Το Βόρειο Σέλας πάνω από τη Γροιλανδία

Advertisement

Το Βόρειο Σέλας πάνω από τη Γροιλανδία

Αυτό το σέλας δημιουργεί ένα τόξο από ορίζοντα σε ορίζοντα. Μετά το ηλιοβασίλεμα και με κάποιο προσεκτικό φωτογραφικό σχεδιασμό, η παραπάνω εικόνα λήφθηκε από το κάμπινγκ Qaleraliq στη νότια Γροιλανδία.

Ορατός κατευθείαν από το κέντρο του σέλας, με μια προσεχτική ματιά, είναι ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου. Η φωτεινότερη σφαίρα στην άκρη δεξιά είναι η Σελήνη, ενώ ο Δίας μπορεί να φανεί ακόμη πιο δεξιά.

ΠΗΓΗ

Κολοσσιαίες σούπερ-εκλάμψεις, οι οποίες θα μπορούσαν να καταστρέψουν την προστατευτική ατμόσφαιρα των πλανητών τους και να θέσουν σε κίνδυνο κάθε μορφή ζωής πάνω στην επιφάνειά τους.

Advertisement

superflareΜία νέα πιθανή μελλοντική απειλή για τη Γη αποτελεί η διαπίστωση από τους επιστήμονες ότι άστρα σαν τον Ήλιο μας είναι δυνατό να γεννήσουν κολοσσιαίες σούπερ-εκλάμψεις, οι οποίες θα μπορούσαν να καταστρέψουν την προστατευτική ατμόσφαιρα των πλανητών τους και να θέσουν σε κίνδυνο κάθε μορφή ζωής πάνω στην επιφάνειά τους.

Μια υπερ-έκλαμψη θα είναι συνδεδεμένη με μεγάλες κηλίδες – πολύ μεγαλύτερες από αυτές στον Ήλιο
Πάντως, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ» σε άλλα αστρικά συστήματα, αυτές οι δυνητικά καταστροφικές σούπερ-εκλάμψεις, που αποτελούνται από την απελευθέρωση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και φορτισμένων σωματιδίων με υψηλή ταχύτητα, είναι λιγότερο συχνές σε αργά περιστρεφόμενα άστρα όπως ο δικός μας Ήλιος και πολύ πιο συχνές σε ταχέως περιστρεφόμενα άστρα που έχουν πιο έντονη μαγνητική δραστηριότητα.
Οι Ιάπωνες ερευνητές, μ’ επικεφαλής τον Hiroyuki Maehara του πανεπιστημίου του Κιότο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature», ανέφεραν ότι οι σούπερ-εκλάμψεις ενός άστρου μπορεί να απελευθερώσουν μέχρι 10.000 φορές μεγαλύτερη ενέργεια από την ισχυρότερη έκλαμψη που έχει ποτέ παρατηρηθεί στον Ήλιο μας (το σχετικό φαινόμενο θεωρείται ότι συνέβη το 1859 και έγινε αντιληπτό από τον άγγλο αστρονόμο Richard Carrington).
sun_flares 
Οι εκλάμψεις που περιοδικά παρατηρούν από τότε έως σήμερα οι αστρονόμοι στον Ήλιο μας, είναι ασήμαντες σε σχέση με αυτές που «είδε» σε άλλα άστρα το τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της NASA, το οποίο πρωτίστως αναζητεί εξωπλανήτες, όμως παράλληλα συλλέγει πληροφορίες και για τις ξαφνικές «εκρήξεις» ενέργειας που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα άστρα.

Το «Κέπλερ» μελέτησε περίπου 83.000 άστρα σαν τον Ήλιο μας σε διάστημα τεσσάρων μηνών και εντόπισε συνολικά 365 σούπερ-εκλάμψεις που προέρχονταν από 148 άστρα (ποσοστό 0,2%), ήσαν διάρκειας μίας έως 12 ωρών η κάθε μία και είχαν ενέργεια δέκα έως 10.000 φορές μεγαλύτερη από την ισχυρότερη έκλαμψη στην ιστορία της αστρονομίας (το φαινόμενο Carrington του 1859). Ακόμα το τηλεσκόπιο παρατήρησε ότι τα άστρα που γεννούν σούπερ-εκλάμψεις, δημιουργούν παράλληλα υπερβολικά μεγάλες ηλιακές κηλίδες, πολύ μεγαλύτερες από αυτές στον Ήλιο μας (πρόκειται για περιοχές πιο έντονης μαγνητικής δραστηριότητας σε ένα άστρο, οι οποίες φαίνονται πιο σκοτεινές, επειδή είναι σχετικά λιγότερο θερμές).
Σύμφωνα με τις νέες στατιστικές εκτιμήσεις, τα άστρα σαν τον Ήλιο μας φαίνεται να γεννούν σούπερ-εκλάμψεις 100 φορές ισχυρότερες από αυτές του Ήλιου μας με μέση συχνότητα μία κάθε 800 χρόνια, ενώ οι εκλάμψεις που είναι 1.000 φορές πιο ισχυρές από αυτές που λαμβάνουν χώρα στο ηλιακό μας σύστημα, συμβαίνουν στη γαλαξιακή μας γειτονιά περίπου μία κάθε 5.000 χρόνια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν έχει καταγραφεί καμία σούπερ-έκλαμψη του Ήλιου μας κατά τα τελευταία 2.000 χρόνια, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν έχει συμβεί ούτε εδώ και τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Αντίθετα, ακόμα πιο παλιά, όταν ο Ήλιος μας ήταν νεότερος και περιστρεφόταν πιο γρήγορα, ήταν πιθανότερο να έχει κι αυτός γεννήσει κάτι ανάλογο. solar_acivity
Πως επιδρά ο Ήλιος στον πλανήτη μας
Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν και πότε ο Ήλιος μας θα μπορούσε και αυτός να απελευθερώσει μία τέτοια κολοσσιαία σούπερ-έκλαμψη, ένα συμβάν που θα έθετε σε κίνδυνο τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό, αλλά και κάθε μορφή ζωής. Η Γη προστατεύεται από τα «καπρίτσια» του Ήλιου χάρη στο δικό της μαγνητικό πεδίο, όμως σε περίπτωση μιας τεράστιας έκλαμψης, το γήινο πεδίο δεν θα αποτελούσε επαρκή ασπίδα και έτσι θα κατέρρεαν οι δορυφόροι, οι τηλεπικοινωνίες και τα επίγεια δίκτυα ηλεκτρισμού. Ένα τέτοιο γεγονός θα κατέστρεφε επίσης το προστατευτικό στρώμα του όζοντος και θα άνοιγε το δρόμο στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου για να προκαλέσουν καρκίνους και μεταλλάξεις.

