτές τις πρώτες εποχές. Αυτά τα ραδιοκύματα χρειάστηκαν περισσότερο από 13 δισεκατομμύρια χρόνια για να μας φτάσουν, έτσι ώστε να μπορούμε ακόμα να δούμε πώς φαινόταν αρχικά το σύμπαν.

«Οι έρευνες στα 21 εκατοστά είναι η καλύτερη ελπίδα μας”, δήλωσε ο Loeb.”Με την παρατήρηση του υδρογόνου σε μεγάλες αποστάσεις, μπορούμε να χαρτογραφήσουμε το πώς η ύλη κατανεμήθηκε στα απώτατα χρόνια του σύμπαντος.»

Η επιτάχυνση του σύμπαντος κάνει ζοφερή την εικόνα της κοσμολογίας του μέλλοντος. Καθώς η διαστολή του Κόσμου επιταχύνεται, οι γαλαξίες σπρώχνονται πέρα ​​από τον ορίζοντα που μπορούμε να δούμε. Το φως που αφήνει αυτούς τους μακρινούς γαλαξίες ποτέ δεν θα φτάσει στη Γη στο μακρινό μέλλον. Επιπλέον, η κλίμακα των δομών που συνδέονται βαρυτικά αυξάνεται όλο και περισσότερο. Τελικά αυτοί, επίσης, θα φτάσουν πέρα ​​από τον δικό μας ορίζοντα. Κάποια στιγμή μεταξύ 10 και 100 φορές την σημερινή ηλικία του σύμπαντος, οι κοσμολόγοι δεν θα είναι πλέον σε θέση να βλέπουν καμιά δομή.

«Αν θέλουμε λοιπόν να μάθουμε για το πολύ πρώιμο σύμπαν, είναι καλύτερα να κοιτάζουμε τώρα, πριν είναι πολύ αργά!» τονίζει ο Loeb.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κοσμολογίας και Αστροσωματιδιακής Φυσικής (JCAP).

ΠΗΓΗ

Φαέθων. Ο αστροναύτης της απώτατης αρχαιότητας

Advertisement

Πολλές αναφορές σε αρχαία κείμενα παραπέμπουν σε τομείς που έχουν να κάνουν με υψηλή τεχνολογία. Στον χώρο μιας τεχνολογίας αν όχι πολύ υψηλότερης από την σημερινή, τουλάχιστον ισάξιά της. Έτσι βλέπουμε τον θρυλικό Άργο να κατασκευάζει από το ιερό ξύλο που του έδωσε η Αθηνά την Αργώ, το πλοίο των Αργοναυτών, το οποίο είχε την ιδιότητα να μιλά, αλλά και να πετά!!! 

Ακόμη βλέπουμε τον Υπερβόρειο Άβαρη να ίπταται πάνω σε ένα βέλος που του είχε χαρίσει ο Απόλλων, και να επισκέπτεται διάφορα σημεία της γης με σκοπό την ίαση ασθενών. Τον Τριπτόλεμο να διαδίδει την σπορά με το φλεγόμενο άρμα που επί τούτου είχε κατασκευάσει η θεά Δήμητρα και είχε δώσει στον Ελευσίνιο βασιλόπαιδα.

Άπειρες οι αναφορές σε παρόμοια γεγονότα πτητικών μηχανών υπάρχουν στην πλούσια ελληνική μυθολογία. Αναφορές που έχουν οδηγήσει, διόλου τυχαία βεβαίως, ερευνητές και συγγραφείς να κάνουν λόγο για έναν τεράστια εξελιγμένο πολιτισμό των προγόνων μας της απώτατης αρχαιότητας, ο οποίος μετά την καταστροφή που υπέστη και με την πάροδο των χιλιετηρίδων πέρασε στην παράδοση σαν θρύλος. Το ίδιο και οι πρωταγωνιστές εκείνων των επιτευγμάτων- κατορθωμάτων, οι ήρωες.

Ο Φαέθων συγκαταλέγεται και αυτός ανάμεσα στο πλήθος των περιπτώσεων των πτητικών φαινομένων της προϊστορίας. Ο θρύλος τον θέλει γιο του Ήλιου, που πήρε το άρμα του πατέρα του με αποτέλεσμα να κατακαύσει την γη. Μπροστά στον κίνδυνο του αφανισμού της ο Δίας τον κατακεραύνωσε .

Αποσυμβολίζοντας τον θρύλο του πολλοί ερευνητές τον κατατάσσουν στους αστροναύτες της εποχής των Θεών. Η παράδοση τον θέλει ακόμη ως εμπρηστή της γης, ως τυραννικό βασιλιά, αλλά και ως αποστάτη Άγγελο( Εωσφόρος).

« Φαέθων τον του πατρός άρμα ζεύξας, δια το μη δυνατός είναι κατά την του πατρός οδόν ελαύνων, τα επί της γης συνέκαυσε, και αυτός κεραυνωθείς διεφθάρει…» (Πλάτων, Τίμαιος, κεφ. Γ΄ εδαφ. 22, 6).

Και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος στην πατρολογία του « περί φθόνου» λέγει για τον αποστάτη άγγελο Εωσφόρο: « … Ο μεγάλος αρχηγός των αγγέλων, ο ωραιότατος Εωσφόρος, πρώτος είδε το άρρητον φως της τρισηλίου θεότητας. Και εφαντάσθη ότι ήτο δυνατόν να γίνει όμοιος με τον Θεό. Τον Εωσφόρο τον σκότωσε η θεία Πρόνοια τιμωρώντας την έπαρσή του, και ο μεγάλος εκείνος άγγελος έγινε ο δαίμων της γης…» .
« Φαέθων ηλίου παις πόθον εσχηκός παράλογον επιβήναι του πατρικού άρματος εκτινάσσεται παρά τον Ηριδανόν ποταμόν…», ( Παλαίφατος « περί απίστων», κεφ. ΧΙΙΙ).

Ο Νόνος στα «Διονυσιακά» του περιγράφει το γεγονός( τόμος Β΄ κεφ. 38, στιχ. 410-411), « Ζευς δε πατήρ κατεκρήμνισε ύψιστον αυτοκίλιστον, υπέρ ρόον Ηριδανόν.
Ενώ ο Ιέρων γράφει ότι ο Φαέθων έκαψε σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον εχθρών, πολλές περιοχές της γης: « Ο επί Φαέθοντος εμπρησμός εν Αιθιοπία…».
Αλλά για τον εμπρησμό της Αφρικής από τον Φαέθοντα κάνει λόγο και ο Οβίδιος .

Ο Νόνος ακόμη στα «Διονυσιακά» του αναφέρει πως ο Φαέθων είναι εκείνος που πέταξε από τον Βόρειο πόλο στον Νότιο και από τον Βόρειο πόλο στην Αμερική. Επί λέξει λέει:

« … Παλινόσταιω δε πορείη εις Νότον εκ Βορρεάο, λοιπόν πόλον εις πόλον έστη… Εκ δε Κυθήρων έτραπε άρμα εις χθόνα Κύπρου…»
«… Φαέθων δε πόλον δινωτόν εάσας, εις Δύσιν έτραπε δίφρον…»
«… Εις Πάφον ουρανόθεν συν Κλημένη Φαέθοντα, συν ενδυμίωνι Σελήνη…»
«… Ζευς δε πατήρ, Φαέθοντα κατεστήριξεν Ολύμπω , Ηνίοχον επώνυμον…»

Ο Φαέθων λοιπόν κατά τον Νόνο φαίνεται να πετά από τον Βόρειο στον Νότιο πόλο, από τα Κύθηρα στην Κύπρο, και από το Βαλμπέκ του Λιβάνου προς την Πάφο της Κύπρου. Λόγω των μεγάλων του άθλων ο τότε κόσμος τον κατατάσσει στους ισόθεους άνδρες και συγκαταλέγεται στο Πάνθεο των Ολυμπίων Θεών ως Ηνίοχος του Διαστήματος.

ΠΗΓΗ

Ένα εξωηλιακό σύστημα σαν το δικό μας μπορεί να έχει εννέα πλανήτες

Advertisement

Το ηλιακό μας σύστημα μπορεί να έχει ένα δίδυμο κοντινό αδελφό – επειδή πιστεύεται ότι έχει εννέα πλανήτες, σε σύγκριση με το δικό μας που έχει οκτώ, μετά τον υποβιβασμό του Πλούτωνα σε νάνο-πλανήτη το 2006.
planetary_systemΤο εξωηλιακό σύστημα HD 10180 βρίσκεται μόλις 130 έτη φωτός μακριά προς τον αστερισμό της Ύδρας

Σε μια νέα δημοσίευση  στο περιοδικό Αστρονομία και Αστροφυσική, ο αστρονόμος ο Mikko Tuomi έκανε μια νέα ανάλυση των δεδομένων που πάρθηκαν από το άστρο HD 10180 με την υψηλής ακρίβειας κάμερα  HARPS, που είναι τοποθετημένη σε ένα τηλεσκόπιο 3,6 μέτρων στη Χιλή
Το αστέρι αυτό έχει μελετηθεί για χρόνια, διότι η απόσταση που βρίσκεται – 130 έτη φωτός μακριά μας – είναι σχετικά κοντά και ως εκ τούτου είναι αρκετά φωτεινό και πιο εύκολο για τους αστρονόμους να το εξετάσουν.

Πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν ότι το αστέρι φιλοξενεί έξι πλανήτες και πιθανόν κι έναν έβδομο πλανήτη.

Ωστόσο, η τελευταία έρευνα επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του έβδομου πλανήτη και μάλιστα βρέθηκαν δύο ακόμη πλανήτες να βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το άστρο HD 10180.
sun_like_starΑσυνήθιστος εξωπλανήτης: Νέα ευρήματα δείχνουν ότι το άστρο που μοιάζει με τον Ήλιο μας μπορεί να έχει εννέα πλανήτες σε τροχιά γύρω του
Οι πλανήτες διαφέρουν δραστικά σε μέγεθος και περιλαμβάνουν έναν που έχει 65-πλάσια μάζα από αυτήν της Γης και ένας εκτιμάται ότι θα είναι μόνο 1,4 φορές βαρύτερος από τη Γη – καθιστώντας τον έναν από τους μικρότερους εξωπλανήτες που ανακαλύφθηκαν έξω από το ηλιακό μας σύστημα.
Οι δύο πλανήτες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα είναι 1,9 και 5,1 φορές βαρύτεροι από τη Γη, «επιτρέποντας την κατάταξη τους ως υπερ-Γαίες”, λέει η μελέτη.