ΠΗΓΗ

Πράσινο φως για την πρώτη ιδιωτική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Advertisement

Απελευθέρωση στις μεταφορές 

H κάψουλα Dragon θα μπορούσε να αναβαθμιστεί στο μέλλον ώστε να μεταφέρει και πληρώματα
H κάψουλα Dragon θα μπορούσε να αναβαθμιστεί στο μέλλον ώστε να μεταφέρει και πληρώματα   (Φωτογραφία:  SpaceX )

 Σε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία των διαστημικών επιχειρήσεων, η NASA έδωσε το πράσινο φως για την εκτόξευση ενός ιδιωτικού μεταγωγικού σκάφους στο πολυεθνικό εργαστήριο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Το Dragon της εταιρείας SpaceX, την οποία ίδρυσε ένα μεγάλο κεφάλι της Σίλικον Βάλεϊ, προγραμματίζεται να αναχωρήσει στις 30 Απριλίου, με καθυστέρηση λίγων μηνών.

Το Dragon, μια κωνική κάψουλα που θα μπορούσε να αναβαθμιστεί στο μέλλον ώστε να μεταφέρει και πληρώματα εκτός από εξοπλισμό και εφόδια, επρόκειτο να εκτοξευτεί τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο η SpaceX, ή Space Exploration Technologies, έκρινε ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για δοκιμές.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Dragon έγινε το πρώτο σκάφος ιδιωτικής εταιρείας που τέθηκε σε χαμηλή γήινη τροχιά και αργότερα επέστρεψε στη Γη.

Η Space Χ, το νέο εγχείρημα του Ίλον Μασκ, συνιδρυτή του PayPal, είναι μία από τις μία από τις πέντε εταιρείες που εξασφάλισαν συμβόλαια με τη NASA για αποστολές ανεφοδιασμού στον ISS, με την προοπτική να αναλάβουν αργότερα και τις μεταφορές πληρωμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει να καλύψει το κενό που άφησε η απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων. Στο μεταξύ, τα ρωσικά Soyuz είναι τα μόνα σκάφη που μπορούν να προσεγγίσουν τον ISS, και η Ρωσία χρεώνει 60 εκατομμύρια δολάρια για τη μεταφορά κάθε Αμερικανού αστροναύτη.

Η δεύτερη από τις εταιρείες που συνεργάζονται με τη NASA, η Orbital Sciences Corp., προγραμματίζει την παρθενική εκτόξευση της δικής της κάψουλας, με την ονομασία Cygnus, πιθανώς εντός του 2012.

Οι υπόλοιπες εταιρείες είναι η Boeing, η Sierra Nevada και η Blue Origin, η εταιρεία που δημιούργησε ο  ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος.

Στην πρώτη ιδιωτική αποστολή ανεφοδιασμού του ISS, το Dragon θα μεταφέρει 521 κιλά τροφίμων, ρούχων και μη κρίσιμου εξοπλισμού.

Θα υποβληθεί σε μια σειρά ελέγχων όταν τεθεί σε τροχιά και θα προσδεθεί στον σταθμό στις 3 Μαΐου. Θα παραμείνει εκεί για αρκετές εβδομάδες, οπότε θα γεμίσει με ένα φορτίο 660 κιλών και θα πέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό, από όπου θα ανακτηθεί.

Ο πύραυλος Falcon της SpaceX, πάνω στον οποίο θα τοποθετηθεί το Dragon, προγραμματίζεται να εκτοξευτεί από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 19.22 ώρα Ελλάδας στις 30 Απριλίου.

ΠΗΓΗ

ΠΥΡΓΟΣ του ΑΙΦΕΛ, τα ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΜΥΣΤΙΚΑ του

Advertisement

Παρίσι! Η πόλη του φωτός και του έρωτα!
Κι, όμως, πόσα πράγματα δεν ξέρουμε γι’ αυτήν και τα μνημεία της.
Το Παρίσι (Paris) ονομάστηκε έτσι από τον Πάρη, τον γιο του βασιλιά Πριάμου της Τροίας. Τον 6ο αιώνα δόθηκε αυτό το όνομα στην πόλη από τους Μεροβίγγειους που, πρότερα ήταν γνωστοί ως Ναΐτες Ιππότες και είχαν σχέση με τους Σικάμβριους Φράγκους, αρχηγός των οποίων ήταν ο Φράνκιο, ο λαός του οποίου καταγόταν από την Τροία απ’ όπου και μετανάστευσε. Στο Παρίσι βρίσκεται το δεύτερο μεγάλο μασονικό κέντρο μετά το Λονδίνο, το οποίο πριν αποκτήσει αυτή την ονομασία από τους Ρωμαίους, λεγόταν Κάερ Τρόια, δηλαδή Νέα Τροία (David Icke, Το μυστικό όλων των εποχών). Οι Τρώες, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, συγγένευαν ή είχαν σχέσεις με την Αδελφότητα των Ερπετοειδών. Επίσης, οι Μασόνοι φαίνεται να έχουν την ίδια σχέση ή συγγένεια με αυτή την αδελφότητα. 
Στο Παρίσι υπάρχει και ο Πύργος του Άιφελ, το «σήμα κατατεθέν» της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ, ο οποίος μελέτησε και την στατική δομή του Αγάλματος της Ελευθερίας. Υπάρχει άμεση μασονική σχέση των δυο αυτών ως προς τον συμβολισμό, την τοποθεσία τους, την χρήση τους αλλά και τον λόγο της δημιουργίας τους –τα οποία θα εξετάσουμε κάποια άλλη στιγμή.
Ο Γουστάβος Άιφελ ήταν Μασόνος. Κατά συνέπεια στον Πύργο του θα πρέπει να βρούμε πολλούς συμβολισμούς, είτε μασονικούς είτε άλλους.
Ο πύργος του Άιφελ χτίστηκε στο Πεδίον του Άρεως, Champs de Mars (όπου Mars είναι ο Άρης). Εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 1889. Ο μήνας Μάρτιος (March) είναι μήνας αφιερωμένος στον Άρη (όπως π.χ. ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στην Αφροδίτη κλπ). Ο Πύργος είναι φτιαγμένος από σίδερο, το μέταλλο που συνδέεται με τον Άρη, θεό του πολέμου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το πάρκο Champs de Mars αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης. Στην «σκιά» του Πύργου σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα ή δολοφονήθηκε σε καλά στημένο τροχαίο, από την Μασονία και τους Ιλουμινάτι.
*  Ο πρώτος συμβολισμός που συναντούμε είναι αυτός του Πύργου της Βαβέλ. Δεν είναι μόνο το θεώρατο, για την εποχή του, ύψος του που τον σχετίζει. Προκύπτει και από ασύλληπτους συσχετισμούς.
Το ύψος του Πύργου είναι 324 μέτρα μαζί με την κεραία του. Σε κλίμακα δια δέκα μας δίνει 32,4.
Προσθέτοντας το ύψος 324 και την βάση 124,90 έχουμε 448,9. Σε κλίμακα δια δέκα μας δίνει 44,89 (σε μοίρες που θα χρειαστούμε στην συνέχεια, γίνεται 45° 29)
Ο Πύργος της Βαβέλ
Όλο αυτό μας προσδιορίζει, την τοποθεσία της Βαβυλώνας -το πράσινο σημάδι-, πολύ κοντά στο μήκος και πλάτος που μας δίνουν οι παραπάνω υπολογισμοί, δηλαδή, 32° 4′ 0″ Βόρεια, 45° 29′ 0″ Ανατολικά -το πορτοκαλί σημάδι με το Α. (Η περιοχή σχετίζεται άμεσα με την Ερπετοειδή Αδελφότητα και την γένεση των Μασόνων). Αν και το στίγμα που μας δίνει βρίσκεται πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία της Βαβυλώνας και της θέσης, όπου λέγεται πως υπάρχει κάτι που σχετίζεται με τον πύργο της Βαβέλ, δεν παύει να είναι εκπληκτικός ο εντοπισμός της ευρύτερης περιοχής. Σύμπτωση;
*  Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί, ο Πύργος χωρίζεται σε 5 επίπεδα-ζώνες, μαζί με το έδαφος.  
 
Ο αριθμός 5, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, όταν αναφερόταν στο Ε ή Ει των Δελφών, συμβολίζει τον αριθμό του Σύμπαντος, αλλά είναι κι ένας τύπος της φύσης. Θα μου πείτε «και τι σχέση έχει αυτό με τον Πύργο του Άιφελ;» Ίσως και να έχει. Αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος 324 επί τις τέσσερις πλευρές που τον αποτελούν, έχουμε 1296. Πολλαπλασιάζοντας τις 5 ζώνες επί τις 4 πλευρές, κάνει 20. Και, 20 Χ 1296 = 25920. Το νούμερο αυτό είναι ο Μεγάλος Ενιαυτός του Πλάτωνα και σχετίζεται άμεσα με την Μετάπτωση των Ισημεριών (μία εκ των κινήσεων της Γης).
* Οι πέντε ζώνες του Πύργου, φαίνεται πως βρίσκονται σε συγκεκριμένες αποστάσεις. Αν κάνουμε μία σύγκριση με τον πλανήτη Δία τοποθετώντας τον στην βάση του Πύργου, έχουμε αυτόν να καταλαμβάνει την πρώτη ζώνη, ενώ τις επόμενες οι δορυφόροι του Ιώ, Ευρώπη, ο Γανυμήδης και τελικά η Καλλιστώ στην κορυφή. 

Αυτή η ρυθμική ακολουθία φαίνεται να σχετίζεται και με τις τροχιακές θέσεις των πλανητών γύρω από τον Ήλιο, αν τοποθετήσουμε τον Ήλιο στην βάση του Πύργου. Τότε, τις αντίστοιχες θέσεις παίρνουν η Γη, ο Άρης, ο Κρόνος ενώ ο Δίας βρίσκεται στην κορυφή.
Συμπτώσεις; Θεωρία εξωφρενική ή εντελώς ανυπόστατη;
* Ο συνολικός αριθμός των σκαλιών ποικίλει, ανάλογα με το ποια πηγή διαβάζουμε. Βάση μετρήσεων των σχεδίων κατασκευής του Πύργου, αυτά ήταν 1710. Τόσα ανέβηκε κι ο Χίτλερ όταν μπήκε στην Γαλλία. Ωστόσο, οι σκάλες μειώθηκαν στην δεκαετία του 1980. Τώρα, συνολικά είναι1665. Το παράδοξο είναι πως αν στο σύνολο προσθέσουμε τα 347 του πρώτου επιπέδου παίρνουμε 2012. Να σημαίνει κάτι αυτό για το έτος που διανύουμε;
Προσέξτε την ηχητική ομοιότητα του EIFFEL με το EYE FULL δηλαδή Πλήρες Μάτι (ή γεμάτο μάτια), ή αλλιώς Παντεπόπτης Οφθαλμός.
* Λέγεται ότι ο Πύργος του Άιφελ διεξάγει στρες μέσα από τη δομή του.
Συμβολισμοί υπάρχουν και άλλοι, αν το ψάξουμε λίγο περισσότερο. Μερικοί ακόμα, ανάμεσα στους παραπάνω, βρίσκονται εδώ.

Άραγε, όλα τα παραπάνω είναι υπερβολές; Συμπτώσεις; Τρέλες; Απλοί συμβολισμοί; Σημαίνουν κάτι; Προμηνύουν κάτι; Είναι ένα σημάδι για κάποιους άλλους και για ποιούς;

ΠΗΓΗ

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ;;; Ή ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ..

Advertisement


«I was looking over this Clementine Lunar photo (source below) and found a wall like building that was on the far left side of the photo. The shadows and the roof have 90 degree edges which really makes this building out of place and easy to spot. This photo is the lunar south pole. SCW»


Παγκόσμιος τρόμος για θανάσιμο υπερ-ιό

Advertisement

Δημιούργησε στο εργαστήριο έναν υπερ-ιό που υπάρχει κίνδυνος να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. Τώρα παραδέχεται ότι το…
πείραμά του ήταν «ανόητο», αλλά επιμένει ότι είναι και «χρήσιμο».

Ομως η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και οι αναλυτές σε θέματα βιοτρομοκρατίας δηλώνουν ανήσυχοι γιατί, αν αυτός ο «ιός των ιών», όπως χαρακτηρίζεται, πέσει στα χέρια τρομοκρατών, τότε οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές.

Ο Ρον Φουσιέ του Πανεπιστημίου Εράσμους στο Ρότερνταμ κατάφερε να φτιάξει σε συνθήκες εργαστηρίου τον υπερ-ιό, μετάλλαξη του Η5Ν1, δηλαδή της γρίπης των πτηνών, μολύνοντας επανειλημμένως κουνάβια. Ετσι δημιούργησε έναν παθογόνο οργανισμό ικανό να εξαπλωθεί γρήγορα ανάμεσα στα ζώα σκοτώνοντας τα περισσότερα από αυτά.

Ο Φουσιέ παραδέχεται ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στους ανθρώπους, αν αυτός ο ιός πέσει σε λάθος χέρια. Η είδηση προκάλεσε έντονη ανησυχία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Ολλανδός ερευνητής ανακοίνωσε το «επίτευγμά» του σε συνέδριο στη Μάλτα. Η ανησυχία όμως έγινε τρόμος, όταν η έγκυρη αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση «Science» ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τα πειράματα σε επόμενο τεύχος. Η αμερικανική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα εκφράζοντας φόβους ότι το άρθρο μπορεί να βοηθήσει τους τρομοκράτες να κατασκευάσουν βιολογικό όπλο, ικανό να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους. Μάλιστα η Αμερικανική Εθνική Επιτροπή Βιοασφάλειας κάλεσε τους εκδότες του περιοδικού να μη δημοσιεύσουν το άρθρο.

Παρά τις εύλογες ανησυχίες, σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ο Φουσιέ επιμένει ότι η ανακάλυψή του είναι πολύ σημαντική και ότι θα πρέπει το περιεχόμενό της να είναι διαθέσιμο σε όλες τις ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο. «Το μήνυμα είναι ότι ο Η5Ν1 μπορεί να μεταφερθεί στον αέρα μεταξύ των θηλαστικών» λέει χαρακτηριστικά. Προσθέτει δε ότι αν απελευθερωθεί κάποτε ο «ιός των ιών», είτε με φυσική μετάλλαξη, είτε διαφεύγοντας από το εργαστήριο, είτε επειδή θα δημιουργηθεί από βιοτρομοκράτες, οι αρχές υγείας όλου του κόσμου θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να τον αντιμετωπίσουν.