Οι νέοι πλανήτες ακολουθούν τροχιές πολύ κοντά στο μητρικό τους άστρο, με μια περίοδο μικρότερη από 10 ημέρες για τον μικρό και 68 ημέρες για τον μεγαλύτερο πλανήτη.
HD10180Μια καλλιτεχνική εικόνα για το άστρο που απέχει 130 έτη φωτός μακριά προς τον αστερισμό της Ύδρας
Εάν όντως επαληθευθούν τα ευρήματα για το ηλιακό σύστημα HD10180 τότε αυτό θα έχει περισσότερους πλανήτες από τον δικό μας μετά τον υποβιβασμό του Πλούτωνα σε νάνο πλανήτη
Ο ένας νέος πλανήτης με μάζα 1,3 φορές μεγαλύτερη από της Γης είναι μόνο 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από το άστρο HD 10180, ή πιο κοντά από ό,τι βρίσκεται ο Ερμής στον Ήλιο. Η επιφάνειά του είναι τόσο καυτή ώστε λιώνει ο ψευδάργυρος, ο κασσίτερος και ενδεχομένως ακόμη και ο σίδηρος.
Η μελέτη εξήγησε ότι το αστέρι είναι «πολύ ήσυχο» πράγμα που καθιστά απίθανο το ενδεχόμενο η δραστηριότητα των δύο νέων πλανητών που εντοπίστηκαν πρόσφατα, να έχει προκληθεί από αστρικά φαινόμενα.
«Επίσης, οι περιοδικότητες που βρήκαμε, δηλαδή 9.66 και 67.6 ημέρες, δεν συμπίπτουν με τις περιοδικότητες που προκύπτουν από την κίνηση των άλλων πλανητών στο ηλιακό σύστημα. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η ερμηνεία αυτών των δύο νέων σημάτων έχει πλανητική προέλευση και είναι η πιο αξιόπιστη εξήγηση,» συνεχίζει η μελέτη.
Ας σημειωθεί πως άλλα ηλιακά συστήματα έχουν γενικά τέσσερα ή λιγότερους πλανήτες σε τροχιά γύρω από το γονικό αστέρι.

ΠΗΓΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! «ΔΙΑΛΕΞΗ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ!

Advertisement

 

Την ώρα που η οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να σπρώξουν τον απελπισμένο κοσμάκη σε αιρέσεις, παραθρησκείες και απατεώνες, προκειμένου τάχα να λύσει τα προβλήματά του: Έτσι, δεν μας έφταναν οι διάφορες αφίσες με…μάγους, ζουλού και φυλάρχους ΟΥΓΚΑ – ΟΥΓΚΑ από το κέντρο της Αφρικής που «έχουν ανώτερες πνευματικές δυνατότητες», τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι και οι εβραιοσιωνιστές της Καμπάλα!

Όπως βλέπτε, έχουν το θράσος να διοργανώνουν «διάλεξη» σε κεντρική αίθουσα των Αθηνών! Γράφουν σχετικά:

«Διανύουμε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία. Το 2012 αρχίζει μια νέα εποχή στην οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις και ραγδαίες αλλαγές που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας αλλά και την κοινωνία.
Αυτή η ιδιαίτερη διάλεξη μας αποκαλύπτει πως η αρχαία σοφία και τα διδάγματα της Καμπάλα μπορούν να μας βοηθήσουν στην επίτευξη των υψηλότερων προσδοκιών μας κατά τους επόμενους μήνες.

Το Kabbalah Center Europe σας προσκαλεί σε μια διάλεξη που θα σας αλλάξει τη ζωή.»
Μάλιστα, ως γνήσιοι εβραίοι ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ από τους συμμετέχοντες (!!!) ενώ η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά!

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για την Καμπάλα, εδώ.

Αναμένουμε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΑ!

Έξω οι εβραιο – μασωνο – σιωνιστικές ψευτοδιδασκαλίες! Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΩΡΑ!

ΠΗΓΗ

Τι λέει ο Κίσινγκερ για τις ετοιμασίες του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου!!

Advertisement

Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών το Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών…

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους. .

Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η ΕΕ βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά συνεκτικό κράτος. Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Ω, πόσο έχω ονειρευτεί αυτή την ευχάριστη στιγμή. «
 

«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τους ανθρώπους.»

Ο κ. Κίσινγκερ, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αν είστε ένα συνηθισμένο άτομο, τότε μπορείτε να προετοιμαστείτε για πόλεμο μετακινούμενος προς την ύπαιθρο και κτίζοντας μια φάρμα, αλλά πρέπει να πάρετε μαζί σας όπλα, αφού οι ορδές των πεινασμένων θα περιφέρονται. Επίσης, αν και η ελίτ θα έχει ασφαλή σημεία φύλαξης και ειδικά καταφύγια, πρέπει κατά τη διάρκεια του πολέμου, να είναι εξίσου προσεκτικοί με τους απλούς πολίτες, διότι τα καταφύγιά τους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο. «

Μετά από λίγα λεπτά διακοπή ώστε ο ο κ. Κίσινγκερ να συγκεντρώσει τις σκέψεις του,συνέχισε:

«Είπαμε στον στρατό ότι θα έπρεπε να καταλάβουμε πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους και έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά τους. Όλοι γνωρίζουμε τι πιστεύω για τον στρατό, αλλά πρέπει να πω ότι αυτή την φορά υπάκουσαν τις διαταγές με το παραπάνω. Είναι ακριβώς αυτό το τελευταίο στάδιο, δηλαδή το Ιράν, το οποίο θα αλλάξει την ισορροπία. Πόσο καιρό μπορεί η Κίνα και η Ρωσία να κάθεται και να βλέπει την Αμερική να καθαρίζει; Η μεγάλη ρωσική αρκούδα και το κινέζικο δρεπάνι θα ξυπνήσουν από τον ύπνο τους, και αυτό θα γίνει όταν το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις και οπλισμό για να σκοτώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορεί. 

Ας ελπίσουμε ότι αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή. Οι νέοι μας έχουν εκπαιδευτεί καλά, την τελευταία δεκαετία περίπου, στα παιχνίδια κονσόλας πολεμικών τεχνών.ήταν ενδιαφέρον να δούμε το νέο Call of Duty Modern Warfare 3, το οποίο αντανακλά ακριβώς αυτό που πρόκειται να έρθει στο εγγύς μέλλον με τον έξυπνο προγραμματισμό του. Οι νέοι μας στις ΗΠΑ και τη Δύση, είναι προετοιμασμένοι, διότι έχουν προγραμματιστεί να είναι καλοί στρατιώτες , βορά των κανονιών, και όταν θα διαταχθούν να βγουν στους δρόμους και να πολεμήσουν τους τρελούς Κινέζους και Ρώσους, θα υπακούσουν στις εντολές τους. Από τις στάχτες θα οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία, θα μείνε μόνο μία υπερδύναμη, και αυτή η μια θα είναι η παγκόσμια κυβέρνηση που θα κερδίσει. Μην ξεχνάτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουμε πράγματα που κανένα άλλο έθνος δεν έχει, και θα παρουσιάσει τα όπλα αυτά στον κόσμο, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. «

Τέλος της συνέντευξης. Ο ρεπόρτερ μας υποχρεώθηκε να εξέλθει από το δωμάτιο από το φροντιστή του Κίσινγκερ.

ΠΗΓΗ

Ο Φόβος θα συντριβεί στη Γη μέσα στον Ιανουάριο

Advertisement

To Fobos-Grunt, η ρωσική αποστολή που απέτυχε να αναχωρήσει για τον  Άρη και παραμένει «κολλημένη» σε χαμηλή γήινη τροχιά από το Νοέμβριο, θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα κάποια στιγμή από τις 6 έως τις 19 Ιανουαρίου, προειδοποιεί τώρα η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Από τις 6 ως τις 19 Ιανουαρίου το πιθανότερο διάστημα της συντριβής του, σύμφωνα με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία
Ο Φόβος θα συντριβεί στη Γη μέσα στον Ιανουάριο
Το ρωσικό σκάφος Fobos-Grunt εκτιμάται ότι θα συντριβεί στη θάλασσα και όχι επάνω σε… ανθρώπινα κεφάλια

Από τα μεγαλύτερα τεχνητά αντικείμενα στην ατμόσφαιρα

Με συνολικό βάρος 13,2 τόνων, το Fobos Grunt είναι το μεγαλύτερο διαπλανητικό σκάφος που έχει εκτοξευτεί ποτέ και ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά αντικείμενα που έχουν εισέλθει μέχρι σήμερα στη γήινη ατμόσφαιρα.

Οι δεξαμενές του περιέχουν επτά τόνους τετροξειδίου του αζώτου και υδραζίνης, δύο εξαιρετικά τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα.

Αν και τα καύσιμα βρίσκονται στη μορφή πάγου, η Roscosmos ελπίζει ότι το τοξικό φορτίο θα καεί στην ατμόσφαιρα. Προβλέπει όμως ότι 20 με 30 κομμάτια του σκάφους, συνολικού βάρους 200 κιλών, θα επιζήσουν της πύρινης καθόδου.

Αγνωστο πού θα πέσει

Παραμένει άγνωστο σε ποια περιοχή της Γης θα πέσει το Fobos-Grunt. To σκάφος κινείται σε ασταθή τροχιά με γεωγραφικό πλάτος που κυμαίνεται από τις 51 μοίρες βόρεια μέχρι τις 51 μοίρες νότια -χοντρικά, μια ζώνη από το Λονδίνο στο Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι την Παταγονία της Χιλής στο Νότιο Ημισφαίριο.

Δεδομένου όμως ότι το 70% της επιφάνειας του πλανήτη καλύπτεται από νερό, το πιθανότερο είναι ότι τα συντρίμμια δεν θα πέσουν σε ανθρώπινα κεφάλια.

Η Roscosmοs ελπίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα βελτιώσει τις εκτιμήσεις για το πού και το πότε θα πέσει το σκάφος.

Το Fobos-Grunt θα ήταν η πρώτη διαπλανητική αποστολή της Ρωσίας εδώ και 15 χρόνια.

Η συντριβή του θα έρθει να προστεθεί σε μια σειρά από πρόσφατες παταγώδεις αποτυχίες της Roscosmos.

Κολλημένο σε γήινη τροχιά

Το σκάφος εκτοξεύτηκε στις 8 Ιανουαρίου από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Βγήκε με επιτυχία από την ατμόσφαιρα, ωστόσο απέτυχε να πυροδοτήσει τους κινητήρες για το διαπλανητικό ταξίδι και έμεινε κολλημένο σε γήινη τροχιά.

Η αποστολή προγραμματιζόταν να φτάσει το 2013 στον Φόβο, ένα από τα δύο μικρά φεγγάρια του Άρη. Εκεί, θα συνέλεγε δείγματα του εξωγήινου εδάφους – ή «grunt» στα ρωσικά-, τα οποία θα εκτινάσσονταν με μια κάψουλα και θα έφταναν στη Γη το 2014.

ΠΗΓΗ

Σουπερνόβα «ψέκασαν» με χρυσόσκονη τον Γαλαξία

Advertisement

Ερευνητική ομάδα από τη Δανία βρήκε την απάντηση σε ένα από τα κοσμικά μυστήρια που απασχολούσε τους επιστήμονες για πολλά χρόνια. Ανακάλυψαν την πηγή από την οποία προήλθε η σκόνη χρυσού και πλατίνας που υπάρχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις στις παρυφές του γαλαξία μας και δημιουργεί ένα «χρυσοστέφανο» γύρω του. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτή η διαστημική χρυσόσκονη προέρχεται από αρχαία σουπερνόβα.

Σε αστρικά απολιθώματα η απάντηση για το «χρυσοστέφανο» του γαλαξία μας

Εκρήξεις σουπερνόβα δημιούργησαν τα υλικά του χρυσοστέφανου του Γαλαξία.

Τα «χρυσά απολιθώματα»

Εδώ και πολύ καιρό οι επιστήμονες μελετούν άστρα που βρίσκονται στις παρυφές του γαλαξία μας τα οποία χαρακτηρίζουν ως «αστρικά απολιθώματα». Πρόκειται για απομεινάρια άστρων που γεννήθηκαν λίγο μετά τη δημιουργία του γαλαξία μας και έζησαν για μικρό χρονικό διάστημα. Τα βαρέα μέταλλα όπως ο χρυσός, η πλατίνα, το ουράνιο κ.α. είναι αποτέλεσμα σύνθετων και αλυσιδωτών κοσμικών διεργασιών που απαιτούν πολύ χρόνο.

Έτσι συνήθως αυτά τα μέταλλα κάνουν την εμφάνισή τους στα άστρα που γεννιούνται σε έναν «ενήλικο» γαλαξία και όχι όταν αυτός βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ζωής του όπου δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες δημιουργίας τους.
Όμως στα αστρικά απολιθώματα του Γαλαξία είναι έντονη η παρουσία αυτών των μετάλλων και η επιστημονική κοινότητα αναζητούσε την απάντηση σε αυτό το μυστήριο.

Τα σουπερνόβα «ψεκαστές»

Ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Νιλς Μπορ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης αναζήτησε την απάντηση και ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια την παρατήρηση και μελέτη αυτών των «απολιθωμάτων». Οι ερευνητές στόχευσαν 17 από αυτά τα «απολιθώματα» και τα μελετούσαν με τη βοήθεια των πολύ ισχυρών τηλεσκοπίων που βρίσκονται στο Νότιο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο (ESO) στη Χιλή.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χρυσός, η πλατίνα και τα άλλα βαρέα μέταλλα που υπήρχαν σε αυτά τα αρχαία άστρα ήταν προϊόντα εκρήξεων σουπερνόβα που είχαν προηγηθεί. Σύμφωνα με τους ερευνητές στα βρεφικά στάδια της ζωής του γαλαξία δημιουργήθηκαν άστρα τα οποία εξερράγησαν σε εκρήξεις σουπερνόβα οι οποίες παρήγαγαν τα επίμαχα βαρέα μέταλλα.

«Σε μια έκρηξη σουπενόβα δημιουργούνται ανάμεσα στα άλλα και βαρέα μέταλλα όπως ο χρυσός και η πλατίνα. Το υλικό που εκτοξεύεται από την έκρηξη στο οποίο περιέχονται και τα βαρέα μέταλλα διαχέεται στα κοντινά νέφη αερίων. Έτσι τα αρχέγονα νεφελώματα που υπήρχαν στον νεαρό γαλαξία περιείχαν βαρέα μέταλλα με τα οποία τροφοδοτήθηκαν τα επόμενα άστρα που γεννήθηκαν μέσα σε αυτά τα νεφελώματα» αναφέρει η Τερέζ Χάνσεν, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η ανακάλυψη εκτός των άλλων φωτίζει άγνωστες πτυχές της προϊστορίας του γαλαξία μας.

ΠΗΓΗ

Βροχές διαττόντων καθώς η Γη περνά από τα συντρίμμια δυο κομητών

Advertisement

Οι Ωριωνίδες, κληρονομιά του Χάλεϊ, θα εμφανίζονται τα ξημερώματα στον ανατολικό ουρανό

Οι Ωριωνίδες, κληρονομιά του Χάλεϊ, θα εμφανίζονται τα ξημερώματα στον ανατολικό ουρανό   (Φωτογραφία:  Associated Press

Copyright 2010

The Associated Press All Rights Reserved
Associated Press text, photo, graphic, audio and/or video material shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indrectly in any medium. Neither these AP Materials nor any portion thereof may be stored in a computer except for personal and non-commercial use. The AP will not be held liable for any delays, inaccuracies, errors or omissions therefrom or in the transmission or delivery of all or any part thereof or for any damages arising from any of the foregoing.

 

Χάλεϊ και Ελένιν κάνουν πάρτι

Αθήνα

Τα πεφταστέρια θα πέφτουν σε κύματα αυτή την εβδομάδα, καθώς η Γη συναντά στην πορεία της σωματίδια σκόνης από τις ουρές δύο κομητών. Πρόκειται για τους Ωριωνίδες, κληρονομιά από το πέρασμα του κομήτη του Χάλεϊ, αλλά και τη βροχή διαττόντων που προκαλεί για πρώτη φορά η διάλυση του κομήτη του Ελένιν.

Ο μικρός κομήτης Ελένιν ήταν άγνωστος στους αστρονόμους μέχρι την αναγνώρισή του το 2010 από τον Ρώσο ερασιτέχνη αστρονόμο Λέονιντ Ελένιν. Έγινε περισσότερο γνωστός λόγω της εμπλοκής του σε ένα σενάριο για το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με το οποίο η Γη θα καταστρεφόταν λόγω της ευθυγράμμισής της με τον Ελένιν και άλλα σώματα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η κοσμική χιονόμπαλα,  άρχισε να διαλύεται όταν χτυπήθηκε από ηλιακή καταιγίδα. Με τη θερμοκρασία του να συνεχίζει να ανεβαίνει καθώς πλησίαζε τον Ήλιο, ο κομήτης έσπασε τελικά σε μικρά κομμάτια στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε στο Space.com ειδικός του προγράμματος Κοντινών στη Γη Αντικειμένων της NASA (NEO).

Η NASA εκτιμά ότι η Γη πλησιάζει στην ελάχιστή απόστασή της από τα συντρίμμια του Ελένιν 16 Οκτωβρίου.  Σωματίδια του τέως κομήτη ενδέχεται να καούν στη γήινη ατμόσφαιρα, το σόου όμως δεν αναμένεται να είναι φαντασμαγορικό.

Πιο εντυπωσιακό, αν και όχι θεαματικό, θα είναι το φαινόμενο που άφησε κληρονομιά ο κομήτης του Χάλεϊ. Όπως κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες, σωματίδια του κομήτη θα βρεθούν στην πορεία της Γης και θα γίνουν ορατά ως οι Ωριωνίδες.

Η βροχή ονομάζεται έτσι επειδή τα πεφταστέρια μοιάζουν να πηγάζουν από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ο οποίος ανατέλλει γύρω στις 11 το βράδυ στον ανατολικό ουρανό και φτάνει στο ζενίθ γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

Το φαινόμενο θα κορυφωθεί στις 22 Οκτωβρίου, συνεχίζεται όμως για αρκετές ημέρες πριν και μετά.

Στη διάρκεια των Ωριωνίδων «βρέχει» συνήθως 20 με 25 διάττοντες την ώρα, οι οποίοι όμως δεν είναι εξαιρετικά φωτεινοί και δύσκολα γίνονται ορατοί από τις πόλεις.

Οι Ωριωνίδες θα επιστρέψουν του χρόνου, ενώ η σκόνη του Ελένιν δεν θα ξαναεμφανιστεί τα επόμενα 12.000 χρόνια.

ΠΗΓΗ

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΝΙΜΠΙΡΟΥ;

Advertisement

Είναι γνωστός και ως Δωδέκατος Πλανήτης ή Πλανήτης Χ και κάποιοι προειδοποιούν ότι το περιπλανώμενο αυτό σώμα πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα τη Γη, προκαλώντας πιθανόν παγκόσμια καταστροφή. Θα έπρεπε να ανησυχούμε; Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευφάνταστη ιστορία με αρκετούς υποστηρικτές που βασίζεται….

σε ερμηνείες αρχαίων Σουμεριακών κειμένων οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί με αναφορές από αρχαίους μύθους, αστρονομικές παρατηρήσεις και καταστροφολογικές προβλέψεις, συνδεδεμένες και ερμηνευμένες με έναν κάπως υπερβολικό, αν όχι αυθαίρετο τρόπο. Η έλευση του Νιμπίρου επικρέμεται σα θανάσιμη απειλή επάνω από τα κεφάλια μας, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς από την έκθεση του συγκεκριμένου σεναρίου που θα διαβάσουμε στη συνέχεια.


Το 1976, ο Zecharia Sitchin προκάλεσε μεγάλη αμφισβήτηση με τη δημοσίευση του βιβλίου του, «ο Δωδέκατος Πλανήτης». Σε αυτό, καθώς και σε επόμενα βιβλία, ο Sitchin παρουσίασε τις κυριολεκτικές μεταφράσεις που έκανε σε αρχαία Σουμεριακά κείμενα στα οποία υπήρχε η αφήγηση μιας απίστευτης ιστορίας σχετικά με την προέλευση της ανθρωπότητας στον πλανήτη Γη. Μια ιστορία, εντελώς διαφορετική και πολύ πιο ευφάνταστη από όσα έχουμε μάθει από τον καιρό που πηγαίναμε σχολείο.