Αυτό είναι εφικτό, όπως υπογραμμίζει, αφού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, εκατό οργανώσεις παγκοσμίως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση αντιδότου. Για να καθησυχάσει ακόμα περισσότερο επισημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς ο υπερ-ιός που έφτιαξε δεν είναι εύκολο να παρασκευαστεί.

Πολύ διαφορετικές είναι ωστόσο οι απόψεις συναδέλφων του. «Αυτή η έρευνα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ποτέ» δηλώνει ο Ρίτσαρντ Εμπράιτ, καθηγητής Χημείας και βιοπολέμου στο Πανεπιστήμιο Rutger, και προειδοποιεί ότι ιοί που έχουν παρασκευαστεί για να χρησιμοποιηθούν ως όπλα βιολογικού πολέμου έχουν και στο παρελθόν απελευθερωθεί κατά λάθος από τα εργαστήρια προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

«Είναι αναπόφευκτο ότι ο σούπερ ιός του Φουσιέ θα απελευθερωθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία» είπε ξεκάθαρα τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος να καθυστερήσει κάτι τέτοιο είναι πρόσβαση σε αυτόν να έχουν ελάχιστοι επιστήμονες.

Το πεπρωμένο αυτού του κόσμου

Advertisement

curvat low

Θα υπάρχει για πάντα αυτός ο κόσμος ή η σημερινή διαστολή του, θα αντικατασταθεί από μια συστολή που θα κλείνει σε μια μεγάλη κρίσιμη στιγμή; Σε αυτήν την ερώτηση μόνο η σύγχρονη κοσμολογία μπορεί να απαντήσει:

Η απάντηση είναι εξαρτάται, από την αλλαγή, με τον χρόνο, της ακτίνας του 3-διάστατου χώρου. Εξαρτάται πάλι από την αλλαγή, μετά του χρόνου, της μέσης πυκνότητας της ύλης και την παγκόσμια πίεση της ακτινοβολίας μαζί με την κυρτότητα του χώρου. Κατά συνέπεια, εάν κάποιος μπορεί να καθορίσει αυτές τις τρεις ποσότητες, μπορεί να ορισθεί το μελλοντικό πεπρωμένο του κόσμου.

Οι εικόνες πιό πάνω χρησιμεύουν για να επεξηγήσουν την κυρτότητα του 3-διάστατου χώρου. Εντούτοις, τα απεικονισμένα αντικείμενα δεν είναι 3-διάστατα, είναι ακριβώς 2-διάστατα – όπως ένα λεπτό φύλλο του χαρτιού. Ο λόγος, που μπορείτε να δείτε τις διαφορετικές κυρτότητες, είναι ότι κάθεστε σε έναν 3-διάστατο κόσμο.

Η έννοια της κυρτότητας ισχύει επίσης για τις υψηλότερες διαστάσεις. Εάν η παγκόσμια κυρτότητα είναι αρνητική ή μηδέν η διαστολή-επέκταση θα συνεχίζεται για πάντα – το σύμπαν ορίζεται σαν ανοικτό. Εάν η κυρτότητα είναι θετική το σύμπαν είναι κλειστό και η διαστολή-επέκταση, αργά ή γρήγορα, θα αντικατασταθεί από μια συστολή.

Δυστυχώς, κάποιος χρειάζεται μια 4-διάστατη προοπτική προκειμένου να είναι σε θέση να δει την κυρτότητα ενός 3-διάστατου αντικειμένου. Η επιστήμη δεν έχει μάθει ακόμα πώς να χρησιμοποιήσει την περίσταση ότι ζούμε σε ένα 4-διάστατο χωρόχρονο συνέχεια, έτσι δεν υπάρχει καμία προς το παρόν γνωστή μέθοδος για να καθορίσει την κυρτότητα του σύμπαντος κατευθείαν.

Τώρα, σε αυτό το σημείο, τα μαθηματικά της Γενικής Σχετικότητας έρχονται να μας ενισχύσουν. Συνδυάζοντας τις εξισώσεις, αυτή βγάζει πως η κυρτότητα του σύμπαντος μπορεί να καθοριστεί εάν ένα ξέρει την παρούσα πυκνότητα της ύλης του και τη παγκόσμια πίεση της ακτινοβολίας καθώς επίσης και τη μεταβολή σε συνάρτηση με το χρόνο αυτών των ποσοτήτων. 

Big Bang Timeline


Ουσιαστικά, το ζήτημα είναι να καθοριστεί το ποσό της ύλης στο Σύμπαν σε σύγκριση με τον αριθμό των φωτονίων. Αυτό, εντούτοις, δεν είναι ένας εύκολος στόχος. Αν και η φυσική είναι κοντά στην κατοχή μιας αρκετά καλής άποψης, όλων των φυσικών τμημάτων σ’ όλο το Σύμπαν, ακόμα όμως υπάρχουν διάφορα αινίγματα και εκκρεμείς ερωτήσεις που κρέμονται αναπάντητες. Πόσο μακριά ή πόσο κοντά βρίσκεται λοιπόν η φυσική στην κατοχή μιας καθολικής γνώσης, για να επιλύσει αυτά τα προβλήματα είναι δύσκολο να ειπωθεί. Εντούτοις, συνεχώς βελτιώνονται οι γνώσεις μας.

Είναι το Σύμπαν μια διακύμανση του κενού;

Φανταστείτε ότι ζούμε σε ένα σύμπαν με αρνητική κυρτότητα, που συνεχίζει έτσι να επεκτείνεται συνεχώς. Δεν είναι ανιαρό; Εκτός αυτού, εάν κάποιος σκέφτεται βαθειά, πραγματικά αυτό δεν έχει και πολύ νόημα, ή έχει;

Οχι βεβαίως. Σκεφτείτε τότε θετικά και υποθέστε ότι το σύμπαν είναι κλειστό. Μια φυσική συνέπεια τούτου είναι ότι η καθολική ενέργεια του σύμπαντος πρέπει να είναι ίση με μηδέν. Όπως εξηγείται λεπτομερώς στα βιβλία της κβαντικής φυσικής, όλα τα φυσικά φαινόμενα στον κόσμο, είναι ουσιαστικά ακριβώς οι ποικίλλες εκδηλώσεις της ενέργειας. 

Big Bang Timeline


Σε αυτό το πλαίσιο η ύλη και η βαρύτητα θεωρούνται ως η αρνητική ενέργεια ενώ τα άλλα είδη ενέργειας λογαριάζονται σαν θετικές μορφές. Αθροίζοντας όμως όλες αυτές τις μορφές το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μηδέν σε έναν κλειστό σύμπαν.

Δηλαδή, τα διάφορα είδη της ενέργειας είναι ακριβώς η διαφορετική εκδήλωση ενός καθολικού ενεργειακού πεδίου – του κενού.