Τα αρχαία σφηνοειδή κείμενα, που αποτελούν κάποιες από τις πιο αρχαίες γνωστές γραφές και χρονολογούνται σε μια εποχή πριν από 6.000 χρόνια, αφηγούνταν την ιστορία μιας φυλής όντων που ονομάζονται «Ανουννάκι». Οι Ανουννάκι ήρθαν στη Γη από έναν πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος που ονομάζεται Νιμπίρου, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο Sitchin ότι ισχυρίστηκαν οι Σουμέριοι. Εάν δεν είχατε ακούσει ποτέ πριν για την υπόθεση αυτή, είναι διότι η επίσημη επιστήμη δεν αναγνωρίζει τον Νιμπίρου ως έναν πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Ωστόσο, βρίσκεται εκεί, σύμφωνα με τον Sitchin, και η παρουσία του έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η τροχιά του Νιμπίρου γύρω από τον Ήλιο είναι ιδιαίτερα ελλειπτική, σύμφωνα με τα βιβλία του Sitchin, ξεπερνώντας στα εξωτερικά της σημεία την τροχιά του Πλούτωνα και πλησιάζοντας τον Ήλιο στη μακρινή άκρη της ζώνης των αστεροειδών (τον δακτύλιο των αστεροειδών που είναι γνωστό ότι καταλαμβάνει τον χώρο μεταξύ των τροχιών του Άρη και του Δία). Ο Νιμπίρου χρειάζεται 3.600 χρόνια για να ολοκληρώσει μια πλήρη έλλειψη και η τελευταία φορά που βρισκόταν στην περιοχή μας ήταν περίπου το 160 π.Χ. Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, οι βαρυτικές επιδράσεις ενός μεγάλου πλανήτη που κινείται κοντά στο εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα, όπως έχει ισχυριστεί για τον Νιμπίρου, θα έπληττε σοβαρά τις τροχιές των άλλων πλανητών, θα διαρρήγνυε τη ζώνη των αστεροειδών και θα προκαλούσε μεγάλο πρόβλημα στον πλανήτη μας.Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για μια άλλη πιθανή αποκάλυψη, γιατί όπως λένε, ο Νιμπίρου έχει αρχίσει και πάλι να εμφανίζεται στη γειτονιά μας και θα είναι εδώ πολύ σύντομα.

Λίγη Ιστορία


Η ιστορία για τους Ανουννάκι αναφέρεται σε πολλά βιβλία του Sitchin και καταναλώνεται, εμπλουτίζεται και επαναλαμβάνεται σε δεκάδες ιστοσελίδες. Αλλά στην ουσία της η ιστορία είναι η ακόλουθη.Πριν από περίπου 450.000 χρόνια, ο Αλάλου, εκθρονισμένος κυβερνήτης των Ανουννάκι στο Νιμπίρου, απέδρασε από τον πλανήτη με ένα διαστημόπλοιο και βρήκε καταφύγιο στη Γη. Ανακάλυψε ότι η Γη είχε πολύ χρυσάφι, κάτι που χρειαζόταν ο Νιμπίρου για να προστατευτεί η ατμόσφαιρά του που ολοένα και λιγόστευε. Ξεκίνησαν έτσι την εξόρυξη γήινου χρυσού και υπήρχαν επίσης πολλές πολιτικές μάχες μεταξύ των Ανουννάκι με σκοπό να αποκτήσουν ισχύ.

Μετά, περίπου πριν από 300.000 χρόνια ή κάτι τέτοιο, οι Ανουννάκι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια φυλή εργατών κάνοντας γενετικούς χειρισμούς στα πρωτεύοντα του πλανήτη. Το αποτέλεσμα ήταν ο Homo Sapiens, δηλαδή εμείς. Τελικά, η κυριαρχία της Γης πέρασε στα χέρια των ανθρώπων και οι Ανουννάκι έφυγαν, τουλάχιστον για την ώρα. Ο Sitchin δένει όλα τα παραπάνω, και ακόμα περισσότερα, με τις ιστορίες των πρώτων βιβλίων της Βίβλου και με τις ιστορίες από άλλους αρχαίους πολιτισμούς, ιδιαίτερα των Αιγυπτίων.

Η ιστορία είναι πολύ ευφάνταστη, για να πούμε το λιγότερο. Οι περισσότεροι ιστορικοί, ανθρωπολόγοι και αρχαιολόγοι θεωρούν φυσικά τα παραπάνω ως μύθους των Σουμερίων. Αλλά η δουλειά του Sitchin έχει δημιουργήσει έναν σταθερό πυρήνα από πιστούς και ερευνητές που εκλαμβάνουν την ιστορία ως πραγματική. Και κάποιοι από αυτούς, που οι ιδέες τους τραβάνε ευρέως την προσοχή κυριότερα μέσω του Διαδικτύου, επιμένουν ότι η επιστροφή του Νιμπίρου είναι πολύ κοντά, πιθανόν τόσο κοντά όσο το 2013!

Πού είναι ο Νιμπίρου και πότε θα φθάσει;


Ακόμα και οι πιο συντηρητικοί αστρονόμοι είχαν εδώ και καιρό υποπτευθεί ότι μπορεί να υπάρχει ένας άγνωστος πλανήτης, ένας πλανήτης Χ, κάπου έξω και πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα, που θα μπορούσε να ευθύνεται για τις ανωμαλίες που παρατηρούσαν στις τροχιές του Ποσειδώνα και του Ουρανού. Θα πρέπει να έλκονται από ένα αθέατο σώμα. Το εύρημα είχε αναφερθεί στο New York Times στις 19 Ιουνίου του 1982.

«Κάτι εκεί έξω πέρα από τις πιο μακρινές άκρες του γνωστού Ηλιακού Συστήματος ασκεί έλξη στον Ουρανό και στον Ποσειδώνα. Μια βαρυτική δύναμη εξακολουθεί να διαταράσσει τους δύο γιγάντιους πλανήτες προκαλώντας ανωμαλίες στις τροχιές τους. Η δύναμη υποδηλώνει μια παρουσία πολύ μακρινή και αθέατη, ένα μεγάλο αντικείμενο, τον επί μακρόν αναζητούμενο πλανήτη Χ. Οι αστρονόμοι είναι τόσο σίγουροι για την ύπαρξη αυτού του πλανήτη που τον ονόμασαν ήδη Πλανήτη Χ ή ο 10ος Πλανήτης«.Το ανώμαλο σώμα είχε εντοπιστεί αρχικά το 1983 από τον IRAS (Υπέρυθρος Αστρονομικός Δορυφόρος), σύμφωνα με ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει στα νέα. Η Washington Post ανέφερε:


«Ένα βαρύ σώμα, πιθανόν τόσο μεγάλο όσο ο γιγάντιος πλανήτης Δίας και πιθανόν τόσο κοντά στη Γη που θα ήταν μέρος αυτού του Ηλιακού Συστήματος έχει εντοπιστεί στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ωρίωνα από ένα τηλεσκόπιο που βρίσκεται σε τροχιά πάνω στον αμερικάνικο υπέρυθρο αστρονομικό δορυφόρο. Είναι τόσο μυστηριώδες το αντικείμενο που οι αστρονόμοι δε γνωρίζουν εάν πρόκειται για πλανήτη, γιγάντιο κομήτη, μια κοντινή πρωτοαστρική μάζα που ποτέ δεν έφτασε στην ικανή θερμοκρασία για να γίνει αστέρας, έναν μακρινό γαλαξία τόσο νέο που είναι ακόμα στη διαδικασία σχηματισμού των πρώτων του άστρων ή έναν γαλαξία τόσο πυκνό σε σκόνη που κανένα εκπεμπόμενο από αυτόν φως δεν μπορεί καν να περάσει από αυτή τη σκόνη«.

Οι υποστηρικτές του Νιμπίρου ισχυρίζονται ότι ο IRAS εντόπισε στην πραγματικότητα τον περιπλανώμενο πλανήτη.


«Ένα Μυστήριο Περιστρέφεται Γύρω από τον Ήλιο», είναι ο τίτλος άρθρου που αναρτήθηκε στο MSNBC στις 7 Οκτωβρίου του 1999, σύμφωνα με το οποίο:

«Δύο ομάδες ερευνητών πρότειναν την ύπαρξη ενός αθέατου πλανήτη ή ενός ασχημάτιστου αστέρα που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 2 τρισεκατομμυρίων μιλίων, πολύ πέρα από τις τροχιές των εννέα γνωστών πλανητών. Πλανητικός επιστήμονας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας υποψιάζεται ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένας πλανήτης μεγαλύτερος από τον Δία«.

Και τον Δεκέμβριο του 2000 η Space Daily έκανε μια αναφορά σε έναν «Άλλο Υποψήφιο που εντοπίστηκε ως ο Πλανήτης Χ»


Ένα άλλο άρθρο και μια φωτογραφία εμφανίστηκαν στα νέα του Discovery:

«Ανακαλύφθηκε Μεγάλο Αντικείμενο που Περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο». Το άρθρο, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2001, αναφέρει,

«Η ανακάλυψη μιας μεγάλης κοκκινωπής μάζας από κάτι που περιστρέφεται στα περίχωρα του Πλούτωνα έχει επαναφέρει την ιδέα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από εννέα πλανήτες στο Ηλιακό Σύστημα«.

Ονομάζοντάς το 2001 KX76 οι εξερευνητές εκτιμούν ότι είναι μικρότερο από το Φεγγάρι μας και πιθανόν να έχει μια επιμηκυμένη τροχιά, αλλά δεν έδωσαν καμιά ένδειξη ότι κατευθύνεται προς εμάς.

Ο Mark Hazelwood, που είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης Ιστοσελίδας που προειδοποιεί για την επικείμενη άφιξη του Νιμπίρου και για το πώς θα έπρεπε να προετοιμαστούμε γι’ αυτό, προτείνει ότι όλες αυτές οι ιστορίες των νέων επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Νιμπίρου των Ανουννάκι (αν και κανένα από τα άρθρα δεν υποστήριξε ότι το ουράνιο σώμα κατευθυνόταν προς τη Γη).

Ο Andy Lloyd δεν είναι τόσο πεσιμιστής, ή τουλάχιστον οι υπολογισμοί του είναι διαφορετικοί. Εφόσον υποθέτει ότι ο Νιμπίρου ήταν στην πραγματικότητα το Άστρο της Βηθλεέμ που ήταν ορατό πριν από 2.000 χρόνια,

«το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα καθώς ο Νιμπίρου θα εισέλθει και πάλι στην πλανητική ζώνη θα αφορά τους απογόνους μας, 50 γενιές από τώρα«.Αλλά ο Kent Steadman της Ιστοσελίδας Cyberspaceorbit.com ανιχνεύει τον Νιμπίρου και προσφέρει διάφορους χάρτες αστέρων, χρονοδιαγράμματα και άλλες εικονογραφήσεις για να δείξει το σημείο όπου ο Πλανήτης Χ υποτίθεται ότι θα διασταυρώσει την τροχιά του με το εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα.

Ποιες θα είναι ο επιδράσεις στη Γη;


Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η βαρυτική έλξη ενός πλανήτη που μπαίνει στο εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα θα είχε έντονες επιδράσεις στα άλλα σώματα που βρίσκονται σε τροχιά, μαζί και στη Γη. Στην πραγματικότητα, η ιστορία για τους Ανουννάκι αναφέρει ότι μια προηγούμενη εμφάνιση του Νιμπίρου ήταν υπεύθυνη για τον Μεγάλο Κατακλυσμό που καταγράφεται στη Γένεση, κατά τον οποίο σχεδόν όλη η ζωή στον πλανήτη μας εξολοθρεύτηκε (αλλά σώθηκε, χάρη στον Νώε). Πηγαίνοντας ακόμα πιο μακριά στο παρελθόν, κάποιοι ερευνητές του πεδίου αυτού υποπτεύονται ότι ο Νιμπίρου κάποτε συγκρούστηκε με τη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, δημιουργώντας τη ζώνη των αστεροειδών και προκαλώντας τα τεράστια βαθουλώματα του πλανήτη μας που τώρα είναι γεμάτα με τους ωκεανούς.


Ο Mark Hazelwood και άλλοι, λένε ότι η Γη πρόκειται να υποστεί κάποιες μαζικές και καταστροφικές αλλαγές καθώς πλησιάζει ο Νιμπίρου. Πλημμύρες, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, μια αντιστροφή των πόλων και άλλες φυσικές καταστροφές θα είναι τόσο σοβαρές, όπως ισχυρίζεται ο Hazelwood, που «μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια από ανθρώπους θα επιβιώσουν». Μια άλλη ιστοσελίδα αναφέρει ότι η βαρυτική έλξη του Νιμπίρου μπορεί ακόμα και να σταματήσει την περιστροφή της Γης για τρεις μέρες και παραπέμπει στην «Σκοτεινιά των Τριών Ημερών» που προβλέφθηκε στη Βίβλο.

Κάποιοι άλλοι ερευνητές του πλανήτη Νιμπίρου παραπέμπουν επίσης στις προφητείες του Edgar Cayce που προέβλεψε ότι σύντομα θα υποφέρουμε από μνημειώδεις αλλαγές στη Γη και μετατόπιση των πόλων, αν και δεν τις απέδωσε σε κάτι τόσο συγκεκριμένο όπως ένας επισκέπτης πλανήτης. Και φυσικά, το πολυσυζητημένο ημερολόγιο των Μάγια λέγεται ότι τοποθετεί το «τέλος του κόσμου» τον Δεκέμβριο του 2012.


Αστρονόμοι και άλλοι επιστήμονες που φαίνεται να είναι σε θέση να γνωρίζουν τέτοια πράγματα δεν έχουν κάνει καμιά ανακοίνωση σχετικά με την προσέγγιση οποιουδήποτε πλανητοειδούς σώματος. Προφανώς, δεν εντόπισαν κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όσοι πιστεύουν ότι ο Νιμπίρου πλησιάζει, λένε ότι οι επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με αυτό και ότι απλά συγκαλύπτουν την υπόθεση.

Φυσικά, όπως γίνεται με όλες τις προβλέψεις, ο χρόνος θα δείξει. Και θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά σενάρια καταστροφής!
 
Πηγές: tech.pathfinder.gr
Esoterica.gr
http://astrikiprovoli.blogspot.com

Διοραση: μια κρυφη δυναμη του μυαλου.

Advertisement

Μηνύματα «ξεπηδούν» μέσα από κρυφά κανάλια του μυαλού, εικόνες που ξαφνικά κάνουν την εμφάνιση τους και μας προϊδεάζουν για το μέλλον. Τι κρύβεται μέσα στον άνθρωπο; Τι δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου μένουν κρυφές από τους επιστήμονες; Κι όμως, μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των ανθρωπίνων δυνατοτήτων έχει γίνει γνωστό και αυτό μετά από χρόνιες και εξαιρετικά κοπιαστικές έρευνες.


Κατά καιρούς, όμως, ακούμε για άτομα που έχουν πιο ανεπτυγμένες ικανότητες, που μπορούν να «βλέπουν» έξω και πέρα από τον υλικό κόσμο. Αντιλαμβάνονται πράγματα και καταστάσεις χωρίς τη συνδρομή των πέντε γνωστών μας αισθήσεων και κυρίως της όρασης. Αντίθετα, βλέπουν να τους ξετυλίγεται ένας καμβάς εικόνων που ακόμα δεν έχουν λάβει χώρα, που είναι απλά κομμάτια του παζλ του Μέλλοντος. Τι ακριβώς είναι αυτή η ικανότητα; Γιατί μπορούν αυτοί και όχι όλοι εμείς; Πόσο δύσκολο είναι να δούμε πέρα από τον κόσμο μας; Από τι εξαρτάται και πώς επιτυγχάνεται;

Η ικανότητα να βλέπει κάποιος πράγματα, ανθρώπους και γεγονότα που πρόκειται να εξελιχθούν σε μέλλοντα χρόνο καλείται Διόραση. Το άτομο λαμβάνει γνώση αυτών των γεγονότων χωρίς να χρησιμοποιήσει τις γνωστές φυσικές αισθητήριες ικανότητες του. Η διόραση προκάλεσε πολλές διαμάχες στους ακαδημαϊκούς κύκλους αναφορικά με το ποια επιστήμη θα είναι αυτή που θα την στεγάσει. Τελικά το βάρος έπεσε στον κλάδο της Παραψυχολογίας, μιας επιστήμης που δεν τυγχάνει της ίδιας με τις άλλες επιστήμες αποδόχης. Πολλοί είναι εκείνοι που την αποκαλούν ψευδοεπιστήμη και δεν αποδέχονται καν την ύπαρξη των φαινομένων που ερευνά. Με τον ίδιο τρόπο είναι αρκετοί και αυτοί που αμφισβητούν την διορατική ικανότητα. Είναι, όμως, τόσο απλά τα πράγματα;

Η διόραση αποτελεί φαινόμενο που εμπίπτει στην κατηγορία της Υπεραισθητήρια Αντίληψης ή αλλιώς ESP και που με τη σειρά του μελετάται από την Παραψυχολογία. Ο όρος ESP οφείλει τη γέννηση του στον Γερμανό ερευνητή Dr. Rudolf Tischner, ο οποίος και τον πρωτοχρησιμοποίησε στο έργο του Über Telepathie und Hellsehen, Experimentaltheoretische Untersuchungen: Bergmann, Μόναχο 1920 («Τηλεπάθεια και Διόραση, Έρευνα σε θεωρητικό και πειραματικό στάδιο».) Ο ESP χρησιμοποιείται πλέον για να εκφράσει όλα τα παραψυχολογικά φαινόμενα που έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία των αισθήσεων μας. Αντίθετα, φαινόμενα όπως η τηλεκίνηση δεν περιλαμβάνονται στην έννοια του όρου καθώς σχετίζονται με την κινητική μας λειτουργία.

Τα παρʼ αίσθησην φαινόμενα, λοιπόν, απετέλεσαν το κόκκινο πανί στους επιστημονικούς κύκλους. Ωστόσο, υπήρξαν και ερευνητές που προσπάθησαν να εξηγήσουν τι πραγματικά συνέβαινε με άτομα που υποτίθεται ότι εκδήλωναν τέτοιες ικανότητες. Το 1930 στο Πανεπιστήμιο Duke στην Αμερική ένας ερευνητής, ο J.Rhine προσπάθησε να εισάγει μεθόδους στατιστικής μέτρησης στα φαινόμενα της διόρασης, διαίσθησης και πρόγνωσης. Αν και πάρα πολλά από τα άτομα που έλαβαν μέρος αποδείχθηκε ότι ψεύδονταν, υπήρξαν και κάποιοι που μπορούσαν και μάντευαν χαρτιά σε ποσοστό μεγαλύτερο από τις στατιστικές πιθανότητες. Αυτό, όμως, δεν φάνηκε να τερματίζει τη σκληρή κριτική κατά των φαινομένων της Παραψυχολογίας, καθώς άλλοι όπως ο Shannon και ο μαθηματικός W. Weaver αρνήθηκαν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Στον 21ο αιώνα πια, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως η μάχη ανάμεσα στην Παραψυχολογία και τις άλλες επιστήμες καλά κρατεί. Η διαμάχη μεταξύ της ελαστικότητας της αντίληψης απέναντι στον άτεγκτο ορθολογισμό θα συνεχίσει να μας απασχολεί.

Διόραση: Προσιτή και εφικτή από όλους μας;


Πολλοί ερευνητές που αποδέχονται την ύπαρξη της διόρασης δεν κάνουν λόγο για χάρισμα αλλά για ικανότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη τους, μια επίλεκτη ομάδα ανθρώπων προικισμένων, αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να γίνουν διορατικοί. Συγκεκριμένα, λέγεται πως από τη βρεφική ηλικία ο άνθρωπος είναι διορατικός, αλλά το γεγονός πως μεγαλώνοντας προσαρμόζεται στην κοινωνική πραγματικότητα όπως αυτή τίθεται μέσα στο οικογενειακό και αργότερα και σχολικό περιβάλλον, αμβλύνει την επαφή του με τον Αστρικό Κόσμο, μέχρι που τελικά απομακρύνεται ολοκληρωτικά. Στον Αστρικό Κόσμο θα επιστρέψει αυτοδίκαια μετά το θάνατο του, οπότε και διαχωρίζεται η ύλη του ανθρωπίνου σώματος από το πνεύμα του. Είναι αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες καλούσαν Βασίλειο του Άδη!