Κλειστό Σύμπαν;

Συνεπώς, εάν το Σύμπαν είναι κλειστό, είναι μόνο μια διακύμανση του κενού. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο οι ποικίλλες μορφές στον κόσμο προέρχονται από το κενό πεδίο, όπως αποκαλύπτεται από τη σωματιδιακή φυσική και την Κβαντική Θεωρία Πεδίου, αλλά επίσης και το ίδιο το Σύμπαν προήλθε από το κενό και θα τελειώσει ως κενό.

Υποθέτοντας ότι το σύμπαν είναι κλειστό – τι θα συνέβαινε στο τέλος; Αυτή η ερώτηση – ή μάλλον η ισοδύναμη ερώτηση το τι συνέβη στην αρχή – είναι το θέμα της επόμενης παραγράφου.

Αλλά πρώτα, ας υπενθυμίσουμε τι συνέβη στις πολύ πρόωρες εποχές, που είναι πιό πιθανόν να είναι αυτό που θα συμβεί σε αντίστροφη σειρά στο υποτιθέμενο τέλος.

Προς την εποχή Planck

Φανταστείτε ότι είτε γυρίζουμε πίσω στον χρόνο είτε προς τα εμπρός. Ένας εκατοστό του δευτερολέπτου προτού να φθάσουμε στην τελευταία άκρη, το σύμπαν είναι μια φλεγόμενη βολίδα στην οποία η ενέργεια είναι τόσο υψηλή και πυκνή που σε κανένα σύνθετο οργανισμό δεν υπάρχει πιό πολύ.

Τα στοιχειώδη σωμάτια και τα αντισωμάτια στροβιλίζονται τριγύρω κάτω από την επιρροή των τεσσάρων θεμελιωδών δυνάμεων που μπορούν ακόμα να διακριθούν η μία από την άλλη. Εντούτοις, όσο υπάρχουν οι αλληλεπιδράσεις των σωματιδίων, η βαρύτητα είναι ασήμαντη. Συνεχίζουμε να προχωράμε προς τα πίσω και 10-10 του ενός δευτερολέπτου προτού να φθάσουμε στην ακρότητα, βλέπουμε την ηλεκτρομαγνητική και την ασθενή δύναμη να ενώνονται και να γίνονται όμοιες. Ήδη μόνο τρεις δυνάμεις υπάρχουν – η ηλεκτροασθενής, η ισχυρή και η βαρύτητα.

Σε 10-32 sec, η φλεγόμενη βολίδα μας, που είναι τώρα στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού, υποβάλλεται σε μια εκθετική κατάρρευση και καταρρέει προς ένα μέγεθος 1025 μικρότερο από την διάσταση του ατόμου. Τώρα η ενεργειακή πυκνότητα είναι τόσο υψηλή που σε 10-35 sec η ισχυρή δύναμη ενώνεται με την ενοποιημένη ηλεκτροασθενή δύναμη. Αυτό είναι η εποχή GUT (Εποχή Μεγάλης Ενοποιημένης Θεωρίας), η οποία χαρακτηρίζεται από την εκμηδένιση των σωματιδίων. Τα στοιχειώδη σωματίδια και τα αντισωμάτια τους συναντώνται και εξαφανίζονται με εκλάμψεις της ενέργειας. Μέχρι το τέλος της εποχής GUT καμιά ύλη δεν υπάρχει – ούτε ακόμη και με την μορφή των στοιχειωδών σωματιδίων. Σε 10-43 sec, η βαρύτητα ενώνεται με την ενοποιημένη GUT-δύναμη – και έχουμε φθάσει στην εποχή Planck.

(Τα χρονικά διαστήματα είναι όπως μετριούνται στο συνηθισμένο πλαίσιο αναφοράς μας αλλά, σύμφωνα με τη γενική σχετικότητα, ο χρόνος επιβραδύνεται όταν ο χωρόχρονος στρέφεται. Κατά συνέπεια, στο τοπικό πλαίσιο της αναφοράς, τα μικροσκοπικά χρονικά διαστήματα είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγάλα. Το ίδιο σχόλιο ισχύει και για το 3-διάστατο χώρο).

Μέχρις σε αυτό το σημείο, ξέρουμε τι συνεχίζεται από τα αποτελέσματα των πειραμάτων των εργαστηρίων της φυσικής της υψηλής ενέργειας. Εντούτοις, φθάνοντας στην εποχή Planck, είμαστε κάπου, όπου κανένας γνωστός νόμος της φυσικής δεν ισχύει.

ΠΗΓΗ

Γιγαντιαία Διαστημόπλοια στον Κρόνο

Advertisement

eik.01

Πάλι φαντασιοπληξίες του συγγραφέα του άρθρου θα λέτε! Όμως δεν είναι έτσι, οι εικόνες 1 και 4 είναι από σειρά υπέρυθρων φωτογραφιών των δακτυλίων του Κρόνου απο το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble που ελήφθησαν το 1996. Οι επιστήμονες λένε ότι από αυτές ανακάλυψαν νέους δορυφόρους του Κρόνου. (“παράξενο” όλοι οι δορυφόροι του Κρόνου εκτός του Ιαπετού είναι σε επίπεδο και μάλιστα στο ίδιο επίπεδο με τους πλανήτες !!! και όταν μιλάω για Αστρομηχανική, κάποιοι νομίζουν ότι χρειάζομαι ψυχίατρο, χαχαχα)

Αυτό που δεν εξηγήθηκε είναι τι είναι τα αντικείμενα Α και Β και C, που βολτάρουν στους εξωτερικούς δακτυλίους του Κρόνου. Αυτά τα γιγαντιαία σχήματος πούρου αντικείμενα φαίνονται καθαρά να ακολουθούν συγκεκριμένη τροχιά στην άκρη του δαχτυλιδιού. Θα μπορούσαν να είναι Μητρικά σκάφη ? Μπορούμε να απορρίψουμε την περίπτωση σφάλματος της φωτογραφίας γιατί φαίνονται σε δέκα φωτογραφίες και δείχνουν καθαρά ότι κινούνται . Ο John Lear δήλωσε ότι πιστεύει οτι το ένα σκάφος έχει διαστάσεις μηκος 49.600 χιλιόμετρα και πλάτος 3.840 χιλιόμετρα !!!

Στοιχεία επιβεβαιώσεως δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Φεβρουαρίου του Science News (V. 149, No. 5, p.71), το οποίο ανέφερε ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble φωτογράφισε έναν μεγάλο ελλειπτικό “δορυφόρο” να περιφέρεται στα δαχτυλίδια του Κρόνου στην μια φωτογραφία και το οποίο εξαφανίστηκε στην επόμενη. Δύο άλλα πολύ μεγάλα και πολύ φωτεινά αντικείμενα φωτογραφήθηκαν στις 22 Μαΐου και 10 Αυγούστου του 1995, αλλά εξαφανίστηκαν στις 21 Νοεμβρίου 1995.
Ο Dr. Norman Bergrun είναι (μηχανολόγος και αποφοίτησε από το Cornell University) ένας πρώην υπάλληλος της NASA που δούλεθε στο Ames Research Laboratory, NACA (National Advisory Committee for Aeronautics). Στο Ames η δουλειά του επέτρεψε να καταλάβει κάποια πράγματα από την εξωγήινη τεχνολογία.