Μέσα στους κύκλους της Εκκλησίας το φαινόμενο της διόρασης δεν απορρίπτεται, αλλά χαρίζεται σε ανθρώπους με ασκητική ζωή. Ο κλήρος υποστηρίζει, πως η διορατικότητα είναι το δώρο του Θεού σε αυτούς που ζουν σύμφωνα με τις εντολές Του και που παραμένουν αγνοί στην καρδιά και στο μυαλό. Απαιτείται, λοιπόν, καθαρότητα ψυχής και υποταγή στις θεϊκές εντολές για να δωρίσει αυτή τη δύναμη ο Θεός στον άνθρωπο. Έτσι, κατά την Εκκλησία εξηγείται γιατί μοναχοί με σκληρή προσευχή και ασκητικό τρόπο ζωής έχουν την δυνατότητα να «βλέπουν» πέρα από το παρόν, καθώς αυτοί μόνο έχουν ξεπεράσει το κοσμικό επίπεδο και εξελίσσονται μέσα στο Αστρικό.

Για τους εσωτεριστές, ωστόσο, δεν είναι τόσο μονοδιάστατο το συγκεκριμένο θέμα. Αντίθετα, μια μερίδα τους υποστηρίζει πως όλοι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα της διόρασης αλλά ως επί το πλείστον σε λανθάνουσα κατάσταση. Ελάχιστοι είναι αυτοί που με προσπάθεια και εξάσκηση κατόρθωσαν να την αφυπνίσουν. Κατά την ίδια άποψη, απαιτούνται τεράστια αποθέματα υπομονής και επιμονής για να γίνει κάποιος απλά διορατικός. Άλλωστε και η διορατικότητα διαβαθμίζεται ανάλογα με την προσπάθεια που ο καθένας έχει καταβάλει.

Πολλοί είναι αυτοί που συγχέουν την διόραση με την Τηλεπάθεια. Ωστόσο, τις χωρίζει μια βασική διαφορά. Στην μεν τηλεπάθεια η πληροφορία μεταδίδεται από το εγκέφαλο του πομπού στον εγκέφαλο του δέκτη. Στη δε διόραση η πηγή των πληροφοριών είναι εξωτερική και μακρινή από κάθε ανθρώπινα προσιτό ερέθισμα. Εδράζεται στο λεγόμενο Αστρικό Επίπεδο.

Εξίσου συχνά η διόραση μπερδεύεται με την Διαίσθηση. Η δύναμη της διαίσθησης είναι και αυτή μια από τις υποκατηγορίες της ESP αλλά αναφέρεται στη δυνατότητα κάποιων ανθρώπων να αισθάνονται γενικότερα κάποια μελλοντικά γεγονότα. Σύμφωνα με θρησκείες, όπως ο Βουδισμός, η διαίσθηση είναι μια από τις ανώτατες κατακτήσεις μέσα από τον Διαλογισμό. Όσοι έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο, νιώθουν τα κύματα που οι άνθρωποι εκπέμπουμε αναλόγως των συναισθημάτων μας. Υπάρχουν αρκετές διαβαθμίσεις της διαίσθησης και ξεκινούν από το να αντιλαμβάνεται ο δέκτης την κατάσταση υγείας του ατόμου μέχρι και το να βιώνει ξεκάθαρα τα συναισθήματα του άλλου, όπως θυμό, λύπη, απόγνωση, χαρά, ελπίδα, ηρεμία. Η διαφορά της, λοιπόν, από τη διόραση έγκειται στο γεγονός πως η διαίσθηση αφήνει την γεύση ενός πολύ έντονου συναισθήματος, ενώ η διόραση μιας καθαρά όρατης εικόνας μέσα στο μυαλό του δέκτη.

Τέλος, υπάρχει και η λεγόμενη Διακοή. Εντάσσεται και αυτή η ικανότητα στην ομάδα της Υπεραισθητήριας Αντίληψης, αλλά για ορισμένους ερευνητές αποτελεί διακλάδωση της διόρασης. Η διακοή, όπως προκύπτει και από την ετυμολογική της σημασία (διά+ακοή) είναι η δυνατότητα κάποιων ατόμων να αντιλαμβάνονται διάφορα ερεθίσματα με την αίσθηση της ακοής. Αυτά τα ερεθίσματα(ήχοι, φωνές, θόρυβοι) μεταδίδουν τους ηχητικούς παλμούς στον εγκέφαλο, ο οποίος τους επεξεργάζεται και σχηματίζει εικόνα ως προς την πηγή προέλευσης τους. Η διάκριση, βέβαια, από τους πνευματικά ασταθείς που ισχυρίζονται πως «ακούν φωνές» δεν είναι τόσο εύκολη και αυτό συνετέλεσε στην απαξίωση της Διακοής ως ικανότητας.

Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλες ανθρώπινες δυνατότητες που συγχέονται με την διόραση, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η διόραση υπό στενή έννοια αφορά μια συγκεκριμένη αίσθηση, αυτήν της όρασης και δεν εμπλέκονται κατʼ αρχήν άλλες. Παρόλʼ αυτά, είναι αρκετά δύσκολο να περιμένουμε από όλους τους ανθρώπους να βαδίσουν με τον ίδιο τρόπο σε αυτό το μονοπάτι, αφού ακόμα είναι γεμάτο αγκάθια. Πολλές επιστήμες αρνούνται κατηγορηματικά τις παραπάνω δυνάμεις του ανθρώπου.

Χαμογελο στον Ουρανο

Advertisement

Χαμόγελο στον Ουρανό
Κατά τη δύση του ηλίου ο ουρανός αποκτάει εντυπωσιακά χρώματα στην Κεντρική Ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας.

Εκτός από τα δραματικά σύννεφα, στον ουρανό επίσης βρίσκεται η Σελήνη, η Αφροδίτη, και ο Δίας σχηματίζοντας ένα χαμογελαστό πρόσωπο στην σύνοδο του Δεκεμβρίου του 2008. Ο αστρονόμος Mike Salway αντιμετώπισε διάφορες δυσκολίες για να τραβήξει αυτή τη φωτογραφία όπως κουνούπια και δυνατά μπουρίνια. Η προοπτική από το νότιο ημισφαίριο δείχνει την λαμπρή Αφροδίτη στο υψηλότερο σημείο του ουράνιου ομίλου.
ΠΗΓΗ

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Advertisement

Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από
τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή
της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ…
Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Καναδή συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τέλεια
διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εξιστόρηση των πεπραγμένων της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των
«ελεύθερων αγορών» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το
διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική.
Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του
εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες
πολιτικές τους. Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις
εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον
καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο


ΠΗΓΗ

Το χαμενο βιβλιο του Νοστραδαμου.Ντοκιμαντερ με (ελληνικους υποτιτλους).

Advertisement

 Ένα ακόμα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ από το History Channel..

Μια Ιταλίδα δημοσιογράφος,η Ένζα Μάσα ανακάλυψε το χαμένο βιβλίο του Νοστράδαμου,σε μια γιορτή βιβλίου στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρώμης.
Οι προφητείες που υπάρχουν μέσα είναι τόσο θρασείς και αποκαλυπτικές όσο ποτέ άλλοτε.
Σε αυτό το σπάνιο βιβλίο υπάρχουν οι 80 συγκλονιστικές προφητικές υδατογραφίες.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την εικόνα με τον «φλεγόμενο πύργο»και τον συσχετισμό με την φράση του Νοστράδαμου….

«Με το πρόσχημα της πίστης θα εμφανιστούν πολλοί σαμποτέρ.Θα ποτίσουν τις πηγές με δηλητήριο.Ανθρώπινοι αδηφάγοι της δύναμης της Δύσης.»…..Nostradamus

Σε αυτό το βιβλίο του Νοστράδαμου υπάρχει η νύξη για το πότε και πως τελειώνει ο κόσμος….

Δείτε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ…


Τα αεροσκάφη του μέλλοντός μας

Advertisement

H αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA επέλεξε τρία σχέδια, που αφορούν τη μελλοντική γενιά των επιβατηγών αεροσκαφών με εναλλακτικά και πιο οικονομικά συστήματα προώθησης.
Οι τρεις εταιρείες από τις οποίες επιλέχθηκαν τα σχέδια είναι η Lockheed Martin, η Boeing και η Northrop Grumman. Στα τέλη του 2010 και οι τρεις εταιρείες έλαβαν ένα συμβόλαιο από την NASA για την έναρξη της φάσης ανάπτυξης των σχεδίων τους μέσα στο 2011.
Κάθε αεροσκάφος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις πρέπει να είναι ικανό να ταξιδεύει με οικονομική ταχύτητα 0,85 mach να έχει εμβέλεια 7000 μιλίων (περίπου 11 χιλιόμετρα) και να μπορεί να μεταφέρει μεταξύ 25 και 50 τόνων φορτίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα ή το αεροσκάφος που θα προκριθεί τελικά θα πρέπει να είναι έτοιμο το 2015.

Image

Το σχέδιο της Lockheed Martin είναι το πιο συμβατικό από όλα με ένα κινητήρα profan μέσα σε ειδικό θύλακα, δίνοντας έμφαση περισσότερο στην οικονομία καυσίμου


Image

Το σχέδιο της Northrop Grumman συνδυάζει διπλή-δίδυμη άτρακτο με κοινό προωθητικό σύστημα δίνοντας έμφαση στην αυξημένη ικανότητα μεταφοράς επιβατών


Image

Το σχέδιο της Boeing εξίσου αντισυμβατικό με αυτό της Northrop Grumman ακολουθεί τη «συνταγή» της ιπτάμενης πτέρυγας η οποία συνδυάζει τόσο αυξημένο φορτίο όσο και αυξημένη αεροδυναμική απόδοση 

Aποκαταστάθηκε η επαφή με το Σογιούζ, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Advertisement

ImageΤο κέντρο επιχείρησεων πτήσεων της Ρωσίας λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από το διαστημόπλοιο Σογιούζ και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά από μία σύντομη απώλεια επαφής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Αμυνας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το κέντρο επιχειρήσεων είχε χάσει επαφή με το Σογιούζ για αρκετές ώρες, μετέδωσε το πρακτορείο.

Το διαστημόπλοιο Σογιούζ εκτοξεύτηκε την Τετάρτη μεταφέροντας τρεις αστροναύτες- έναν Αμερικανό, ένα Ρώσο και έναν Ιταλό- στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

Μεγάλη επιτυχία για την Ιαπωνία: Το πρώτο διαστημικό σκάφος που φέρνει στη Γη υλικό από αστεροειδή

Advertisement

Ιάπωνες επιστήμονες επιβεβαίωσαν πως τα σωματίδια υλικού που βρέθηκαν στην διαστημική κάψουλα Hayabusa μετά από εφτά χρόνια διαστημικού ταξιδιού προέρχονται από τον αστεροειδή 25143 Itokawa. Η ανακοίνωση από την ιαπωνική διαστημική υπηρεσία αναφέρει πως η μικροσκοπική ανάλυση των 1500 περίπου κόκκων υλικού που βρέθηκαν στο δοχείο συλλογής του Hayabusa είναι εξωγήινης προέλευσης.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί και μια από τις μεγαλύτερες διαστημικές επιτυχίες για την Ιαπωνία αλλά και όλη τη διαστημική κοινότητα καθώς είναι πρώτη φορά που σωματίδια από αστεροειδή έρχονται στη Γη, αφού πρώτα έχουν συλλεχθεί από διαστημικό σκάφος.