Εξέδωσε ένα βιβλίο “THE RINGMAKERS OF SATURN” και ξεκινά με την παρουσίαση ενός υπέρ τεχνολογικού εξωγήινου αντικειμένου που το είδανε από το Pajaro Dunes, CA. Θυμάται τα γεγονότα και τις ειδικές φυσικές ιδιότητες του αντικειμένου. Μια δεκαετία αργότερα, αυτο το αντικείμενο ήταν παρόμοιο με αντικείμενα που παρατηρήθηκαν στην αποστολή της NASA Voyager 1.

Κατόπιν πηγαίνει στο 1980-81 όπου τα Voyagers 1 και 2 της NASA πλησίασαν τον Κρόνο. Κυλινδρικά αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί στον Κρόνο και σε ένα δορυφόρο του Ουρανού.

Απέδειξε ότι τα δακτυλίδια Α του Κρόνου δεν κλείνουν και κάτι υπάρχει εκεί, ένα σκάφος γιγαντιαίο.
Η μικροσκοπική περιοχή του σύμπαντος που ο άνθρωπος θεωρεί δικιά του έχει υποστεί εισβολή. Από πάρα ….. πολύ παλιά !

ΗΛΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΗ!

Advertisement

Η ηλιακή κηλίδα 1283 στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011, έστειλε στη Γή δύο ηλιακές ακτινοβολίες, η μία τάξεως M5.3-class και η δεύτερη X2-class, οι οποίες έφτασαν στη Γη μετά από δύο ημέρες. Η Ηλιακή δραστηριότητα είναι εμφανή ότι τον τελευταίο καιρό αυξάνεται και οι αποκαλύψεις του αστροφυσικού Alexei Dmitriev δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια οι ηλιακές καταιγίδες θα είναι καταστροφικές για τη ζωή στο ηλιακό μας σύστημα!
Προς το παρόν, οι δύο ακτινοβολίες X-class CME (λεγόμενες και ως ηλιακές καταιγίδες) που δημιουργήθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες, δεν είναι τόσο ισχυρές αλλά είναι αρκετά επικίνδυνες να αυξήσουν την ηφαιστειακή και την σεισμική δραστηριότητα του πλανήτη μας, όπως και να δημιουργήσουν πρόβλημα σε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

ΠΗΓΗ

Εκτος ελεγχου ρωσικος τηλεπικοινωνιακος δορυφορος που εκτοξευθηκε τη νυχτα

Advertisement


ImageΗ ρωσική διαστημική υπηρεσία αντιμετωπίζει προβλήματα με έναν τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, τον Express-AM4, που εκτοξεύθηκε τη νύκτα και δεν έχει τεθεί σε τροχιά, δήλωσε πηγή της διαστημικής βιομηχανίας προς το πρακτορείο Ιντερφάξ.
«Η ώρα που προβλεπόταν να γίνει η αποσύνδεση του δορυφόρου από τον πύραυλο -10:38 ώρα Μόσχας (09:38 ώρα Ελλάδας)– έχει ήδη περάσει. Τα συστήματα ραντάρ δεν βλέπουν το δορυφόρο στην προκαθορισμένη τροχιά. Δεν εκπέμπει σήμα», υπογράμμισε η πηγή.
Εκπρόσωπος της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roskosmos) δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την πληροφορία αυτή, λέγοντας ότι «αναμένει δεδομένα» για την κατάσταση.
Ο δορυφόρος αυτός, «ο πιο ισχυρός τηλεπικοινωνιακός του τύπου αυτού», σύμφωνα με το διαστημικό κέντρο Χρουνιτσόφ, εκτοξεύθηκε σήμερα από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με ένα πύραυλο Proton.
Ο δορυφόρος, ο οποίος ζυγίζει λίγο περισσότερο από 5 τόνους και έχει διάρκεια ζωής 15 χρόνια, επρόκειτο να εξασφαλίσει υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας και τηλεοπτικών αναμεταδόσεων στη Ρωσία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ εκτός από τις βαλτικές χώρες και τη Γεωργία).

ΠΗΓΗ

Εξωγηινοι οι θεοι των Αρχαιων Ελληνων; (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Advertisement

Είναι δυνατόν ευφυείς μορφές ζωής να επισκέφθηκαν τη Γη πριν από χιλιάδες χρόνια, φέρνοντας μαζί τους την τεχνολογία που επηρέασε δραστικά την πορεία της ιστορίας και της ίδιας της εξέλιξης του ανθρώπου;

Είναι δυνατόν οι άνθρωποι να τους θεωρούσαν θεούς;ΠΗΓΗ

Κοσμικα «σιντριβανια»

Advertisement

Ουάσιγκτον

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Leiden που εντόπισαν ένα άστρο το οποίο εκτοξεύει πίδακες νερού με πολύ μεγάλες ταχύτητες. Την ίδια στιγμή η NASA έδωσε στην δημοσιότητα κοντινές εικόνες ενός κομήτη που εκτοξεύει νερό σε παγωμένη μορφή.

Ένα άστρο και ένας κομήτης εκτοξεύουν νερό από το εσωτερικό τους
Κοσμικά «σιντριβάνια»
Καλλιτεχνική απεικόνιση του άστρου που εκτοξεύει πίδακες νερού

Αστρικό ύδωρ

Οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας το διαστημικό παρατηρητήριο Herschel, εντόπισαν ένα πρωτοαστέρα (νεογέννητο άστρο) σε απόσταση 750 ετών φωτός από την Γη στον αστερισμό του Περσέα. Το άστρο που έχει ηλικία μόλις 100 χιλιάδων ετών εξακολουθεί να περιβάλλεται από το νέφος αερίων και σκόνης μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε.

Οι επιστήμονες κατάφεραν με την βοήθεια του Herschel να διεισδύσουν μέσα στο νέφος και να καταγράψουν το εντυπωσιακό φαινόμενο. Το νερό δημιουργείται στο εσωτερικό του άστρου και σύμφωνα με τους επιστήμονες εκτοξεύεται από τους δύο πόλους του με ταχύτητες που αγγίζουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών, τα 200 χιλιάδες χλμ/ώρα.

Ο κύκλος του νερού

Το νερό μόλις βγαίνει από την επιρροή του άστρου εισέρχεται στο περιβάλλον του νέφους όπου επικρατούν θερμοκρασίες 100 χιλιάδων βαθμών Κελσίου με αποτέλεσμα να μετατρέπεται αμέσως σε αέρια. Ο υδάτινος κύκλος όμως συνεχίζεται αφού τα αέρια που έχουν προέλθει από το νερό ψύχονται ταχύτητα και συμπυκνώνονται με αποτέλεσμα να δημιουργείται και πάλι νερό σε υγρή μορφή. Η ανακάλυψη δίνει στους επιστήμονες άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία για την δημιουργία και εξέλιξη των άστρων.

Ο κομήτης που ρίχνει παγάκια στο διάστημα

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα πολύ κοντινές εικόνες του κομήτη Hartley 2 ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «υπερ-δραστήριος». Αυτό γιατί καθώς ο κομήτης θερμαίνεται από τον Ήλιο ο ξηρός πάγος που βρίσκεται στο εσωτερικό του μετατρέπεται σε αέριο και πιο συγκεκριμένα σε διοξείδιο του άνθρακα. Οταν το αέριο απεγκλωβίζεται από τον κομήτη τραβάει μαζί του και νερό σε παγωμένη μορφή το οποίο εκτοξεύεται στο διαστημικό κενό.

ΠΗΓΗ

Γιατι μερικοι πλανητες περιστρεφονται αναποδα

Advertisement

Οι περισσότεροι από τους 500 γνωστούς εξωπλανήτες που εντοπίστηκαν γύρω από άλλα αστέρια, εκτός από τον Ήλιο μας, φαίνεται να στρέφονται παρόμοια με το γονικό τους άστρο, ανακοίνωσαν επιστήμονες στο περιοδικό Nature.
r
Όμως, ορισμένοι από αυτούς τους εξωηλιακούς πλανήτες περιστρέφονται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του άστρου τους. Αυτοί οι παράξενοι πλανήτες είναι συνήθως αεριώδεις γίγαντες, ονομάζονται δε καυτοί Δίοι πλανήτες, και δεν είναι βραχώδεις σαν τη Γη.

2 Ένας ανάστροφος καυτός αέριος εξωπλανήτης: η διέλευση του γιγάντιου πλανήτη  που στρέφεται πολύ κοντά στο μητρικό του αστέρι και σε κατεύθυνση αντίθετη προς την αστρική περιστροφή του.
Εκτός από την αντίθετη περιστροφή τους αυτοί οι μεγάλα πλανήτες συνωθούνται κοντά στα αστέρια τους, σε αντίθεση με τον Δία, που είναι περίπου 778 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον ήλιο, ή πενταπλάσια απόσταση από ότι βρίσκεται ο Ήλιος από τη Γη .
«Το γεγονός αυτό είναι πραγματικά περίεργο, και είναι ακόμα πιο περίεργα διότι ο εξωπλανήτης είναι πολύ κοντά στο αστέρι του,» δηλώνει ο Frederic Rasio του Βορειοδυτικού Πανεπιστημίου.
«Πώς μπορεί κάποιος πλανήτης να περιστρέφεται με τη μία φορά και ο άλλος δίπλα του με την αντίθετη; Είναι παλαβό. Προφανώς παραβιάζει τη βασικότερη εικόνα που έχουμε για τον σχηματισμό των πλανητών και των άστρων.»
Μεταφορά στο εσωτερικό των πλανητικών συστημάτων
Οι αστρονόμοι έχουν εδώ και καιρό μια θεωρία που λέει ότι οι μεγάλο αέριοι πλανήτες σχηματίζονται πιο μακριά από τα αστέρια τους, ενώ οι βραχώδεις πλανήτες γεννιούνται πιο κοντά τους.

Αλλά το γεγονός ότι ένας πλανήτης σαν τον Δία πρέπει να σχηματίζεται μακριά, δεν σημαίνει ότι μένει εκεί για πάντα, αναφέρει ο Rasio.

Όταν πλανητικά συστήματα περιέχουν πάνω από έναν πλανήτη, ξέρουμε πως κάθε πλανήτης έχει τη δική του βαρυτική δύναμη, εκτός του άστρου, αναγκάζοντας έτσι τους πλανήτες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και τελικά να ωθούν τους γιγάντιους αέριους πλανήτες κοντά στο μητρικό αστέρι τους, ή ακόμη και να αντιστρέφουν την φορά της τροχιάς τους, βρήκαν οι επιστήμονες.
Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως βαρυτική διαταραχή, ή όπως εξηγούν οι φυσικοί έχουμε μια ανταλλαγή της στροφορμής.
Οι αστρονόμοι εντόπισαν για πρώτη φορά εξωπλανήτες το 1995, αλλά έχουν δει μόνο μια χούφτα από αυτούς. Οι άλλοι εξωπλανήτες έχουν συναχθεί από τη βαρυτική έλξη που ασκούν πάνω στα αστέρια τους, δημιουργώντας μια ταλάντευση στο μητρικό άστρο που δείχνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων πλανητών, αλλά αόρατους στο πλανητικό σύστημα. 

«Μπλε Αστρο» εντος του ηλιακου μας συστηματος και μας το κρυβουν επιμελως?-Βιντεο

Advertisement

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο με εικόνες που δεν θα μας δείξει κανένα ΜΜΕ προφανώς…

κανείς δεν πρόκειται να συσχετίσει αυτό το γεγονός με τον πρόσφατο σεισμό και την καταστροφή στην Ιαπωνία, η οποία πιστεύεται πως οφείλεται στην ηλιακή έκρηξη που προηγήθηκε…
Όπως και κανείς δεν θα μας πει γιατί έγινε εκείνη η ηλιακή έκρηξη που βλέπουμε στο βίντεο…
Πρόκειται για επαλήθευση των προφητειών των ινδιάνων Hopi που μιλούσαν για δύο ήλιους? για μπλέ άστρο? να είναι ο πλανήτης Χ? Να είναι ο Nibiru? Δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο η ονομασία…

Αυτό που μετρά είναι πως είναι εδώ, πως προκαλεί αντι- και επιδράσεις και μας το κρύβουν επιμελώς!


Δείτε το. 

Εμπλουτιζεται το «θησαυροφυλακιο» για την σωτηρια της ανθρωποτητας μετα απο παγκοσμια καταστροφη