«Είναι ένα παγκόσμιο επίτευγμα καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα διαστημικό εξερευνητικό σκάφος φέρνει στη Γη υλικό από ένα σώμα πλην της Σελήνης» δήλωσε ο υπουργός τεχνολογίας της Ιαπωνίας Yoshiaki Takagi. Το Hayabusa κατά την επτά ετών διαστημική του αποστολή επι τρεις εβδομάδες το 2005 είχε πλησιάσει τον αστεροειδή Itokawa συλλέγοντας πρακτικά σκόνη από αυτόν.

Η κάψουλα με το υλικό που έπεσε στην Αυστραλία ήταν το τέλος ενός προγράμματος που στοίχισε περί τα 200 εκατ. $ και αντιμετώπισε πολλούς κινδύνους όπως το να κτυπηθεί από μια ηλιακή έκρηξη μέχρι προβλήματα στο σύστημα πρόωσης. Κανείς δεν ήταν σίγουρος πως η αποστολή τελικά θα επιτύχει καθώς ο μηχανισμός συλλογής υλικού αντιμετώπισε πρόβλημα ακριβώς τη στιγμή που το Hayabusa είχε πλησιάσει τον αστεροειδή, για να συλλέξει υλικό. Αν και η κάψουλα έφτασε στη Γη τον περασμένο Ιούνιο όλο αυτό τον καιρό που μεσολάβησε μέχρι σήμερα τα σωματίδια εξετάζονταν λεπτομερώς για να διαπιστωθεί η χημική του σύνθεση και αν, όπως και αποδείχθηκε, ήταν εξωγήινης προέλευσης ή όχι. Ο αστεροειδής Itokawa έχει μήκος 500 μέτρα και μέγιστο πλάτος 50.

ΠΗΓΗ

Παγκόσμια Διακυβέρνηση: Ο οδοστρωτήρας των εθνών

Advertisement

Σε γενικές γραμμές, ο κόσμος διήλθε τον 20 αιώνα μέσα από τρεις βασικές περιόδους.

Την περίοδο των παγκόσμιων πολέμων και τις πολιτικές διεργασίες που συντελέστηκαν μεταξύ και μετά αυτών. Επιγραμματικά, η περίοδος χαρακτηρίζεται από την καταστροφή της Ευρώπης ως την παγκόσμια ηγέτιδα ήπειρο, την εγκατάλειψη δια παντός από την πλευρά των ΗΠΑ του απομονωτισμού και η είσοδος της στην εποχή του παγκόσμιου παρεμβατισμού. Την είσοδο στη πυρηνική εποχή και του ιδεολογικού διπολισμού.

Η δεύτερη περίοδος που ακολουθεί, αυτή του «ψυχρού πολέμου», έχει πέντε βασικά χαρακτηριστικά. Την πυρηνική βόμβα, τη μετάλλαξη της γεωστρατηγικής αντίληψης, φεύγοντας από τη λογική της «ισορροπίας δυνάμεων» και μπαίνοντας στη λογική της «συλλογικής ασφάλειας». Τους «πληρεξούσιους» πολέμους στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ασία. Την εμπέδωση της ιδέας ότι είναι απαγορευτικό οι μεγάλες δυνάμεις να συγκρούονται μεταξύ τους απευθείας στρατιωτικά. Την άνδρωση της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης.

Η Τρίτη περίοδος, είναι αυτή στο μέσο της οποίας βρισκόμαστε σήμερα. Έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από το τέλος του ψυχρού πολέμου και μπορούμε είδη να διακρίνουμε κάποια βασικά χαρακτηρίστηκα.

Αφού οι ΗΠΑ κατάφεραν να υπερκεράσουν οποιαδήποτε άλλη δύναμη ή συνδυασμό δυνάμεων σε στρατιωτική ισχύ, απολαμβάνουν το προνόμιο της μοναδικής υπερδύναμης και της συνακόλουθης «ανοχής» των άλλων μεγάλων, πυρηνικών, γεωστρατηγικών ανταγωνιστών της. Την εφαρμογή νέων δογμάτων πολέμου όπως οι «ανθρωπιστικοί πόλεμοι» (Βαλκάνια) ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας (Αφγανιστάν) αλλά και συνδυασμός αυτών (Ιρακ) Αποτέλεσμα αυτών, επιτυγχάνεται η περεταίρω διείσδυση των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, στην Αν. Ασία και στη Μέση ανατολή.

Πρωτοπόρα στις νέες τεχνολογίες, τη γενετική, την εξερεύνηση του διαστήματος, πρωταγωνιστής της διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας, κάτοχος μεγάλων ενεργειακών αποθεμάτων, , δεδηλωμένος προστάτης τουλάχιστον της μισή υφηλίου, διαμορφωτής της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας, οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει δικαιωματικά την ρόλο του παγκόσμιου ηγέτη.

Ενώ αναμφισβήτητα οι προθέσεις και πράξεις των ΗΠΑ μπορούν να ερμηνευθούν μέσα από το πρίσμα του μεσσιανισμού και της Pax Americana, ωστόσο, ο «παλιός» κόσμος των διακρατικών στρατιωτικών φιλονικιών καλά κρατεί, ακόμα και μέσα στη καρδία της αμερικανικής συμμαχίας. Για κάθε γεωστρατηγικό άλμα που οι ΗΠΑ τολμούν, θα πρέπει πρώτα να έχουν εξασφαλίσει την συνοχή της μεγάλης τους συμμαχίας. Αυτήν την αλήθεια δεν μπορεί να την αγνοήσει ούτε ο φανατικότερος μύστης του αμερικανικού μεσσιανισμού, μέσα ή έξω από τις ΗΠΑ.

Για όσο διάστημα αποτελούν ηγεμόνα και όχι μονοκράτορα, οι ΗΠΑ είναι καταδικασμένες να παίζουν με τους περιφερικούς όρους που επιβάλουν οι εκεί πρωταγωνιστές.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δυο χώρες συμμαχείς, πλήρως δεμένες στο αμερικανικό άρμα, φιλονικούν γύρω από μια μικρή θάλασσα με μεγάλη περιφερειακή σημασία. Μίας «λίμνης», που ορίζει μια ενιαία γεωστρατηγική περιοχή που συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, τη μισή Τουρκία, τη μίση Βουλγαρία , τα Σκόπια και την μίση Αλβανία. Μιας θάλασσας που ενδεχομένως κρύβει υδρογονάνθρακες, άλλα βασικότερα μιας θάλασσας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, μιας θάλασσας φρούριο.

Η θάλασσα αυτή αποτελεί και το μοναδικό κεφάλαιο της Ελλάδας στο παιχνίδι του παγκόσμιου ηγεμονισμού, άλλα και τη πηγή της δύναμής της σε σχέση με τους γείτονες της.

Η προέκταση της αμερικανικής δύναμης προς ανατολάς, η μετατόπιση των ορίων γεωστρατηγικής αντιπαράθεσης με τους αντιπάλους της ανατολικότερα, μετατόπισαν εγγυτέρα προς το κέντρο βάρους της αμερικανικής δύναμης την περιοχή των βαλκάνιων.

Η βαθιά ρωγμή της «ελληνοτουρκικής διαμάχης» υπό το αμερικανικό πρίσμα αποτελεί ένα μη αναγκαίο κίνδυνο στα έγκατα του γεωπολιτικού ογκόλιθου που οι ΗΠΑ κτίζουν.

Η συνοχή του γεωγραφικού χώρου αυτού στα πλαίσια της αμερικανικής συμμαχίας, αποτελεί προϋπόθεση για την όλο και πιο αξιόπιστη προβολή της αμερικανικής δύναμης στον αυλόγυρο των στρατηγικών ανταγωνιστών της. Προϋπόθεση της συνοχής, αποτελεί και η ύπαρξη αξιόπιστου περιφερειακού πληρεξούσιου της αμερικανικής ηγεμονίας.

Η Τουρκία αποτελεί τον κυριότερο άλλα όχι μοναδικό υποψήφιο αυτού του ρόλου. Η Αλβανία, ένα δυναμικό στοιχείο στη περιοχή, διεκδικεί για τον εαυτό της μια μεγάλη μερίδα της κατανομής της αμερικανικής δύναμης. Μια χώρα που κινείται με σταθερούς ρυθμούς προς τη κατεύθυνση της στρατηγικής αναβάθμισης δια μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιδιώκοντας αυτονοήτως, και τη γεωγραφική της ένωση με το Κοσσυφοπέδιο. Μια χώρα όμως χωρίς στρατιωτική ισχύ, γεγονός που αντισταθμίζεται από την ύπαρξη των διάφορων αλβανικών αλλοτριωτικών κινημάτων στις γείτονες χώρες. Από την άλλη μεριά, η Τουρκία πασχίζει να αποδείξει τη δυνατότητα της προβολής ισχύος και στα τέσσερα άκρα της επικράτειας της, άλλα και πέρα από αυτά. Με τον τρόπο αυτό αυτοπροβάλλεται ως η μοναδική αξιόπιστη δύναμη περιφερειακής αστυνόμευσης.

Ταυτόχρονα όμως με την παλιομοδίτικη οπτική των γεωπολιτικών δρωμένων , στο σύστημα επενεργεί και μια ακόμη δύναμη, αυτή τη φορά πολιτική.

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι η ροπή προς τον ηγεμονισμό εμπεριέχει και την σπορά της καταστροφής του ηγεμόνα. Ο πειρασμός της σπατάλης της δύναμης, το «όνειρο» της μονοκρατορίας, η ύπαρξη ικανών ανταγωνιστών, οι διαρκείς πόλεμοι, αποτέλεσαν διαχρονικά την συνταγή της πτώσης των αυτοκρατοριών.