Advertisement

ImageΑγρότες από το Περού απέστειλαν τουλάχιστον 1500 σπόρους από διαφορετικές ποικιλίες πατάτας στο «θησαυροφυλάκιο της ημέρας της καταστροφής» που βρίσκεται στον αρκτικό κύκλο, για να διαφυλάξουν το μέλλον των συγκεκριμένων ποικιλιών. Η συγκεκριμένη κρύπτη έχει δημιουργηθεί για να διαφυλάξει τους σπόρους από τις ποικιλίες τροφίμων σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να προφυλαχθούν από μια παγκόσμιας διαστάσεων καταστροφή που θα προέλθει είτε από ανθρώπινα είτε από «φυσικά» αίτια. Η καταστροφή αυτή βέβαια δεν εμπεριέχει μόνο το χαρακτήρα μιας ξαφνικής μεταβολής αλλά μπορεί να συμβαίνει και τώρα, ιδιαίτερα  σε απειλούμενα είδη τροφίμων. 
Τα δείγματα των σπόρων προέρχονται από το λεγόμενο «πάρκο της πατάτας» (Cusco Potato Park) το οποίο καλύπτει έκταση 10.000 εκταρίων και έχει δημιουργηθεί από έξι τοπικές κοινότητες με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλιας του συγκεκριμένου προϊόντος. Στην περιοχή των Άνδεων υπάρχουν συνολικά πάνω από 4000 ποικιλίες πατάτας, και η περιοχή έχει ελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών καλλιεργητών από όλο τον κόσμο ψάχνοντας για κληρονομικές ιδιαιτερότητες όπως η αντοχή σε διάφορες ασθένειες ή ξεχωριστές γεύσεις.
Παρόλα αυτά πολλές ποικιλίες  βρίσκονται υπό τον κίνδυνο εξαφάνισης εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν την παραδοσιακή τους καλλιέργεια .
«Οι κλιματικές αλλαγές» εξηγεί ο Lino Mamani υπεύθυνος των καλλιεργειών «μπορεί να σταθούν η αιτία για το ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας να μην είναι πια εγγύηση για τη διατήρηση αυτής της συλλογής. Στέλνοντας τους σπόρους στο θησαυροφυλάκιο αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε τους αναγαίους εφεδρικούς σπόρους. Άλλωστε αυτό δημιουργήθηκε προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας και εμείς ως τέτοιο θα το χρησιμοποιήσουμε», συμπλήρωσε ο Mamani.
Το ίδιο εξηγεί και ένας άλλος ειδικός, ο Alejandro Argumedo επιστήμονας σε θέματα αγροτικών καλλιεργειών «Η ποικιλία της περουβιανής παράτας βρίσκεται κάτω από διαρκή κίνδυνο» δηλώνει «Η δουλειά που ξεκινήσαμε σήμερα θα εγγυηθεί τη διαθεσιμότητα από της απίστευτης ποικιλίας πατάτας για τις μελλοντικές γενιές».
Το συγκεκριμένο «θησαυροφυλάκιο της ημέρας της κρίσης» άρχισε τη «λειτουργία» του το Φεβρουάριο του 2008 και ως σκοπό έχει τη φύλαξη όλων των σπόρων που καλλιεργούνται σήμερα στη Γη. Βρίσκεται 130 μέτρα σε ένα βουνό, στον αρκτικό κύκλο όπως αναφέρθηκε και  έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κρατά όλα τα δείγματα σε κατάσταση ψύξης ακόμη και σε περίπτωση πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος ή και ολικής απώλειάς του. Το ίδρυμα GCDT (Global Crop Diversity Trust) που εποπτεύει τη λειτουργία του το περιγράφει ως «την απόλυτη πολιτική ασφάλειας για την παγκόσμια παροχή τροφίμων».
ΠΗΓΗ

Εκπομπή ακτίνων Χ καταγράφηκε για πρώτη φορά σε τεχνητούς κεραυνούς

Advertisement

Ένας από τους τέσσερις τεχνητούς κεραυνούς όπως καταγράφηκε με κάμερα υψηλής ταχύτητας
Ένας από τους τέσσερις τεχνητούς κεραυνούς όπως καταγράφηκε με κάμερα υψηλής ταχύτητας   (Φωτογραφία:  Associated Press

Copyright 2010

The Associated Press All Rights Reserved
Associated Press text, photo, graphic, audio and/or video material shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indrectly in any medium. Neither these AP Materials nor any portion thereof may be stored in a computer except for personal and non-commercial use. The AP will not be held liable for any delays, inaccuracies, errors or omissions therefrom or in the transmission or delivery of all or any part thereof or for any damages arising from any of the foregoing.

)

Λος Άντζελες

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να καταγράψουν τις ακτίνες Χ που εκπέμπουν οι κεραυνοί, ένα επίτευγμα που αναμένεται να ρίξει φως στο μηχανισμό δημιουργίας των ατμοσφαιρικών ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Φλόριντα χρειάστηκε να δημιουργήσουν τους δικούς τους κεραυνούς, έτσι ώστε να μπορούν να επαναλαμβάνουν το πείραμα κατά βούληση.

Χρησιμοποιώντας τη στάνταρτ τεχνική για την παραγωγή τεχνητών κεραυνών, η ερευνητική ομάδα εκτόξευσε τέσσερις μικρούς πυραύλους από τους οποίους κρεμόταν αγώγιμα καλώδια -τα καλώδια αυτά επέτρεψαν στη συνέχεια την απότομη μεταφορά φορτίων από τα σύννεφα στο έδαφος.

Μια ειδική κάμερα σε μέγεθος ψυγείο ανέλαβε να καταγράψει την εκπομπή ακτίνων Χ και ακτίνων γ.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι οι κεραυνοί εκπέμπουν ακτινοβολία σε αυτά τα μήκη κύματος, ο μηχανισμός του φαινομένου παραμένει όμως άγνωστος.

Παρόλο που η αόρατη λάμψη καταγράφηκε σε τεχνητούς κεραυνούς, η ομάδα του Δρ Τζόσεφ Ντάιερ εκτιμά ότι το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει και στους φυσικούς κεραυνούς.

ΠΗΓΗ

Η «ασπίδα» της Σφίγγας!

Advertisement

Tείχη που είχαν κτιστεί γύρω από τη Σφίγγα, την προστάτευαν από τους ανέμους και την άμμο της ερήμου Σαχάρας.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν υπολείμματα τείχους δύο τμημάτων που περιστοίχιζαν τη Σφίγγα τα οποία συγκλίνουν στα νοτιοανατολικά ενώ ήδη γνώριζαν την ύπαρξη τείχους που διέτρεχε τη βόρεια πλευρά της Σφίγγας. Το νέο εύρημα, τους οδήγησε στο συμπέρασμα πως το τείχος ήταν πολύ μεγαλύτερο και προστάτευε το χώρο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με τα αρχαία αιγυπτιακά κείμενα, ένας αρχαίος Αιγύπτιος πρίγκιπας βγήκε να κυνηγήσει κοντά στις πυραμίδες. Κουρασμένος από το κυνήγι, αποφάσισε να ξεκουραστεί στη σκιά της Σφίγγας, ώσπου τον πήρε ο ύπνος.

Τότε, η Σφίγγα, ήρθε στο όνειρό του και τον παρακάλεσε να την απαλλάξει από την άμμο των αιώνων που τη σκέπαζε και την έπνιγε, κι εκείνη θα τον έκανε φαραώ της Αιγύπτου. Έτσι ο πρίγκιπας έφτιαξε προστατευτικό πλίνθινο τείχος γύρω από τη Σφίγγα και έγινε φαραώ με το όνομα Τούθμωσης, ενώ ανέγειρε την «Στήλη του Ονείρου» που σώζεται ακόμη στην πρόσοψη της Σφίγγας για να διηγείται στους αιώνες την ιστορία.

 
ΠΗΓΗ

Α.Τ.Ι.Α. ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Advertisement

Στα νομίσματα του κόσμου είναι αποτυπωμένα ανά τους αιώνες , κομμάτια της ιστορίας του ανθρώπινου γένους, αναφέρουν μελετητές και ιστορικοί. Όμως σε νομίσματα της σύγχρονης εποχής αλλά και της αρχαιότητας βλέπουμε και UFO’s ή θεούς με ιπτάμενα οχήματα. Άρα τα UFO’s είναι και αυτά ένα κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας.

Πηγή

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Advertisement

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010: βράδυ – Σπάνια ευθυγράμμιση Ουρανού-Δία-Γης-Ήλιου ,ο Δίας θα είναι σε αντίθεση και μάλιστα θα έρθει στη μικρότερη απόσταση από τη Γη για τα επόμενα 12 χρόνια!

Advertisement