Στην πυρηνική όμως εποχή, κανείς δε μπορεί να προβλέψει τις συνέπιες μια ενδεχόμενης κατάρρευσης του ηγεμόνα, και μάλιστα σε ένα κόσμο μονοπρόσωπα ηγεμονικό. Τι θα γίνει με τη διαμάχη εβραίων και αράβων? Τι θα γίνει στη Ευρώπη αν φύγει η αμερικανική “κόλα”, παραδείγματος χάριν? Αυτές οι σκέψεις, καθώς και η ρητορεία ενός κοσμοπολίτικου, οικολογικού, φιλελεύθερου ιδεαλισμού, έχουν εκθρέψει τη σχολή σκέψης της «παγκόσμιας διακυβέρνησης». Η σχολή βέβαια ενώ δεν είναι καινούρια αφού καλλιεργήθηκε σταθερά από τον Α’ ΠΠ και ύστερα, βρίσκει όμως για πρώτη φορά ερείσματα σε πρακτικές παραμέτρους που εξέλειπαν από προηγούμενες ιστορικές περιόδους.

Οι ΗΠΑ αποτελούν τη μοναδική δύναμη που μπορεί να προβάλει στρατιωτική ισχύ οπουδήποτε τον κόσμο, θεωρητικά, μέσα σε 24 ώρες και σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη δύναμη παγκοσμίας αστυνόμευσης. Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και η Κοινωνία των Εθνών πριν από αυτόν, έχουν αποτύχει σε αυτή την αποστολή.

Δεύτερο, η οικολογική αφύπνιση του παγκόσμιου πληθυσμού και η ανάγκη μιας διεθνούς συνεννόησης απέναντι στις οικολογικές απειλές του πλανήτη, που γίνονται ολοένα και πιο πιεστικές.

Τρίτο, η δυνατότητα διαμόρφωσης παγκόσμιας «κοινής γνώμης» σε πραγματικό χρόνο, διαμέσω των δικτύων και της « εξημέρωσης» της πληροφορίας.

Οι «προσήλυτοι» της σκέψης αυτής πολιτικοί, βλέπουν στο όχημα των ΗΠΑ και κατ΄ επέκταση στους εαυτούς τους, μια «καλοήθη» δύναμη, το όργανο της πολιτικής ηγεσίας ενός νέου μοντέλου ανθρώπου που ήδη διαμορφώνεται, ενός νέου Homo Universalis.

Στην Ελλάδα, η πολιτική τάξη ασπαζόμενη πλήρως, κατά τα φαινόμενα, τη σχολή σκέψης της «παγκόσμιας διακυβέρνησης», υπέπεσε σε δύο βασικά σφάλματα. Προεξοφλεί την διαχρονική επικράτηση των ΗΠΑ ως παγκόσμιου ηγεμόνα ή και μονοκράτορα. Δεύτερο, προεξοφλεί ότι και οι υπόλοιπες δυνάμεις εντός της σφαίρας επιρροής τα Αμερικής, αργά ή γρήγορα θα «προσηλυτιστούν» στην ιδέα της «καθολικής ασφάλειας», εξαλείφοντας παράλληλα και της απειλές εναντίον της. Η σχολής σκέψης αυτή στην Ελλάδα αποτελεί μετάλλαξη της διαχρονικής πολιτικής αναζήτησης προστάτιδων δυνάμεων.

Η Τουρκία στον αντίποδα, διαβάζοντας με τα κλασσικά γυαλιά της «παγκόσμιας αναρχίας» τον κόσμο, έρχεται να επωφεληθεί από τη νέα κατανομή της περιφερειακής δύναμης επενδύοντας στη στρατιωτική ισχύ. Δημιουργεί περιφερικά τετελεσμένα που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγνοήσουν και δε θέλουν ή δε μπορούν να σταματήσουν.

Η δυναμική που τείνει να εδραιωθεί, αυτή της ανταμοιβής των τουρκικών

αξιώσεων στο Αιγαίο, αποτελεί και την πιο άμεση και χειροπιαστή «λύση» για τα αμερικανικά συμφέροντα, την ίδια ώρα που η Ελλάδα ακροβατεί με πειραματικά πολιτικά ιδεολογήματα. Η Ελλάδα έχει ήδη εκπέμψει το σήμα ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις συμμαχικές τη υποχρεώσεις (δηλαδή τη διατήρηση της ασφάλειας του αιγαίου με αποκλειστική πίστη στις ΕΔ της).

Η στάση της χώρας αντιβαίνει κάθε γεωστρατηγική λογική και δημιουργεί τετελεσμένα που δύσκολα αναστρέφονται ειρηνικά και αναίμακτα.

Αντιβαίνει κάθε λογικής, πως μια χώρα που έχει στη κατοχή της το μεγαλύτερο περιφερειακό κεφάλαιο και τη μεγαλύτερη πηγή περιφερειακής δύναμης, αντιλαμβάνεται τους γείτονες της με ηττοπαθή φοβικότητα.

Αντιβαίνει κάθε λογικής, πως μια χώρα που η θάλασσα της αποτελεί το κέντρο βάρους της περιφερειακής κατανομής δύναμης, απεμπολεί τον δικαιωματικό ρόλο της ως περιφερειακού ηγεμόνα.

Αντιβαίνει κάθε λογικής η αποδοχή του τετελεσμένου στη Κύπρο, όταν η Τουρκία επιμελώς αποφεύγει (έως και σήμερα) την οργανωμένη στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ελλάδα, ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ, και αρκούμενη στην τακτική του σαλαμιού (κατόπιν «εγγυήσεων» για τη μη αντίδραση της).

Αντιβαίνει κάθε λογικής η μη ενεργοποίηση της εθνικής μειονότητας στη βόρειο ήπειρο στον αντίποδα του αλβανικού αλυτρωτισμού.

Αντιβαίνει κάθε ιστορικής λογικής η πίστη σε ένα πολιτικό ιδεολόγημα που είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας και αμφιβόλου ηθικής νομιμοποίησης (παγκόσμια διακυβέρνησή), όταν μάλιστα οι περιφερικοί μας αντίπαλοι αρνούνται να το ασπαστούν.

Το αν η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας δρα σκοπίμως προς αυτή τη κατεύθυνση ή είναι απλά αφελής, λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι την επαύριο της ενδεχόμενης εξαΰλωσης της αμερικανικής επιρροής στη περιοχή, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ΔΥΟ πανίσχυρους αντιπάλους που θα επιδοθούν απροκάλυπτα στην αρπαγή γης.

Το δίλλημα είναι σαφές. Ή διεκδικούμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει αναίμακτα, ή θα πολεμήσουμε αύριο με πολύ φόρο αίματος για το δικαίωμα μας να υπάρχουμε ως ανεξάρτητο έθνος -κράτος.

ΠΗΓΗ

Το χρώμα του Άρη, δεν οφείλεται στο νερό !

Advertisement

Η είδηση που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2009 και έλεγε οτι ο πλανήτης Αρης δεν ήταν πάντα κόκκινος, εντυπωσίασε μόνο τους μη γνωρίζοντες. Γιατί όσοι ενημερώνονται για τις εξελίξεις γύρω από τον κόκκινο πλανήτη, ξέρουν πως από το 1997 υπήρχαν ενδείξεις οτι «κάτι δεν πήγαινε καλά»!!

1997! Mars Pathfinder: οι πρώτες ενδείξεις ότι κάνουμε λάθος!

Στις 4 Ιουλίου 1997 -μετά από 3 χρόνια προετοιμασιών και 250 εκατ. δολλάρια- το Mars Pathfinder προσεδαφίστηκε στον Άρη. Ήταν η πρώτη αποστολή με αυτοκινούμενο όχημα στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη» αλλά και η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν ενδείξεις που έκαναν τους επιστήμονες να αμφιβάλλουν για μία από τις πλεόν διαδεδομένες θεωρίες τους.

Μέχρι τότε επικρατούσε η άποψη οτι στην επιφάνεια του Αρη υπήρχαν μεγάλες ποσότητες ενός ορυκτού -του οξειδίου του σιδήρου. Αυτό είχε σχηματιστεί από μια σειρά χημικών διεργασιών που γίνονταν καθώς ο σίδηρος ερχόταν σε επαφή με νερό το οποίο κυλούσε στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη» πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Στην οξείδωση του ορυκτού αυτού και την μεταφορά του μέσω του αέρα σε όλην την επιφάνεια του πλανήτη, απέδιδαν οι επιστήμονες το χρώμα της κόκκινης σκόνης που σκεπάζει τον Άρη.

Όταν το 1997 ξεκίνησε η αποστολή Mars Pathfinder, ο Albert Yen από το Εργαστήριο Προώθησης της NASA στην Pasadena των ΗΠΑ, διετύπωσε τις πρώτες ενστάσεις για την θεωρία αυτή. Σύμφωνα με τον Yen το επιφανειακό χώμα του Αρη είχε πολύ περισσότερο μαγνήσιο και σίδηρο από οτι οι βράχοι του.

Για να διαπιστώσει τι ακριβώς πήγαινε λάθος ο Yen πραγματοποίησε στο εργαστήριο το ακόλουθο πείραμα:σε θάλαμο που περιείχε αέρια που προσομοίαζαν με εκείνα της ατμόσφαιρας του Αρη και θερμοκρασίες που άγγιζαν τους μείον 60 βαθμούς Κελσίου, εξέθεσε μεταλλικό σίδηρο σε υπεριώδη ακτινοβολία,η οποία «έπαιζε» τον ρόλο του Ήλιου του Αρη. Μετά από μία εβδομάδα άρχισαν να σχηματίζονται οξείδια ερυθρού σιδήρου- χωρίς να υπάρχει καθόλου παρουσία νερού.

O Yen μετά τη δημοσίευση των ευρυμάτων του στο περιοδικό New Scientist διευκρίνησε οτι είναι πολύ πιθανό ο Αρης να είχε κάποτε άφθονο νερό- εξάλλου το αντίθετο θα κατέρριπτε τις ελπίδες οτι στον Άρη μπορεί κάποτε να υπήρξε ζωή. Σύμφωνα όμως με την θεωρία του, το κόκκινο χρώμα της σκόνης που σκεπάζει τον πλανητη δεν αποτελεί απόδειξη ύπαρξης νερού σε αυτόν αφού δεν είναι απαραίτητο για την διάβρωση της επιφάνειας του. Ενδεχομένως, υποστηρίζε τότε ο Yen, το κόκκινο χρώμα του Άρη να οφείλεται στην διαστημική σκόνη που πέφτει διαρκώς πάνω του από μικρούς μετεωρίτες που προσκρούουν στην επιφάνεια του.

Advertisement